Jump to content
Fiskersiden

erik

Members
 • Posts

  5391
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  538

Everything posted by erik

 1. Med det budsjettet så blir det å handle brukt, eller en innstegsmodell ala Eagle.
 2. Så små motorer pleier å være ensylindret, noe som sammen med enkel konstruksjon betyr støy og vibrasjoner. Med så liten hovedmotor som 40HK hadde jeg ikke brukt noen bensindrevet dorgemotor selv, da hadde jeg brukt drivanker i steden. Ett på hver side av båten. Men her får du bare prøve deg litt frem og finne ut av hva du trives godt med selv også.
 3. 1. Ja og ja. Det er et bra sett for dette fisket. 2. Jeg har dorget lite med woblere, mest med agnfisk og jigg. Men jeg har et par mindre kveiter på en amerikansk wobler beregnet for å fiske etter super-gjedda musky. (Jeg husker dessverre ikke merket.) Du har rett i at du helst ikke vil ha en wobler som dykker for mye, men du fisker med wobleren veldig tett på riggloddet så det er uansett begrenset hvor mye wobleren rekker å dykke så dette er ikke veldig viktig. Du vil også ha en wobler med skikkelig grovt kroksett. Da blir det meste av nordiske varianter litt pinglete. Men Rapala Magnum har mange kveiter på samvittigheten og er verdt en kikk. 3. Jeg har elmotor og dorger gjerne sakte, rundt 1,5 knop, da fungerer det med klype (med jigg eller agnfisk). Men det fleste bruker bensinmotor og ligger rundt 2 knop, da løser klypa fort ut, særlig med agnfisk. Helt vanlig gummistrikk gjør jobben, gjerne litt tynn strikk (Jeg brukte noen i en boks med masse ulike farger fra Biltema før jeg kjøpte elmotor).
 4. WIFI kan også brukes til å gi posisjon til nettbrett uten egen GPS-mottager (feks IPad som er WIFI only, uten SIM).
 5. WIFI med Elite FS og/ eller HDS brukes til å dele til smarttelefon/ nettbrett, ikke mellom enhetene som sådan. Du kan feks speile enheten din på et nettbrett, eller gi nettbrettet posisjon og dybde for å bruke sammen med apper ala Navionics. Da kan du ha Navionics på nettbrettet med Navionics Live på, og et helt annet kart på enheten din. Jeg brukte de mulighetene da vi var i Lofoten sist, med C-Map i båtens Elite FS og Navionics på IPad. Eller for å vise ekkolodd til den som stod foran i båten. Elite Ti2 brukte WIFI mot en annen Ti2 for å dele 2D-ekkolodd, kart og synkronisere waypoints. Men det fungerer kun Ti2 til Ti2.
 6. Den er strengt tatt laget til Kjell Ingar, som til tross for min eminente forklaring på Messenger ikke fikk det til….. Men det er hyggelig at den kan hjelpe andre også. Ethernet er et «must have» når man har to eller flere skjermer. Det nettverket deler ekkolodd, kart, radar og synkroniserer waypoints. NMEA blir først «must have» når man legger til NMEA-dingser, slik som en Point-1. Når du sier det så bør jeg egentlig lage en film om det også.
 7. #metoo Dette inngår i den evig lange serien «Erik gjør ting han ikke kan, uten å spørre en voksen først.»
 8. Siden jeg drar til Kaupanger på torsdag for noen dagers fiske, kan jeg kanskje svare på spørsmålet ditt om noen dager.
 9. Personlig tror jeg Israel kan tøye strikken lengre enn dette, jeg tror de kan legge hele Vestbredden i grus også før USA sier stopp. Frontene i amerikansk politikk er sjeldent steile om dagen, og det gavner de på ytterste høyre fløy, som igjen står for den mest ekstreme Israel-støtten. Kristne fundamentalister i USA bryr seg like lite om muslimske liv, som den gjengse palestiner bryr seg om israelske liv. Israelske myndigheter har i lang tid ført en politikk som skal fordrive palestinerne fullstendig. Å bombe de sønder og sammen er nok vel så effektivt som å bosette seg blandt de, hindre de å reise, jobbe, få rent vann, banke de opp etc. Det går utvilsomt mye raskere med bomber og stridsvogner. Samtidig må man nok innse at palestinernes raid i Israel var en gedigen bommert av Hamas, de inviterte bokstavelig talt en av verdens beste militærmakter til å rulle over seg. Skal man se litt optimistisk på det hele, så kan resultatet av dette bli at alle de mest agressive i Hamas og liknende grupper tas livet av, som igjen kan åpne for reelle forhandlinger. Bare synd så mange mennesker må dø eller invalidiseres for å komme dit. Sånn sett tror jeg svaret på spørsmål 2 og 3 er ja, dette ivaretar israelske interesser og kan/ vil gi varige resultater. Palestinernes kjipe realitet er selvfølgelig at de ikke egentlig har noe sted å gå. Ingen av nabolandene vil ta de inn, så de sitter skvist mellom barken og veden som fem millioner mygg som sitter og ser fluesmekkeren nærme seg.
