Gå til innhold
Fiskersiden

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

  1. Siste time
  2. Snaue 3 kilo filet av lange med hjem, som gir en kost på rundt 4000 per kilo. Mye fordi jeg klarte å miste mobilen min i vannet, så den ligger på 130 meters dyp utenfor Kaupanger. Svarthå, brosme, lange og lyr var innom båten, men de var både små og få. Det var heller ikke pelagisk byttefisk å se på ekkoloddet, så området fremstår som rimelig dødt. Mye lurv tyder på en fjord i ubalanse ala Oslofjorden. Best fiske hadde vi på 90-120 meters dyp rett utenfor Kaupanger.
  3. Today
  4. Har fått en del sjøørret i Sogndalsområdet siste halvåret men veldig lite av noe som helst annet. Og jeg fikk mest i fra slutten av Februar og frem til midten av April. Det finnes enkelte gode fiskesteder for andre typer fisk, men de krever stort sett at du har båt tilgjengelig. Området rundt Balestrand er også bra, feks Esefjorden. Og i det hele tatt blir det bedre jo lengre ut i Sognefjorden du kommer. Hvordan gikk det?
  5. Norske Lakseelver Hva gjøres i forbindelse med den rømte laksen i Trøndelag? Siden rømningen ble oppdaget har Norske Lakseelver jobbet for å koordinere forvaltningslagene i Trøndelags sin innsats for å begrense skaden. Link: https://lakseelver.no/nb/news/2024/05/hva-gjores-i-forbindelse-med-den-romte-laksen-i-trondelag
  6. Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF): pH-status nr. 2 - 2024 Link (bladet pH-status kan du laste ned på siden det linkes til): https://www.njff.no/fiske/fiskeprosjekter/ph-status/ph-status-2-2024 PS: Husk at det er fritt for alle å abonnere på bladet, også for interesserte privatpersoner, og det er gratis. Så tips gjerne de du tror kan ha interesse av et abonnement på pH-status, påmeldingslink finner man her.
  7. Sikkert flott rundt Rennesøy, har du båt eller fisker du fra land? Dybde 130m til 180m så får du lange eller brosme, nærmest over alt langs strandlinjen. Jeg er litt overrasket over at du tenker at fisken skal veie 5-7 kilo, jeg får vanligvis brosmer og langer på rundt kiloet, og hvis jeg får stor fisk - så er den i de få tilfellene på rundt to kilo og opp til tre kilo som er kanskje en gang i året. Du kan få dem med en enkelt kokt reke som agn, men du får bedre resultat med en 2cm tverrsnitt kotelett av fisk - hvilken som helst fisk, på kroken.
  8. Jeg sløyer fisken umiddelbart når jeg får den og putter dem i kjølebagen på is med en gang. Stekt filet fra lyr står ikke tilbake fra indrefilet fra hvilket som helst dyr etter min mening. ..
  9. Om litt så får du makkerell istede for lyr, den er god og spesilg tidlig på året. Seinere på året blir den fet og harsk på smak, men veldig godt egnet som agn til Lange, Brosme og Lysing til vinteren.
  10. Vis du vil fiske torsk så biter den på hva som helst; som sluk og makk. Torsken er bedagilig og nåkså treig, så ikke for raske bevegelser langs bunn. Finnes ikke torsk her i fjorden, fiskeoppdrett og forurensning har fordrevet den. Lyr derimot er det masse av på rette tiden av året (nå), den er relativt hoyt i vannet og nær land og den jakter etter synet. Så raske bevegelser, skinner i sølv, sveive raskt inn - så er den der.
  11. Denne nettsiden handler om fisking, men at bibelens ubermenschen undertrykker folk berører mangen - så vis takhøyde, bare la det gli forbi.
  12. Fiske med skjesluk, kast fra land eller fra båt 20-30m fra land. Da får du lyr fra mai og utover, beste matfisken- ifølge meg.
  13. Yesterday
  14. Dorging på 300 meters dyp høres jo unektelig spennende ut
  15. Så er jeg fri, fra synd og skam og alt det der.
  16. Har jeg svin på skogen så er det like greit å få det ut av verden først som sist - tenker jeg.
  17. Jeg bare ser ikke hensikten med det, til syvende og sist; sannheten kommer alltid til rette - før eller siden.
  18. Og jeg medgår at jeg sier mye dumt etter et par glass hjemmebrygg, men jeg er erlig og jeg lyger ikke.
  19. Jeg er ikke medlem av et ytterligående miljø, så jeg har ikke behov for å sette andre mennesker i båser for å elevere meg selv.
  20. God helg alle sammen; Kristne eller ikke, homser eller hetro, rød eller blå, palestinere eller israelere, hutuer eller hva...
  21. Høyres og USA's argument for at å anerkjenne Palestina som en egen stat - må komme som et resultat av forhandlinger mellom partene... er bare tull. For Israel som uovervinnelig med støtte fra USA vil aldri gå i kompromi med Palestinske myndigheter, og deres langvarige plan er og har alltid vært å okkupere alt territorie som Israel synest er tilfredstilledne for deres eget behov. Siden 1948, og Palestina kan ikke med beste velvilje gå med på å bli voldtatt. Så at Palestina bare kan bli akseptert som en selvstendig stat ved å inngå en uforbeholden avtale med Israel og USA er utopisk - og er ihvertfall ikke et sannferdig utgangspunkt. Sannheten er nok at dem som er imot annerkjennelse av Palestina som en akseptert stat på lik linje med Israel - egentlig ikke ønsker arabere velkommen, snarere tvert imot. Og det ligner veldig mye på Adolf Hitler...
  22. For Israel gjør folkemord på linje med nazistene - tilsynelatende uten konsekvenser. Så noe er galt - definivt galt, i henhold til folkeretten som ble utviklet som et resultat av ww2.
  1. Last inn mer aktivitet
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.