Leon

Medlemmer
 • Innholdsteller

  31
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  4

Leon last won the day on February 9

Leon had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

6 Neutral

Om Leon

 • Rang
  Nytt medlem

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Er enig i at en del spesielle plasser i min anbefaling krever lokalkjennskap, men områdene er angitt for at det skal være mulig for en helt ukjent skal klare å finne frem enten ved en snokerunde i bil eller ved å recce litt på kart/flyfoto. Hvis man er interessert finner man perlene fra disse ledetrådene, eller bare gode plasser uten noe forhåndsjobb.
 2. Mange bra plasser i viksfjord til sjøørret. Prøv rundt vikerøya (bro over) og videre utover mot kaupang på den siden. Også en del bra plasser i Eftang, holtefjell og ølbergholmen på andre siden av fjorden.
 3. Ny tur i dag. Fortsatt mengder av brisling, men ikke en eneste større fisk. I søndre dumpa var det i dag rekordmye sel. Telte 11 hoder over vannet på en gang. Tror det må ha vært minst 15 der, for dette var ADHD utgaven av «whack a mole». Dvs at hele selkvoten for vestfold (som er skutt) oppholdt seg på 2000 kvadratmeter. Helt sjukt selv om det er forståelig at brislingen har tilhengere.
 4. Da er halve «mysteriet» løst for min del. Dro fra jobb i tretiden for å rekke å komme ut i dagslyset. Samme sted som sist var det også nå mengder av fisk, men bare smått, ingen bananer på skjermen i dag. Prøvde noen slipp for å lodde stemningen og ble belønnet med å huke en brisling midt på. Mye skarv og tre sel som koste seg på dette stedet. Dro så i full fart en km lenger ut til et annet søkk jeg vet om. Her var det om mulig enda mer brisling, helt stappa fullt i fra 35m til 10m over et større område. Ikke en eneste større fisk å se på loddet og klarte ikke huke en eneste brisling engang. Her var det seks sel som jobbet intensivt pluss en del skarv. Spanet litt på kryss og tvers i området uten å finne noe annet. Må nok ut igjen i morgen for å sjekke igjen. Virker som brislingen liker søkk inne i fjorden (for gyting kanskje?) så skal sjekke enda en plass eller to i morra.
 5. Takker så mye Erik! Vet godt at svinger ikke bare har feil helning, men også står litt for dypt. Er på to do listen til våren når båten skal opp sammen med arbeidslys og flere stangholdere. Må ut å sjekke om det er noe å få i dag. Ikke lett å få til alt innimellom måking, bleieskift, tømmerhogst og jobb... Skal også teste litt på forskjellen mellom 200kHz og high chirp om det er noe fisk å se på i dag. Har i grunnen bare tenkt at chirp gir bedre målseparasjon og kjørt på det.
 6. Takker så mye for svar! Svingeren er en lowrance 50/200-455/800 kjørt på high chirp. Hvittinger på 20cm vises som dotter, så da regner jeg med at de "store" noe større enn det. Hvis jeg skal ut å fiske på de i mørket etter jobben i dag, er det da gunstig å bruke noe selvlysende, eller er det nok lys til at fisken ser vanlige gummimakk og blink? Dette er fra mefjorden i Sandefjord, temmelig langt inne.
 7. Var ute å måkte snø i båten i dag og startet motoren for å få litt lading på batteriet for sikkerhets skyld. Ble så kjedelig å sitte der at jeg tok en runde i mørket. I løpet av de to åra jeg har hatt båt med ekkolodd i den fjorden kan jeg telle på en hånd de fiskebuene jeg har fått på loddet, så dagens opplevelse var noe utenom normalen. I et lite søkk var det noe over bunnen i et tett teppe som tiltrakk seg masse større fisk. Det jeg lurer på er hva i svarte dette teppet i søkket kan være? Er det sild, eller er det plankton? Er det nå silda kommer inn i fjorden for å gyte? Med så lite torsk som det er her lurer jeg også på hva de større kan være, kanskje sei? hadde dessverre ikke noen stang med for å prøve å få noe, men vurderer et tokt i morra.
 8. Leon

  Ny båt

  Husker ikke nøyaktig, men ca 23-24 knop med meg alene (100kg) med fiskestang. Med en kompis på 160kg og ei bøtte agn til teinene datt vi ned til 13-14 knop omtrent. Idiotlastet som nevnt tidligere er ikke målt, men tipper 9-10 ish. Tror du lett drar opp barna på vannski, kanskje også nesten en voksen. med liten lett båt og motor med rorkult har jeg inntrykk av at stor motor er bare fordel om man er alene. Du slipper å jobbe baugen ned for å komme i plan, det er bare å gi flatt jern, så napper du båten i plan på bare noen få meter og kan ligge å cruise på lavt turtall med lite støy.
 9. Leon

