Sign in to follow this  
faust

Tørrfisk snacks - Oppskrift?

Recommended Posts

Over tid så blir frysen fylt opp av alle underlige ting. Har i det siste lekt meg med tørking av fisk med blandede utfall, men har dog lært en del. Ble inspirert av tørrfisk snacks man finner i butikken. Men her ble jeg alvorlig skremt av prisen. 1000,- pr. kg?? Lange, brosme og lysing er det jeg har mest av. Har en ordning med min far hvor vi røyker fisk nå og da. God suksess med makrell og torsk!

Det jeg lurer og håper noen kan hjelpe meg med er tips for hvordan lage til snacks av fisken jeg har i frysen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bestefar drev med Tørrfisk, hvor han hang dem opp til tørk (soltørk?) over lang tid. Jeg husker ikke helt hvordan han fikk dem helt stive, men man skulle banke dem opp med hammer slik at de ble slitte og lette og rive til snacks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei

Lange og brosme er et perfekt utgangspunkt. Hvis du akal lage tørrfisk til å spise, så må du filetere den, eller splitte fisken så du får ut ryggbeinet, men lar den henge sammen ved sporden (råskjære den på fagspråket)

Til snacs så er det vel best å beine den helt ut.

Best resultat får du hvis du henger den på seinvinteren, den skal ikke ha frost, og helst ikke for høy temparatur. 0 til 6-7 grader er perfekt, og den må henge luftig.

Dette er litt avhengig av hvor du bor, men i lofoten så henger de fisk fra februar og utover til påske. Senere enn det er bortkasta, da vil flua legge egg i den og den blir ødelagt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this