Jump to content
Fiskersiden

BAN

Members
 • Posts

  2736
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  56

BAN last won the day on July 1 2023

BAN had the most liked content!

1 Follower

About BAN

 • Birthday 02/11/1971

Contact Methods

 • Website URL
  http://banlogg.blogspot.no/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Stokmarknes
 • Interesser
  Fiske Fiske Fiske

Recent Profile Visitors

6646 profile views

BAN's Achievements

 1. Mattilsynets representant er komplett idiot uten noen forutsetninger til å kunne uttale seg om fisk og fiskehelse. All fokuset til mattilsynet er på ørret og laks siden de ikke har kompetanse og bare fronter saken til naturromantikere. Reglene sier at fisk fanget med sportslig utstyr lider forferdelig men vi kan alle sette ut drøssevis av garn å la fisk seigpines i stor stil uten problemer. Det er ulovlig å drive fang og slipp men vi kan fiske målrettet etter månefisk og lovlig slippe ut alt som ikke er månefisk. Oppdrettsnæringen og trålfiskerene driver med storskala dyreplageri men det er helt greit. Kun sportsfiskere som skal bry seg om etikk. Som utdannet akvanom med erfaring fra oppdrett, fiske og fiskeindustri har jeg mistet all respekt for mattilsynet.
 2. Makrell er vel det som er mest vanlig men sild, fjæremark, skjell og reker fungerer også.
 3. Hvis jeg ikke husker feil har forumet 20 års jubileum i disse dager...
 4. Dette er en god basis som utgangspunkt for egne ideer og erfaringer og ikke en fasit. Disse riggene er for tungt fiske etter fisk som ikke er lettskremt. For lettere fiske etter flatfisk og lignende anbefaler jeg bloggen til Lasse Bøe.
 5. Sosiale media har tatt knekken på dette og de fleste andre fora. Instant likes er viktigere en diskusjon og læring.
 6. Pulley, Up and over og omvendt puley kan lages ved å bruke samme hovedfortom og bare bytte ut krokfortomen. Dette gir deg svært mange muligheter ved tungt kystmeite ved å bruke samme greiene ved forskjellige forhold.
 7. Har også FiskHer men tror ikke den har noen nytteverdi. 30% av vannene jeg vet har mer en en art er ikke korrekt. I sjøen er det nok bare en AI som har slengt ut arter som passer til biotopen. Som dedikert kart ute på tur bruker jeg Locus i fjellet og Navionics på sjøen. Hjemme er det Norge i bilder, Google earth, Google maps osv som brukes. Som Ølgylt er inne på er det noen ganger viktigere å finne ut hvordan man skal komme seg til en plass en hva man kan få der.
 8. BAN

  Medlemmer

  Henger rundt her men ikke så veldig aktiv. Håper alltid på ny inspirasjon...
 9. Så mange gode fluer der. Ville rasket med meg en neve bombardaer og lært meg en ny og givende fiskemetode.
 10. Til markfiske er jeg ikke overbevist om at multi er bedre en mono. Bekjente som bedriver markfiske byttet tilbake til mono etter at de prøvde multi.
 11. Den busten gjør at sluken får mer oppdrift og kan fiskes svært sakte. Du kan da fiske mye grunnere en normalt. Kan også trigge treg fisk i kaldt vann. Har alltid noen treblekroher med fjær eller lignende på lur om jeg trenger det. Det er kjempenkelt å lage slike selv. Bruk fjær, strimler fra plastposer eller hva en du har og surr det på en krok.
 12. Har vel omtrent 30 år med data fra turene mine. I begynnelsen var det notater som etterhvert ble ført inn i et regneark. Nå for tiden bruker jeg Obsidian til å lagre alt mulig tullball.
 13. Du vil altid få mest fisk med den metoden du foretrekker og har mest tro på. Har loggført mer en 10000 ørreter og har etterhvert begynt å bry meg midre og mindre med fluevalg eller slukvalg. Jeg fisker med det jeg har lyst til å fiske med og konsentrerer meg om å lese vannet og finne ut hva ørreten driver med. Kan godt fiske en uke eller to med samme sluk uansett forhold...
 14. Bruker haspel på grunna. Synes fort det blir ukomfortabelt på dypt vann. Vet ikke hva en normal havstang liker å bli snudd oppned men det finnes havstenger for haspel.
 15. Oppdelingen av forumet ga mening en gang i tiden. I dag ville det vel vært mer praktisk med et generelt sportsfiskeforum med mulighet for å diskutere alt mulig rart som har tilknytning til fiske også. Packraft, generelle turgreier, ekspedisjoner osv.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.