BAN

Members
 • Content Count

  2618
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  47

BAN last won the day on December 26 2019

BAN had the most liked content!

Community Reputation

362 Excellent

1 Follower

About BAN

 • Rank
  Superbruker
 • Birthday 02/11/1971

Contact Methods

 • Website URL
  http://banlogg.blogspot.no/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Stokmarknes
 • Interesser
  Fiske Fiske Fiske

Recent Profile Visitors

4407 profile views
 1. BAN

  Vindfang

  På denne tiden av året er enhver tur uten frostskader en suksess.
 2. Tynn sokk+tett plastpose+tykk ullsokk fungerer veldig bra på turer du svetter før du er framme. Har gjort det flere ganger uten å fryse. Siden du blir søkkvåt på benene bør innersokken være laget av kunsfiber. Føttene kan bli seende litt guffne ut etter slike turer....
 3. BAN

  Takkeltips

  Har også lekt meg litt med Lopez sine ideer og bruker kun tykk mono i havfisketaklene. Litt skeptisk til innfestingen på øverste bildet og ville nok ha brukt en slik spesialsvivel som er beregnet på pulleyrigg.
 4. Har alltid brukt 0,25 mm fireline og 2-3 meter 0,80 mono. Monoen tar støyten og har aldri vært redd for snørebrudd.
 5. Bruker 35-40 cm på glidende fortom. Tror at den korte avstanden trigger fisken da det ser ut som om sluken jakter på fluen.
 6. Har dere lagt ut et opprop slik som dette vi har i mitt område? https://www.opprop.net/nei_til_oppdrettsanlegg_ved_ornhaugneset_i_sagfjorden_hamaroy_kommune?uv=19330604
 7. Godt å få vite at villaksen er imun mot ILA. Det var nytt for meg... Og at de tonnevisene med søppel som oppdretterne slipper på havet ikke påvirker krittvite strender var også godt å få med seg. Mikroplasten som masseproduseres av foringsanleggene og lusemiddlene som dreper allt av krepsdyr er vel heller ikke noe problem...
 8. Sjøørret kan overvintre hvis det er god mattilgang. Vet om flere vann der man kan få sjøørret på isfiske. Kjenner til et vassdrag der en del av sjøørreten vender tilbake til et liv som ferskvannsørret etter et par sessonger i sjøen. Ørret har en veldig opportunistisk livsstil og vil tilpasse seg lokale forhold. Som en kuriositet kan det nevnes at svært mange fjellvann i Nordnorge har en ørretstamme som opprinnelig var sjøørret. De som drev uttsettinger trodde at sjøørret ville vokse seg større en brunnørret.
 9. Det todelte spydet som stikker ut fremme viser at dette er en trollkrabbe. Som regel ikke mye mat i dem.
 10. Selvfølgelig hadde han ikke et monopol men han og de andre driverne av forumet var aktivt med i diskusjoner og var ivrige forkjempere for sitt syn. Meningene til Remy var respektable men stort sett var jeg uenig... Det ble diskutert fisketeknikkker, biologi, fotografering, politikk, fotball og alt mulig annet som sportsfiskere kunne finne på å være interessert i. Dagens drivere er komplett fraværende og udugelige. Skal man drive et forum bør man ha interesser som samsvarer med det forumet dreier seg om. Da har man egeninteresse av at ting fungerer og at brukerne trives. Dagens forumeiere er ikke engasjert nok til å oppdatere skriptene slik at ting fungerer slik det skal. De er mer interessert i å lose brukerne inn på Hooked en at de skal bruke forumet.
 11. Bildet fra avisen vist slik det skal være
 12. Det ligger noen videoer på Youtube med kasteteknikk for karpefiske. Ved å se på disse får du en forståelse av hva som skal til for å kaste langt. Når det gjelder armstyrke så trenges det ikke stort da alt er ren teknikk. Hvis du er høyrehendt så skal ikke høyrearmen gjøre stort mer en å holde stangen mens venstre utfører alt arbeidet. Kasting med UL gjøres ofte med en "håndleddsflikk" som ikke passer på lengre stenger. Kasting med Bombarda utføres med en større bue og mindre kraft.
 13. Ble nyskjerrig nå. Hvilket vann fikk du fisken?