LasseB Skrevet August 29, 2012 Rapporter Share Skrevet August 29, 2012 Er ute etter en billig og liten vacuumpakker/maskin. Noen som har tips til hvor man får tak i dette? Skal ha en rimelig enkel sak. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
kjetillund Skrevet January 26, 2013 Rapporter Share Skrevet January 26, 2013 Er ute etter en billig og liten vacuumpakker/maskin. Noen som har tips til hvor man får tak i dette? Skal ha en rimelig enkel sak. Bumper denne da jeg lurer på det samme selv. Har lest testene fra Villmarksliv, men lurer på hva forskjellen er mellom Elkjøp sin til 999,- og de halvproffe til 3000,-, rent bortsett fra garanti og kvalitet. Fisk er jo ofte litt vått, noen som er kjent med problemer vann i skjøten? Tar de dyrere modellene våte produkter bedre? Står masse om dette på nettet, men som oftest er det viltkjøtt. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Martin Lopez Skrevet January 26, 2013 Rapporter Share Skrevet January 26, 2013 Har prøvd 1 god del av disse tidligere og de beste gjør jobben sin , ja, men... Etter hvert fant jeg ut av en god støvsuger , sterke poser , og pose-klips gjør jobben like greit ,myyyye raskere og billigere. Vakuum poser er overprisede også... Ja, det blir ofte problemer når man sveiser posene i vakuummaskin, pga vannet som trekkes ut. Det løses enkelt med å legge inn litt tørkepapir på tvers av posen før man suger ut luften. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
potbelly Skrevet January 26, 2013 Rapporter Share Skrevet January 26, 2013 Jeg har en i 3000.- klassen. Den gjør jobben, men posene er svindyre. Dermed blir den ikke mye brukt. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Backster Skrevet January 26, 2013 Rapporter Share Skrevet January 26, 2013 Posene er absolutt mulig å få billigere, stikk innom nærmeste butikk som har betjent ferskvaredisk, de har garantert en vakummaskin, å lille Lise bak disken kommer garantert tl å underprise når du spør om å få kjøpe 20ish poser Vi bruker mye vakumposer på jobb, å de koster fra 1-2 kr for de minste til 14kr for de største som er laget for fenalår og lignende med mye utstikkende bein Men til fisk trenger de ikke å være dyre i det hele tatt, poser med tykkelse på 100my holder lenge og litt til for det formålet. Det viktige med en maskin er sugeevne(gjelder og kvinnfolk) Problemet med de minste og billigste Aka OBH Nordica er at de sliter med å komme under 100 millibar, der eg jobber er kravet at maskinen klarer å dra produktet under 10 millibar, da er det 100%luftfritt. De ti siste millibarene vil ta flere døgn å trekke ut, siden du da må trekke ut Oksygen molekyler i innløst vann..... Men det kommer jo litt an på hva du skal vakumere, fersk filet/rund fisk er viktig å få Max luft ut. Mens saltet/ røkt varianter ikke har like lett for å bli bedervet, da saltet gir bakterier dårligere levekår enn fersk Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
potbelly Skrevet January 26, 2013 Rapporter Share Skrevet January 26, 2013 Den jeg har bruker ikke samme poser som på supern. Den krever riller for å suge ut lufta! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Backster Skrevet January 26, 2013 Rapporter Share Skrevet January 26, 2013 Okay, den var ny for meg, vi bruker denne : https://www.google.no/search?hl=no&client=safari&tbo=d&biw=1024&bih=672&tbm=isch&sa=1&q=multivac+c+500&oq=multivac+c+500&gs_l=img.3...2100.4233.0.5007.6.3.0.3.0.0.123.267.2j1.3.0...0.0...1ac.1.mz8fdCF84Jc#biv=i|0;d|lnW9phXcuXeGeM: Å vi kjører helt glatte pakker, men sikker forskjeller på maskiner til kjøkken og industri bruk Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
potbelly Skrevet January 26, 2013 Rapporter Share Skrevet January 26, 2013 (endret) Okay, den var ny for meg, vi bruker denne : https://www.google.no/search?hl=no&client=safari&tbo=d&biw=1024&bih=672&tbm=isch&sa=1&q=multivac+c+500&oq=multivac+c+500&gs_l=img.3...2100.4233.0.5007.6.3.0.3.0.0.123.267.2j1.3.0...0.0...1ac.1.mz8fdCF84Jc#biv=i|0;d|lnW9phXcuXeGeM: Å vi kjører helt glatte pakker, men sikker forskjeller på maskiner til kjøkken og industri bruk og du kan være sikker på at det er en grunn til at en må bruke spesial poser ... Endret January 26, 2013 av potbelly Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Backster Skrevet January 26, 2013 Rapporter Share Skrevet January 26, 2013 og du kan være sikker på at det er en grunn til at en må bruke spesial poser ... Yup, $$$$$$$$. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
skrekkjager Skrevet January 26, 2013 Rapporter Share Skrevet January 26, 2013 Kjøpte en til rundt 900 for noen måneder siden (OBH tror jeg) og er kjempefornøyd. Problem med at vann siver ut når du skal forseile løses med å legge fisken i frysa et par timer før den forseiles. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
halvorhg Skrevet January 26, 2013 Rapporter Share Skrevet January 26, 2013 og du kan være sikker på at det er en grunn til at en må bruke spesial poser ... Har du sjekket på Ebay? vet det er en del vakuum poser å få tak på der.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
potbelly Skrevet January 26, 2013 Rapporter Share Skrevet January 26, 2013 Har egentlig ikke sjekket ebay. Funnet ut at det funker nesten like godt uten så lenge man tar ut det mste av lufta i posen.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
LasseB Skrevet January 27, 2013 Forfatter Rapporter Share Skrevet January 27, 2013 (endret) Har vakuumpakka MYE agn etter at jeg fikk min OBH Nordica til jul. Fant fort ut det som allerede er påpekt her - det funker kun med egnede poser med riller, og det må helst være knusktørt det som ligger i posene. Har løst det sistnevnte problemet med å singelfryse agnet (brisling/tobis/ansjos/småsild/sild/råreke osv) på papplater, og så pakke vakuumpakke det et par timer etter. Som regel holder det med at innvoller og blod har frosnet, og har ikke opplevd problemer siden. Alt av vakuumpakking av blekksprut gjør jeg på jobben, resten gjør jeg hjemme. Vanlige poser uten riller er fine til å pakke grunnfôr, rigger, småsøkker osv. Bruker et svært svin på jobben som suger adamseplet ut av deg analt, så den "vanskeligste" vakuumpakkinga gjør jeg der. Endret January 27, 2013 av LasseB Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.