Gå til innhold
Fiskersiden

Utstyr sjøørrett (Nybegynner)


Tyrk
 Share

Recommended Posts

Hei, helt grønn men har lyst til å begynne med å fiske etter sjøørrett.

Har flyttet til et sted der det skal være bra å fiske etter sjøørretten fra land, og tenkte derfor å se på om det kunne bli en ny fin hobby. I den forbindelse håper jeg på litt hjelp.

Er denne pakken et godt sted å begynne?

http://www.skittfiske.no/Avdelinger/Supertilbud/Haspelstenger,sneller/Alle/Shimano-Exage-combo-Sjøørret-Allround-Komplett-pakke-Kjøpt-løst-2267-160541-p0000160587

Eller er det noen som vil anbefale noe annet. Fint dersom det er komplett setup da jeg som nevnt er helt grønn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Tyrk - Velkommen til forumet.

Folk flest her inne er ikke veldig glade i slike pakkeløsninger, historien viser at de ofte inneholder en eller flere svake bestanddeler som må byttes ut etter kort tid.

Når det er sagt... Som ett rimelig sett å prøve ut de første par årene greier jeg ikke helt å finne den store svakheten her.

Noen vil sikkert påpeke at du vil få litt jevnere og mer holdbar bremsevirkning dersom snella var av typen med frontbrems (Exage FD)...........men den snella alene koster nærmere tusenlappen.

Andre vil påpeke fordelene med ett tynnere braidsnøre (Berkley Fireline, PowerPro, Suffix 832 m.m).

Shimano kunne nok ha levert braidsnøre i pakken , men igjen, da hadde prisen bikket over den magiske tusenlappen.

Jeg tenker settet er helt greit å starte med. Så kan du heller vurdere å teste ut supertynn braid neste sesong når mono-snøret ditt likevel er modent for utskifting.

Og kanskje må du investere i ei bedre snelle om storsei, laks eller sjøørret skulle greie å lage hakkemat av bremsen i RC`en.

Det viktigste er tross alt ikke hvor mange tusenlapper du har lagt i utstyret - men at du faktisk er der ute og fisker :thumbsup:

Endret av Lystfisker´n
Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.xxl.no/fiske/fiskesett/lett-sjo-gjeddefiske/abu-garcia-napp-nytt-jub-9-sjoorretcombo-fiskesett/p/1041415_1_style

Fantastisk stang og ok snelle selv om jeg heller ville valgt en shimano stradic ci4, rarenium eller vanquish i str 2500 pga vekt.

Når man skal kaste flere timer , flere dager i uka i flere mnd så setter kroppen pris på lett og solid utstyr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har de noen pakker i 10fot ? Veldig bra nybegynnerset, og du vil aldri få stor nok fisk til at bakbrems ikke holder. Frontbrems er sterkere, kjører jevnere og mer pålitelig, men det er lettere å justere på en bakbrems under kjøring av fisk. Bør holde i massevis for nybegynnern. Exage er også veldig gode sneller til prislappen du får settet for.

Men du må ikke se deg blind på prisen di har satt for settet. Disse settene er vel omtrent 3 år gamle, og styrken mellom dollar/kronekurs var en helt annen. Utsalgsprisen på Exage var f.eks. 499,- på den tida. Og stanga sikkert i samme området. Så tror fortsatt Skittfiske selger dem ut med fortjeneste i den pakken.

Når det er sagt, så er det vel ett av settene som gir mest igjen for penga :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

matsb. Nå var faktisk både stang og sene nytt i 2014 da. Og da lå stanga på en veilende pris på 999,- og snella på 1199,- (Skitt Fiske hadde den til 799,-). Stanga finnes i 10 fot utgave. men kun i 14-40g versjon.

Grunnen for at Skitt Fiske kan selge det så rimelig finner du svaret på om du ser på lager beholdningen.

Men skal også nevnes at du nå får stanga og snella for 798,- løst hos Skitt Fiske (299,- for stanga og 499,- for snella), da de har kampanje på begge deler. Så Billigere å handle ting løst.

Endret av Audiosan
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.