Gå til innhold
Fiskersiden

Vänern i pinsen


piscator
 Share

Recommended Posts

Sammen med dorgekompis Tom Viktor Høgseth fisket jeg fire dager på Vänern i pinsen. Fisket var generelt tregt etter bra fiske uka før. Lokalt var det store mengder byttefisk, særlig i områdene rundt midtlederen og Hjortens udde. Som mange har opplevd i år hadde vi høyt innslag av laks under minstemålet. Totalt fikk vi 11 laks på fire dager, 6 under minstemålet, 3 mellom 2.5 og 3kg, og to store, en hver på hhv 6.2 og 6.9. Det reddet turen! Fiskene var stinne av krøkle, var i flott kondisjon, og kjempet deretter. Super fleks!

PS: det var noen andre norske båter der i pinsen også, og de hadde hadde også relativt tregt fiske, ihvertfall de vi snakket med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sitat:Opprinnelig postet av Karl Inge S

Dægern altså, virker så utrolig bra det fisket...ihvertfall for en som har nærmere 100t pr/svidde i elv.... hva koster en slik helgetur?

Ja, egentlig er jo 11 laks på ei langhelg veldig bra, men det er lett å bli 'fartsblind' på Vänern. Det blir litt som Skogseid, dumt å sammenlikne det med annet fiske man bedriver. Og tidligere var jo fisket enda bedre enn det er nå! At det er mye småfisk nå kan jo tyde på at vi om få år får en ny stor årsklasse med stor laks... For øvrig hadde vi ca.35t effektivt fiske, dvs drøye 3 timer mellom hver laks.

Fisket på Vänern er gratis, og det som koster er reise, opphold, mat, og bensin til båten. Totalt brukte vi bensin for et par tusen kroner (bil + båt) på denne turen. Bensinforbruket på båten er jo avhengig av hvor stor motor og bår man har, hvor langt ut man kjører før man begynner å dorge, og vindforholdene. 4-taktsmotorene, som er de eneste egnede for denne typen dorging, bruker dessuten mye mindre bensin enn 2-taktere.

Oppholdet og maten kostet omtrent det samm (men mat må man jo ha om man er hjemme også, så den bør vel strengt talt ikke regnes med selv om man gjerne koster på seg litt ekstra på en sånn tur). Så totalt kostet turen oss et par tusen hver. Men det er fullt mulig å gjøre det billigere, dvs bo og spise billig, ikke kjøre så langt ut som vi gjorde den ene dagen etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sitat:Opprinnelig postet av holsten

bra jobbet piscator.. men er du helt sikker på at det var en regnbueørret som du fikk??????

Skulle det være noe å tvile på? Typisk rømt oppdrettsregnbueørret med slitte finner. Det er noen slike ute i Vänern. Og det er vel ikke mulig å ta feil av ørret/laks og regnbueørret?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.