Leon

Members
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Leon last won the day on February 9

Leon had the most liked content!

Community Reputation

6 Neutral

About Leon

 • Rank
  Nytt medlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Leon

  Lysing i Skagerrak

  Er helt sikker på at det er lysing og ikke kolmule. Er kolmule i fangsten også og det er lett å se forskjell. Vet andre har fått lysing på stang langt inn i Vestfjorden, halvveis inn til Tønsberg.
 2. Leon

  Lysing i Skagerrak

  Har ved et par anledninger fått en liten tønne småfisk fra reketrål til krepseagn. Brorparten av denne fisken er lysing i størrelse 20-30cm. Er litt fascinert av denne «saltvannsgjedda» av utseende og påstått glupskhet. Halvparten av agnet er doble lysinger hvor lik fisk har slukt halvparten av den andre. Leser om store lysing tatt på andre kanter av landet, mens reketråleren trekker på skuldrene når jeg spør om det finnes større utgaver heromkring. Noen som vet om det finnes lysing verdt å fiske etter med stang i Skagerrak? Holder til i Sandefjord, så med min båt er i praksis aksjonsradius medfjordgrunnen til hakkeberget gitt bra vær. Kommer det gode tips er jeg ikke fremmed for å sette av en dag for å prøve lenger unna og ta med båt på henger. Har aldri hørt om noen som har fått lysing over 300g på disse kanter, så med trålen «full» virker det nesten som dette området er et sted yngelen holder til før den går ut i Nordsjøen. All info og erfaring mottas med stor takknemlighet!
 3. Siste generasjon Honda kom i 2017, så da er det nest siste og nest nest siste du har hatt.
 4. Har en uttern A56 som ble kjøpt med en '03 Mercury 50hk EFI som ble brukt i 3mnd før den ble byttet til en Honda 50 høsten 2017. Mercuryen har 1L motor, mens Hondaen er 808 kubikk. Merker ikke en dritt forskjell annet enn lavere drivstofforbruk (vesentlig). Gamle mercuryen hadde litt annerledes lyd siden den har 4 sylindre i stedet for 3 hos honda. Støynivå oppleves som heller lavere på honda selv om den høres litt hissigere ut på full blås. Din båt er sannsynligvis lettere enn min, så ser ingen grunn til at du skal merke noe til mindre futt i hondaen. Bare velg riktig propell. Sannsynligvis må du ha 15" stigning på denne båten, men det kan kanskje gi litt høy fart på tomgang. Min båt gav 2,5 knop på tomgang med 15" stigning, men har en meter lenger vannlinje som vil dra opp farta. Har ikke erfaring med Suzuki selv annet enn en 2016 mod 20hk som går stille, men virker slapp sammenliknet med en 20 Mercury jeg har selv. Feltrykter skal ha det til at Suzuki er kjipe med elektronisk støy som kan fucke opp for ekkoloddbildet. Dette kan andre mye bedre enn meg. Både kjeder og reimer er velprøvd teknologi. Service på 4t motorer koster noen kroner i året uansett, så en reim innimellom utgjør ikke den store forskjellen. Honda har det vært hyggelige priser på også, så du får noen reimer for mellomlegget. Jeg fisker mye langt ute og må ha en pålitelig motor. Da tenker jeg at det er komfort i å vite at reima er byttet innenfor intervallene med god margin fremfor å stole på et kjede som ingen har sett på på evigheter. Kjeder er ikke failsafe.
 5. Ang garnfiske er det mer eller mindre slutt på dette om jeg tolker det riktig: https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/forskrift-om-endring-av-forskrift-om-utovelse-av-fisket-i-sjoen/id2637677/ § 27a annet og tredje ledd (nye) skal lyde: Det er forbudt å fiske med bunnsatte garn innenfor grunnlinjen fra og med Telemark til grensen mot Sverige. Dette er vel i skarp kontrast til høringsforslaget hvor det var unntak for flyndre, krabbe og breiflabbgarn? Likevel positivt siden garn er generalister i sin fangst.
 6. Leon

  Laksefiske i Larvik

  Er enig i at en del spesielle plasser i min anbefaling krever lokalkjennskap, men områdene er angitt for at det skal være mulig for en helt ukjent skal klare å finne frem enten ved en snokerunde i bil eller ved å recce litt på kart/flyfoto. Hvis man er interessert finner man perlene fra disse ledetrådene, eller bare gode plasser uten noe forhåndsjobb.
 7. Leon

