Jump to content
Fiskersiden

9 eller 10 fot Stang til Ørret?


Wigelius
 Share

Recommended Posts

Jeg skal kjøpe en fiskestang med 3-14 kastevekt, men er ikke sikker på lengden jeg burde ha. Jeg har lest at 9 eller 10 fot er best, men jeg vet ikke helt hva som er det optimale. Jeg skal fiske etter ørret. Hvis noen kunne delt erfaringer eller kunnskap om lengde hadde det vært til stor hjelp.

Link to comment
Share on other sites

kommer helt an på hvor og hvordan du skal fiske. Hvis du hovedsakelig fisker i (langgrunne) fjellvann, der det kan være en fordel å kaste langt, bør du velge en lang stang, 10 fot, eller gjerne enda lenger. Hvis du fisker i skogsvann, der det er mye trangere kasteforhold, med trær som er i veien, og kanskje ikke behov for så lange kast, kan det være en fordel med en noe kortere stang, for eksempel 8-9. Fisker du mye fra båt er en lang stang en ulempe når man skal lande fisk. Da foretrekker jeg en stang på 7-8 fot. Konklusjonen mange av oss har kommet frem til er altså å kjøpe en stang til hvert bruk... 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Enig med Pisc. her - det finnes ikke et fasitsvar på det spm. 
 

Skal du fiske mye med dupp og mark/flue eller med mark og søkke i elv, er den lengste å foretrekke. Men til reint slukfiske kan såpass lette og lange stenger kunne bli litt slaskete, men det kommer jo helt an på den enkelte modellen. 

Link to comment
Share on other sites

Nør jeg fisker med 9 fot stang eller lengere så må jeg skifte grep på stangen under håving. Fra håndtaket og litt lenger opp på selve stangen. Ikke noe problem men man trenger litt øvelse. Det er bare å finne en trestokk feste den til senen og øve seg et par ganger så vet man hva man skal gjøre. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.