Gå til innhold
Fiskersiden

Kveite Action


Nikolassisen
 Share

Recommended Posts

stanga trenger nå vel egentlig ikke å være 30-50, klart etter målrettet fiske etter storkveita ville jeg ha brukt den, men tror de fleste stenger skal kunne tåle ei så lenge at det gjøres riktig, ligger stanga farlig så slakk på bremsa. Men må si at jeg skal selv invistere i de international 16 snellene med følgende stang eller beastmaster 30-50. Fikk se på snella da Hafnor og Carla var oppe og det virket som skikkelige saker for og si det mildt.

Men sånn til allaround fiske med håp om å treffe på storkveita tror jeg ikke man skal trenge og tviholde til ei stiv og kraftig stang.

Da får den 30lb Ron Thompson Steel Stick'en min klare seg :-)

Kveitefisket mitt blir mer av typen: Hva-skal-man-finne-på-når-man-har-så-mye-koking-man gidder-å-ta vare-på?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

gratulerer med flott salongbord Frank! synd ikke vi ble vitne til lignende når vi var oppe. men men ikke lenge til vi farer oppover igjen og du har lovet oss en liten tur til sommeren :thumbsup:

forresten ble jeg veldig inspirert av å titte på bunn med kikkerten din Frank, kom over denne på nettet

http://www.marineshop.no/PartDetail.aspx?q=p:10506501;c:100527

mulig det er lettere å bare bestille en sånn fra nettet enn det å lage en selv. hvordan er diameteren på glasset på denne i forhold til din Frank?

Takk. Ja, det irriterer meg at ikke dere fikk oppleve skikkelig kveiteaction, men dere får mange sjanser til så det er bare ett tidsspørsmål før dere får målt krefter med de store :lolu:

Kikkerten du linker til har omtrent samme diameter på vinduet som min, men min er dobbelt så høy. Kikkerten kan kanskje bli litt kort hvis det er høye rekker på båten. Ellers ser den bra ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ser du noe spesielt dypt med en slik?

Er jo vanskelig å love bort fisken før man har tatt den... men nå har dere jo innledet sesongen så nå er det bare for resten og henge på

Forrige uka så vi vel bunn på bortimot 25 meter. Men da var det klart i sjøen. Nå har det pga av alt godværet vært en voldsom algeoppblomstring som gjør at siktedypet er redusert til ca 5 meter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ahhhh - det ryker i armen her - får vel ta et møte på jobben i morgen så vi får firmabåten på vannet snart. Og takker for inspirasjon og bilder og film. Har kikket etter headcam med dugandes kvalitet for blending med ting filmet med håndkameraet et par år nuh, men det her så ut til å ha hevet hakket en del så kamera på vei i posten! KAn bli spennende både til elve- og havfisket til sommeren...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

er du ute etter en 16vsx jonas så se www.charkbait.com her får du 16vsx med multiline til 499 dollar. ellers kan du få en custom vsx, valgfri fargekombinasjoner inngraveringer osv til rundt 600 usd

vanlig vsx: http://www.charkbait.com/cs/csrp.htm

custom vsx: http://www.charkbait.com/cs/csrp-colors.htm

her jeg bestilte min accurate så det er en pålitelig side, husk å vurdere en accurate også, du finner de på samme side!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Som alle vet har OnkelKim ligget på jumboplass på kveitelista til Team Sluk en stund. I et forsøk på å rette på dette har han hospitert hos Team Penn et par dager og jeg lovde å gjøre alt jeg kunne for å hjelpe han å detronisere øvrige medlemmer i Team Sluk. Han har nå satt sine medfiskere ettertrykkelig på plass :icecream:

Here goes:

OnkelKim, Wilhelm og undertegnede hadde avtalt kveitesatsing i dag, men meldinga var noe uggen med vestlig frisk bris og sludd utover dagen så vi hadde en sjanse og det var å komme tidlig i gang for å få fisket mest mulig før drittværet kom. Vi gikk derfor ut i 6-tida i morres. Det var vestlig bris, sludd og dårlig sikt, men vi kom oss etterhvert i posisjon.

Vi prøvde flere drift på ulike steder, men vinden og straumen motarbeidet hverandre og vi fikk ikke drift noen steder.

Utpå formiddagen kom vi fram til vakkerplassen og været lyste opp med sol og vindstille. Jeg sveiva opp jiggen og satte stanga fra meg og drakk kaffe i godværet.

Omtrent samtidig med at været lyste opp fikk vi besøk av 10-12 spekkhoggere på tur vestover. 3 av disse dyra var alminnelig store og hadde imponerende 2-meters bøksel. Artig opplevelse.

spekkhoggere.jpg

Mens jeg sitter og drikker kaffe ser jeg at Kim har setta jigen fast i botn. Han gjør 2-3 rykk med stanga og får laus jigen. Men etter et par minutt er han botnfast igjen og gjør flere rykk med stanga for å komme seg løs. Men jigen ser ut til å sitte bom fast. Plutselig bukker stanga dypt 3 ganger og vi skjønner at det ikke er botn han har fast, men en voksen utgave av rettetøtta :)

Oppførselen på fisken tilsier at det er en voksen fisk og vi tipper at det er en 50-plusser.

