Jump to content
Fiskersiden

Fiske på vrak i Oslofjorden/Skagerak


Leon
 Share

Recommended Posts

Noen som har hatt hell med å fiske på vrak i skagerak eller ytre Oslofjord? Hvor mye mer konsentrert står de rundt vrakene sammenliknet med grunntopper? Her i Vestfold har vi mye steinbunn, så fisken står noe spredt uansett. Har nøyaktig posisjon på 5 vrak innenfor 10nm på dybder fra 20-110m. De fleste står på sand eller bløtbunn, så slik sett stikker de seg kanskje nok ut til at de er attraktive for fisken å gjemme seg rundt.

Lett å bli fyrt opp av "Havsfiske med Surprise" av Bo Hall, men innholdet er så gammelt at fiskebestandene er noe helt annet den gang enn nå. Finner lite om dette både her og på svensk forum, så hyggelig om noen vil dele erfaringer.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Takker for tips. Har lastet ned og testet kartene og POI fra mr Høydalen.

Veldig bra initiativ, kommer til å bruke dybdekartene til dypt vann utaskjærs inntil aktuelle områder er logget opp, men på grunt vann syns jeg fargepletten ble ekstremt uoversiktlig når man zoomer litt ut og skal titte etter neste sted. Klin umulig å se forskjell på land og vann med et øyekast. Stusser også på at hvis datakilden er det som er offentlig tilgjengelig at ikke store grunner og skjær er med, så skjønner godt advarselen med å ikke bruke dette til navigasjon.

Posisjonene på vrakene jeg kjenner til stemmer heller dårlig med virkeligheten, men ser at det er nøyaktig samme posisjoner som på gule sider.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.