Gå til innhold
Fiskersiden

200kr grensen...


Aristokraten
 Share

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Ja da blir det nok fett å drive butikk i Norge... :)

Ja, dei er vel feite i dag?

Noreg er ein mikroskopisk marknad. Marginane i detaljhandelen går ned på grunn av aukande konkurranse. Dette gjer at mange små fell ut og kjeder/ storbutikkar tek marknaden. Dermed er vi prisgitt dei på både pris og utval.

Eg har inntrykk av at dei aller fleste handlar i norske nettbutikkar så lenge prisane er mindre enn 140-150% av utanlandske butikkar. Norske forbrukarar godtek å betale meir så lenge dei kan kjøpe vara på heimemarknaden. Ei oppjustering av tollgrensa vil nok ramme ein del varer som har svært høg pris her i forhold til utlandet, men kva bransjar vil dette slå ut i på ein måte som gjer at butikkar må legge ned? Småelektronikk, musikk, film og spel er vel varegrupper der det kan være stor prisforskjel, men at det skal slå så mykje ut at det vil øydelegge bransjen er vel svært lite sannsynleg. Det som er litt artig er at det ikkje finst tilsvarande tollreguleringar på at ein skaffar seg musikk, film og spel elektronisk frå utlandet, noko fleire og fleire benyttar seg av. :)

Eg handlar svært mykje frå utlandet, men 99% er slikt som ikkje er å få tak i her på berget. Då er det irriterande å måtte betale gebyr og dobbel moms.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Resultatet av en kraftig økning av 200kr grensen vil bli at norske nettbutikker etablerer avdelinger i utlandet for å slippe moms. Jeg ønsker i hvertfall ikke å få økt inntektskatt for å kompensere for dette, staten skal jo ha sine penger uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det jo ikke slik at det vil eksplodere med netthandel utenlands akkurat. Det har også til nå vært mye billigere å handle utenlands, og det er da ikke SÅ mange som benytter seg av dette? Tror nok folk handler det meste i Norge utansett. De som allerede handler på nett utenlands vil spare noen ekstra kroner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tviler på det kommer til og skje noe uansett om EU gjør noe, Norge klarer stort sett og vri seg unna når de vil...

Nå er det FAKTA at ingen andre land er så raske på å justere seg etter EU enn Norge, selv om vi ikke er medlem (desverre 1 000 000 ganger). Vi er raskest ut på lover, reformer, regler og vedtak. Frankrike som er ett av de fire landene som startet EU er lengst vekk. Så om vi får ett "påleg" for det, skjer det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De rødgrønne kommer ikke til å justere grensen av hensyn til inntektene til staten og de borgerlige kommer ikke til å gjøre det av hensyn til de næringsdrivende så her kommer det ikke til å skje noe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.