Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

Leon

Medlemmer
 • Innholdsteller

  15
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Leon last won the day on July 18

Leon had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

1 Neutral

Om Leon

 • Rang
  Nytt medlem

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Leon

  Makrell 2018

  Makrellen har vært redd for landkjenning i år på disse trakter i Sandefjord etter min erfaring. Har fått noe inne i fjordene, men må ut av fjorden og helst på åpent hav for å få grei fangst. Mye små stimer inne, så nytter ikke dorge for å finne stimen og deretter slippe ned. Da har jeg vært nødt til å gå langt ut for å få denne muligheten. Virker som stimene er mindre i år enn i fjor selv om det er veldig mye å få bare man kommer på rette plassene.
 2. Leon

  Ahamms båtprosjekter og div

  Vet nok mindre enn deg om dette, men erfarte nylig med en ny Honda 50 som jeg opprinnelig satte på en org Honda 11x15 propell på etter katalogdata fra fabrikanten. Dette gav maks turtall 5300 og 26 knop. 4300 gir 19. Tenkte stål er bedre og iflg alle feltrykter gir bedre ytelse, særlig om stigning justeres ned så maksturtall (6000) oppnås. Kjøpte en polaris 11,25x13 etter tommelfingerregel om 2-300rpm pr tomme stigning. Fikk helt riktig turtall opp til 6000 med fart 25 knop. 4300 gav 14,5 knop. Respons på tilt ble helt borte. Har derfor byttet tilbake til 11x15 alu. Stål gav kun høyere forbruk og fjernet muligheten til å tvinge baugen ned i litt sjø. Nå skal det sies at dette er en kinapropell fra eBay, men fabrikanten har jo skrytt av samarbeid med michigan wheel. Når de i tillegg skryter av å ha kunnskap og målemaskin ville jeg tro de ville vært i stand til å hente inspirasjon og lærdom til egne produkter. Eneste positive var at båten var raskere opp i plan. Etter dette har jeg sikkert feilaktig konkludert med at det er bedre med litt kvass stigning og heller få god marsjfart rundt 4-4500rpm enn å bekymre seg mest om øvre del av registeret. Tror kanskje det blir en ballistic på meg og etterhvert, men liker ikke at de til min motor er mindre enn org. Er tross alt mest fart i periferien.
 3. Leon

  Cmap genesis kart

  Ting funker endelig. Ti7 vil ikke ha kartfilene i mappe. Fikk en superkort tur utenfor fjorden i går, og gjett hva, der kom jaggu fisken til syne innimellom også. Gikk ti min fra jeg var på plass over grunnen til det gikk fra blikk stille til skum fra toppene, så ble bare en kilostorsk.
 4. Leon

  Cmap genesis kart

  jepp, bortsett fra i saltvann ser det ut for. Har filer til socialmap som har ligget til godkjenning snart en måned. Blir fryktelig tungvint å vente så lenge. Har nå kjørt opp så mye at kartet begynner å bli brukbart, så alt går som private nå for å få fortgang i sakene. Har kjørt opp en fjord og begynt på nr to. Må over en viss dekning før det blir brukbart, så i begynnelsen av et prosjekt er ikke tålmodigheten på topp...
 5. Leon

  Cmap genesis kart

  Høres ut som det er rundt mefjorgrunnen dette;) Blir litt langt øst for min del, men har vært inne på tanken å kjøre dit, men det er like langt som til hakkeberget, og da er det jo kort vei til andre plasser mot Langesund. Blir mest med tanken tipper jeg, sliter allerede nok med å ha anledning til å komme ut forbi rauer og svenner de dagene været er bra nok. Orker ikke sitte å duppe i to meter sjø med stanga ute på åpent hav. De gangene jeg er så langt til havs er det oftest for å drive med teiner og da er ikke bølgehøyden like viktig.
 6. Leon

