Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

BAN

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2 571
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  40

BAN last won the day on May 14

BAN had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

341 Excellent

Om BAN

 • Rang
  Superbruker
 • Bursdag 11. feb. 1971

Contact Methods

 • Website URL
  http://banlogg.blogspot.no/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Stokmarknes
 • Interesser
  Fiske Fiske Fiske

Nylige profilbesøk

3 545 profilvisninger
 1. Minstemål på ørret er heldigvis sjeldent da det er mot sin hensikt i 99 % av vannene i Norge. Fisk under minstemål og garnfangede laks og sjøørret skal settes ut uansett tilstand. Selv om det kan virke helt idiotisk å sette ut død fisk er det faktisk enedte måten å sørge for at loven blir fulgt av de som loven retter seg mot.
 2. BAN

  Ørret om høsten

  Ørreten er mindre ivrig på denne tiden og bruker minst mulig energi. Mer tålmodig utfisking av hver mulig standplass kan gi resultater. Har også fått mest fisk om ettermiddagen mens temperaturen er på det høyeste men det kan være tilfeldig. Har flere år strukket sessongen helt til isen har lagt seg og det har blitt en og annen ørret helt ut i november i vann der isen legger seg sent.
 3. BAN

  Anbefalt haspelsnelle?

  Sneller i størrelse 2500 er blitt svært lette i forhold til tidligere og vil ikke føles klumpete på stangen din. Fordelen med 2500 er større snørekapasitet. 1000 snellens fordel er at den er lett. Hvis du ikke bryr deg om den ekstra kastelengden du kan oppnå med multifilament er det bare å fortsette med mono. Mono har mange fordeler når du fisker med spinner og lette sluker.
 4. At mange setter ulovlige garn og forklarer det med sild eller makrellgarn er en kjent sak. Jeg fjerner ethvert ulovlig garn jeg finner uansett hvem som har satt det. Beskjeden jeg har fått fra pollitiet er at jeg fritt kan ta opp ulovlige garn og varsle rette myndigheter om hvor det kan hentes men siden jeg ikke har noen interesse i av at garnene skal havne i havet igjen gjennomfører jeg selv destruksjon. Gir en ekstra god føleslse hvis eieren av garnet er nær nok til å bivåne destruksjonen uten å kunne gjøre noe som helst med saken...
 5. BAN

  Søkker

  Kjøpte en gang søkker nok til 30 års forbruk og betalte 99 i frakt... Flatbankede søkker er bra nok hvis du ikke har mye strøm. At de ikke holder bunnen like godt som spesialsøkker men kommer "krypende" mot deg er ikke noe problem da du fisker minst like effektivt med litt bevegelse i agnet. Har brukt skruestikke til å forme mine søkker.
 6. BAN

  Lakselusa dreper!

  Bildet er fra en plass der det ikke var oppdrett eller lus. Etter at Cermaq etablerte seg ser fisken slik ut.
 7. BAN

  Fiske fra land i Saltdal/Rognan

  Saksenvika byr på et gøyalt isfiske med muligheter for mange arter. Turen til Fauske og Finneidstraumen er heller ikke lang. Finnes gode plasser i mellom Fauske og Rognan men det er vanskelig å finne dem da terrenget er noe ugreit.
 8. BAN

  Ris i skogen

  Skuresvamper med "innebygd" såpe er fast inventar i sekken min. Disse veier ikke noe som helst.
 9. BAN

  Ris i skogen

  Kok boil in bag i kaffekjelen. Det setter ikke smak på kaffen. Stek ørret og sjalottløk og ha risen over når det er ferdig. Flere varianter av rett i koppen ved siden av stekt ørret fungerer bra. Ikke mye vekt i de rett i koppengreiene. Potetmos fungerer også. Når fisken er stekt tar du den ut og lager mosen med stekefettet.
 10. Bruker samme stang til sjøørret og ferskvannsørret. Ofte bruker jeg de samme fluene også.... Stangen jeg har er en litt stiv helaksjon. At den ikke er for myk i tuppen er viktig da kastet skal laddes opp i en bue (litt vanskelig å forklare..) Selv har jeg erfart at jeg kaster lengst med stanglengder jeg har vent meg til. 11-14 fot er riktig for meg mens andre vil ha et par fot kortere stenger. Wormsticken har en sinnsvak aksjon. 17 fot helaksjon betyr at du er ferdig med kastebevegelsen før stangtuppen har kommet seg i gang i det hele tatt. Suverent når du har kastevekten i enden av snøre men ikke til bombarda der du har en lang fortom å tenke på. Kaster andersdupp av den gamle typen 120-130 meter og har lempet ut et bunnagn godt over 150. Har foresten fått kveite på wormsticken. Det var en interesant opplevelse.
 11. Får ikke helt dreisen på bombardakasting med wormsticken. Den fungerer utmerket til alt annet som skal kastes langt. Bruker en Ron Thompson Sea Trout Specialist for tiden og den kaster 20 grams bombarda langt som fy.
 12. BAN

  Ny fisker, tips?

  Det kan lønne seg å teste ut bombaraen i nærliggende vann eller i sjøen før du legger til fjells. 20 grams bombarda til en stang med 40 grams kastevekt kan bli helt feil. Særlig hvis du vil kaste små sluker og spinnere med den. Dette krever litt øving. Til fiske med flueopphenger så tar du med en ekstra rull mono og knyter et hekle på når du skal bruke det. Start med to opphengere og legg til en når du mestrer det. Blir fort vas av slike hekler hvis du forsøker å oppbevare de så det er enklere å bare lage nye. Sildesluk til fjellfiske er genialt. Bruk en sluk som kaster godt og gi blaffen i farge eller produsent. Selv har jeg noen blanke kreasjoner på 16 til 18 gram som jeg kjøpte for 10 kroner stykket på en bensinstasjon. Har både ørret og røye over to kilo på disse.
 13. Det er lett å tenke seg at de første som kravlet seg opp på land ikke hadde noe ønske om å være der men heller var på matsøk i dammer som var utilgjenngelig for andre. Etterhvert ville det være naturlig å legge egg å fostre opp avkommet i slike dammer. Da er veien til å bli et amfibie kort.
 14. BAN

  Polaroidbriller som ikkje verkar

  Fant overraskende gode briller i et stativ på bensinstasjonen. Liker gultone i glassene da de fungerer bedre i nesten alle værforhold unntatt sterk sol.
 15. Selv etter at lemmer ble utviklet var de nok mer til bruk i gruntvannsområder en til å gå med på land.