Gabrielsen Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Smålysingene jeg og SterkeGustav fikk på Hamresanden skal sammen med den andre fisken jeg tok vare på fra den turen opp fra fryseren i dag - og tanken var faktisk å spise fisken Hvitting og hyse vet jeg hvordan man kan tilberede for at det skal bli godt, men lysing? Er den i det hele tatt spiselig? Er den god? Er det stram lukt på den så den kanskje heller passer å bruke som lake-agn? Lysingene var små, men er de interessante som matfisk er det jo spennende å smake på de Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Har ikke prøvd min ännu.. men flere har sagt at det er en av dom bedre matfiskerne! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StåleG Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Jeg kokte en blodfersk 1300grams lysing en gang og jeg ble ganske imponert. En av de bedre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabrielsen Posted January 23, 2010 Author Report Share Posted January 23, 2010 Takk for svar. Da høres det ut til at jeg bør koke de. er det noen som har prøvd stekt lysing? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vilhelm Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Spise lysing? nei, for all del... egner seg best som kompostjord under epletreet i hagen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorEH Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Stekt lysing er digg - spesielt i mel eller kavring - gjerne ispedd litt sterke krydder ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjs Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Har prøvd både stekt og kort - og i min bok er lysingen en av de aller beste matfiskene Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vilhelm Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Svein: bak den i ovnen...skal ikke ha så lang steketid. Finnes mange oppskrifter på nettet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbrownie Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Lysing er en meget god matfisk og er regnet som en delikatesse i flere land! Den er også meget god å bruke i f.eks fiskekaker! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Døsen Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Glimrande til fiskekaker og fiskepudding. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabrielsen Posted January 23, 2010 Author Report Share Posted January 23, 2010 Jøss, nå begynner jeg å glede meg til å smake på lysingene Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brutus Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Bunker stekte lysingen jeg fikk. En av de beste fiskemiddagene jeg har spist. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepsi Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Lysing er en meeeget god matfisk. Dette er en ekslusiv råvare til byens restauranter. Koster skjorta og kjøpe den. Stek eller bak den i ovnen, og du vil få deg et herremåltid. Pass på når du får den ombord, den blir fort "bløt i fisken" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arachnida Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Snaddermat både stekt og kokt/dampet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMS Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Spise lysing? nei, for all del... egner seg best som kompostjord under epletreet i hagen Må kaldrøykes, varmrøykes, graves, tørkes, legges to uker i melk og så kokes over natta i lut først - da blir eplene gode. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gogangfiskestang Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Lysingen funker utrolig bra til fiske kaker og! Noen av de bedre fiskekakene eg har spist har vore av lysing... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Espen Ørud Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 @ Ståle mfl: Koke fisk? Fisk skal ikke koke, den skal trekke. Akkurat som med pølser med andre ord.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tryta Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Fisk skal ikke koke. Amen. Smaker litt bedre enn stekt sei,da det er mere smak i lysingen. Sikkert enda bedre i folie. Men i skrivende stund er den vel snart fortært. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.