BAN

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2 543
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  38

BAN last won the day on November 20

BAN had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

333 Excellent

Om BAN

 • Rang
  Superbruker
 • Bursdag 11. feb. 1971

Contact Methods

 • Website URL
  http://banlogg.blogspot.no/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Stokmarknes
 • Interesser
  Fiske Fiske Fiske

Nylige profilbesøk

3 030 profilvisninger
 1. Valg av snelle.

  Stangtypen har litt å si på om du skal ha haspell eller multiplikator. Er stangen kjøpt i Norge vil jeg tippe på haspel. Multiplikatorer beregnet på surf tåler mye mer en en haspel. For kastelengden sin del er det uinteresant hva du velger. Utforming på takkel og agn er mye viktigere. For de som driver med casting og har finslipt teknikk og ikke trenger å bekymre seg for takkel er multi overlegent da haspel får mye friksjon mot spolekanten når det begynner å bli lite snøre igjen. Multien har lik friksjon under hele kastet. For haspel er det da viktig at det er litt størrelse på spolen for å motvirke friksjonen.
 2. "Miljøvennlig" laks/ørret i butikken?

  Røkt ørret er alltid bedre en laks...
 3. "Miljøvennlig" laks/ørret i butikken?

  Er borti litt økolaks innimellom. Skal prøve å huske på å sjekke hvem som kjøper den. Det er lite etterspørsel etter den så jeg regner med at den går til butikker med stort utvalg.
 4. Disse reglene er vel i fra perioden da det kom 10 nye innlegg bare mens du var å hentet deg en kopp kaffe. Og 9 av innleggene var allerede besvart av KIS.....
 5. "Miljøvennlig" laks/ørret i butikken?

  Det finnes et begrenset utvalg økologisk laks i butikkene. Dette er fisk som skal ha en mindre intensiv oppvekst. De økolaksene jeg har vært borti har kommet fra selskaper som i hovedsak driver "normalt" men som også kjører nisjeprodukter. Butikkene kan sjekke hvor fisken kommer fra da all laks blir sporet i alle ledd. Det finnes allerede oppdrettere i andre land som forsøker seg på en mindre miljøbelastende arbeidsmåte. Det vil nok bli flere etterhvert og vi bør da være oppmerksom på dette når vi får et valg i butikken.
 6. Ja. Det går an å få det til

  Slike soner burde man hatt rundt omkring i hele landet uavhengig av om bestandene i området er truet. Slike oaser ville hatt stor ringvirkning i områdene rundt.
 7. havets sølv

  Anbefaler grillet sild.
 8. røyefiske på isen

  Litlverivann har stor røye men selv om det er rett i nærheten så er det vel litt knotete å dra dit... Flere av vannene rundt sulis har stor ørret men det burde la seg gjøre å finne røye også. Problemet er at mange vann er demmet opp og derfor uegnet til isfiske.
 9. Fløyfisk... Torsk er komplett suicidal og eneste som kan gjøres er å lære seg hvor småtassene er å unngå dem.
 10. Hva slags fortom fluefiske?

  Tror det er vanskelig å få fluene dypere med bare å bytte fortom. Selv om hovedsnøret vil synke litt så er fluene så lette og har for stor motstand til å følge etter. Du må nok satse på fortyngede fluer. Spørsmålet er om det har noen hensikt å få fluene ned på dypere vann på denne tiden av året.
 11. Har brukt engangshansker utenpå andre hansker. Ble varmt til å begynne med men etterhvert så ble det veldig kaldt. Tror det ble for trangt og at blodsirkulasjonen ble hemmet. Ellers så har jeg to par tynne hansker i fleece som jeg bytter på. Fungerer helt fint om man ikke blir for våt. Når jeg fisker i fjæra eller i båt vinterstid har jeg et par skikkelige arbeidshansker som er vanntett til håndtering av fisk. Dette har jeg brukt i mer en 10 år. Fåes på det lokale felleskjøpet og hives når de begynner å lukte for ille.
 12. Rømt Kveite fra oppdrett, matfisk?

  Arten kveite er jo ikke truet men klarer seg i beste velgående. Lokale bestander sør i landet sliter... Hadde du sett de kveitene jeg har jobbet med ville nok begrepet genetisk forurensning fått et klart bilde. Det er nok samme art som finnes villt i havet men ulikhetene er enorme. Synet mitt på rømt oppdrettsfisk er farget av at jeg har jobbet med de fleste artene som oppdrettes i Norge og sett hvor fort de endrer seg fra det vi ser på som normal fisk.
 13. Rømt Kveite fra oppdrett, matfisk?

  Vi får stole på Birgitta her. De kveitene jeg har hatt med å gjøre har vært mer ulik sine ville slektninger en det oppdrettslaksen er. Største problemet jeg kunne se med de kveitene jeg er vant til er at hannene er kjønnsmoden på 4-5 kg og hunnene på 7-8 kg. Dette er ikke en egenskap vi ønsker på havets dronning. Pigmenteringen er også helt feil.
 14. Rømt Kveite fra oppdrett, matfisk?

  Vet ikke hvem denne Kvamme er men at det finnes lite kunskap om rømminger av kveite skyldes utelukkende at det ikke finnes vilje til å forske på det. Det er mange år siden de første rømmingene. Å slippe ut fangede individer er faunakriminalitet så det frarådes selv om det finnes en lignende fisk i havet som det er en 80 centimetersregel på.
 15. Rømt Kveite fra oppdrett, matfisk?

  Utseende på disse krabatene er så avvikende fra normale kveiter at det ikke er mulig å ta feil. Ville derfor ikke ha brydd meg så mye om reglene. Normal slaktevekt på kveite er 4-7 kg så disse er ikke så veldig langt unna idealvekten.