  Cmap genesis kart

  Da har jeg snoket litt i oppsettet og sett at jeg hadde en feil i innholds ID. Husker jeg plundret med å finne denne koden og så på team colibri sin spørsmål og svar artikkel for finne den. Så da på bildet fra elite 5'en og plukket opp samme linje på mine elite 7 ti. Hadde jeg vært våken hadde jeg sett at det var en navionics kode jeg puttet inn... Har fått lagt inn riktig kode nå og lastet nytt kart på brikken, så får vi se om det funker i ettermiddag når båten skal ut på langtur. Er det forresten mulig å merge kart fra social map med egne logger? Blir en tur utaskjærs så snart det er forhold til det for å lete etter fisk rundt noen store vrak og grunner som trålerne ikke kan herje rundt. får se om ikke jeg får sett noe fisk da og kanskje får noen. Har finni noen fæle skrenter og dype hull som det kanskje står lange i også. Blir prøvefangst med ei havteine for å sjekke. Lite lange her omkring, men har fått yngel i krepseteinene langt inne i fjorden og en kjenning har fått en på 3kg i havteine på 75m laaaangt inne i fjorden, så har håpet der ute på havet.
 7. Leon

  Cmap genesis kart

  Har tatt i bruk min nye elite 7 ti med 50/200/455/800 HDI svinger og kjørt opp 10-15 timer opptak som er lastet opp til genesis og satt sammen til et kart jeg har lastet ned, men den j.... plotteren gidder ikke å være brydd med å forholde seg til dybdekartet som ligger på minnebrikken. Skjønner ikke hva jeg gjør feil ift bruksanvisningen. Den zippede mappen pakkes ut og har prøvd å legge de utpakkede filene både i mappe og som enkeltfiler på minnebrikka. Ligger ingenting annet der og har ikke tukla med navn eller noe. Putter jeg inn navionics brikken laster den kartet med en gang, men ikke f om den vil vite noe av genesis kartet. Frustrert. Under kartvalg dukker det ikke noe opp heller. Nesten like frustrert over at jeg hittil bare har sett kun en fiskebue på alle disse timene. Finner en masse småfisk i stim, men det er søren klype helt dødt i sandefjordsdelene av Tønsbergfjorden. Tenker nesten at jeg har justert loddet helt på tur siden jeg ikke ser noe. Kjører normalt generell modus, high chirp, autofølsomhet -2 til -4, scroll på midten eller et hakk ned avhengig av fart. Hvor stor må fisken være for å gi en banan på skjermen? Ser jiggen på vei ned, og en mikrotorsk som tok den så jeg ikke før den satt.
 8. Leon

  Logging i saltvann og lovlighet

  Høres ut som en løsning som neppe ville holdt i en rettssal... Olex markedsfører deling som en hovedfeature på sitt produkt og har tilrettelagt for at det skal skje, så skjønner ikke greia med at det er greit med Olex, men ikke IG. Skjønner jeg må sjekke ut Reefmaster, men vil prøve litt med IG først. Så lenge jeg tar vare på loggfilen kan den puttes inn i RM senere.
 9. I forberedelsene med å ta i bruk ny kartplotter/ekkolodd har jeg vært nysgjerrig på mulighetene med å lage egne dybdekart evt laste ned andres vha insight genesis. Oppdager fort at deling av slike data er fy, men får ikke svi av egen bruk. I det minste om man går stille i dørene. Så gjenoppdager jeg olex... tenker da mitt om hva som er lov. I dette systemet logger man til eget bruk og laster ned andres logger fra saltvann. Hva er greia? Betaler man nok er det lov? Eller er det noe jeg ikke har fått med meg? er det evt sperrer i olex som hindrer spredning ut av landet eller er det noe annet regelverk jeg ikke har oppfattet her? skulle så gjerne logget aktuelle fiske og teineplasser, men har ennå ikke funnet ut av noen måte å gjøre det «lovlig» utenom olex eller med den nye elite ti’en for den del ( som ikke er tatt i bruk ennå) noen som har noe påfyll for å redusere min forvirring/uvitenhet?
 10. Leon

  Ekkolodd/kartplotter til mitt bruk

  Har bestemt meg for å oppgradere til akkurat samme enhet selv. Hvem kjøpte du fra? Har ikke bestemt meg for giver enda, men tror jeg vil ha muligheten til sidescan innimellom for å sette hummerteiner og leke på grunnere vann. Tror det blir å kjøpe med totalscangiveren og en ekstra 2d chirp med smal konevinkel til å finne fisk dypere til generelt bruk uten helt å ha funnet ut hvilken ennå. Ideelt sett vil jeg bruke airmar giveren fra seiwa'en, men det er nok et langt skudd å få til.
 11. Leon

