Leon

Members
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Leon last won the day on February 9

Leon had the most liked content!

Community Reputation

7 Neutral

About Leon

 • Rank
  Nytt medlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Noen som har hatt hell med å fiske på vrak i skagerak eller ytre Oslofjord? Hvor mye mer konsentrert står de rundt vrakene sammenliknet med grunntopper? Her i Vestfold har vi mye steinbunn, så fisken står noe spredt uansett. Har nøyaktig posisjon på 5 vrak innenfor 10nm på dybder fra 20-110m. De fleste står på sand eller bløtbunn, så slik sett stikker de seg kanskje nok ut til at de er attraktive for fisken å gjemme seg rundt. Lett å bli fyrt opp av "Havsfiske med Surprise" av Bo Hall, men innholdet er så gammelt at fiskebestandene er noe helt annet den gang enn nå. Finner lite om dette både her og på svensk forum, så hyggelig om noen vil dele erfaringer.
 2. Takker så mye! fisker litt kreps med teiner med maks dybde 100m, vil 175m gi meg god nok info om bunn til dette? Dette er litt underordnet siden jeg er godt kjent allerede, men kan være tema om jeg ønsker å fiske av kantsonene på krepsefeltene. Evnen til å se fisk setter jeg dermed litt høyere, men hvor nær bunnen klarer jeg å se fisk med 175m kontra lowrance 50/200 jeg har nå? Opplever stadig å få fisk jeg ikke har sett på skjermen med giveren jeg har når jeg ligger midt på båen. Bare det om giveren bedre klarer å skille maneter, plankton og fisk vil være en stor forbedring. Tviler på jeg får mer med ny giver, så forventer på ingen måte at jeg automatisk får mer fisk, kun gleden av å fiske mer målrettet.
 3. Ser på spec på b175m og ss75h og ser ikke veldig store forskjeller bortsett fra størrelsen på elementet. Er det ikke sånn at lavere frekvens mister detaljer? Hva er da poenget med 175m? Sånn ståa er i ytre oslofjord vil jeg gjerne se de minste simpene så langt ned som mulig. Er da lavere frekvens veien å gå? Stikk motsatt av hva jeg har lest tidligere. Okay, kan ikke logge med elite’n, men kan den kjøre gl mens s2009 lagrer logg når de står i nettverk?
 4. Har pr i dag en lowrance elite 7ti i båten med en 50/200-455/800 svinger. Har lyst på noe med bedre følsomhet siden båten er flyttet til dypere farvann. Tenker litt på SS75H fordi jeg rett og slett syns hekkmonterte svingere er noe herk. Tror denne svingeren gir ytelsen jeg trenger for å kunne se fisk ned til over 100m. Mesteparten av fiskingen foregår på 20-60m, men jobber meg sakte syd ut i skagerak til dypder på 2-300m og ønsker å kunne se noe der ute også. Håpet er å kunne finne sei med litt størrelse ute på litt dypere vann enn helt inne ved kysten. Er det noen som har noen motforestillinger mot dette valget av svinger til denne bruken? Hvor mye bedre er den enn den jeg har fra før? Litt av det jeg ønsker å oppnå er at jeg skal se fisken bedre definert på skjermen. Opplever i dag at selv brukbar fisk bare blir prikker på skjermen på chirp 200khz. Småfisk ser helt likt ut som alger/plankton, så er lite spennende å lete etter "grøt". 50khz har jeg gitt opp, virker som følsomheten til å oppdage fisk med dette på min svinger er for dårlig. 455 og 800khz har jeg lite nytte av. Vurderer også å kjøpe en Simrad S2009 for å kunne kjøre bare kart på elite'n og ser for meg å koble disse sammen slik at jeg beholder muligheten til å sette veipunkter i ekkoloddhistorikken for å kunne kjøre tilbake. Håpet er også at det vil være mulig å kjøre logging til brikke på S2009 for å lage kart via Insight genesis med data fra SS75H og samtidig kjøre genesis live på elite'n med lowrance svingeren jeg allerede har. Er det mulig? Hvilke komponenter trenger jeg for å koble disse sammen? Er det NMEA eller bare Ethernet for å forbinde disse? Er mekanisk av legning, så sånne ællæktriske greier kan jeg ikke så mye om.
 5. Nå vet ikke jeg hvordan krabbefiske funker på Vestlandet, men her i øst stikker krabbene ut av fjordene i større eller mindre grad når det blir kaldt i vannet og returnerer inn mot grunt vann når det blir varmere. Typisk får man mengder av krabbe uten mat i skallet om man fisker nær skrenten mot dypere vann/åpent hav tidlig på sommeren. Hovedreglene er ferskt agn (ikke saltet) og hard bunn. Praksis heromkring er at du får fulle teiner nesten overalt unntatt på helt bløt bunn. Sandbunn eller hardere er ypperlig. Siste trekk nå gav ca 30 krabber i ei teine agnet med en liten bit gammel ribbe som hadde fått en uke i salttønna sammen med agnmakrellen. Krabber spiser alt, men ferskt agn er best.
 6. Metallhuset Bergsøe lagerfører Ø5 blytråd på spole. Kjenner ikke til størrelsen på spolene, men er nok fort 25kg pr snelle og prisen er helt sikkert 100kr/kg+ Sist jeg trengte blytråd laget jeg ekstruderingsverktøy og former til pressbolter. Ø50 pressbolt gjennom Ø7,5 dyse krever ca 60 tonn etter husken. Klarte det i ei 80t presse. Da ble materialkosten 20kr/kg basert på platebly fra skroten eller gratis fra kulefangerbly fra luftgevær.
 7. Det ryktes at makrellen er kommet, men har ikke vært ute å fisket på lenge selv. Er bare 14 grader i vannet, så den står sikkert dypt enda.
 8. Leon

