Jump to content
Fiskersiden

Leon

Members
 • Posts

  100
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Leon last won the day on August 27 2021

Leon had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1280 profile views

Leon's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Dedicated Rare
 • Week One Done Rare

Recent Badges

26

Reputation

 1. Leon

  Lysing i Skagerrak

  Tror neppe nye norgesrekorden vil komme fra oslofjorden, men har sett på bilder at det er til dels fin matfisk på øyemål opp mot 4-5kg som blir tatt opp inne i fjorden. Lokalt her i søndre vestfold har jeg kun sett 2-300 grammere fra trål, men sett at noe leveres innimellom, dog mest på hvasser og utgårdskilen.
 2. Leon

  Lysing i Skagerrak

  Fiskebåten Constance som driver kaisalg i oslo og driver garnfiske i sone 09-22 (holmestrand-son og nordover) leverte i går 27kg lysing (og 188kg torsk...) https://secure.skagerakfisk.no/DeliveryNotes.aspx Burde være mulig her i vestfold også da.
 3. Her er rapporten. Hadde heldigvis lagret den. 52047712 (1).pdf
 4. Skjønner at relatert til yrkesfiske ikke fenger, men det er her forskningsmidler brukes, så fortsetter å lete og lese. Denne gang hvorvidt kroker med svivel er mer effektive. https://munin.uit.no/bitstream/handle/10037/7139/thesis.pdf?sequence=1
 5. Dumpet over denne rapporten som er like gammel som meg selv. https://core.ac.uk/download/pdf/52047712.pdf Mye morsom informasjon om kroktypers egenskaper, effekt av linens synlighet og effekten av kunstig lys med statistikk og drøftinger av fiskens adferd. Rapporten omhandler linefiske, men det meste er direkte overførbart til agnfiske med stang. Fisker mest med 34007 krok, men nå skal jaggu vridd linekrok testes.
 6. Uavhengig av stang, ikke forvent allverden fra skitt fiske. En shimano 20-30 pund stang mistet innmaten i en ring etter tredje nedslipp. SF var velvillige helt til de ikke klarte å dytte inn ny innmat i ringen, da ble jeg beskyld for å ha mishandlet stangen som var uten et merke, så reklamasjon kunne jeg se langt etter. Heretter kjører jeg heller en halvtime og handler hos trolling.no som er et meget hyggelig sted å legge igjen penger.
 7. Leon

  Havfiske Tønsberg

  Tror du kan få på alle farger, men mine favoritter er gul, oransje, grønn og rød, med best suksess etter lyr på gul og oransje og de mørkere til seien. Dog ikke alltid fisken deler favorittfarge med meg. Sei har jeg ikke så mye greie på annet enn de millioner av 20cm småsei her omkring som spiser alt. En annen erfaring er at feks VMC gummimakk har litt for lang hale, så mange ganger smaker fisken bare på gummihalen. De gamle Bunes gummimakkene med kort hale fanger mer fisk. Knyt med 0,90 sene og 3-4cm lange løkker. Pleier å bruke 50-120cm mellom opphengerne. Veldig fint med litt avstand mellom når det går på flere fisk så det er lett å vippe en av gangen over ripa. Er det fart i fisken kan speedjigging funke bra, særlig når avdriften er for stor til å pilke.
 8. Leon

