Jump to content
Fiskersiden

BAN

Members
 • Posts

  2682
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  51

BAN last won the day on March 30

BAN had the most liked content!

1 Follower

About BAN

 • Birthday 02/11/1971

Contact Methods

 • Website URL
  http://banlogg.blogspot.no/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Stokmarknes
 • Interesser
  Fiske Fiske Fiske

Recent Profile Visitors

5144 profile views

BAN's Achievements

 1. Har slitt litt med det samme. Får mye mer ved å padle rundt og kaste på godplassene. Det positive ved dorgingen er at snittvekten på de fiskene jeg har fått er veldig bra. Sommerens prosjekt er dorging etter storrøye. Regner med en del timer før den sitter...
 2. Desverre er det 20 år siden jeg hadde mono som hovedsnøre. Nå for tiden går det i 0,08 multi til ferskvannsfiske...
 3. Har ikke brukt den metoden etter ørret men ville ha brukt en lang nok fortom til at duppen aldri glir opp på multien. Eventuelt ville jeg gått for mono og spart meg mye bryderi. Du vil ikke ha en dupp glidende opp på multien da det fort sliter ut snøret. 0,20 mono er mer en sterkt nok til ørretfiske og enste bakdel er litt kortere kast men ved agnfiske bryr man seg ofte ikke om å kaste midtfjords... Fluorcarbon er som regel ikke bryet verdt etter min mening.
 4. Mono og multifilament er det eneste du trenger å bekymre deg om. Fireline 0,12 er helt greit til ørretfiske og sjøørret. Fordelen med multi er at man kan bruke svært tynt snøre siden det har høy bruddstyrke. Bakdelen er at det lett slites ut mot stein og annet rask. En fortom av 0,20-0,25 mono vil beskytte snøret mot denne slitasjen. En fortom er ofte 1-2 meter lang. Ofte er uniknute mest anvendelig for nybegynnere til å skjøte mono og multi. Det er ikke en katastrofe om du ikke bryr deg med fortom på de første turene dine. Man får hverken mer eller mindre fisk pga fortomen.
 5. Konsekvensen av å ødelegge penger er at alle andre blir litt rikere....
 6. Syk farge Skulle gjerne slengt meg på wobblermekking men tror antallet fiskerelaterte prosjekt har nådd et slags metningspunkt.
 7. Man kan ha et utrolig underholdende fluefiske etter torsk når børstemarken svermer. Torsken er mye mer oppmerksom på bevegelser høyt i vannet og tar gjerne mørke fluer helt i overflaten.
 8. BAN

  Bombarda

  Lawson-duppene er helt greie. Jeg bruker stort sett bare saktesynkende og har fluen bak duppen. Dette fungerer greit under de fleste forhold. Å ha duppen i enden gir deg noen ekstra muligheter og man bør teste ut begge variantene.
 9. Har enkelte ganger brukt et finger til å skape rykninger i snøret og mener det fungerer. Konseptet ditt skal bli testet så snart det blir litt varmere i vannet her nord. Sibirtemperaturer er ikke rette forholdene for slikt.
 10. Har prøvd å binde Wolly Bugger på jigkropp. Funket som fy etter torsk og sei.
 11. BAN

  Isfiske 2021

  Vet ikke om det hjelper å komme nordover. Var en tur og luftet stengene i åpent vann i dag. Kun tynn ishinne der det var siv. Var ivrig etter å komme meg utpå isen etter røya i ungdommen men ble betydelig mer pysete etter å ha gått igjennom isen i 16 kuldegrader. Har også måttet berge en firbeint turkompis som gikk igjennom råtten våris. Han gikk aldri mer ut på isen før han så at den bar meg.
 12. Har litt å lese igjennom jeg og...
 13. Allikevel må en gjennomsnitts amerikaner jobbe flere timer for å få råd til snellen en vi må...
 14. Blå/sølv eller bare sølv i min slukboks. Kjøper fargerike sluker på salg og sprayer med sølvlakk....
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.