Gå til innhold
Fiskersiden

Hvordan få en bærekraftig oppdrettsnæring som sikrer livskraftige bestander av villaks og sjøørret?


 Share

Recommended Posts

Bla Bla Bla...

Strengt tatt ingen gode nyheter for villaksen her. Business as usual og målsetting om videre vekst. Og vi vet jo hvor dagens reguleringsregime har ført oss..

Forstemmende er det også at den søpla som NRK Brennpunkt preenterte i vinter legges frem som et nyttig bidrag i debatten.

Og nok en gang gjemmer man seg bak dette:

"Det er fortsatt mye vi ikke vet om hvordan oppdrettsvirksomhet påvirker miljøet og ville bestander. Kunnskapsoppbygging tar tid. Derfor må vi være tålmodige, og akseptere at ny kunnskap vil komme etter hvert."

Hear no evil - see no evil...

Kunnskap har vi nok av. Det som mangler, er handling!

Endret av mortwe
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trykket mot oppdrett har hatt effekt også på Lisbet B.H. Jeg er fornøyd med det men det er langt igjen til mål for denne industrien. En ting er hva oppdretterne selv står overfor, for lakselus er situasjonen mer svart enn noen gang. En annen ting er hva villaksen må gjennomgå fra Rogaland til Nordland. En viss bevegelse er det å spore, men det er ingen grunn til å slappe av nå!

Betegnende nok peker Lisbet på en av de foretakene hun selv har vært styreleder i som garantist for "uhildet" og "korrekt" informasjon og kunnskap:

"Unntaket er Kunnskapssenteret for laks og vannmiljø. Det skal være et nasjonalt senter for pålitelig og uhildet kunnskap i laksespørsmål. Alle de viktige lakseinteressentene – det vil si oppdrettsnæringa, sportsfiskere, fiskerettighetshavere og forskningsmiljøene – er representert i styret."

Greitt nok, men et mer passivt, balleløst og stilltiende supperåd en "Kunnskapssenteret for laks og vannmiljø" skal man virkelig lete lenge etter. De kan ikke vise til noe som helst av konkrete resultater etter mange års drift. Det beste ville vært å kutte bevilgningene deres helt bort og heller styre dem inn i noe fornuftig, f. eks. midler til smolttrålinger og beregning av lusepåslag ikke bare i fjordkjeftene der påslaget underestimeres - men også i rom sjø der vi ser resultatene av langtransportert lus fra andre oppdrettsregioner og får et bedre totalbilde av lusas reelle betydning. Alle vet at dette er det interessante, men om noen egentlig vil vite noe som helst om dette - se det er en annen skål..!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.