faust Posted August 8, 2018 Report Share Posted August 8, 2018 Over tid så blir frysen fylt opp av alle underlige ting. Har i det siste lekt meg med tørking av fisk med blandede utfall, men har dog lært en del. Ble inspirert av tørrfisk snacks man finner i butikken. Men her ble jeg alvorlig skremt av prisen. 1000,- pr. kg?? Lange, brosme og lysing er det jeg har mest av. Har en ordning med min far hvor vi røyker fisk nå og da. God suksess med makrell og torsk! Det jeg lurer og håper noen kan hjelpe meg med er tips for hvordan lage til snacks av fisken jeg har i frysen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PANG Posted September 23, 2018 Report Share Posted September 23, 2018 Bestefar drev med Tørrfisk, hvor han hang dem opp til tørk (soltørk?) over lang tid. Jeg husker ikke helt hvordan han fikk dem helt stive, men man skulle banke dem opp med hammer slik at de ble slitte og lette og rive til snacks. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannonbang Posted September 23, 2018 Report Share Posted September 23, 2018 Hei Lange og brosme er et perfekt utgangspunkt. Hvis du akal lage tørrfisk til å spise, så må du filetere den, eller splitte fisken så du får ut ryggbeinet, men lar den henge sammen ved sporden (råskjære den på fagspråket) Til snacs så er det vel best å beine den helt ut. Best resultat får du hvis du henger den på seinvinteren, den skal ikke ha frost, og helst ikke for høy temparatur. 0 til 6-7 grader er perfekt, og den må henge luftig. Dette er litt avhengig av hvor du bor, men i lofoten så henger de fisk fra februar og utover til påske. Senere enn det er bortkasta, da vil flua legge egg i den og den blir ødelagt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.