Gå til innhold
Fiskersiden

Nytt liv til dårleg sild


Chironomus
 Share

Recommended Posts

Eg har blitt eigar av ei ny kjøkkenmaskin. Den er fin til å male opp sild :P . Det ser ekkelt ut, luktar rart og produserar masse oppvask. Silda blir berre delt opp i små bitar, og alt blir malt. Hovud, bein og innmat. Passar veldig godt i lukka swimfeedarar, sidan det er fin oppmalt. Anbefalast!

Fingerbandasje kjøpte eg på apoteket, til kr 57 for fire meter. Det er litt dyrt, og eg takkar for tips om billegare materiale.

Jadå, bileta er på sida, men eg orkar ikkje ordne det.

24647_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10112/24647.jpg

24648_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10112/24648.jpg

24649_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10112/24649.jpg

24650_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10112/24650.jpg

Levert av: http://fiskevatn.no/foto/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde et run på silde/bluecrab/musseloil-pølse under skatefiske på Namsos som garantert var skate, men som ble bom i tilslaget. Testet pga slimålplage og slimålen sliter med å spise pølsene så garantert lurt med pølser for å bekjempe slimålproblem. Og nå når du har både maskin og fingerbandasjer så er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan prøve. Har bokser i frysern med mos av blåskjell, laks, makrell, reker, kombinasjoner av disse og også varianter tilsatt f.eks sardin- og tunfiskolje, malte kveitepellets, og andre mer eller mindre illeluktende smakstilsetninger i flytende form. Kan brukes som agnpølser eller som lokkefor. Anbefaler å lage litt kvanta når man først er i gang da det er såpass søl at det er noe jeg helst vil slippe å gjøre hver uke...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier slå to knuter i enden av pølsen og hekter kroken mellom de to knutene eller i den ytterste. Om du bare bruker en knute og hekter innenfor den hender det at noe av selve pølsen revner litt under powerkasting og det er ikke heldig om det er slik at du ikke vil ha ubudne gjester inn som tømmer på et blunk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når dere bruker slike pølser som agn, hvordan monterer dere de da på kroken? Bare fester de på kroken i ene enden av pølsa?

Både og, med små kroker og små pølser stikker jeg kroken igjennom, med store pølser og store kroker surrer jeg pølsa fast for å unngå at den revner.

Tips for å unngå det verste sølet når man skal demontere og vaske kverna:

Kjør igjennom litt opprevet brød etter at du har sendt igjennom det siste av fisken, det vil dra med seg fiskerester og oljer fra skruen og innsiden av kverna. Det oppkverna brødet bruker jeg å blande inn i fiskemosen.

(det funker ihvertfall på min dieseldrevne støpejernsmodell)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.