BAN

Members
 • Content Count

  2654
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  49

BAN last won the day on May 22

BAN had the most liked content!

Community Reputation

377 Excellent

2 Followers

About BAN

 • Rank
  Superbruker
 • Birthday 02/11/1971

Contact Methods

 • Website URL
  http://banlogg.blogspot.no/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Stokmarknes
 • Interesser
  Fiske Fiske Fiske

Recent Profile Visitors

4609 profile views
 1. Var med en gamling der inne for noen år siden. Han hadde en gammel sykkel som sekken var montert på. Vi kom oss ganske langt inn.
 2. Ville ikke ha brukt en stang til alle formål. En god kastestang er ofte dårlig på dorging. Du får stenger ned til hundrelappen som egner seg til dorging.
 3. BAN

  Tur på havet

  En bitteliten sei.
 4. Avkroken hadde disse. Har ikke sett de i andre Norske nettbutikker.
 5. Montana, Zuluvarianter og vårflueimitasjoner bør alltid være med.
 6. Regnbueørret. Blir mer farge på den etterhvert.
 7. Bruker FG. Trenger ikke å lim da knuten strammer så hardt mot monoen at det aldri kan løsne. Ikke knyt FG slik den blir presentert på Youtube. Dra ut ca en meter snøre. Ta enden av snøret mellom tennene og la snella ligge på gulvet og holde det høvelig stramt. Surr dertter monoen i åttetall rundt multien mens det hele tiden holdes stramt. Etter at du er fornøyd med hvor lang knuten er legger du et halvstikk. Stram knuten med flere rykk så du er sikker på at det ikke glir før du sikrer med 8 -10 halvstikk til.
 8. To fortomer ja. Jeg har alltid fortom på hovedsnøret for å hindre snørebrudd under fiske. At fluefortomen ikke er særlig lengre en stangen er for at de ikke skal bli problemer med landing av fisk. Oppsettet mitt fungerer helt greit der man vil ha friheten til å bytte mellom sluk og flue. Hvis jeg bare hadde fisket med bombarda hadde jeg tredd den inn på hovedsnøret i stedet.
 9. Lite å bidra med da jeg ikke kunne tenke meg til å gå på fisketur med noe som er kortere en 12 fot. Buskas er sjelden et problem når du kan kaste over 100 meter og dekker store deler av av det fiskbare området fra plasser som er åpen.
 10. Bruker en kort senebit igjennom bombardaen med små svivler i hver ende. Svivler beregnet på kystmeite som er MYE kraftigere en det rælet du finner på sportsbutikken. Oppsette mitt er som følger. Hovedsnøre->fortom. En stanglengde ->hempesvivel. Til dette fester jeg enten sluk eller bombarda. Bombardaen rigges som følger. Svivel-> 0,60 mono med bombarda tredd på-> gummiperle-> svivel -> en stanglengde fortom-> flue.
 11. Hvis det er kaldt og grumset må du nok frem med ambulansefarger.
 12. Ville gått ned en dimensjon på snøret og heller satset på solid monofortom. 9 eller 10 fot er mest en vanesak.
 13. Ikke bare vannkvaliteten som spiller inn men også et mer ensidig kosthold. Snegler og billelarver er ikke like bra som døgnfluer og krepsdyr.
 14. Er nok en del Nordmenn som også skulle hatt seg en leksjon. Har fjernet garn på tvers av sjøørretelver et par ganger som jeg vet er bønder i nærheten som har satt. Så vidt jeg har fått med meg har ikke utlendinger lov til å sette garn i det hele tatt.
 15. BAN

  Tur på havet

  Ble plutselig fullt av småsei i Hamarøyområdet for noe dager siden så de kommer nok din vei også snart. Sammen med småseien dukket denne karen opp... Halvtimes kamp med sjøørretstangen.