BAN

Members
 • Content Count

  2603
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  45

BAN last won the day on May 5

BAN had the most liked content!

Community Reputation

356 Excellent

1 Follower

About BAN

 • Rank
  Superbruker
 • Birthday 02/11/1971

Contact Methods

 • Website URL
  http://banlogg.blogspot.no/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Stokmarknes
 • Interesser
  Fiske Fiske Fiske

Recent Profile Visitors

4113 profile views
 1. Apropos brønnørret... https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?/topic/12126-brønn-ørret/
 2. Eneste metoden som jeg vet har effekt er kraftig utfisking av vannet. Ved utfisking blir det mindre konkuranse om maten og fisken får i seg mindre parasitter. Blir ikke fritt for parasitter i vannet men mindre parasitter i hver fisk i det minste. Samtidig kan det være lurt å sørge for at fugler ikke får tak i innvoller. Gjelder både måker og andefugler da vi ikke klarer å finne ut om det er måkemakk eller fiskandmakk som er i fisken.
 3. Ingen kan gi deg gode råd basert på informasjonen du har gitt her. Jeg har vært med på undersøkelse av et vann der vi fikk fisk med K-faktor på 2,42. Vi trodde ikke at det var gyting der men etter noen år fant vi yngel. Vi konkluderte med at det i kalde og våte somrer var mulig for ørreten å gyte men siden mulighetene var så begrenset så ville bestanden alltid holde seg lav.
 4. Kjøper mine på Jokerbutikken på Engeløya i Steigen. Eneste plassen jeg har sett de... Er en suveren sluk og jeg forstår ikke hvorfor den ikke finnes der man normalt kjøper slikt
 5. Er som regel inne på en bensinstasjon og raider en 10 kronerskasse når jeg er tom for sluker....
 6. En stanglengde monofortom løser problemet med synlig multi.
 7. Har den 1-7 grammeren og vil ikke anbefale den til folk sånn helt uten videre da det er en utypisk UL stang. Den har rygg nok til å takle 12 grams sluker og er litt upresis ved ultralett fiske. Som et alternativ til vanlige stenger til geriljafiske i tett skog er den uslåelig. Tror også at den kan være god til packraftfiske. Hadde glemt at jeg hadde den men nå må jeg lete den opp sjekke om den vil bli med ut i packraften en tur...
 8. 832 er eneste alternativet på surfsnellene mine. På ørretsnella er det Power Pro som gjelder. Synes Fireline blir seende ut som en ulltråd etter alt for kort tid. Har etterhvert byttet ut alle knuter mellom multi og mono med FG som er den udiskutabelt beste knuten. Har opplevd at ørret dro ut 150 meter snøre en gang. Det ville ikke hjulpet om jeg hadde hatt mer da bremsen ble varm og kilte seg etter et utras på 100 meter i mopedfart.
 9. Fra et lite vann i Lofoten. Fisket fra land. Ikke mulig å sette ut igjen da den hadde svelget sluken å blødde en del før jeg fikk den ut. Vannet jeg fisket i regnes som overbefolket men har ment at det burde være storfisk her og har lagt ned en del timer på å bevise at jeg har rett.
 10. Har en 7 fots lettstang som er perfekt. Hadde kilosfisk på første turen og var uten håv...
 11. BAN

  Meitestang

  Blir nok mulig å fiske i utvalgte vann i løpet av påsken. Isen er i full oppløsning. Selv testet jeg en liten spinner i ei råk i går... Ikke utålmodig i det hele tatt...
 12. Litt googling på øyungen sa meg et par ting. Fisk står langt ute på dagtid og det er stingsild og ørekyte der. Om natten går det fisk nær land. Mye skog langs vannet som burde gi gode næringsforhold. Jeg ville da prøvd sildesluk eller stor skjesluk om dagen og sneket meg rundt med små sluker og spinnere på kvelden og natten. I vann med stingsild har jeg flere ganger hatt kjempegodt fiske tidlig på morgenen med bittesmå sildesluker etter stor ørret på stingsildjakt.
 13. Kastelengde er en faktor. Du må presentere agnet der fisken er. I små vann og elver står fisken veldig nær land. En liten spinner vil nå mer en langt nok og lokker fisk bedre en det meste annet vi kan by på. Spinneren kan også fiskes svært sakte og det trigger fisk. Selv brukte jeg nesten utelukkende 4 grams spinnere i flere år. Fikk masse fisk på det. Mine favorittvann er store næringsfattige vann der fisken går langt ut. Der er det kun sildesluk som teller. Den naturlig føden ørret varierer fra knøttsmå fjærmygg til fisk som er opptil 1/3 av egen lengde. Å vurdere hva dietten er der du fisker vil hjelpe på fangsten. Å besøke nye vann vil øke kunnskapen din veldig fort. Selv logget jeg 14 nye vann i fjor. Disse var alt fra små pytter det tok 5 minutter å gå rundt til flere kvadratkilometers innsjøer. En liten kuriositet. Jeg og en kompis fisket i et vann. Vi hadde begge favoritten vår på som ikke var den samme. Vi fikk begge fisk og var fornøyd. Som en test byttet vi og fisket en time uten å få noe på det som var kompisens favoritt. Vi byttet tilbake og fikk fisk igjen. Min favoritt var en kobber spesial og kompisens var en kobber lilleøring. Nesten lik men forskjellig nok til at vi ikke fisket effektivt.
 14. Har drevet omfattende loggføring i 30 år og har kommet frem til at jeg får mest fisk på det jeg har i enden av snøret. Kaster aldri bort tid på å lure på om noe annet kan være bedre og kan fint fiske en uke med samme sluk. Vurdere forholdene når jeg starter fisket om spinner, skjesluk, sildesluk eller flue er rett. Kun ved bruk av flue er det aktuellt å bytte underveis. Testing av metoder skal alltid foregå i overbefolkede vann. Her får du fisk på hva som helst og kan bruke resultatet til noe fornuftig. Å vilkårlig bytte sluk og spinnere under vanskelige forhold for så å slumpe til å få en fisk som ville ha tatt uansett hva du fisket med er å lure seg selv. Treffer ofte folk som har fått en tilfeldig fisk på en sær sluk og alltid må ha den sluken med fordi de mener den er god. Dette er tullball. Du får mest fisk på en metode du liker og praktiserer ofte. Fisker du med mark får du fisk på mark og fisker du med ultralett spinner så får du fisk på ultralett spinner.