Gå til innhold
Fiskersiden

Fluemønstre til neste sesong


ErikR
 Share

Recommended Posts

  • Svar 1,5k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

I følge kompis "en butikk nordpå", så jeg gjetter på Parabolflua eller Grandes Fluefiske. Ellers vet jeg en var inne og handlet på Nordisk her om dagen og kjøpte sort, men vt ikke om de kommer i denne utgaven - jeg har mine fra Foxy-Tails

:) Hei Espen; Jeg må jo nesten gi ett svar her siden jeg er inne med "potbelly".

Villsvin i mange varianter får en tak i etter hvert flere steder. Nordisk har en del. England er det mange steder en får kjøpt, ellers kan en maile Foxtail i Norge og få forhandlere. Ett tips til slutt er om en får svinebust som er for rett i fibrene så gjør man enkelt å dra de mellom to negler og de blir nydelig formet med en fin bue som gir mye liv. Det kan uansett være lurt å gjøre det på tuppene av busta. det splitter ofte

håret og gir en litt mere levende flue!!! Noen potbellyer i boksen kan være lurt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Lenge siden jeg har bidratt her nå, så jeg tenkte jeg kunne hive inn en liten steg for steg beskrivelse :)

Bind inn tagen av ovalt sølvtinsel:

74710_s.jpg

Lag en butt med fluoriserende antron garn:

74711_s.jpg

Bind inn halen av chartreuse fluoro fibre, denne legges dobbelt slik at den ikke sklir, husk å tapere halen.

74712_s.jpg

Legg litt sort dubbing som en slags butt nr 2(istedenfor strutseherl), og bind inn en oval sølvtinsel til ribbingen.

74713_s.jpg

Bind også inn et tynt mirage tinsel som ribbing nr 2.

74714_s.jpg

Bind inn bakkroppen av holografisk sølv flatbraid.

74726_s.jpg

Bind inn en fremkropp av caddis green ice dub, og surr over mirage tinsel ribbingen.

74727_s.jpg

Bind inn et sort kroppshackle fremme i den bredeste enden, og surr det bakover, dette fester du ved å legge ribbingen over motsatt vei.

74728_s.jpg

Bind inn undervingen (husk å tapere): Crinkle mirror flash olive, gul tempelhund, perlemorsfarget gliss'n glow, limegrønn tempelhund, peackock angel hair.

74729_s.jpg

Bind inn et mykt sort fronthackle.

74730_s.jpg

Bind inn overvingen av sort tempelhund.

74731_s.jpg

Ferdig :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Legger til ei tube også mens jeg var i gang!

Sikkert fin på litt farget elv! :)

Hale: Hot orange fluoro fibre

Butt: Sort dubbing

Ribbing: 1: Ovalt gulltinsel 2: Kobber mini flatbraid

Bakkropp: Holografisk gull flatbraid

Fremkropp: Orange angel hair

Kroppshackle: Hot orange hane

Undervinge(i innbindingsrekkefølge): Orange mirrorflash, hot orange tempelhund, pearl gliss'n glow, hot orange tempelhund(ikke mye), rødt angel hair

Fronthackle: Langt sort schlappen

Overvinge: Fiery brown tempelhund

Hode: gull cone head

74733_s.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

74731_s.jpg

Ferdig :)

Nydelig Flue!

Pent bundet og flotte farger, men den er tvilsomt om den hadde blitt sittende særlig lenge på fortommen min......

Med en krok med såpass oppoverbøyd øye, i tillegg til dubbet kropp med kroppshackle og oppadrettet vinge, vil det nok være meget vanskelig å unngå striping på flyt eller intermediatesnøre.

Men som sagt, flott flue.

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Beklager max, ser dette nå. Han gjør dette akkurat som deg.

Skal gi folk et generellt tips ved bruk av fluoro fibre. Legg fluoro fibrene dobbelt over halve eller hele kroppen. Da kan du også bruke vanlig flat tinsel. Det vil aldri gå ettersom den lager en kul. Dessuten blir halen mye sterkere. Det blir mye enklere å få jevne og fine kropper med denne teknikken, som jeg benytter på alle mine fluer med fluoro fibre..

Ikke ment som kritikk til flua di Max!

Nydelig Flue!

Pent bundet og flotte farger, men den er tvilsomt om den hadde blitt sittende særlig lenge på fortommen min......

Med en krok med såpass oppoverbøyd øye, i tillegg til dubbet kropp med kroppshackle og oppadrettet vinge, vil det nok være meget vanskelig å unngå striping på flyt eller intermediatesnøre.

Men som sagt, flott flue.

:)

Merkelig...

Har selv fisket fluer på samme krok og samme hårmenge. I alt fra sakte til sterk strøm... aldri opplevd at de striper.. Bruker KUN flyt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

74733_s.jpg

Der har du laget en tube helt etter min smak :) Fine fargekombinasjoner, og knall på konjakkelva.

Fant en tube på nettet for en stund siden som jeg assosierte litt med når jeg så denne, som jeg ganske sikkert vil lage før sommeren :) Men med en vinge mere lik den du lagde her.

Gaula spesial :D

http://www.danishflydesign.dk/Sider/Bindeb...g-cone-tube.htm

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Her er en jeg har skummle planer med til sommeren.

2002200908002631d43e990a453caf.jpg?89

ja der er den, hadde en nesten lik for noen år siden bare med rød butt og rødt hode. den sitter igjen i det som ville være den største laksen jeg har hatt, tar 3 av de jeg takk takk

;)

Jeg får vel bidra med en jeg også.