  Havfiske Tønsberg

  Ville ikke hatt stort håp om mye action egentlig. Er hardt trålet utenfor der og lange og brosme er det nok lite av. Mulig du kan finne de om du finner en isolert renne som ikke er trålbar. Lyr vil du alltids kunne få, men de går ikke på grunna der du får de på sommeren enda. De er ute å gyter på litt dypere vann nå. Tipper du bør prøve 50m og dypere. Ville satset på pilk med 2-3 gummimakk som opphengere (2/0-4/0) først for å lodde stemningen og evt prøvd med agn etterpå. Med vallø som utg punkt ville jeg kanskje prøvd et sted som dette først: https://kart.gulesider.no/?c=59.254737,10.534773&z=13&l=nautical&d={"m":[[59.263424,10.541039,null,0]]} Se om du finner sei og lyr over toppen med noen drift og hiv noe agn nedi skrenten på vestsiden merket R etterpå i håp om smålange.
 9. Med sånne svar som det foregående hjelper nok det til å dempe engasjementet for å skrive mer... syns trådstarter har fått god hjelp og tilsynelatende gode pekepinner uten å være kjent i området. Med tanke på nødvendig presisjon på enkelte ekstremt gode plasser er dette så godt det lar seg gjøre uten å gi koordinater. Håper vi hører mer fra trådstarter etter testing av hint på plasser. Håper også at neste svar i tråden er en oppmuntring eller et tips eller enda bedre en erfaring fra trådstarter. Syns svaret fra bonavar var et ekte drittsvar som skulle forblitt i tanker og ikke tekst. Fiskersiden er døden nær aktivitetsmessig, så slike svar er neppe produktivt hverken for forumet, den enkelte bruker eller interessen til å bli med videre for nye brukere/fiskere. Nå er ikke jeg en som bidrar massivt med kunnskap eller rapporter her, men liker å lese om fiske når jeg selv ikke fisker. Ble selv slettet i min første post grunnet en misforståelse fordi ordet teinefiske ble brukt uten at det var relevant for spørsmålet. Dette ble ryddet opp i via pm siden det viste seg å være feiltolkning. Ikke den kuleste mottagelsen, men hva da med offentlig shaming fra et tilfeldig medlem? Neppe produktivt. om noen føler jeg setter meg på en høy hest nå er trøsten at jeg er jævlig dårlig på riding og hester og for lengst har falt av og igjen er nede i mudderet igjen (og fisker kreps med teiner;) )
 10. Nettopp Erik! Vurdert opp mot kost/nytte er S2009 helt rå til havfiske når den er paret med nesten hva som helst annet som gir kart. Den høye skjermen og brukergrensesnittet gir utrolig mye for pengene. tilsvarende antall pixler i høyden på en skjerm som også viser kart koster så satans mye mer.
 11. Leon

