Gå til innhold
Fiskersiden

Robåt?


Ulketryne
 Share

Recommended Posts

Skal du virkelig ha budsjettbåt, kan et tips være å rusle rundt i de lokale småbåthavnene og se hva som ligger og slenger. Finner du en båt som bærer preg av å bare ligge på land, så spør og grav litt så du finner eieren. Har du flaks får du båten mot at du fjerner den. Mens du er der setter du opp et oppslag om at du er ute etter en billig båt, det ligger endel små joller og slenger rundt omkring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke vær redd for å måtte reparere litt, skader i gelcoaten er sjelden noe problem, men sjekk eventuelle skroggjennomføringer i akterspeilet. De fleste glassfiberbåter har en treplate som er plastet inn i akterspeilet, og er skroggjennomføringer gjort uten skikkelig tetningsmiddel, vil treplaten trekke vann og råtne. Trykk hard med tommelen rundt gjennomføringene, hvis det flexer bør du finne en annen båt eller være forberedt på en skikkelig jobb på et eller annet tidspunkt.

Har båten dobbelt skrog eller gulv (dørk) så vil det sannsynligvis være skum i mellom som kan være gjennomtrukket av vann. Virker båten mistenkelig tung, så har du et potensielt problem som også innebærer en kjempejobb. Å drasse på flere hundre kilo med vasstrukkent skum er ikke gøy.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.