  Ny båt

  Har en Linder 400 sportsman med 20hk Mercury (2014 mod). Veldig fornøyd med motoren det lille den er brukt (en sommer og en vinter) før større båt ble kjøpt. Båten går som et piska skinn med en mann og holder god fart selv med tre store mannfolk og mye bagasje (type 400kg i båten). Motoren bruker veldig lite og funker godt på dorgefart også. Dette skal selges samlet eller hver for seg, så om noen er interessert er det bare å si fra.
 10. Forby alt fiske med alle typer redskap innenfor grunnlinjen i 2-3 år. Blir det ikke målbare endringer av dette kan fredningen vare 2-3 år til med fri jakt hele året på skarv og sel. Ikke et seriøst forslag selvsagt, men et interessant tankeeksperiment. Skulle vært interessant å sett effekten på de høyest beskattede artene som torsk, sei, lyr, hummer osv.
 11. Kom på under dagens humring at jeg egentlig har lurt på det samme med min elite 7 ti. Etter en kjapp test på plotteren fant jeg et valg som heter se fremover. Dette flyttet båten fra senter til midt i nedre tredel. Må være det du er ute etter om jeg har skjønt spørsmålet rett.
 12. Virker som det er både noe med glatting av kurver er mer fremtredende med Genesis enn GL ja. Logget mye med G i sommer og så stadig fine steiner på ekkoloddet som jeg ville sette teiner på nå i høst. Disse er blitt glattet vekk av G, så har hatt store problemer med å finne de igjen. Med GL har jeg funnet igjen noen slike og får tegnet opp kurver som rett nok er glattet ut til en liten sukkertopp, men likevel indikerer stein. I G er det vel fortsatt 1 fot dybdekonturer som fineste oppløsning selv om det nå er metrisk. En halvmeter høy stein bør i så fall vises, men gjør det ikke. Med tetteste kurver i GL får jeg indikasjon i det minste. Selvsagt er steinens plassering ift øvrig bunnkontur avgjørende, men med G kart blir små steinblokker borte selv på slett bunn. logger selvsagt med 200khz (G bruker vel både 200 og 455 som grunnlag virker det som i og med man kan se loggen på begge frekvenser). Var ikke klar over at det var mulig å logge på lavere frekvens som 77 eller 50, men det er som du sier dumt ift konevinkelen.
 13. Har en Elite 7 Ti som er oppdatert til 18.2 for en mnd tid siden. Har vært litt skeptisk til kvaliteten på resultatet fra live kartleggingen, men etter gårsdagens "humring" i områder tidligere scannet med genesis ser jeg at genesis later til å gi mindre korrekte konturer. Kjørte i går opp noen områder jeg vet er ekstremt kuperte og fikk mye bedre samsvar mellom det jeg ser på ekkoloddet med live scanning sammenliknet med genesis som virker som glatter ut veldig. Loddrette stup blir med genesis relativt slake skråninger, mens med live scanning blir det veldig bratte skråninger. Er det flere som har tilsvarende erfaringer? Fish reveal på strukturscan har jeg også testet litt i det siste, men er litt i tvil om nytten. Skal jeg lete etter fisk pleier jeg å kjøre split screen på 50 og 200kHz chirp og syns jeg lettere finner fisken på denne måten sammenliknet med bare 200 chirp full skjerm. 455kHz med Fish reveal ser jo kult ut, men mangel på erfaring i bruken gjør at jeg foreløpig stoler mer på 50/200 til å avgjøre hva som er fisk eller ikke. Stoler ikke helt på at alt av røde dotter med Fish reveal er fisk enda. Eneste potensielle fordelen som gjenstår å få bekreftet er om den tilsynelatende lettere avslører fisk nær bunnen eller om det bare virker sånn med mine utrente øyne. Håper noen med mer erfaring har noe å tilføye.
 14. som du selv skriver, les hva jeg skriver før du siterer. Refererer ikke til annet enn personlige oppfatninger og observasjoner med litt tankespill rundt dette på samme ureflekterte nivå som postene frem til der du siterte meg. Dette er som andre har nevnt like kjip diskusjon som ulv, med like lite reflekterte uttalelser. Poengterer igjen at hva jeg har skrevet er ment som det er skrevet, en personlig oppfatning ment å reflektere detaljnivået i diskusjonen frem til der det ble skrevet. For øvrig interessant dette med at det trekkes frem argumenter om "naturlig balanse" hvor man selv hever seg som menneske over naturen og ikke er interessert i å diskutere aktiv påvirkning av denne balansen, men aksepterer passiv påvirkning ved å heve seg selv over naturen og sin egen arts passive kollektive påvirkning ved forurensning osv. På bakgrunn av de to siste avsnitt foreslås det aktiv handling for å påvirke balansen ved å redusere sel og skarvebestand til samme nivå som sist det var god torskebestand. Sel og skarv klarte seg utmerket på dette nivået, så bra at de klarte å yngle til dagens nivå, så skadevirkning av dette kan neglisjeres. Og hva så? Jo man kan kanskje klare å lære litt da, uten å føkke opp noen bestander utenfor kjente nivåer man vet de klarer seg på. Å redusere støy fra påståtte feilkilder er kjent metodikk ved forskning for å lettere klare å forstå sammenhenger og på nevnte måte også innenfor det etisk akseptable. Funker det å redusere sel og skarvebestanden ned til et forsvarlig nivå, hva taper vi? ikke en dritt. Derimot kan det argumenteres for samfunnsnytten ved å kunne øke uttak av samfunnsnyttige ressurser som for eksempel torsken er en del av dersom forsøket skulle vise seg å fungere. Funker det ikke kan jakt på sel og skarv i skagerak stoppes en periode uten annen skade enn å skape et savn hos blodtørstige jævler som meg selv som liker å drepe en og annen sel og skarv hvert femte år. Beklager noe provoserende argumentasjon, men se på det som en invitasjon til å ha flere tanker i hodet på en gang.
 15. Om det er av interesse kan du bli med ut å se hvordan du liker en litt billigere båt og litt billigere ekkolodd. Har en uttern a56 med lowrance elite 7ti og 50/200/455/800 svinger. Båten er gammel, men med ny motor. Fisker i mefjorden og ut til sydosten og rauerane. Ser det jeg vil se med dette ekkoloddet ned til 110m som er dypeste jeg har testet til nå.