  Laksefiske i Larvik

  Mange bra plasser i viksfjord til sjøørret. Prøv rundt vikerøya (bro over) og videre utover mot kaupang på den siden. Også en del bra plasser i Eftang, holtefjell og ølbergholmen på andre siden av fjorden.
 8. Ny tur i dag. Fortsatt mengder av brisling, men ikke en eneste større fisk. I søndre dumpa var det i dag rekordmye sel. Telte 11 hoder over vannet på en gang. Tror det må ha vært minst 15 der, for dette var ADHD utgaven av «whack a mole». Dvs at hele selkvoten for vestfold (som er skutt) oppholdt seg på 2000 kvadratmeter. Helt sjukt selv om det er forståelig at brislingen har tilhengere.
 9. Da er halve «mysteriet» løst for min del. Dro fra jobb i tretiden for å rekke å komme ut i dagslyset. Samme sted som sist var det også nå mengder av fisk, men bare smått, ingen bananer på skjermen i dag. Prøvde noen slipp for å lodde stemningen og ble belønnet med å huke en brisling midt på. Mye skarv og tre sel som koste seg på dette stedet. Dro så i full fart en km lenger ut til et annet søkk jeg vet om. Her var det om mulig enda mer brisling, helt stappa fullt i fra 35m til 10m over et større område. Ikke en eneste større fisk å se på loddet og klarte ikke huke en eneste brisling engang. Her var det seks sel som jobbet intensivt pluss en del skarv. Spanet litt på kryss og tvers i området uten å finne noe annet. Må nok ut igjen i morgen for å sjekke igjen. Virker som brislingen liker søkk inne i fjorden (for gyting kanskje?) så skal sjekke enda en plass eller to i morra.
 10. Takker så mye Erik! Vet godt at svinger ikke bare har feil helning, men også står litt for dypt. Er på to do listen til våren når båten skal opp sammen med arbeidslys og flere stangholdere. Må ut å sjekke om det er noe å få i dag. Ikke lett å få til alt innimellom måking, bleieskift, tømmerhogst og jobb... Skal også teste litt på forskjellen mellom 200kHz og high chirp om det er noe fisk å se på i dag. Har i grunnen bare tenkt at chirp gir bedre målseparasjon og kjørt på det.
 11. Takker så mye for svar! Svingeren er en lowrance 50/200-455/800 kjørt på high chirp. Hvittinger på 20cm vises som dotter, så da regner jeg med at de "store" noe større enn det. Hvis jeg skal ut å fiske på de i mørket etter jobben i dag, er det da gunstig å bruke noe selvlysende, eller er det nok lys til at fisken ser vanlige gummimakk og blink? Dette er fra mefjorden i Sandefjord, temmelig langt inne.
 12. Var ute å måkte snø i båten i dag og startet motoren for å få litt lading på batteriet for sikkerhets skyld. Ble så kjedelig å sitte der at jeg tok en runde i mørket. I løpet av de to åra jeg har hatt båt med ekkolodd i den fjorden kan jeg telle på en hånd de fiskebuene jeg har fått på loddet, så dagens opplevelse var noe utenom normalen. I et lite søkk var det noe over bunnen i et tett teppe som tiltrakk seg masse større fisk. Det jeg lurer på er hva i svarte dette teppet i søkket kan være? Er det sild, eller er det plankton? Er det nå silda kommer inn i fjorden for å gyte? Med så lite torsk som det er her lurer jeg også på hva de større kan være, kanskje sei? hadde dessverre ikke noen stang med for å prøve å få noe, men vurderer et tokt i morra.
 13. Leon

  Ny båt

  Husker ikke nøyaktig, men ca 23-24 knop med meg alene (100kg) med fiskestang. Med en kompis på 160kg og ei bøtte agn til teinene datt vi ned til 13-14 knop omtrent. Idiotlastet som nevnt tidligere er ikke målt, men tipper 9-10 ish. Tror du lett drar opp barna på vannski, kanskje også nesten en voksen. med liten lett båt og motor med rorkult har jeg inntrykk av at stor motor er bare fordel om man er alene. Du slipper å jobbe baugen ned for å komme i plan, det er bare å gi flatt jern, så napper du båten i plan på bare noen få meter og kan ligge å cruise på lavt turtall med lite støy.
 14. Leon

  Ny båt

  Har en Linder 400 sportsman med 20hk Mercury (2014 mod). Veldig fornøyd med motoren det lille den er brukt (en sommer og en vinter) før større båt ble kjøpt. Båten går som et piska skinn med en mann og holder god fart selv med tre store mannfolk og mye bagasje (type 400kg i båten). Motoren bruker veldig lite og funker godt på dorgefart også. Dette skal selges samlet eller hver for seg, så om noen er interessert er det bare å si fra.
 15. Forby alt fiske med alle typer redskap innenfor grunnlinjen i 2-3 år. Blir det ikke målbare endringer av dette kan fredningen vare 2-3 år til med fri jakt hele året på skarv og sel. Ikke et seriøst forslag selvsagt, men et interessant tankeeksperiment. Skulle vært interessant å sett effekten på de høyest beskattede artene som torsk, sei, lyr, hummer osv.