Jump to content
Fiskersiden

BAN

Members
 • Posts

  2696
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  53

BAN last won the day on December 19 2021

BAN had the most liked content!

1 Follower

About BAN

 • Birthday 02/11/1971

Contact Methods

 • Website URL
  http://banlogg.blogspot.no/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Stokmarknes
 • Interesser
  Fiske Fiske Fiske

Recent Profile Visitors

5424 profile views

BAN's Achievements

 1. Bruker sjøørretstangen min som allroundstang og har fått sei på 15 kg uten problemer. Den har kastevekt opp til 25 gram og er utstyrt med en 2500 snelle. Hvis jeg fisker målrettet etter større fisk bruker jeg en stang med kastevekt opp til 50 gram og en 4000 snelle.
 2. Sjeldent jeg har åpent vann på denne årstiden men det hender. Har hatt litt suksess med sildesluker i kraftige farger fisket dypt. Brukt litt samme teknikk som man bruker etter torsk.
 3. Jeg bruker å ha svakere mono i selve takkelet slik at det slites først. Har og begynt å bruke kroker som kan rettes ut. Ofte berger jeg hovesnøret og sjokkfortomen igjennom hele sesongen mens det går et par dusin takkler. Bruker et rig clip på enden av sjokkfortomen slik at jeg kan bytte takkel uten noe mas.
 4. Det viktigste er at fortomen tåler kastevekten. Til 100 gram trenger du en bruddstyrke på mins 20,5 kg. Multien din er litt tykkere en det jeg liker men det skal ikke være noe problem. Jeg bruker å ha en god del mer bruddstyrke på fortomen en jeg trenger men det er fordi jeg liker å ha noe å gå på i forhold til slitasje.
 5. Effekten jordbruk har på klimaet er litt komplisert. Kort sagt så hadde ikke dette landet vært beboelig pga lave temperaturer om ikke folk hadde begynt med jordbruk. Mesteparten av Europa hadde vært kaldere en Finnmark og vi hadde hatt stor problemer med å skaffe mat. Temperaturkurven fra forrige istid og frem til nå hadde utviklet seg normalt og vi hadde fortsatt vært i steinalderen...
 6. Det er ikke bare på Fiskersiden det er stille. Det gjelder omtrent alt av forum uansett emne. Spre gjerne mer kystmeitepropaganda både her og andre plasser. Norge er et land som er skapt for denne fiskeformen og flere burde lære seg det.
 7. Legg noen runder tykk mono eller elektrikkerteip på snellen før du surrer på snøret ditt. Da vil det ikke gli på spolen.
 8. Det kan virke dyrt å kjøpe en rull med multifilament men det blir en god stund til neste gang du må skifte snøre.
 9. BAN

  Rusten pilk

  Har aldri kastet en sluk eller pilk. Ofte fisker de bedre etter litt slitasje. Blir de for falmet eller rusten og jeg mister trua så piffer jeg dem opp litt. Sandpapir, neglelakk eller litt fjær og du har noe nytt og spennende å friste fisken med.
 10. Det skal veldig mye til for at du skal klare det. Fortomen derimot får nok en del knuter før du har fått dreisen på kastingen.
 11. Et annet tips er å handle inn sildesluker i tilbudskasser på bensinstasjoner og lignende. Billig og mer en bra nok hvis du ikke vil bruke for mye penger.
 12. Gå for den billigste Shimano eller Daiwa-snellen i størrelse 4000 du finner.
 13. Det er tatt kveite på over 200 kg med 0,25 mono.... Tykkelse og bruddstyrke skal tilpasses resten av utstyret og plassen du fisker. Størrelse på fisken er ikke interessant i det hele tatt.
 14. Eneste Berkleystangen jeg har knekt ble tatt av en bildør da den var knappe 25 år. Stenger som knekker under kast av lette sluker har i 99% av tilfellene skader fra før.
 15. Har slitt litt med det samme. Får mye mer ved å padle rundt og kaste på godplassene. Det positive ved dorgingen er at snittvekten på de fiskene jeg har fått er veldig bra. Sommerens prosjekt er dorging etter storrøye. Regner med en del timer før den sitter...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.