Gå til innhold
Fiskersiden

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 27. sep. 2021 in all areas

  1. Jeg tok med meg Dag Røberg ut for å filme litt på Drammenselva. Målet var å vise frem elva, mangfoldet og diversiteten som er ganske unik i mine øyne. Fisken var aktiv, og selv om vi ikke traff noen av de større eksemplarene så ble det en fin tur. PS: Du finner båtrampe i sentrum ved Centralgaragen samt i nedre del av elva ved Gyldenløve brygge (under motorveibrua). Husk å desinfisere utstyret etter bruk pga. gyro, enten ved å sprøyte med Virkon S eller ved å la utstyret tørke helt ut over flere dager i varmt og tørt klima før du benytter det i andre vassdrag. Hilsen Atle
    2 points
  2. Interessant problemstilling. Men du må nok velge, enten sex eller fisking, du får ikke begge. Men om du nå prøver så vil jeg ikke anbefale å ta med agn, rekespray eller kroker oppi senga.
    2 points
  3. fin film. Drone-bilder øker kvaliteten. Og helt enig i din oppfordring om desinfeksjon av skuta når den skal flyttes fra ett vassdrag til et annet. Gyro er en ting, men i mange predatorvann er krepsepest en mer aktuell utfordring. Middelet heter for øvrig VirkonS. Kan kjøpes på Felleskjøpet, blandes ut i passende konsentrasjon, og sprøytes på med en hagesprøyte, eller man kan vaske båten med svamp. Bruk hansker. VirkonS kan, om det ikke er direkte farlig, være irriterende for huden. La bare båten tørke med VirkonS på, ikke skyll av. Middelet skader ikke båten. En positiv spinn off er at det holder båten fritt for alger.
    1 point
  4. veldig bra at det tas tak i dette. Aner ikke hvor mange bæreposer med søppel jeg har tatt med fra bredden opp gjennom årene. Med den kunnskapen vi har fått de senere årene om plast i naturen, vil jeg bare legge til en liten detalj jeg tror mange fiskere, inkludert meg selv, ikke har tenkt så mye på. Jeg har hatt en tendens til å bare kaste små senestumper der og da når jeg trimmer takkelet. De "forsvinner" jo bare likevel ikke sant!? Dette har jeg sluttet med. For det vi nå vet er jo at det nettopp er slike SMÅ plastfragmenter som tas opp i næringskjedene, og som kanskje representerer det største problemet på sikt? Jeg prøver nå å ta med ALL plast, og alt annet skrot bortsett fra matrester, som jo er organisk materiale og ikke representerer et problem. Og bare så det er sagt; det er fortsatt like viktig å ta med større senevaser også. Slike brytes like sakte ned, og er fortsatt en felle for fugl. Det er bare et drøyt år siden jeg reddet livet til en and som hadde rotet seg inn i sene ved et vann på Hardangervidda. En skam at noen legger igjen sene i det hele tatt, spesielt ille i en nasjonalpark.
    1 point
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.