BAN

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2 583
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  41

BAN last won the day on February 16

BAN had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

344 Excellent

Om BAN

 • Rang
  Superbruker
 • Bursdag 11. feb. 1971

Contact Methods

 • Website URL
  http://banlogg.blogspot.no/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Stokmarknes
 • Interesser
  Fiske Fiske Fiske

Nylige profilbesøk

3 790 profilvisninger
 1. Stangen din er bra og om snellen er i god stand og passer til stangen er det bare å beholde den en stund til. Ville brukt 0,10 - 0,12 multisnøre og en monofortom på 0,20 - 0,25. Kjøp inn en håndfull sluker i sølv, kobber og rødt. Lite vits i å ha en masse farger da fisken ikke bryr seg. Liker å ha varianter i 7 og 12 gram. I tillegg vil et knippe spinnere på 4-6 gram være gode å ha til småtjønner og i elver. Kobber, svart, rødt og gult er farger jeg har hatt suksess med. Det er bevegelsen og lyden som lokker så ikke gå amok med farger. Et par stingsilder på 10-15 gram er også gode å ha når du ikke når ut til fisken på annen måte. Merke og farge er helt uinteressant og du kjøper den billigste du finner. Etterhvert vil du finne en fiskestil som passer deg å du kan spesialisere utsyrsvalget ditt.
 2. En lang stang har en vid kastebue som er ideelt for bombarda. Kaster mye lenger og mer presist en en kort stang.
 3. Små haspelsneller kan festes på alle fluestenger men ringplasseringen er vel ikke helt optimal.
 4. Har nevnte Run Thomson stang. Målt 120 meter med 20 grams sluk så stangen er god den. Spensten har gått litt ut av min etter et par sessonger så blir nok å kjøpe et par tre til. Håndtaket er litt spesielt og kan kreve litt tilvenning.
 5. BAN

  Gangvad

  Var med på et skoleprosjekt der vi satte kilometervis med line med annevher krok agnet med sild og makrell. Vi fant ikke noen forskjell i effektiviteten. Bruk det du har tilgjenngelig.
 6. Gullesfjord har mange gode fiskeplasser. Langgrunt og vanskelig å fiske mange plasser rundt Sortland og Hadsel men en og annen plass kan man finne.
 7. Kan minne om en oppdrettslaks. Litt dårlig bilde men finneslitasje kombinert med mange prikker på gjellelokket er en god indiksjon på tamlaks.
 8. Flott tiltak. Fisker en del i Nord-Salten sommerstid og det er mye fine vann i området. Skal bli flinkere til å dra ut på isen også.
 9. Ta deg en tur inn til Vuoma eller Anja og se om folk ikke stimler sammen der selv om det er et stykke unna bilvei. Jeg bruker mer en 5000 timer på studering av kart og å oppsøke nye vann hvert år. Hvorfor skulle jeg oppgi perlene jeg finner på et åpent forum for så å måtte lete etter nye plasse selv da jeg ikke fisker der det er masse andre folk. Jeg mener at det må fiskes mye mer i vann som ikke er av topp kvalitet og at det derfor er en fordel om folk må lete litt selv. Å konsentrere allt fiske til de beste vannene gjør at omliggende vann blir liggende urørt og kvaliteten på fisken går ned.
 10. Du argumenter fortsatt for at en tilstand der du kan fiske er det naturlige. Opprinnelig var det ikke fisk i det hele tatt og om en million år er det neppe fisk igjen da maneter har tatt over. Å få antallet sel ned på et nivå der de ikke utgjør et for stort press på fiskebestander fører ikke til at man kommer nærmere en opprinnelig tilstand. Man oppretter en kunstig tilstand som skal rette opp en annen kunstig tilstand....
 11. Det du beskriver har ikke noe som helst med balanse å gjøre men med at vi skal redusere selbestand ut i fra våre interesser. Naturen har ikke noen som helst nytte av at vi har torsk å fiske på og dermed tilpasser den seg ikke våre behov. At du vil ha mer torsk og mindre sel er helt forståelig men det har som sagt ikke noe som helst med balanse i naturen å gjøre. Nå vet jeg svært lite om bestanden av torsk i områdene som her diskuteres men av egen erfaring så har jeg merket reduksjon av mengden kysttorsk i Nordland også. Vi har også sel men bestanden har ikke økt nevneverdig de siste tiårene. Er redd det er mer grunnleggende endringer i økosystemet som viser seg.
 12. Vet ikke hvilken balanse du sikter til da det ikke er noen balanse i naturen. Det er vel 200 år siden den forestillingen ble lagt død. Derimot er det en konkuranse om ressursene som fører til at de som tilpasser seg øker i antall og de som ikke ikke tilpasser seg blir borte. Det at det er mye sel er også et bevis på at det er mye fisk da selen trenger fisk for å overleve. Hadde det vært fritt for fisk slik dere hevder hadde selen sultet og antallet hadde gått ned.
 13. Minstemål på ørret er heldigvis sjeldent da det er mot sin hensikt i 99 % av vannene i Norge. Fisk under minstemål og garnfangede laks og sjøørret skal settes ut uansett tilstand. Selv om det kan virke helt idiotisk å sette ut død fisk er det faktisk enedte måten å sørge for at loven blir fulgt av de som loven retter seg mot.
 14. BAN

  Ørret om høsten

  Ørreten er mindre ivrig på denne tiden og bruker minst mulig energi. Mer tålmodig utfisking av hver mulig standplass kan gi resultater. Har også fått mest fisk om ettermiddagen mens temperaturen er på det høyeste men det kan være tilfeldig. Har flere år strukket sessongen helt til isen har lagt seg og det har blitt en og annen ørret helt ut i november i vann der isen legger seg sent.
 15. Sneller i størrelse 2500 er blitt svært lette i forhold til tidligere og vil ikke føles klumpete på stangen din. Fordelen med 2500 er større snørekapasitet. 1000 snellens fordel er at den er lett. Hvis du ikke bryr deg om den ekstra kastelengden du kan oppnå med multifilament er det bare å fortsette med mono. Mono har mange fordeler når du fisker med spinner og lette sluker.