Gå til innhold
Fiskersiden

Hvordan få fisk på vinteren?


Pippi
 Share

Recommended Posts

Nå er båten tatt opp, så vi må fiske fra land. Vi har vært så og si rundt hele Arendal og fisket. På spornes, hove, hasslatangen osv, uten å få så mye som et eneste napp. Er det vanskeligere å få fisk om vinteren? Vi fisker med lett utstyr og bruker sluker på 10-15 gram. Forskjellige farger og former. Flytter oss ofte.

Noen tips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går fint ann og kjøpe sen kanskje 0.70 og kroker og søkke. Du trenger ikke ha alle de pelene og selvlysenes slanger. Men det er ikke dumt. Alt som lager lyd og blinker og lyser kan være bra. Men jeg har fått fin fisk på krok og søkke og sen.

her er en link til fine tackler de selger på salarsport

http://salarsport.no/butikk/havkystmeite-tilbehor/oppheng-kystmeite

Men det kan være kjekt og lage dette her selv da kan du kjøpe kuler,perler, spinnerblad,slanger og blekksprut

Her er noen sider de selger dette på :)

http://salarsport.no/butikk/havkystmeite-tilbehor/kulerperler-spinnerblad

http://salarsport.no/butikk/havkystmeite-tilbehor/slanger-blekksprut

http://salarsport.no/butikk/havkystmeite-tilbehor/swivels-snaps

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Agn er ofte en vinner, spesielt i de kalde månedene. Sluk kan også funke godt på vinteren, men man er ofte avhengig av å sette ned tempoet litt på innsveivinga og kanskje variere bruken av farger i større grad.

Ikke vær redd for å bruke knæsje farger som signalgul, knallrød, rosa, irrgrønnt, oransje og helt hvit. Jeg har noen av mine beste fisker på sluker som helst betraktes med svært mørke solbriller :lolu: Dupp og en sakte innsveivet flue er heller aldri feil i kulda.... tvi-tvi!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sandvigodden eller Havsøysund Pippi :) Ikke noe i veien med sluk , men la det synke og bruk nedtellingsmetoden. Bruk 1 meitestang med bare 1 krok og reker mens du fisker med sluk i mellomtiden. Prøv Sandvigodden 1. og fisk bort mot Natobrygga i dette området får du det meste , mye pen torsk fra land nå :) I Havsøysundbrygge ( fisk deg mot nordøst) og om du treffer floa på vei opp er det en god del å ta nå også, helst tidlig om morgenen eller på kvelden.

Edit: Forsiktig om du tar med deg barna !! Det er glatt nå , så, vest og kasteline er lurt ;)

Endret av Xplorer1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, vinterfiske er nok ikke noe for oss ;) nå har vi prøvd både meite, med forskjellige tackler agnet med reke og fersk sild. Vi har prøvd sluker i alle størrelser og farger. Vi har brukt dagesvis på å fiske ved hasslatangen, havstad, havsøysund, sandvigodden, stølsvika, spornes, hove osv. Uten et eneste napp ;) jeg tror fisken har tatt ferie! Hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var ute i går, jeg fikk to småtorsk og kameraten min fikk en liten sei fra Pellebrygga på Hisøya. Torsken tok en slukhals som ble fisket langsomt over bunnen. Ikke så mye som et napp på agn (brisling, makrell og reke ble prøvd). Kameraten min fikk en grei torsk fra Jomfruholmen (på en sildesluk). Det var lite fisk å få på så mange timers fiske... Neste tur går på isen etter abbor isteden...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vinterstid så har "sikkerstikket" mitt vært en Rapala Max Rap, rødt hode og hvit kropp (Super til SØ). Har tatt mer med den om vinteren enn med assortert utvalg av sluker, men må jo gi litt positiv omtale av Sølvkroken slukhals som fungere bra året rundt, men er virkelig super når våren\høsten kommer.

Ellers så har jeg vært heldig med en Blue Fox Vibrax Spinner 10g gram i rent sølv, vært overaskende bra til spesielt torsk, veldig grei å regulere hastighet å dybde med spinnere.

Endret av Eskrimador
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fiska en del på flytebryggene i varmekroken i fjor og fikk en del torsk + lit sei i januar og februar. Så også litt sjøørret der (men fikk ingen). Det er fint å stå der og fiske med agn på bunnen. Har fått torsk, sei og kolje der i år, men har også hatt et par turer uten et napp. Hvis det ligger is der er den neppe tykkere enn at du lett kan fjerne nok med en spade eller noe sånn at du får uti snøret. Utover våren og sommeren kan du ta mange andre arter herfra og..

Endret av skrekkjager
Lenke til kommentar
Del på andre sider

hva med isfiske? du har jo bra steder ikke så langt unna :)

Sørfjorden > Risør ?? Moro med makrell opp til 2 kg ;)

Takk for svar alle sammen :) man mister litt motet når det er så dødt! Men kanskje det bare har vært dårlig fiske de siste to ukene? Vi får prøve litt mer, men nå tror jeg vi tar en pause fra fiskingen, blir faktisk litt motløs! ;)

Det er like før jeg spanderer tur på dere og ungene :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.