Sign in to follow this  
Frode Reppe

Montering ekkoloddgiver Airmar TM185M

Recommended Posts

Hei gode fiskervenner. Jeg håper at noen kan hjelpe meg. Jeg har nettopp montert en Airmar TM185M på en aluminiums skjærgårdsjeep. Jeg har etterhvert fått testa den, og den virker fantastisk bra. Logger bunnen på 80 meter lett i over 20 knop. Hvor dypt den kan logge i denne farten vet jeg ikke, da 80 meter var det dypeste jeg sjekka. 
Så til probblemet. Airmar er ganske tydelige på at giveren ikke må overopphetes. Jeg oppfatter dette dit hen at den må være i vann hele tiden så lenge den er påslått. Jeg kjenner meg selv ganske godt, og vet at jeg fort kan glemme å slå den av i det jeg strammer opp for å flytte meg til et annet område. Jeg sørget dermed for å plassere den så lavt at den uansett fart vil være under vann, altså godt under kjølen på båten. Dette medfører imidlertid lavere fart og en sprut som ved planing går helt opp til toppen av motoren. Dette liker jeg ikke. Så til spørsmålet. Holder det at den berører vannflaten så vidt under maksfart? Noen som vet noe om dette? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det holder at den "skimmer" vannflaten. Det spruter så mye vann opp når den gjør det at du har plenty kjøling, som er poenget her.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this