Gå til innhold
Fiskersiden

Gjeddebilder


bjarneul
 Share

Recommended Posts

Her kommer noen smått uklare bilder av husdyra.

37409_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/15170/37409.jpg

37410_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/15170/37410.jpg

37411_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/15170/37411.jpg

Levert av: http://fiskevatn.no/foto/

Forer dem med akvariefisk to ganger i måneden. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 58
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Men bjarne, de ser veldig tynne ut! Tror 2 ganger i måneden er alt for sjelden for voksende smågjedder. De er kjent for å ha en veldig vekstrate tidlig i livet, så de trenger mye hvertfall i starten. Når de er blirr over 3-4 kg trenger de nok ikke spise mer enn en gang i uka kanskje. Du får ut å grave etter mark før frosten kommer for fullt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig i at de er itynneste laget, og skal fore dem oftere. Problemet er at de ikke rører dødt for, ei heller mark. De angriper kun levende fisk, men da til gagns. Skal øke foringsfrekvensen radikalt. Vil nødig oppfattes som dyremishandler.

Rart at de ikke spiser meitemark? Har en kompis som har hatt gjedde i akvariet i et års tid nå, og han forerer med meitemark, så lenge den lever ryker gjedda på den iløpet av sekunder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen svar, og noen spørsmål:

Akvariet er på 200 ltr, og jeg skal huske på å slå av lys heretter. Fisk som for er ikke uvanlig i fiskeverdenen, hvor alle er for (mer eller mindre). Har ingen moralske skrupler i så måte. Hva angår ørekyt så er det interessant. Hvor er det enklest å fange dem med en stor finmasket håv?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har ingen moralske skrupler sier du?

Man skal forholde seg til Norsk lov, så enkelt er det. Skal du fore med fisk får du gi de et godt dunk i hodet først.

Hvis det skulle være slik at en annen art la egg/fikk yngel i dette akvarie vil du da bryte Norsk lov i det gjedda forsyner seg av matfate ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har litt erfaring med diverse norske rovfisk i akvarium, så her er litt småting som kan være greit:

-Små (opp til 1-2kg) gjedder spiser MYE. Det går fort med en ørekyte (ser ut som det er det du forer med) hver 2. dag. Etterhvert bremses veksten av størrelsen på karet ditt, og dermed bremser matlysten også.

-Mort er ideell matfisk når gjeddene blir litt større.

-Det beste er å ha karet et sted som gjør at temperaturen følger årstidene sånn nogenlunde. (feks i garasjen) Ved mindre du bruker et kjøleagregat, kan det bli en utfordring å holde fiskene med mat gjennom vinteren hvis akvariet fortsatt holder 20 grader. Når tempen kommer under 6-7 grader synker matlysten som en stein, og gjeddene spiser maks en fisk i uka.

-Det kan være greit å ha et kar til gjeddene og et kar til matfisken. Da har du bedre kontroll på "bespisningen", og kan rasjonere i perioder hvor det er vanskelig å få tak i småfisk.

-Angående størrelse på karet, kommer det ann på hvor store fisk du ønsker å ha. En gjedde på 500g produserer store mengder avfall (for ikke å snakke om møkka fra alle forfiskene), og et lite kar må derfor gjøres rent ofte (særlig hvis det står i stuetemperatur). 300L er et greit utgangspunkt for en gjedde opp til ca 500g. Er man i tvil, er det greit å starte med en minst mulig gjedde (Begrensningen nedad ligger i hvor små forfisk du har tilgang til), de vokser fort til. :-)

-Som en konsekvens av forrige punkt, er det beste å ha et filter som er større enn det de fleste akvariebutikker anbefaler. (Det er det stort sett uansett) Desto større filteret er, desto sjeldnere behøver du å gjøre det rent.

-En senkehov montert på en lang stang (ikke fiskestang, tenk kosteskaft men tre ganger så tjukt), er ideelt til anskaffelse av forfisk. Det blir fort kostbart om man må kjøpe forfisk.

-Et triks for å få rovfisk til å ta død fisk, er å ta en vanlig nål og litt sene. tre fisken inn på nålen, og "pilk" den i akvariet. Hvis fiskene tar den, prøver man med litt roligere bevegelser neste gang osv. Med litt flaks ender man opp med en rovfisk som spiser død fisk rett ut av hånden din. (Dette har jeg ikke gjort med gjedde, men med abbor, bekkerøye og regnbueørret) Veldig morsomt med håndtam kilosabbor, men hver fisk er forskjellig. Noen individer vil aldri ta død fisk, mens andre lærer rimelig fort

Puhh, det var mye på en gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selvsagt har man moralske skrupler, dog ikke med å bruke små akvariefisk som for.

Man kan ta opp til vurdering mange etiske dilemma forbundet med fisk/fiske etc, noe jeg ønsker velkommen. Hva med de som eksempelvis tar opp masse fisk i evig jakt på arten de mangler? Er det moralsk forsvarlig?

Akvarister sier selv at det er helt vanlig å bruke annen fisk som for til rovfisk i akvarier. Er akvarier i seg selv moralsk forsvarlig?

Takk Erik.

Disse gjeddene er rundt 15 cm lange, og har så langt avvist reker, mark, fiskebiter, snegler. Alt hengt i tråd og pilket foran kjeften på dem. Tvert en fisk slippes oppi reagerer de, og hugger til.

PS: Pass deg så du ikke blir hengt ut som moralsk fordervet med alle dine akvarieforsøk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det skulle være slik at en annen art la egg/fikk yngel i dette akvarie vil du da bryte Norsk lov i det gjedda forsyner seg av matfate ?

Nei- det er bevisst bruk av levende dyr-inkl fisk-til for som er ulovlig.

Bjarul: Gidder ikke gå inn på en vidtspennende diskusjon om moral, rett og galt, c&r nazismen og sånt.

Det er ulovlig å fore slik du gjør det-enkelt og greit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei- det er bevisst bruk av levende dyr-inkl fisk-til for som er ulovlig.

En regel som er veldig greit å gå rundt hvis man ønsker det.

Det er jo bare å stappe yngel fra annen fisk opp i det akvarie med mål for øye at du bare vil ha de der, at de uheldigvis er en del av en næringkjede kan itte du noe for. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synest dette er uskyldig morro jeg, og om ørekyta eller akvariefisken er i live, eller ikke har liten betydning.

Selv om det per deffinisjon er ulovlig, så synest jeg at alvorlighetsgraden er liten. Eneste jeg synes du kunne gjøre er å "kakke" den ene gjedda, så slipper du å ofre så mange levende fisker. Men det er ditt valg.

Og hvis du skal mate fisken med en levende meitemark, skal det å være ulovlig? Hvordan skal men da ta livet av meitemarken før du gir den til fisken?

Nei konsentrer oppmerksomheten mot andre ting som gjør større skade!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.