  Lysing i Skagerrak

  Er helt sikker på at det er lysing og ikke kolmule. Er kolmule i fangsten også og det er lett å se forskjell. Vet andre har fått lysing på stang langt inn i Vestfjorden, halvveis inn til Tønsberg.
 9. Leon

  Lysing i Skagerrak

  Har ved et par anledninger fått en liten tønne småfisk fra reketrål til krepseagn. Brorparten av denne fisken er lysing i størrelse 20-30cm. Er litt fascinert av denne «saltvannsgjedda» av utseende og påstått glupskhet. Halvparten av agnet er doble lysinger hvor lik fisk har slukt halvparten av den andre. Leser om store lysing tatt på andre kanter av landet, mens reketråleren trekker på skuldrene når jeg spør om det finnes større utgaver heromkring. Noen som vet om det finnes lysing verdt å fiske etter med stang i Skagerrak? Holder til i Sandefjord, så med min båt er i praksis aksjonsradius medfjordgrunnen til hakkeberget gitt bra vær. Kommer det gode tips er jeg ikke fremmed for å sette av en dag for å prøve lenger unna og ta med båt på henger. Har aldri hørt om noen som har fått lysing over 300g på disse kanter, så med trålen «full» virker det nesten som dette området er et sted yngelen holder til før den går ut i Nordsjøen. All info og erfaring mottas med stor takknemlighet!
 10. Siste generasjon Honda kom i 2017, så da er det nest siste og nest nest siste du har hatt.
 11. Har en uttern A56 som ble kjøpt med en '03 Mercury 50hk EFI som ble brukt i 3mnd før den ble byttet til en Honda 50 høsten 2017. Mercuryen har 1L motor, mens Hondaen er 808 kubikk. Merker ikke en dritt forskjell annet enn lavere drivstofforbruk (vesentlig). Gamle mercuryen hadde litt annerledes lyd siden den har 4 sylindre i stedet for 3 hos honda. Støynivå oppleves som heller lavere på honda selv om den høres litt hissigere ut på full blås. Din båt er sannsynligvis lettere enn min, så ser ingen grunn til at du skal merke noe til mindre futt i hondaen. Bare velg riktig propell. Sannsynligvis må du ha 15" stigning på denne båten, men det kan kanskje gi litt høy fart på tomgang. Min båt gav 2,5 knop på tomgang med 15" stigning, men har en meter lenger vannlinje som vil dra opp farta. Har ikke erfaring med Suzuki selv annet enn en 2016 mod 20hk som går stille, men virker slapp sammenliknet med en 20 Mercury jeg har selv. Feltrykter skal ha det til at Suzuki er kjipe med elektronisk støy som kan fucke opp for ekkoloddbildet. Dette kan andre mye bedre enn meg. Både kjeder og reimer er velprøvd teknologi. Service på 4t motorer koster noen kroner i året uansett, så en reim innimellom utgjør ikke den store forskjellen. Honda har det vært hyggelige priser på også, så du får noen reimer for mellomlegget. Jeg fisker mye langt ute og må ha en pålitelig motor. Da tenker jeg at det er komfort i å vite at reima er byttet innenfor intervallene med god margin fremfor å stole på et kjede som ingen har sett på på evigheter. Kjeder er ikke failsafe.
 12. Ang garnfiske er det mer eller mindre slutt på dette om jeg tolker det riktig: https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/forskrift-om-endring-av-forskrift-om-utovelse-av-fisket-i-sjoen/id2637677/ § 27a annet og tredje ledd (nye) skal lyde: Det er forbudt å fiske med bunnsatte garn innenfor grunnlinjen fra og med Telemark til grensen mot Sverige. Dette er vel i skarp kontrast til høringsforslaget hvor det var unntak for flyndre, krabbe og breiflabbgarn? Likevel positivt siden garn er generalister i sin fangst.
 13. Leon

  Laksefiske i Larvik

  Er enig i at en del spesielle plasser i min anbefaling krever lokalkjennskap, men områdene er angitt for at det skal være mulig for en helt ukjent skal klare å finne frem enten ved en snokerunde i bil eller ved å recce litt på kart/flyfoto. Hvis man er interessert finner man perlene fra disse ledetrådene, eller bare gode plasser uten noe forhåndsjobb.
 14. Leon

  Laksefiske i Larvik

  Mange bra plasser i viksfjord til sjøørret. Prøv rundt vikerøya (bro over) og videre utover mot kaupang på den siden. Også en del bra plasser i Eftang, holtefjell og ølbergholmen på andre siden av fjorden.
 15. Ny tur i dag. Fortsatt mengder av brisling, men ikke en eneste større fisk. I søndre dumpa var det i dag rekordmye sel. Telte 11 hoder over vannet på en gang. Tror det må ha vært minst 15 der, for dette var ADHD utgaven av «whack a mole». Dvs at hele selkvoten for vestfold (som er skutt) oppholdt seg på 2000 kvadratmeter. Helt sjukt selv om det er forståelig at brislingen har tilhengere.