Kimkjrerstorfisk2.jpg

30-pundstanga er bøyd langt ned i holken og det virker umulig å løfte fisken fra botn og når det nærmer seg halvtimen og fisken har flyttet oss 4-500 meter uten å forlate botn begynnger vi å ane at det kan være en 100plusser.

Men etterhvert letter fisken fra botn og etter mye beinhard jobbing er fisken halvveis oppe. Men så kommer et utras som setter både stang, snelle og fisker på prøve. Dette gjentar seg en 7-8 ganger før vi får se fisken for første gang. Fisken kommer opp til båten, men går under båten og rett til bunns igjen. Vi rekker å registrere at braiden er oppflisa et par meter over fortommen og det ser svært skummelt ut.

Men etter nok ei økt med tung jobbing får vi fisken til båten en gang til å får raskt godt feste med kveitkroken. Det blir litt bryting med rekka før vi få bløgget fisken og den roer seg.

Kampen har vart i 3 kvarter og Lawson-stanga har hatt ei enorm påkjenning. Stanga har vridd seg helt ned i holken! Men den gjorde jobben og blir mest sannsynlig pensjonert :)

krokensikra.jpg

Fisken er berget og vi anslår vekta til ca. 130 kg. Fisken ble senere veid inn hos Reinøy Sjømat til 105,5kg. Men de gamle fiskerne på bruket mente at den nok hadde veid 30kg mer før jul og før gyting. Det holder imidlertid til en solid pers og kongestatus i klubben Team Sluk ;)

Kimpkaia.jpg

Men vi har den beste tida igjen og gjør et flytt for et nytt drift. Det går ikke lang tid før det napper hos wilhelm. Han holder hodet kaldt og venter med tilslaget før det er god tyngde på stanga. Fisken kommer ganske raskt opp til båten og vi ser at det er ei fin kveite rundt 12-15kg. Vi stusser over at det gikk så lett å få fisken opp, men det skal vise seg at fisken har spart på kruttet og etter en kort visitt med båten kommer et heftig utras. Fisken bruker opp kruttet og får kroken i haka ved neste visitt ved båten.

Det er en fin fisk på 12,5kg med svært vakre marmoreringer.

Wilhelmmedkveite2.jpg

Jeg vil være med på moroa og rigger til et tackle med wilhelms hjemmelagde jighoder. Jeg monterer ei hel sild på tackelet og firer til bunns. Det går ikke lang tid før det napper og jeg får oppleve en god del action jeg også før jeg kan løfte inn ei kveite på 20 kg.

Vi blir nå enige om å begrense oss og avtaler at heretter er det C&R.

Vi gjør et drift til å Wilhelm setter fast ei kveite til rundt 7-8kg. Denne får friheta.

gjenutsetting.jpg

Vi har nå fått 4 fisker og klokka er enda ikke 12 på formiddagen. Dette er eventyrlig. Vi forlater imidlertid vakkerplassen for å teste andre gromplasser. Vi har noen kontakter til, men avslutter fisket når det begynner å blåse opp utpå ettermiddagen.

For å oppsummere: 4 fisker på en formiddag, en dobling av pers og en tidobling av pers, godt vær, vakkert kystlandskap og spekkhoggersafari. Det må kunne kalles en god dag på sjøen.

Regner med Kim og Wilhelm supplerer med bilder og fakta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som alle vet har OnkelKim ligget på jumboplass på kveitelista til Team Sluk en stund. I et forsøk på å rette på dette har han hospitert hos Team Penn et par dager og jeg lovde å gjøre alt jeg kunne for å hjelpe han å detronisere øvrige medlemmer i Team Sluk. Han har nå satt sine medfiskere ettertrykkelig på plass

Detronisere? :icecream::) Heldigvis er vi på lag:) Jeg og Marcus kommer etter senere i år, bare vent...

Grattis med en eventyrtur, og igjen til Kim med tidobling av pers!

Var direkte vondt å sitte på skolen og høre utras på direkten på telefonen.. ugreit gjort! :)

Endret av obbien
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Detronisere? :) :) Heldigvis er vi på lag:) Jeg og Marcus kommer etter senere i år, bare vent...

Grattis med en eventyrtur, og igjen til Kim med tidobling av pers!

Var direkte vondt å sitte på skolen og høre utras på direkten på telefonen.. ugreit gjort! ;)

Hehe - detronisere i all vennskapelighet :icecream:

Regner med det måtte være tungt å sitte inne i dag, ja. Ihvertfall med live rapporter fra kveithavet ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp. Hva som skjedde resten av skoledagen har jeg faktisk ingen fornemmelse om.. etter å ha ringt akkurat da kveita di raste på sitt verste var tankene en helt annen plass.

Men en annen dag blir både jeg og Kim med deg ut!

Ja. Det må vi få til. Jobber med å få tak i en bedre egnet båt. Anytec kanskje...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spurte Kim om han ville rapportere i en egen tråd. Det burde han kanskje gjort for nå kommer antakelig ketchup-effekten og jeg ser ikke bort fra at han får mer å rapportere i dag :icecream:

Grunnen til at jeg legger det til i min tråd har litt med markedsføring av meg selv å gjøre. Jeg holder på å etablere meg som profesjonell havfiskeguide og turen i går anser jeg dels som en kompis-tur og dels som et guideoppdrag ettersom jeg stiller med hus, båt og lokalkunnskapen.

Men jeg er ikke uenig at denne fantastiske fisken fortjener en egen tråd :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.