75429_s.jpg

nydelig den drar laks gaula skal du se

;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble litt ymse presentasjon av PBP-fluene tidligere her - har fått oppgradert med bere bilder nå. Først 4 stk som har fungert som inspirasjon til fluebindingen i vinter:

g.jpg

gg.jpg

ggg.jpg

gggg.jpg

Så en egen avariant med nøtteskrike:

ggggg.jpg

Så tubeutgaven av krokfluen jeg la ut tidligere:

gggggg.jpg

Så to veeeeldig enkle luringer inspirert av Vellevoll:

ggggggg.jpg

gggggggg.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har mekka litt på nye tuber til sesongen. Desse fluene er foreløpig ikkje ferdig utvikla. Difor har eg ikkje lagt for mykje krefter i å få vingene fine. Hovuda blir litt store, fordi vinge og hackle er bundet på ei tjukk tube... Kjem til å gjera ei endring her. Binde vinga på ei tynn tube som eg trer inn i ei tjukk tube med kropp på! Bruker same hackle og same svarte vinge med eit snev av gult som undervinge på alle bilder. Bytter kropp etterkvart:

3307106653_22a846979b.jpg

3307096751_7596fa0b7f_m.jpg

3307093733_50e12e87e3_m.jpg

3307090499_16c9cac641_m.jpg

Tanken bak konseptet er at kroppen bindes i ein fei medan vinga tek tid. Vinga er ofte lik på mange fluer, sjølv om kroppane kan variere kraftig. Derfor sparer man litt tid på dette viset clapping.gif I tillegg til dette kjem det tubekrokar med påmonterte halar i ulike fargar. Eg festa dessverre hale på eit par av kroppane utan å tenke... Då trengs det berre ein svart, sølv el. anna kropp... Festlig å eksperimentere. Ei Green Highlander blir fort ein Silver Highlander. Rusty Rat til Silver eller Blue Rat osv... Black Doctor til Silver Doctor... Kult!!!

Men eg er usikker på om det blir så mykje tid spart til slutt når ein skal halde styr på alle reservekroppar osv... Men kanskje?

Så lurer eg på om det er andre som har mekka på slikt?

Endret av flygefisk
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tanken er god, men hvordan fungerer det i praksis osv - holder delene seg godt sammen eller er det fare for at de splittes opp under kasting osv?

Blir lite aktuelt for min egen del uansett - da jeg rekker binde et par hundre laksefluer hvert år uansett i fullt ferdige utgaver - binder også mange med lik vinge (som du sier), men legger gjerne inn små variasjoner som nøytral hale/kraftig rød hale/kraftig grønn hale osv på enkelte av de slik at jeg får variasjon...

Ellers er et annet tidsbesparende triks (av min laksefiskeromgangskrets kalt HP-trikset) å binde korte hodet på tuber og ha løse koner med bare ismeltet innertube for å ungå skaraping på fortommen. Man kan da kjapt variere om man vil fiske tuben med eller uten kone og også hvilken farge man vil ha på konen. På samme måte lages trippelkrokene til tubene. Alle får en dråpe lim i krysset mellom de tre krokstammene - hovedsaklig for at ikke vinge4n skal kunne kile seg her.... Enkelte limdråper blandes med orange/gult/grønt/rødt/blått pulver slik at man har muligheten til å velge et fargepunkt bakerst i tuben og på den måte også variere..... I tillegg kan man fritt varierer farge på silikonslange man trer kroken i osv...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikkje testa akkurat dette endå. Men eg har gjort noko tilsvarande med ei Sunray med blå vinge som eg hadde problem med at vinga vart for lang på. Sjøauren nappa kun i vinga. Sette på 1, 5 cm ekstra tube på sena og festa kroken på ny. Fiska som berre juling. Kroken hang alltid på rett plass. Vinga hang seg aldri. Difor rekner eg med at dette også vil gå. No er det trass alt litt innertube inni yttertuba. På den måten heng dei på plass. Kreftene i kastet presser dei mot kvarandre og ikkje frå kvarandre! Under praktisk fiske vil flua uansett bli pressa mot kroken, så eg trur ikkje det vil by på problem. Eg smører på litt lynlim på innertuba når ho er ferdig. Når denne har tørka blir det passe motstand mellom tubene.

Ønsket om å ha ulike halar har eg fiksa med å binde haler på tubekrokane eg bruker. Då plukker eg berre ein gul, rød, grønn osv. hale alt etter kva forholda skal tilseie... Syns halen får finare posisjon i forhold til resten av tuba då... Og: Vinga kan ikkje kile seg heller!

Trur eg skal endre litt på måten eg gjer dette på, og binde vinga på lita innertube slik som eg sa. Og kroppen på stor tube... Då vil hovuda bli finare... Syns dei blei grusomt stygge no! Men FITS tubene har litt for mjuke innertuber til dette formålet. Tips til stivare innertuber?

Endret av flygefisk
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Konseptet med løse innertuber/kropper og yttertube med ving som kan byttes over på diverse kropper, er helt greit. Men det er ikke noe nytt. Dette ble presentert i et eller annet fiskeblad for flere år siden. Jeg brukte det en stund, men synes etter hvert det ble for mye å holde styr på. Synes det funker best med "ferdiglagede" fluer.

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.