  Lysing i Skagerrak

  Har fortsatt ikke fisket målbevisst etter lysing utenfor søndre vestfold ennå i mangel av noe konkret å gå etter, men oppdaget nylig at det er mulig å se leveringsstatistikk på sluttseddel for fiskebåtene. Oppdaget da at Brødrene Berggren i sandefjord av og til tar i mot lysing fra reketrålerne. Samtidig følger jeg med på marinetraffic og kan følge med på båtene med ais hvor de drar trålen og kan snevre inn søket fra ytre oslofjord til et enkelt tråldrag. Dette kan sikkert også funke for de som måtte være interessert i andre arter som kveite og breiflabb. Noen av båtene som driver garnfiske etter disse har også ais og kan følges på marinetraffic og korreleres med sluttseddel. Helt på sidelinjen er det også interessant å se på levert mengde torsk som er helt katastrofalt dårlig på de mindre båtene, typisk kun noen få kilo. Pigghå som det også skal stå dårlig til med leveres det derimot vesentlig større mengder av.
 12. Nytt ekkolodd og svinger ble innkjøpt og montert i båten tidlig i våres og brukt i vårens krepsesesong, sommeren og høstens fiske og hummersesongen før båten ble tatt opp. Det ble ikke B175M, men TM185M sammen med S2009. Dette ble koblet i nettverk med elite 7ti og en lowrance link 9 vhf. Brukergrensesnittet på S2009 med knapper og hjul er langt å foretrekke fremfor touchskjerm til mitt bruk, langt raskere i bruk og mindre klædding på skjermen som blir grisete nok av salt om jeg ikke skal kline agn på den i tillegg. Sjekk av bunnhardhet gjøres bare med et trykk på range og vri hjulet til ønsket dybde og kan gjøres med store gummihansker på henda. Mye enklere enn menyen på elite. Ser jeg noe interessant på loddet er det gjort på sekunder å endre range eller zoom for å se detaljene. Ble trangt på dash'en... TM185M viser seg å være en meget kompetent svinger til mitt bruk. Følsomhet er i en helt annen klasse enn lowrance HDI giveren jeg har fra før. Det eneste som har krevd litt tilvenning er noe større konevinkel enn HDI når begge chirpes. Skal teste litt mer til våren med faste frekvenser på TM185M. Klarer ikke få optimal ytelse i hastigheter over 14-15 knop, noe jeg tilskriver skrogfasongen på båten som har mange smale steg siden båten er "klinkbygd" i fasongen. Stegenes bredde er knapt like brede som svingeren, så virker som det blir en del turbulens som forstyrrer. Til våren skal det sparkles og støpes et parti til mindre skrogvinkel og slå sammen to steg på styrbord side. Tror det bør hjelpe, særlig siden svinger pga v bunn også må ploge litt på ene siden. Nettverket fungerer helt perfekt. S2009 logger helt strøkent med gps signal fra elite ti og det er helt suverent å sette veipunkter i ekkoloddhistorikken på S2009 som er på plass umiddelbart på elite. Når jeg i tillegg får inn ais via vhf på elite er alt perfekt. Elite brukes fortsatt med HDI svingeren til humring og leting etter struktur og fisk på grunt vann. Vrak funnet med downscan Vrak funnet med TM185M Neste steg må bli 36v baugmontert elmotor... pga strøm på 2-3 knop har jeg ikke turt å ankre på vrakene med dregg. Derfor har det foreløpig kun blitt bare noen få fine lyr fra vraket i 455 bildet og null og niks på TM185M vraket. Så rask drift på det dypet har gjort det meningsløst å fiske der selv om det tydeligvis bor noen der som jeg gjerne skulle fått opp i båten.
 13. Er ikke kompetent eller erfaren nok til å svare deg, men for hva det er verdt har jeg tm185m på s2009 uten å ha testet på stort over 200m ennå, dog med suksess. Mistenker at de med mer peiling/erfaring vil svare som du allerede vet at bunnlinjen sees langt nede, men at spørsmålet er hvilke forventninger du har til hva du vil se av detaljer. 6gr 200kHz kon fra 175h/265h(l) ser nok noe mer detaljer nærmere bunn på 400m enn 185m ville jeg tro ut fra hva jeg har lest tidligere. Er 400+ dybde favoritten er det nok vanskelig å komme unna 265hl med l på de større dypene hvor nå enn skillet går i detaljer for denne svingeren. Valgte selv 185m pga mesteparten av tid med snøre i vannet for min del er foreløpig mindre enn 200m og ønsket stor nok kon til å se mye og følsomhet nok til tilstrekkelig detaljer om man bare bruker hodet når detaljer skal studeres i kupert terreng. Følte dette valget gir nok fleks til å ikke være helt dødfødt om turen tar meg til 4-500m, dog uten forventninger om å se fisk så dypt. En 265hl ble vurdert som litt snever for mitt bruk, dvs litt smal kon til grunt vann (-100m), perfekt til 2-300m for å se detaljer og fisk og same shit på 300-4-500 siden skrentene syns, men sjelden fisk. Mulig jeg blir bitter etter å innse at konklusjonen er feil mtp hva man kan se i dypet, men med vekting av fisketid på ulike dyp er jeg rimelig sikker på at 185m er et godt valg for meg. Blir jeg bitter av feil konklusjon, blir nederlaget dobbelt så jævlig siden 265lh krever to kanaler og min s2009 har en... hmmm, må kjøpe 36v elmotor først før dette tenkes mer på, ellers blir det dreggtau til evig tid...
 14. For min del blir ikke lading under drift noe problem, evt batteripakke til mg vil stå helt separat i baugen, så selv om jeg har kontroll på skillerele på øvrig forbruk og start vil ikke det være tema. Har strøm 3m fra baugen i havna, så kan lade når jeg er inne uten å ta med batterier hjem. fotpedal er altså til finmanøvrering mens man har henda på stanga? Ser ikke for meg behovet for dette på sjøen ved mitt fiske, så om jeg kjøper xi5 36v håper jeg det er mulig å nappe ut pedalpluggen så denne kan ligge hjemme. kjøper jeg håper det er verdt det, for båt uten motor er verdt mindre før jeg har byttet dørk og fjernet vasstrukkent skum. Motorguide dukket opp som et billigere alternativ til å kjøpe en hobby 555 om jeg fikser båten. Har hele tiden tenkt at for de penga kan jeg dra mye ankertau med teinehaleren helt til jeg velta av stolen fordi skruefestene i dørken gikk pga råte...
 15. Takker for svar alle sammen! Litt klokere på forskjell mellom Xi3 og 5. Skal kun brukes til ankring, dorging har aldri fenget meg særlig. Fotpedal? hva brukes den til? Gitarspelling? Høres uansett ut som noe jeg ikke trenger. Angående strømforhold er det worst case jeg har nevnt, typisk ligger strømmen på 1-1,5 knop, men opp mot 2 knop er veldig vanlig utenfor svenner når det renner vestover. I sommer ankret vi opp på ca 170m og klarte ikke nå bunn med 500g søkke. Ved 1,2 kilo bly kom vi til bunnen, men med 45gr vinkel på snøret og kun små bevegelser i stanga gjorde at man kjente blyet løftet seg opp fra bunnen og brukte lang tid for å lande igjen. Disse dagene hjelper ikke elmotor heller, men tror på 36v utgaven om noen bekrefter ila vinteren at nevnte trøbbel med MG er løst. Har aggregat, så får ta med det om 50ah ikke holder
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.