Jump to content
Fiskersiden

erik

Members
 • Posts

  5212
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  479

Everything posted by erik

 1. Takk. Siden jeg kjøpte min brukt til en hyggelig pris, er svaret for min del et rungende "ja". Han jeg kjøpte den av er neppe enig..... Forutsatt at man fisker under forhold hvor kvaliteten på opptaket blir OK, så synes jeg den er verdt det også til nypris. Men det må være skikkelig lyst, og et par meter sikt i vannet for at du skal få utbytte av den. Jeg har feks også testet den i Vansjø, der var den ubrukelig på grunn av dårlig sikt i vannet.
 2. erik

  17. mai

  Jeg ga beng i Kongen, glemte flagget også…
 3. Typisk en Simrad Go eller Lowrance Elite FS med 50/200-HDI ekkoloddgiver. Personlig hadde jeg valgt Eliten av de to.
 4. Har brukt litt sliten braid, som i kombinasjon med rykkviss sveiving har gitt noen floker. Når de treffer stangringen blir det bråstopp, og og bombardaen forvandles til bare en bombe... Ny sene er innkjøpt, og nye bomber.
 5. April er den andre vårmåneden, men vi startet måneden med enda mer is og snø. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2023/05/eriks-fiske-april-2023-paskefiske-og.html
 6. Joda, det har jeg gjort siden jeg var guttunge. Begynte med notatbøker, gikk over til Excel for å systematisere og så ble det blogg etterhvert. Sistnevnte har jeg fortsatt med.
 7. ABU Hi-Lo er en klassisk svensk wobler mest brukt for gjedde. Forøvrig nettopp lansert i ny utgave, men dette er klassikeren:
 8. Meite er den beste metoden for å få stor fisk i saltvann, og kan praktiseres på alle dybder og etter de fleste arter fisk. Ja, utstyr og teknikk tilpasses etter dybde, art man fisker etter og ikke minst om man fisker fra båt eller fra land. Ta gjerne en kikk på Seebergs «Fiskeskolen» på YouTube.
 9. Begynn med å finne ut av om du skal kaste eller dorge. Med noen få unntak er woblere egnet for kasting sjelden egnet for dorging og omvendt. "Reglene" for fargevalg er forsåvidt de samme for feks sluk, men akkurat som for sluk så bør de ikke tolkes for bokstavelig for de hender ofte at det stikk motsatte av "regelen" er det som gir deg napp.
 10. erik

  Årets første

  Det er såååååå digg når det (en sjelden gang i blant) klaffer.
 11. erik

  Ny båt

  Kan trøste med at amerikaneren min suger ned 63 L/t på maks turtall, så jeg har ikke all verdens tid med den farten jeg heller…. I plan har jeg min mest økonomisk fart rett over 20knop og ca 3200omdr. Støtter teorien din TT. Ulike merker (og modeller) har ulik cupping og ulik stivhet i materialet, begge deler har en effekt. Men det turtallet som er desidert mest økonomisk (altså liter per sjømil) er dorgefart. Slik var det defintivt ikke i gamle dager, men moderne 4T er svært gjerrige i dorgefart sammenliknet med hva vi brukte for 20 år siden.
 12. erik

  Årets første

  Ser helt forferdelig ut…
 13. Det er en bestemt grunneier der som later til å tro at Steinsfjorden er som en åker der kornet skal høstes en gang i året. Bare at han drøyer noen år mellom hver gang, siden fisk som kjent vokser noe saktere enn korn. Når han har hatt sin høsting, slik han gjorde i fjor, er det bare å vente noen år med å fiske der. Tidligere var det flere som mente det samme, men de siste 10-ish årene har de fleste tatt til vettet og moderert bruken av garn der, men det holder med han ene som fortsatt holder på når han legger 50+ garn alle steder i innsjøen det er mulig å legge garn. Da blir det tomt.
 14. erik

  Møsvatn?

  Noen som tør å komme med noen konkrete plasser for røya fra isen her? Skal oppover en tur til helgen, og har tidligere fisket i nordenden men denne gangen overnatter vi i syd/ øst så plasser nærmere den enden (demningen) tas i mot med takk da vi ikke har scooter-haik på denne turen.
 15. Are you planning to fish from the shore, or from a vessel? As Gabriel mentioned, May might mean ice so you should take this into consideration. Steinsfjorden you can pretty much scratch from your list, that lake was laid dead last year due to landowners using nets. Not a pike left in that lake big enough to be of any interest.
 16. Uten at jeg kan garantere at jeg har rett, ja det er det sannsynligvis. Nå kan det godt være gode kroker uansett, men det er neppe Owner.
 17. erik

  Årets første

  Kan da friste deg med at tre bekjente åpnet hos söta bror i går. De fikk 13 sø, hver. Største på 49cm. Bare sånn i tilfelle du trengte motivasjon.
 18. erik

  Tips til isbor

  Etter et par sesonger med 250, 17-ish sesonger med 170 og 30+ sesonger med 115 og 155, så er det liten tvil om hvilken dimensjon jeg velger hvis det er snakk om noe annet enn tusenbrødre. Stor ørret har en lei tendens til å går rundt i ring rett under hullet, og da må man enten ha tykk sene som tåler slitasjen eller et stort hull så man lett får fisken opp. Alternativt kan man prøve å trette ut fisken før den kommer nære hullet, men det er et sjansespill man neppe vil drive med ved mindre stor ørret er så hverdagslig at man gjerne mister noen av de. Når det kommer til vekt på borret, så er jeg såpass bedagelig at jeg uansett bruker pulk, og selv om jeg ikke vil drasse med meg 250-borret på lengre skitur så tar jeg lett med 170-borret.
 19. Stockholm i år, Elmia i Jönkjöping neste år om jeg husker riktig.
 20. Årets happening på land for en sportsfisker er utvilsomt den svenske sportsfiskemessa. For første gang siden 2019 fikk svenskene endelig igjen lov til å arrangere messe, og for ei magisk messe. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2023/03/sportfiskemassan-2023-arets-happening.html
 21. Det har "alltid" overvintret makrell i feks Indre Oslofjord. Delvis frivillig, og delvis fisk man antar ikke finner veien ut igjen i tide. Vi fikk feks flere under isfiske ved Hvalstrand i helgen, men det er ikke noe nytt. Jeg har mange makrell som bifangst ved fiske etter sjøørret fra land i vinterhalvåret også, både med flue- og spinnstang som "våpen". Den følger byttefisken så er det feks brisling et sted er neppe makrellen langt unna, også i vinterhalvåret.
 22. Takk, Så forresten nå at jeg klarte å klippe inn feil bilde i filmen. Regner med at folket skjønner at bildet ICKE viser en torsk.....
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.