Jump to content
Fiskersiden

BAN

Members
 • Posts

  2690
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  52

BAN last won the day on August 15

BAN had the most liked content!

1 Follower

About BAN

 • Birthday 02/11/1971

Contact Methods

 • Website URL
  http://banlogg.blogspot.no/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Stokmarknes
 • Interesser
  Fiske Fiske Fiske

Recent Profile Visitors

5295 profile views

BAN's Achievements

 1. Legg noen runder tykk mono eller elektrikkerteip på snellen før du surrer på snøret ditt. Da vil det ikke gli på spolen.
 2. Det kan virke dyrt å kjøpe en rull med multifilament men det blir en god stund til neste gang du må skifte snøre.
 3. BAN

  Rusten pilk

  Har aldri kastet en sluk eller pilk. Ofte fisker de bedre etter litt slitasje. Blir de for falmet eller rusten og jeg mister trua så piffer jeg dem opp litt. Sandpapir, neglelakk eller litt fjær og du har noe nytt og spennende å friste fisken med.
 4. Det skal veldig mye til for at du skal klare det. Fortomen derimot får nok en del knuter før du har fått dreisen på kastingen.
 5. Et annet tips er å handle inn sildesluker i tilbudskasser på bensinstasjoner og lignende. Billig og mer en bra nok hvis du ikke vil bruke for mye penger.
 6. Gå for den billigste Shimano eller Daiwa-snellen i størrelse 4000 du finner.
 7. Det er tatt kveite på over 200 kg med 0,25 mono.... Tykkelse og bruddstyrke skal tilpasses resten av utstyret og plassen du fisker. Størrelse på fisken er ikke interessant i det hele tatt.
 8. Eneste Berkleystangen jeg har knekt ble tatt av en bildør da den var knappe 25 år. Stenger som knekker under kast av lette sluker har i 99% av tilfellene skader fra før.
 9. Har slitt litt med det samme. Får mye mer ved å padle rundt og kaste på godplassene. Det positive ved dorgingen er at snittvekten på de fiskene jeg har fått er veldig bra. Sommerens prosjekt er dorging etter storrøye. Regner med en del timer før den sitter...
 10. Desverre er det 20 år siden jeg hadde mono som hovedsnøre. Nå for tiden går det i 0,08 multi til ferskvannsfiske...
 11. Har ikke brukt den metoden etter ørret men ville ha brukt en lang nok fortom til at duppen aldri glir opp på multien. Eventuelt ville jeg gått for mono og spart meg mye bryderi. Du vil ikke ha en dupp glidende opp på multien da det fort sliter ut snøret. 0,20 mono er mer en sterkt nok til ørretfiske og enste bakdel er litt kortere kast men ved agnfiske bryr man seg ofte ikke om å kaste midtfjords... Fluorcarbon er som regel ikke bryet verdt etter min mening.
 12. Mono og multifilament er det eneste du trenger å bekymre deg om. Fireline 0,12 er helt greit til ørretfiske og sjøørret. Fordelen med multi er at man kan bruke svært tynt snøre siden det har høy bruddstyrke. Bakdelen er at det lett slites ut mot stein og annet rask. En fortom av 0,20-0,25 mono vil beskytte snøret mot denne slitasjen. En fortom er ofte 1-2 meter lang. Ofte er uniknute mest anvendelig for nybegynnere til å skjøte mono og multi. Det er ikke en katastrofe om du ikke bryr deg med fortom på de første turene dine. Man får hverken mer eller mindre fisk pga fortomen.
 13. Konsekvensen av å ødelegge penger er at alle andre blir litt rikere....
 14. Syk farge Skulle gjerne slengt meg på wobblermekking men tror antallet fiskerelaterte prosjekt har nådd et slags metningspunkt.
 15. Man kan ha et utrolig underholdende fluefiske etter torsk når børstemarken svermer. Torsken er mye mer oppmerksom på bevegelser høyt i vannet og tar gjerne mørke fluer helt i overflaten.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.