Gå til innhold
Fiskersiden

Farge på kjøttet til fisken


Iaitoo
 Share

Recommended Posts

Hei!

Fisket fra en plass i Bodø, i nærheten av sentrum og finn mye makrell.

Noe av fisken var rimelig sort i kjøttet. Dvs, sort i den hinna som ligger over kjøttet, inne i fisken etter man har fjerna innvollene. Ser man nærmere på det, er det sorte prikker. Tett i tett. Betyr det at fisken ikke er spiselig? Har ikke filetert fisken og sett på selve kjøttet enda. Synes bare det var rart at noen var det. Noen værre enn andre.

Tenkte makrell var greit fra byområdet, siden de farer rundt og ikke er på samme sted hele tiden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svartfargen kommer fra et fargestoff som heter melanin og finnes naturlig i fisk og er ufarlig. Hva de sorte prikkene er vet jeg ikke men det har neppe noe med at fisken er fanget nær byen.

Regner med at filetene er helt grei og at missfargingen kun er i buken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fisk fanget i Oslo sentrum er stort sett spiselig sålenge man ikke er under 2 år, gravid eller har problemer med nyrer eller lever.

Så regner med at det meste fanget utfor Bodø er greit. Bortsett fra krabbe fra Bodø og nord til Vesterålen.

Hva er galt med krabben i Vesterålen? Fiskes jo kommersielt på den her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.