BAN

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2 560
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  39

BAN last won the day on December 20 2017

BAN had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

335 Excellent

Om BAN

 • Rang
  Superbruker
 • Bursdag 11. feb. 1971

Contact Methods

 • Website URL
  http://banlogg.blogspot.no/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Stokmarknes
 • Interesser
  Fiske Fiske Fiske

Nylige profilbesøk

3 189 profilvisninger
 1. Ny fisker, tips?

  Det kan lønne seg å teste ut bombaraen i nærliggende vann eller i sjøen før du legger til fjells. 20 grams bombarda til en stang med 40 grams kastevekt kan bli helt feil. Særlig hvis du vil kaste små sluker og spinnere med den. Dette krever litt øving. Til fiske med flueopphenger så tar du med en ekstra rull mono og knyter et hekle på når du skal bruke det. Start med to opphengere og legg til en når du mestrer det. Blir fort vas av slike hekler hvis du forsøker å oppbevare de så det er enklere å bare lage nye. Sildesluk til fjellfiske er genialt. Bruk en sluk som kaster godt og gi blaffen i farge eller produsent. Selv har jeg noen blanke kreasjoner på 16 til 18 gram som jeg kjøpte for 10 kroner stykket på en bensinstasjon. Har både ørret og røye over to kilo på disse.
 2. Det er lett å tenke seg at de første som kravlet seg opp på land ikke hadde noe ønske om å være der men heller var på matsøk i dammer som var utilgjenngelig for andre. Etterhvert ville det være naturlig å legge egg å fostre opp avkommet i slike dammer. Da er veien til å bli et amfibie kort.
 3. Polaroidbriller som ikkje verkar

  Fant overraskende gode briller i et stativ på bensinstasjonen. Liker gultone i glassene da de fungerer bedre i nesten alle værforhold unntatt sterk sol.
 4. Selv etter at lemmer ble utviklet var de nok mer til bruk i gruntvannsområder en til å gå med på land.
 5. Svensk öring i liten bäck

  Alltid gøy å fiske i småbekker og mer utfordrende en man skulle tro.
 6. Kald-røking av fisk.

  Svarte vel trådstarter i andre post om at jeg hadde proffesjonelt utstyr og derved ikke kunne gi ham råd. Resten av tråden er det kun svar på poster. Vet ikke helt hva du vil frem til men er det et forsøk på hersketeknikk så feiler du. Jeg er god til å røyke fisk med rett utstyr men har ikke drevet med kaldrøyking hjemme. Hadde du presentert en fisk du hadde røykt til meg så kunne jeg ha hjulpet deg med hva som kunne gjøre den bedre basert på smak og konsistens.
 7. Kald-røking av fisk.

  Jeg kan bruke optimal saltmengde i forhold til vekt på fisken samt optimal temperatur. Som sagt, du kan ikke sammenligne erfaringen du gjør deg ved å røyke et par fisker med det å røyke 30 tonn i uka der hver eneste trinn i prossesen er optimalisert for kvalitet.
 8. Kald-røking av fisk.

  Vi bruker ikke frossen fisk men får inn filet som er modnet på turen fra filetfabrikk. Du kan heller ikke sammenligne et hobbyrøykeri med det jeg brukte. Jeg røykte 4 tonn fisk i hver røyking fordelt på 3 skap. Skapene ble forsynt med røyk fra generatorer og de hadde datastyring på temperatur, røykmengde og tørking. Tørkehinnen skal foresten ikke være helt tørr men være litt klebrig. Da tar fisken røyken mye fortere. Du kan heller tørke den ferdig etter røyking for å få den perfekt. Temperaturen på kjølerom har også mye å si på tiden det tar å salte fisk. Det skal væremellom 3 og 4 grader for at saltingen skal gå raskest.
 9. Kald-røking av fisk.

  Vi bruker ikke juksemetoder hos oss. Fisken saltes og modnes i 12 timer før skylling og tørking. Det er metoden for tørking som gjør at vi har ferdig produkt etter så kort tid. For nøkkelhullsgodkjenning så er det også nødvendig å holde saltmengden nede. Røyking blir også gjort skikkelig med flis av or og einer.
 10. Kald-røking av fisk.

  Har røykt noen titalls tonn ørret og laks og har en "Best i test" på merittlisten. Problemet er at jeg hadde tilgang på proffesjonelt utstyr og gjorde prossessen fra salting til ferdig produkt unna på 24 timer. Litt forskjell fra det hjemmerøykeren driver med.
 11. Kald-røking av fisk.

  Den vanskelige delen er saltingen og tørkingen av fisken. Selve røykingen er enkel og et slikt apparat er nok mer en velegnet. Et røykeskap til proffesjonell røyking bruker mellom 5 og 6 timer på røykingen med innlagte tørkinger så 10 timer med røyk bør holde i massevis.
 12. Noen som er lokal kjent i dividalen ?

  Du kan prøve en PM til ante. Det er noen vann der oppe med lokale navn som kan være litt forvirrende. Ravdo er temelig langt for en isfisketur da det ligger flere gode vann på turen.
 13. Kryptovaluta !!

  Er ikke bare Silkroad som har blitt stengt eller forsvunnet. Det er faktisk mer vanlig at plasser som folk oppbevarer bitcoins på blir borte en at de ikke forsvinner. Selv Coinbase kan bli hacket og da forsvinner allt som er lagret der og det er ikke mulig for noen som helst å skaffe tilbake det som blir stjålet. Selv om du kan se adressen pengene dine er flyttet til er det ikke noe å gjøre med det.
 14. Kryptovaluta !!

  Sjekket backloggen og transaksjonskostnadene? Du klarer ikke å overføre bitcoin for tiden.
 15. Kryptovaluta !!

  Drev litt tuskhandel med altcoins for noen år siden. Har vel rundt 50 forskellige og ingen av dem er brukbare til noe som helst. Monopolpengene som ble tilbudt i tråden kan i alle fall brukes til å spille monopol med...