ford prefect Skrevet November 9, 2008 Rapporter Share Skrevet November 9, 2008 (endret) Er det noen flyndrer som ikke er gode? Spiser man både skrubber, smørflyndrer og sandflyndrer? Stekt eller fritert spette er jo gørrgodt Tenkte å prøve litt enkelt etter flatfisk neste uke. Sandstrender i Ølen med dybde 0.5-2m ispedd litt tarekvaster og fiske med enkelt glidetackle med reke eller sluk med 20cm mono i enden. Har noen stive makreller i frysen også... Er flatfisken glad i makrellstrimler eller er det kun reke? Endret November 9, 2008 av ford prefect Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
bullfrog Skrevet November 9, 2008 Rapporter Share Skrevet November 9, 2008 Like godt som spette er de nok ikke, men både skrubbe og sandflyndre er god mat etter min mening. Synes skrubba blir best hvis en fjernet skinnet før steking. Smørflyndre er det vel ikke alt for mange som har smakt, men den skal vel også være meget velsmakende har jeg hørt. Har selv fått flere flatfisk på bare makrell/sild enn jeg har med bare reke, men har inntrykk av at det beste er både makrell og reke på samme krok! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Svendinfiskervenn Skrevet November 9, 2008 Rapporter Share Skrevet November 9, 2008 Sandflyndre er godis med stekt potet og smør! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Richard Kolbeinsen Skrevet November 9, 2008 Rapporter Share Skrevet November 9, 2008 Glassvar var heller "noe tam" på smaken,og for en fiskespiser som meg er det noe som ikke frister til gjentagelse Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ford prefect Skrevet November 9, 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet November 9, 2008 Så det meste kan spises altså Ser vel helst for meg skrubbe eller sandflyndre som fangst, eller spette om jeg er heldig. Hvor grunt går kveita på vinterstid? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Richard Kolbeinsen Skrevet November 9, 2008 Rapporter Share Skrevet November 9, 2008 Som matfisk har mine unger rangert som følgende: nr 1 sandflyndre nr 2 rødspette nr 3 skrubbe kveita kan vel alltids tas vis du er heldig og det er strøm på plassen Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Even A Skrevet November 9, 2008 Rapporter Share Skrevet November 9, 2008 Så det meste kan spises altså Ser vel helst for meg skrubbe eller sandflyndre som fangst, eller spette om jeg er heldig. Hvor grunt går kveita på vinterstid? Heisann, Alv, flyndrefiske er gøy! Sandflyndre og skrubbe går grundt no, men det kan rødspetta og gjera i desse dager. Kveita går i alle vannlag der det er mat å finna, men sjangsen er større om ein finn vekslande botn med litt straum. Dersom det er småkviting som er plagsom har eg hatt suksess med å agna med fersk kvitingfilee etter sandis,skrubbe og kveite. Til rødspette har me nytta reke,sandmakk og blåskjell, men eg har fått mine største på reke/makrell. Makrell er det beste allroundagnet, ofte i kombinasjon med reke. Dersom du nytter agnstrikk varer agna betydelig lenger. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Davidsen Skrevet November 9, 2008 Rapporter Share Skrevet November 9, 2008 Som matfisk har mine unger rangert som følgende: nr 1 sandflyndre nr 2 rødspette nr 3 skrubbe kveita kan vel alltids tas vis du er heldig og det er strøm på plassen Her er det vel lomra som skal på topp? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Richard Kolbeinsen Skrevet November 9, 2008 Rapporter Share Skrevet November 9, 2008 Her er det vel lomra som skal på topp? nop den er vell nr 2. Glemte lomra i farten ,hos meg er vell lomra nr1 men ungene nr 2 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karleif Skrevet November 9, 2008 Rapporter Share Skrevet November 9, 2008 Eg har ikke smakt skrubbe, men kan jo sette opp min rangering. 1. Piggvar 2. Lomre 3. Rødspette 4. Kveite 5. Sandflyndre Alle desse overgår dei aller fleste torskefisker i smaksopplevelsen. Mulignes med unntak av hvitting som kunne blandt seg inn på bunnen av lista. Eg bruker stort sett alltid skinnfrie fileter som dyppes i melblanding. Viktig å ikke steike dei for lenge. Dette serveres med kokte poteter, gulerøtter. Eg freser også opp noen champignoner og løk som det helles fløte over. Dette er kanskje forklaringen på hvorfor eg er ett par kilo over idealvekta Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ford prefect Skrevet November 9, 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet November 9, 2008 Takker for info og tips gutter! Når jeg var liten ble alle flyndrene i garnet utenom spette kastet til krabbene av bestefar. Og mange av mine oppover pga størrelsen, har ikke giddet å filitere halvkilos-flyndrer Vil dere velge paternoster eller sluk\sene kombo hvis jeg skal fiske aktivt på grunn strand? Har ikke pod, baitrunner eller tålmodighet til å fiske statisk tror jeg.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Richard Kolbeinsen Skrevet November 9, 2008 Rapporter Share Skrevet November 9, 2008 2 kroks takkel en over og en langsbunnen bak søkket.Siden du ikke har tolmodighet...flyndrene er svært nysjerige og undersøker ofte søkket så en krok ikke altforlangt bak er ofte nøkkelen til suksess. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.