Jump to content
Fiskersiden

BAN

Members
 • Posts

  2722
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  53

BAN last won the day on December 19 2021

BAN had the most liked content!

1 Follower

About BAN

 • Birthday 02/11/1971

Contact Methods

 • Website URL
  http://banlogg.blogspot.no/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Stokmarknes
 • Interesser
  Fiske Fiske Fiske

Recent Profile Visitors

5976 profile views

BAN's Achievements

 1. Oppdelingen av forumet ga mening en gang i tiden. I dag ville det vel vært mer praktisk med et generelt sportsfiskeforum med mulighet for å diskutere alt mulig rart som har tilknytning til fiske også. Packraft, generelle turgreier, ekspedisjoner osv.
 2. 0,10 multi holder i massevis til 25 grams bombarda helt til du får en skade. Da kan du risikere snørbrudd nesten uten belastning i det hele tatt.
 3. Har testet det noen få ganger men har ikke merket mye forbedring i fangst untatt på lyr. Ikke testet i ferskvann enda.
 4. Bruker intermediate til sjøørret. Noen ganger er det sakte med små fluer som er tingen. Andre ganger er det en svær streamer som fosser igjennom vannet som trigger den.
 5. Har jobbet mye med laks og det er en del individer med mer prikker en standard. Ørret har prikker både under og over sidelinjen men laks har veldig sjelden prikker under sidelinjen.
 6. BAN

  Trenger hjelp.

  If you can write in English it would be much easier. Ukrainian is not the easiset language for us...
 7. Alltid interessant å se egenkomponerte løsninger. Ville vurdert bedre kroker etterhvert.
 8. Startet min kystmeitekarriere med vanlige slukstenger. Laget enkle takkel og brukte billige pærebly.
 9. Det nordligste jeg vet om er 2 stykker tatt i Steigen for noen år siden. Dette var etter en periode med høye temperaturer i havet.
 10. Ørret tar gjerne bytte som er 1/3 av egen lengde. Vet ikke om det er gjort forsøk på røye men de ser ut til å ta store bytter når de er i det humøret..
 11. Brukte en Berkley Lightning Rod til slikt fiske i mange år. Kanonstang helt til jeg brakk den i en bildør. Kjenner ikke til Pulse men det er neppe en dårlig stang.
 12. BAN

  Sene størrelse

  0,12-0,15 multi eller 0,25-0,30 mono alt etter hvilke forhold du har der du fisker. Jeg ville ha gått for multisnøre med en stanglengde mono til mitt fiske.
 13. Hvis vi snakker laks i elv er det bare å glemme. Har fått både laks og kveite på ultralett. Ikke tungvektere men allikevell..
 14. Ser ingen grunn til å kave seg opp bare noen er uenig i snørevalg. Snøre er noe man får en personlig preferanse for. Den orginale Fireline hadde en coating som forsvant etter få kast og snøret ble svekket. Det er nok derfor denne snøretypen forsvant for over tyve år siden. Dagens fireline har ikke coating utenpå snøret men det går inn i mellom trådene. Det tåler også like mye slitasje som mono. Sammenligner jeg 0,12 mm Stroft mono med 0,08 mm Fireline ser det for meg ut som firelinesnøret er tynnere. Jeg bruker 3 forskjellige merker multifilament. Fireline til det lette fisket. PowerPro til tyngre fiske og Suffix til kystmeite. Og som picator er inne på varer disse snørene i mange år. Jeg klarer ikke å henge med helt på utviklingen da noen av snellene har hatt samme snøre i 10 år eller mer. Da er gjerne snøreteknologien en helt annen når det er på tide å bytte til nytt snøre...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.