Jump to content
Fiskersiden

BAN

Members
 • Posts

  2704
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  53

Everything posted by BAN

 1. BAN

  Ørret

  Regner med at det ikke er problemer med vind i området du skal fiske. En lettstang med kastevekt opp til 12-15 gram er mer en nok. Små dupper rundt maks kastevekt på stangen er lettere å håndtere med en kort stang. Ville gått for en stang på mellom 7 og 8 fot og haspell. Dette gir mer en nok kastelengde i skogsvann. Blir du hektet på fiske er en kombistang for sjøørret og større vann en god nummer to. Denne er gjerne mellom 9 og 10 fot og kaster opp til 20-25 gram. En snelle i størrelse 2500 vil passe på begge stangtypene.
 2. Kjenner kun Shimanoen og den har en spole som er designet for å minske friksjon. Regner med Daiwa har lignende teknologi. Da vil friksjon mot stangringer utgjøre en betydelig del av totalfriksjonen. Ville nok valgt den snellen som var penest...
 3. Blåskjell og strandsnegler har fungert fint for meg. Har prøvd med saltet agn for å få det til å sitte bedre på små kroker og har fått nok fisk til at man ikke kan avskrive det. Noen virus er representert både på ferskvannsfisk og saltvannsfisk så jeg ville nok vært litt forsiktig.
 4. Har syklet med to surfstenger handa... Jeg fisker svært ofte med bombarda etter sjøørret og med sildesluk etter stor ørret som går langt ute i vannet. Det gjør nok at nifotern og ultralettstangen på 5 får stå mye i fred. Utenom når jeg er ute i packraft. Ultralett, packraft og stor fisk er genialt. Spesielt når man ofte glemmer håv.
 5. Bruker å veksle mellom uni og dobbel slukknute etter snørets egenskaper. Hvis ingen av dem sitter blir det palomar. Den er dritsterk som en bonus men liker den ikke da jeg ikke kan knyte den i blinde med stivfrosne fingrer....
 6. Har brukt 12-14 fot stenger i årevis og kommer aldri til å gå ned til 9 fot igjen. Stangen din takler agnfiske, bombarda og sluk på en elegant måte mens en nifoter stort sett bare egner seg til slukdenging. Det tar litt tid å venne seg til en så lang stang men etterhvert får du både lengre kast og bedre presisjon en med kortere stenger. Anbefaler deg virkelig å gi stangen en sjanse.
 7. Myten om Hyperborea er reel i likhet med myten om Atlantis. En ekspedisjon for å finne opphavet til disse mytene ville vært interessant. Galskap er det selvsagt men legger man ut på eventyr av nyskjerrighet er det godt innafor.
 8. Konspirasjonsteoretikere er komplette idioter og godtar ikke noe bevis. Bilder og film blir avskrevet som CGI hvis det ikke bekrefter deres egne teorier. Det har ingen hensikt å dra på ekspedisjoner for å filme noe der dimlingene sier det finnes "noe".
 9. Bruker sjøørretstangen min som allroundstang og har fått sei på 15 kg uten problemer. Den har kastevekt opp til 25 gram og er utstyrt med en 2500 snelle. Hvis jeg fisker målrettet etter større fisk bruker jeg en stang med kastevekt opp til 50 gram og en 4000 snelle.
 10. Sjeldent jeg har åpent vann på denne årstiden men det hender. Har hatt litt suksess med sildesluker i kraftige farger fisket dypt. Brukt litt samme teknikk som man bruker etter torsk.
 11. Jeg bruker å ha svakere mono i selve takkelet slik at det slites først. Har og begynt å bruke kroker som kan rettes ut. Ofte berger jeg hovesnøret og sjokkfortomen igjennom hele sesongen mens det går et par dusin takkler. Bruker et rig clip på enden av sjokkfortomen slik at jeg kan bytte takkel uten noe mas.
 12. Det viktigste er at fortomen tåler kastevekten. Til 100 gram trenger du en bruddstyrke på mins 20,5 kg. Multien din er litt tykkere en det jeg liker men det skal ikke være noe problem. Jeg bruker å ha en god del mer bruddstyrke på fortomen en jeg trenger men det er fordi jeg liker å ha noe å gå på i forhold til slitasje.
 13. Effekten jordbruk har på klimaet er litt komplisert. Kort sagt så hadde ikke dette landet vært beboelig pga lave temperaturer om ikke folk hadde begynt med jordbruk. Mesteparten av Europa hadde vært kaldere en Finnmark og vi hadde hatt stor problemer med å skaffe mat. Temperaturkurven fra forrige istid og frem til nå hadde utviklet seg normalt og vi hadde fortsatt vært i steinalderen...
 14. Det er ikke bare på Fiskersiden det er stille. Det gjelder omtrent alt av forum uansett emne. Spre gjerne mer kystmeitepropaganda både her og andre plasser. Norge er et land som er skapt for denne fiskeformen og flere burde lære seg det.
 15. Legg noen runder tykk mono eller elektrikkerteip på snellen før du surrer på snøret ditt. Da vil det ikke gli på spolen.
 16. Det kan virke dyrt å kjøpe en rull med multifilament men det blir en god stund til neste gang du må skifte snøre.
 17. BAN

  Rusten pilk

  Har aldri kastet en sluk eller pilk. Ofte fisker de bedre etter litt slitasje. Blir de for falmet eller rusten og jeg mister trua så piffer jeg dem opp litt. Sandpapir, neglelakk eller litt fjær og du har noe nytt og spennende å friste fisken med.
 18. Det skal veldig mye til for at du skal klare det. Fortomen derimot får nok en del knuter før du har fått dreisen på kastingen.
 19. Et annet tips er å handle inn sildesluker i tilbudskasser på bensinstasjoner og lignende. Billig og mer en bra nok hvis du ikke vil bruke for mye penger.
 20. Gå for den billigste Shimano eller Daiwa-snellen i størrelse 4000 du finner.
 21. Det er tatt kveite på over 200 kg med 0,25 mono.... Tykkelse og bruddstyrke skal tilpasses resten av utstyret og plassen du fisker. Størrelse på fisken er ikke interessant i det hele tatt.
 22. Eneste Berkleystangen jeg har knekt ble tatt av en bildør da den var knappe 25 år. Stenger som knekker under kast av lette sluker har i 99% av tilfellene skader fra før.
 23. Har slitt litt med det samme. Får mye mer ved å padle rundt og kaste på godplassene. Det positive ved dorgingen er at snittvekten på de fiskene jeg har fått er veldig bra. Sommerens prosjekt er dorging etter storrøye. Regner med en del timer før den sitter...
 24. Desverre er det 20 år siden jeg hadde mono som hovedsnøre. Nå for tiden går det i 0,08 multi til ferskvannsfiske...
 25. Har ikke brukt den metoden etter ørret men ville ha brukt en lang nok fortom til at duppen aldri glir opp på multien. Eventuelt ville jeg gått for mono og spart meg mye bryderi. Du vil ikke ha en dupp glidende opp på multien da det fort sliter ut snøret. 0,20 mono er mer en sterkt nok til ørretfiske og enste bakdel er litt kortere kast men ved agnfiske bryr man seg ofte ikke om å kaste midtfjords... Fluorcarbon er som regel ikke bryet verdt etter min mening.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.