  Ekkolodd/kartplotter til mitt bruk

  Det er et steg i skroget umiddelbart til høyre for svingeren, så kan hende det kødder til litt. Lenger mot venstre kommer nok et steg og da nærmer vi oss også kjølen som er dyp og slutter en meter foran motoren. Kanskje lurt å flytte svingeren til høyre midt mellom nærmeste og ytterste steg da? Ekkoloddet har automatisk gjenkjenning av "airmar x-ducer id", så regner med de snakker sammen. Må innrømme at alt står i auto, men har prøvd å justere gain til 100%, justere stc og slå av overflate støyfilter, men da har jeg selvfølgelig ikke funnet fisk som vises. Blir mye rot på skjermen av det, men er nok mye vanesak å tolke bildet. Har ikke har båten/ekkoloddet lenger enn siden september og kan ingenting om dette, så STC er en av tingene jeg ikke helt har grepet om hva gjør. Må prøve å teste 50kHz litt i tillegg for å se om jeg får buer. Er vant med å lete etter bunnforhold med 200kHz, så blir uvant, men har allerede kartlagt alle interessante områder, så kan like gjerne teste ut 50 for å se om jeg ser fisken bedre. Er fryktelig lite fisk å se. Ser flere sel i overflaten enn fisk på ekkoloddet på en vanlig tur.
 12. Leon

  Ekkolodd/kartplotter til mitt bruk

  Båten er en uttern a56 med en 2017 honda 50. Denne båten har relativt flat v bunn. Har dessverre ikke andre bilder enn disse. Båten ligger på vannet, så litt plunder å få tatt nye sånn med en gang. Båten er fra 2003, så bunnen er ikke perfekt glatt i bunnstoffet akkurat. Fisk blir plukket opp som prikker eller klumper i stedet for buer. Har satt loddet til å sette dybde på fiskeekko for å se hvordan klumpene den tolker som fisk ser ut som. På et bilde kan det gjerne være flere like prikker/klumper som ikke blir plukket opp som fisk som ser ellers helt lik ut som fisk. Har ikke helt troen på at seiwa er så bra, men det funker veldig bra til å tolke bunnforhold. Har ikke testet dypere enn 60-70m siden mefjorden er grunn og har ikke hatt vær til å dra ut forbi rauer og svenner enda.
 13. Leon

  Ekkolodd/kartplotter til mitt bruk

  I hvor høy fart kan man regne med at loddet funker da? Har en Airmar P56 svinger til et seiwa 501 lodd hvor jeg mister bunnen fra ca 8 knop når vannet slipper hekken. Når båten står på hengeren ser svingeren riktig montert ut for en ufaglært, dvs parallell med vannlinjen og helt flush med skroget. Mistenker at noe er galt et sted uansett, for seiwa'en gir ikke buer for noen fisk uansett størrelse og dybde eller innstillinger. Beklager en smule off topic ift trådstarter.
 14. Leon

  Alternativt agn

  Som et oppfølgingsspørsmål til dette,- hva med gjøre det samme med en agnboks, altså fylle med noe absorberende, dynke i agntønna og hekte fast i dreggen eller på søkket om det ikke er for dypt? må gi et ekstremt kraftig luktspor som bør gi litt oppmerksomhet. Bare isen går rundt båten skal jeg jaggu prøve.
 15. Leon

  Alternativt agn

  Fisker en del kreps så har alltid ei agntønne med salt makrell i båten. Når det er saus etter flere årganger i tønna er lukta temmelig sterk uten å være helt jævlig. Tanken slo meg med at det må gå an å agne med en bit skumgummi, filt eller liknende duppet i tønna. Må jo gi et drøyt luktspor? Kan dette tenkes å funke? Får jo mer torsk, gylter og annet rart i teinene enn på stanga her i ytre mefjorden i Sandefjord.