Jump to content
Fiskersiden

BAN

Members
 • Posts

  2719
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  53

Everything posted by BAN

 1. Bruker intermediate til sjøørret. Noen ganger er det sakte med små fluer som er tingen. Andre ganger er det en svær streamer som fosser igjennom vannet som trigger den.
 2. Har jobbet mye med laks og det er en del individer med mer prikker en standard. Ørret har prikker både under og over sidelinjen men laks har veldig sjelden prikker under sidelinjen.
 3. BAN

  Trenger hjelp.

  If you can write in English it would be much easier. Ukrainian is not the easiset language for us...
 4. Alltid interessant å se egenkomponerte løsninger. Ville vurdert bedre kroker etterhvert.
 5. Startet min kystmeitekarriere med vanlige slukstenger. Laget enkle takkel og brukte billige pærebly.
 6. Det nordligste jeg vet om er 2 stykker tatt i Steigen for noen år siden. Dette var etter en periode med høye temperaturer i havet.
 7. Ørret tar gjerne bytte som er 1/3 av egen lengde. Vet ikke om det er gjort forsøk på røye men de ser ut til å ta store bytter når de er i det humøret..
 8. Brukte en Berkley Lightning Rod til slikt fiske i mange år. Kanonstang helt til jeg brakk den i en bildør. Kjenner ikke til Pulse men det er neppe en dårlig stang.
 9. BAN

  Sene størrelse

  0,12-0,15 multi eller 0,25-0,30 mono alt etter hvilke forhold du har der du fisker. Jeg ville ha gått for multisnøre med en stanglengde mono til mitt fiske.
 10. Hvis vi snakker laks i elv er det bare å glemme. Har fått både laks og kveite på ultralett. Ikke tungvektere men allikevell..
 11. Ser ingen grunn til å kave seg opp bare noen er uenig i snørevalg. Snøre er noe man får en personlig preferanse for. Den orginale Fireline hadde en coating som forsvant etter få kast og snøret ble svekket. Det er nok derfor denne snøretypen forsvant for over tyve år siden. Dagens fireline har ikke coating utenpå snøret men det går inn i mellom trådene. Det tåler også like mye slitasje som mono. Sammenligner jeg 0,12 mm Stroft mono med 0,08 mm Fireline ser det for meg ut som firelinesnøret er tynnere. Jeg bruker 3 forskjellige merker multifilament. Fireline til det lette fisket. PowerPro til tyngre fiske og Suffix til kystmeite. Og som picator er inne på varer disse snørene i mange år. Jeg klarer ikke å henge med helt på utviklingen da noen av snellene har hatt samme snøre i 10 år eller mer. Da er gjerne snøreteknologien en helt annen når det er på tide å bytte til nytt snøre...
 12. Fått sjøørret i området rundt Leknes. Tror det kan være sjøøret lenger men da må man nok være godt kjent.
 13. Det er ihvertfall mye rødspette i området...
 14. Etter at folk begynte å samle likes på facebook har aktiviteten i nesten alle nettfora gått ned. Gullgruven av innformasjon slike forum kunne bidra til har blitt byttet ut med nettversjonen av å skylle dritt ned i dass.
 15. BAN

  Ørret

  Regner med at det ikke er problemer med vind i området du skal fiske. En lettstang med kastevekt opp til 12-15 gram er mer en nok. Små dupper rundt maks kastevekt på stangen er lettere å håndtere med en kort stang. Ville gått for en stang på mellom 7 og 8 fot og haspell. Dette gir mer en nok kastelengde i skogsvann. Blir du hektet på fiske er en kombistang for sjøørret og større vann en god nummer to. Denne er gjerne mellom 9 og 10 fot og kaster opp til 20-25 gram. En snelle i størrelse 2500 vil passe på begge stangtypene.
 16. Kjenner kun Shimanoen og den har en spole som er designet for å minske friksjon. Regner med Daiwa har lignende teknologi. Da vil friksjon mot stangringer utgjøre en betydelig del av totalfriksjonen. Ville nok valgt den snellen som var penest...
 17. Blåskjell og strandsnegler har fungert fint for meg. Har prøvd med saltet agn for å få det til å sitte bedre på små kroker og har fått nok fisk til at man ikke kan avskrive det. Noen virus er representert både på ferskvannsfisk og saltvannsfisk så jeg ville nok vært litt forsiktig.
 18. Har syklet med to surfstenger handa... Jeg fisker svært ofte med bombarda etter sjøørret og med sildesluk etter stor ørret som går langt ute i vannet. Det gjør nok at nifotern og ultralettstangen på 5 får stå mye i fred. Utenom når jeg er ute i packraft. Ultralett, packraft og stor fisk er genialt. Spesielt når man ofte glemmer håv.
 19. Bruker å veksle mellom uni og dobbel slukknute etter snørets egenskaper. Hvis ingen av dem sitter blir det palomar. Den er dritsterk som en bonus men liker den ikke da jeg ikke kan knyte den i blinde med stivfrosne fingrer....
 20. Har brukt 12-14 fot stenger i årevis og kommer aldri til å gå ned til 9 fot igjen. Stangen din takler agnfiske, bombarda og sluk på en elegant måte mens en nifoter stort sett bare egner seg til slukdenging. Det tar litt tid å venne seg til en så lang stang men etterhvert får du både lengre kast og bedre presisjon en med kortere stenger. Anbefaler deg virkelig å gi stangen en sjanse.
 21. Myten om Hyperborea er reel i likhet med myten om Atlantis. En ekspedisjon for å finne opphavet til disse mytene ville vært interessant. Galskap er det selvsagt men legger man ut på eventyr av nyskjerrighet er det godt innafor.
 22. Konspirasjonsteoretikere er komplette idioter og godtar ikke noe bevis. Bilder og film blir avskrevet som CGI hvis det ikke bekrefter deres egne teorier. Det har ingen hensikt å dra på ekspedisjoner for å filme noe der dimlingene sier det finnes "noe".
 23. Bruker sjøørretstangen min som allroundstang og har fått sei på 15 kg uten problemer. Den har kastevekt opp til 25 gram og er utstyrt med en 2500 snelle. Hvis jeg fisker målrettet etter større fisk bruker jeg en stang med kastevekt opp til 50 gram og en 4000 snelle.
 24. Sjeldent jeg har åpent vann på denne årstiden men det hender. Har hatt litt suksess med sildesluker i kraftige farger fisket dypt. Brukt litt samme teknikk som man bruker etter torsk.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.