Gå til innhold
Fiskersiden

En evig lengsel til Njardarheim


Naturgleder
 Share

Recommended Posts

Sommer er synonymt med fjellfiske. Etter en nærmere kikk på værmeldingen ble turen planlagt og lagt til et spennende fiskeområde i Setesdal Vesthei.

fjelldaljpgmq8.jpg

Foruten å ta det helt med ro, var planen å finne et brukbart fiskevann. Her skulle undertegnede og to kamerater fiske og kose seg.

Ferden innover til vannet tok sine tre timer. Dels på grunn av sol fra skyfri himmel; dels på grunn av en del tunge sekker. Vel framme hev vi sekkene fra oss og kastet oss i lyngen. Nå skulle livet tas helt med ro!

fiskerisolnedgangjpgkc5.jpg

Idet himmelen rødmet i vest og mørket listet seg frem var vi for lengst ved vannet vårt for å fiske. Mistanken vi hadde i forkant av turen stemte; i dette vannet var den canadiske bekkerøya dominerende. Både fisk nummer 1, 2, 3 var av nevnte art. Med en gjennomsnittsvekt på 2-3 hg ble de ypperlige matfisker i steikepanna.

bekkeryemedfiskerjpgly6.jpg

Fisken beit hissig den første kvelden. Til sammen landet vi sju fisker der den største nesten krysset den magiske kilosgrensa. Rå fisk og rå opplevelse!

fiskefeberjpges9.jpg

Turen var allerede en suksess og den gode fiskelykka vi var forunt måtte feires. Sigarer og god, kald drikke kunne vi nyte med god samvittighet.

Været skuffet oss ikke den andre dagen i fjellheimen; sol, sol og atter sol. Nå handlet det om å ligge i lyngen, steike fisk og ta det helt med ro. Livet har sjeldent vært lettere.

fiskefangstjpgku0.jpg

Også denne kvelden hadde vi forhåpninger om at større bekkerøyer skulle bite over lokkemidlene våre men kvelden skulle vise seg å bli en aldri så liten skuffelse. Fisken vaket gjentatte ganger men ville likevel ikke bite på det vi serverte dem. Verken spesial’n, møresilda eller panther’n som fisken tok på forrige kveld, falt ikke i smak i kveld.

Til slutt gav vi opp. 3-4 timer med aktivt fiske hadde til sammen gitt oss tre små bekkerøyer.

Setesdal Vesthei har gitt meg en del bomturer men har man litt hell med seg kan fisket være riktig så bra! Likevel kan bettet skifte veldig fort; noe vi fikk erfare.

God sommer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.