 10. Det er det mye sant i. Det eneste spennende nå er om de vil fortsette på Vestbredden når der er ferdige i Gaza. Det kommer i praksis an på hva USA mener om saken. Jeg bør modifisere meg litt forresten. Det ER mulig å stanse en konflikt selv om ingen av partene vil det, NATO gjorde akkurat det i det tidligere Jugoslavia. Men det er ekstremt ressurskrevende, og krever innsats over flere tiår.
 11. Med 36 måneders førstegangstjeneste og fire ukers årlig tjeneste hvert år etter det, pluss en stor profesjonell hær, er det en betydelig del av Israels befolkning som kriger. Det er (dessverre) også politisk flertall i Israel for det de driver med, og ikke minst grusomhetene som i praksis driver konflikten er det flertall for i begge land/ folkegrupper. Dette er en ønsket konflikt fra begge sider. Det er dessverre umulig å få slutt på en konflikt uten at minst en av partene ønsker en slutt, og det ønsker man ikke her.
 12. I videoen over bruker jeg LiveSight-giveren slik at den ser fremover den veien jeg peker den (rett ut fra siden på båten akkurat nå, men jeg kan dreie den 360 grader rundt). Nederst ser du bunnlinjen, her er det drøye 20 meter dypt. Eventuelle fisk i vannsøylen i den retningen vises som "flekker". Her bruker jeg den til å se bakover mens jeg dorger med to dyprigger med en wobler på hver rigg: I bildet over er ikke bunnlinjen synlig, da det er vesentlig dypere enn de 20 meterne jeg kikker på i bildet.
 13. Alle GSD kan (og bør) slettes, de gjør ingen nytte for kartet ditt i det hele tatt.
 14. Tidligere var software 22.1-65.1.18 den siste softwaren for HDS Live som fortsatt fungerte med Livesight uten modul (PSI-1). Allerede med software 22.1-65.1.22 måtte man ha modulen. Men dette har Lowrance fikset nå, så siste versjon software fungerer med LiveSight uten modul, så lenge HDSen er produsert FØR september 2022. (Alle HDS produsert fra september 2022 og utover må ha modul uansett software.)
 15. Velkommen til forumet! Foret tilpasser du typisk etter hva slags arter du fisker etter. Er det feks brasme som er målet så pakker du feederen med grunnfor pluss biter av agnet ditt (feks mais).
 16. Høres mest ut som produksjonsfeil på sena.
 17. Takk. Forrige film var nok litt mindre "folkelig" med high-tech fiske, men vi varierer fisket mye. Neste prosjekt på agendaen er å traile over fjellet til Sognefjorden, ikke særlig high-tech men definitivt en aldri så liten logistikkøvelse. Jeg varierer fortomslengden en del egentlig, mest av praktiske årsaker. Utgangspunktet mitt er 1,5 gang stanglengde, og stangen jeg bruker der er 11 fot. Men så hender det at latskapen tar overhånd og fortommen ikke skiftes etter snørebrudd, særlig hvis vannet er grumsete. Vannet var grumsete på turen før denne, så da startet jeg med rimelig kort fortom nå. Den ble raskt skiftet ut til normal lengde. Du ser det forsåvidt på seansen der jeg kaster fra en flytebrygge, der er fortommen lang og jeg må legge inn "baksleng" i kastet for å ikke kroke brygga i kastet. Mottageren for myggene våre (mikrofonene vi har festet på jakken) fikk litt trøbbel på denne turen dessverre, derfor litt variabel lyd i noen av klippene. Reklamasjonen ser ut til å være godtatt, så med litt flaks er nytt utstyr på vei i posten. For alle andre som vil prøve seg som Youtube-stjerner så vil jeg sterkt anbefale å bruke mygg. Man får veldig mye bedre lyd, og med det også mindre etterarbeid med å forsøke å rydde opp i vindsus og annet grums.
 18. Du har kanskje sett det allerede, Vera og undertegnede hadde en pangstart på april og sesongen med åpent (fersk-)vann. Men skulle resten av april følge den malen? Les mer på bloggen: Eriks fiske april 2024 - pangstart! (teamcolibri.blogspot.com)
 19. Vera og jeg dro sydover i et håp om å finne sol, varme og bitevillig sjøørret.
 20. Det er nok en og annen større abbor igjen der, men vannet er dominert av stor mort i dag.
 21. De som vet noe om det kommer ikke til å skrive noe om det på åpent forum, beklager.
 22. Du kan fint bruke Genesis Live selv om du har et C-Map i kartplotteren din. MEN…. Med jevne mellomrom må du slette GSD-filene som vil lagres i root på minnekortet ditt. Dette kan du gjøre i plotteren, eller med en PC. Pass på at du bare sletter GSD-filer, ikke noe annet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.