Gå til innhold
Fiskersiden

Numedalslågen


Roar Larsen
 Share

Recommended Posts

  • Svar 1,2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Liten tur på stubben i dag, ingen fisk på land for oss heller B) men så da endel fisk som hoppa, også i vestfossen :D Det var tatt en laks i går ettermiddag (23.) på 8 kg, ellers dårlig. Var ikke tatt laks i kjerra heller når vi ga oss, men de hadde hatt på en pen en, som datt av. Jaja, tar en pause jeg til slutten av juli, da sitter'n nok :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tilbake igjen etter en trøstesløs St.hans uke i Lågen.. Ingen føling med laks, kun 3 sjøørreter. Så veldig lite fisk, og de store flakene som vanligvis passerer i løpet av denne tiden var totalt fraværende.. Ryktene om mye smålaks er tatt ut av løse luften, den kommer ikke i år heller.. Dette blir nok en katastrofesesong, og det spørs om ikke andre jaktmarker må vurderes til neste år. Jeg ser heller ingen vilje noe sted for å rette opp forhold..

Godt å se at det ikke er bare meg som er bekymret. Fant denne artiklen, og kan ikke være mere enig.

http://www.op.no/nyheter/article4420367.ece

Og her er svarene fra myndighetene i elva:

http://www.op.no/kultur/article4420374.ece

http://www.op.no/kultur/article4420375.ece

Hittil har vi fått 12 lakser på våre retter, det er under halvparten av hva som ble tatt i fjor.. :)

Endret av Deetuben
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rapport fra Stubben 1.7 ettermiddag og Kjerra 2.7 formiddag. Fisket på Stubben i tropevarme onsdag kveld.. helt dødt frem til kl 1700. Da begynte det å hoppe over hele Stubben og evja. Så mye fisk som viste seg på evja den kvelden er det maaange år siden jeg har sett! Kom jevnt og trutt fisk opp Høgtveita. Men bettet var dårlig. Først 1130 ble det napp og etter en spurt ut Høgtveita kunne jeg berge årets første laks på 8,5 kg.. :lol:

Kjerra i dag morges.. Mengder storlaks.. hoppet fisk over 10 kg stort sett hele tiden.. fisket i flere timer uten tegn.. Varmen ogf litt lite vann gjorde at jeg prøvde i det mest skummende partiene og der stod laksen. Ble en på 6 kg og mistet 4 storlaks.. 2 garantert mellom 12-16 kg.. Desverre fulgte en av de andre som fisket med når jeg kjørte laks(jeg haulet og veivet uten hell), dermed tok storlaksen seg ett rakst sveip over kulpa og inn i hans snøre. Han gliste bredt når han trodde han også kjørte laks, selv om jeg så godt jeg kunne ropte at han måtte slakke av! Selvsagt ville han også kjøre laks, så da gikk det som det måtte gå.. Kjørte en til i over 20 min i kulpen, viste seg 2 ganger før den stakk ut. På vei til evja må den ha kommet borti en stein for plutselig så røyk snøret! Men jeg rakk å få brennmerker på begge tomler! Tok så en sjøørret på 3,8 kg på brekket..

Så alt i alt 2 laks og en flott sø(med kraftige bitemerker fra sel) må man være fornøyd med. Det mest positive var all laksen som hoppet hele tiden. Spesielt på evja, som sagt det er mange år siden jeg har sett slikt..

Mandag blir det Finnmark og ett veldig annerledes laksefiske, enhånds fluestenger og småelver..

Endret av jostein
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nok en helg tilbrakt i den "laksetomme" Numedalslågen. Kan med hånda på hjerte påstå at ikke en eneste laks har passert oss i helga..

Derimot er det mengder av sjøørret på elva, fikk 2 til i helga. Dermed har jeg fått like mye sjøørret hittil som jeg pleier å få på en hel sesong...

Mange fiskere har nå faktisk gitt opp fisket, og booker seg plasser i Trøndelag....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Et par dager forut for og helgen som var, stod det brukbart med fisk på Brufoss. Min gruppe tok på henholdsvis 5,5 og 7,2 samt en mindre sjøørret (c/r). Torsdagskvelden steg elva med over 100 kubikk på bare noen få timer, og vi lurte på hvordan det skulle gå. Sank heldigvis slik at den kom ned mot det mer normale. Det hadde kommet opp godt med laks på brekket, der de fleste da også ble tatt helt inne ved kantene. På hvilestedene ble det sett en god del fisk, så den er der oppe nå, i fullt monn. Jeg har personlig gjennom årene ikke sett eller hørt om såpass bra med fisk på Brufoss så tidlig i juli, så det ser jeg som positivt. Personlig lot jeg for det meste de andre i gruppa få fiske godplassene denne gangen, mens jeg fisket "transportetappene" selv. Skal en tur ned til uka igjen tenkte jeg, alene, så da får vi vel se. Ellers vet jeg at det ble mistet stor fisk på transportene også.

Jeg boikottet elva i fjor som følge av at jeg, som flere med meg, ikke var og er enig i de mye omdiskuterte reglene i forhold til type vern, men er kommet til at jeg ikke ønsker å ramme de som faktisk tilrettelegger fisket for oss i Lågen. Vi trenger å støtte opp om disse lokale, for eksempel Arne på Brufoss, slik at ikke laksefisket for menigmann forsvinner. Også er det jo et fint strekk han har der oppe også da.

Jan.

Endret av JanM
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stubben 16/7 ettermiddag og 17/7 formiddag.

Siste tur i lågen første og andre juli så jeg mengder med laks(nesten som i gamle dager) denne er nå gått videre. Fin vannføring i går og dag, men så vel kanskje 6-7 hopp totalt. Klarte likevel å lure en 7,5 kilos ved 11 tida i går. Slipper seg gjerne ned litt fisk til brekket på kvelden. Fisket bare til kl 0900 i dag, var helt dødt. Elva hadde også steget med ca 25-30 cm i løpet av natta. Hørte rykter om ett flak med laks på Rienlågen dagen før..

Mye gunstigere? sommervannføring for laksen nå enn ved tidligere konsesjon for NLB. Gjør dette at laksen er i mer bevegelse og ikke stanser like mye opp som tidligere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ble meg fortalt at de en gang hadde peilet laksen i Lågen, og det viste seg at laksen vandrer svært så utstrakt opp og ned, frem og tilbake, kontinuerlig i dette vassdraget.

Gratulerer med fin laks!

Jan.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fisket kjerra 20. juli formiddag. Vannet steg opp mot 140 m3 og vi må ha hatt flaks for det kom jevnt med bitevillig laks. Ble tatt 3 på brekket, alle knall blanke. Ble også tatt 2 på midten, blanke og fine. 2 laks rundt 4-5 kg, en på 7, 10 og 12,5 kg. Ble mistet også en 5-6 laks i løpet av formiddagen. Jeg for min del måtte nøye meg med den på 7 kg. 4 turer i lågen i år og 4 laks.. Må ha truffet greit for alle gangene utenom en har jeg sett mye fisk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brufoss har vært fint et par dager. Kjørte laks tidlig på tirsdagsmorran, men den slapp for meg gitt, etter 10 minutter. Var litt for hard på den der på slutten.

Elva datt ned godt nå i dag, ned på 80. Liker den egentlig best på noe over 100, i det minste på blåpartiet.

Og hvor tok laksen? Joda, i kjølvannet av midtsøylen på Blinken-brua (den dere ser på webkameraet), fisket fra østsiden. Den bør dere absolutt ikke neglisjere på 120/130-vannstand.

Skitt fiske til dere andre!

Jan.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.