Nettsteggen Posted March 12, 2023 Report Share Posted March 12, 2023 Har utvidet min hobbyhorisont, og lager mine heimlaga fiskekaker. Men jeg lurer på om min oppskrift på farse er helt riktig. Jeg bruker 600 g fersk hysefilet, 2 1/2 dl melk, 2 egg, 1 1/2 ts bakepulver, 2 ts potetmel. Sper gjerne på med litt fløte for å få konsistens. Blander inn litt løk, pepper, muskat,salt, gressløk/timian. Får gjerne en fin konsistens, og med steking på middels varm panne, blir kakene høye og fine. Imidlertid " klapper de sammen " og for tynne når de blir tatt av og lagt til side. Smaken er helt fortreffelig, men savner sårt å få litt høye og luftige kaker. Er det noen som ser at jeg gjør noe feil, eller har tips som jeg kan forsøke å rette opp dette ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ølgylt Posted March 12, 2023 Report Share Posted March 12, 2023 nå sier du ikke noe om du gjør det, men fisken må være kald når du kverner den opp, og etter første kverning tilsettes saltet og så må det kvernes en stund til. Dette er for at proteinbindingene skal få sette seg. Kan også være at for mye vann slipper unna i stekingen, hvis det er det bør du øke mengden potetmel. Og kakene skal ha minst 70 grader inni når de er ferdige. Vet ikke om det hjelper, men det var ihvertfall det jeg gjorde feil de første gangene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nettsteggen Posted March 12, 2023 Author Report Share Posted March 12, 2023 Nå bruker jeg food-prosessor. Og ja... kjører til saltet er godt blandet før jeg går videre. Men det er pussig at kakene har flott hevelse og konsistens under steking og rett etter. Virker som at når det kjøler av litt, så klapper de ihop. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.