Jump to content
Fiskersiden

erik

Members
 • Posts

  5193
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  472

Everything posted by erik

 1. erik

  Tips til isbor

  Etter et par sesonger med 250, 17-ish sesonger med 170 og 30+ sesonger med 115 og 155, så er det liten tvil om hvilken dimensjon jeg velger hvis det er snakk om noe annet enn tusenbrødre. Stor ørret har en lei tendens til å går rundt i ring rett under hullet, og da må man enten ha tykk sene som tåler slitasjen eller et stort hull så man lett får fisken opp. Alternativt kan man prøve å trette ut fisken før den kommer nære hullet, men det er et sjansespill man neppe vil drive med ved mindre stor ørret er så hverdagslig at man gjerne mister noen av de. Når det kommer til vekt på borret, så er jeg såpass bedagelig at jeg uansett bruker pulk, og selv om jeg ikke vil drasse med meg 250-borret på lengre skitur så tar jeg lett med 170-borret.
 2. Stockholm i år, Elmia i Jönkjöping neste år om jeg husker riktig.
 3. Årets happening på land for en sportsfisker er utvilsomt den svenske sportsfiskemessa. For første gang siden 2019 fikk svenskene endelig igjen lov til å arrangere messe, og for ei magisk messe. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2023/03/sportfiskemassan-2023-arets-happening.html
 4. Det har "alltid" overvintret makrell i feks Indre Oslofjord. Delvis frivillig, og delvis fisk man antar ikke finner veien ut igjen i tide. Vi fikk feks flere under isfiske ved Hvalstrand i helgen, men det er ikke noe nytt. Jeg har mange makrell som bifangst ved fiske etter sjøørret fra land i vinterhalvåret også, både med flue- og spinnstang som "våpen". Den følger byttefisken så er det feks brisling et sted er neppe makrellen langt unna, også i vinterhalvåret.
 5. Takk, Så forresten nå at jeg klarte å klippe inn feil bilde i filmen. Regner med at folket skjønner at bildet ICKE viser en torsk.....
 6. Vi tok en gjenvisitt på fjordisen i Oslofjorden sist lørdag, i knallvær og med ny PB for Vera som fasit.
 7. Februar er ofte en døll måned fiskemessig. Isen har blitt tykk, og gjerne fått snø på seg så fiskens aktivitet reduseres på grunn av mangel på lys. Men fiske må man selvfølgelig. Med den inngressen er det helt greit at jeg har en jobb hvor februar sjelden byr på mye fritid. Men en måned helt uten fisking hadde vært triste greier, så da gjelder det å gjøre det beste ut av det. Vera snek seg ut noen turer uten meg, men allerede 11. februar åpnet det seg en mulighet. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2023/03/eriks-fiske-februar-2023-salt-stt-og.html
 8. Som i at de ikke er på linje med hverandre? Det finnes stenger hvor stangringene bevist forskyves, feks Prey Spiraljigger, men i utgangspunktet høres det ut som du har fått feilvare. Reklamer til selger.
 9. erik

  Hva er dette

  Tobis ja, men hvilken variant av de skal jeg ikke begi meg inn på.
 10. Grattis! For egen del ble helgen tilbragt på Mjøsa. Dette bildet oppsummerer helgen greit... Men kan henge på at ting må matche, slik som ansiktsfarge og drikkeflaske. Joda, jeg hadde smørt meg.
 11. Invester i noen enkelkroker i størrelse 1 og 2, gjerne noen med vidt gap. Sleng med litt surretråd i handlekurven også, og noen søkker egnet for stangen din. Frosne reker får du i de fleste matbutikker.
 12. En havfiskestang og haspelsnelle som er designet bruken fungerer aldeles glimrende. Feks til fiske etter kveite som her: Her en Shimano Stella SW med Westin stang. Kombinasjonen har landet kveite, torsk og stor sei her i Norge, og diverse skikkelig sinna tropisk arter. Vær dog obs på at dette er en ganske dyr løsning. Haspel for havfiske betyr fort sneller til 10.000+ og stengene er ofte dyrere enn tilsvarende for multiplikatorsnelle. Du klarer deg med en fjerdedel av budsjettet om du går for multiplikator.
 13. Det var en stund siden man brukte monofilament til slikt fiske. De siste 15-20 årene har multifilament overtatt fullstendig ved alt av vertikalt fiske, og sjelden tykkere enn 0,20, uansett type snelle.
 14. Norges Trollingforbund inviterer til NM i Trolling 10-11.06.23. 1. Påmelding lørdag i Gjøvik Havn 13.00-16.00. 2. Skippermøte lørdag i Gjøvik Havn 16.30. PLIKTIG OPPMØTE. Startbrikker deles ut direkte etter møtet. Det vil bli tilfeldige kontroller, alle deltagere er pliktig å forlate båten sin da kontrolløren kommer, om det er nødvendig for å gjennomføre kontrollen. (Du kan selvfølgelig følge med på kontrollen, og er båten stor nok kan kontrolløren tillate at du er i båten, men kontrolløren er ansvarlig og har siste ordet.) 3. Fiskestart lørdag 17.30. Båten skal IKKE forlate startområdene før 17.30. 4. Fisketid er 16 timer, siste bilde må være sendt SENEST søndag 09.30. 5. Informasjon blir delt på Facebooksiden, og vi oppfordrer alle deltagere til å følge med her. Hvis det er teknisk gjennomførbart, vil premieutdeling sendes live via Facebooksiden vår. Den er åpen også for de som ikke er på Facebook. Vel møtt i Gjøvik Havn lørdag 10. juni For mer detaljer, sjekk arragementet her: https://www.facebook.com/events/818480743325651
 15. Har vi hevdet at dette er noe vi har funnet opp da? Vi henviser til og med til originalen i introen. Du slår inn åpne dører.
 16. Jaw Jacker er et amerikansk isfiskeikon, her viser Vera deg hvordan du kan lage din egen. For meite etter arter som fort spytter agnet kan slike være fullstendig overlegne versus mer tradisjonelt oppsett for ismeite, for eksempel for ismeite etter ørret og røye.
 17. Jo takk for det, selv om jeg gjerne skulle hatt flere uvanlige fisketurer.
 18. Nordisk på Lysaker har også. Men måle må du uansett, eller ta med stangen og test i butikken.
 19. Vera og jeg tok turen til Drammensfjorden i går, resultatet sees her.
 20. Da har testingen begynt: https://www.instagram.com/reel/CohR5VhDinD/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
 21. Snodig greie. Vi kom opp på ettermiddagen, skulle bare ut å teste litt utstyr før leggetid, dermed hadde vi ikke med kamerautstyr ut. Vi skulle jo bare se oss litt rundt. Så fikk jeg en passelig sei og da måtte vi bare rigge en dupp for å teste den nye dupp-riggen…. Da biter selvfølgelig drømmefisken.
 22. Man kan finne mye gøy når man kjeder seg litt og roter rundt i gamle mapper på Google Drive. Jeg snublet over klippene vi sendte live på Facebooksiden vår da jeg fikk drømmefisken min i 2021, og klippet det sammen til en snutt på YT. Hvis du tilfeldigvis HATER lyden av utras med maks brems på en Tiagra 16, så ville jeg vurdert å slå av lyden.....
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.