Jump to content
Fiskersiden

erik

Members
 • Posts

  5049
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  427

Everything posted by erik

 1. Som TT sier er fiske i denne typen mindre elver litt spesielt. En slags geriljafiske. Du bruker krok, mark og ett til to splitthagl (avhengig av strømmen) ca 30cm over kroken. Kast ut, la strømmen føre marken din dit fisken er, og følg nøye med på sena med fingeren din som nappindikator. Hvis sena stopper sitt drift - tilslag. Hvis du kjenner napp, si «takk for den» og utslag. (Poenget er å gi fisken et par sekunder til å bite skikkelig.) Smyg deg frem, unngå å vise silhuetten din mot himmelen. Ta deg god tid, ikke stress.
 2. Forutsatt at du kan dokumentere kjøpet ditt (kvittering) spiller det ingen rolle hva selger måtte mene, denne varen er dekket av fem års reklamasjonsrett og selger har foretatt et soleklart kontraktsbrudd. Ordet reklamasjon betyr «klage», og er på ingen måte begrenset til en defekt. Meld sak til Forbrukertilsynet: https://www.forbrukertilsynet.no/har-du-en-klage/klag-til-forbrukertilsynet
 3. De har et soleklart ansvar, så da hadde jeg hevet kjøpet.
 4. Det er fem års reklamasjonsfrist i Norge, så akkurat det er helt uproblematisk.
 5. Hvis du har kjøpt en Ti2 og fått en Ti så bør du reklamere umiddelbart. Bortsett fra det rent tekniske så er det flere tusen kroner i forskjell på verdien. Angående det tekniske så kan dette være verdt en kikk: https://teamcolibri.blogspot.com/2020/02/what-is-difference-between-lowrance.html?m=1
 6. Bare å gønne på som de sier i reklamen. For 25 år siden bestemte jeg meg for at jeg ville se hvor stor ørret jeg kunne få i Oslomarka. Noen tusen fisketimer senere hadde jeg fått en på 3,1 og en på 5. I prosessen ble jeg singel og såpass usosial at det sikkert finnes en diagnose på det, men målet ble nådd.
 7. I følge litteraturen blir den sjelden større enn 15 i Norge, mens det har vært eksemplarer sydover som har vært 25 (!). Det høres helt enormt ut, de fleste jeg har fått har vært som dine. Specimen er 100g.
 8. Ahhh, mai. Du kan virkelig kjenne at våren har fått opp farten nå, og både fisk og folk våkner til liv for alvor. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2022/05/eriks-fiske-uke-17-20-2022.html
 9. For OFA sine vann er OFAs kartbok gull verdt. Der finner du en kort beskrivelse av hvert vann, hvilke arter som finnes der og et bestandsanslag. Typ 40 år med erfaring tilgjengelig på to minutter.
 10. erik

  Ørret

  Baitcaster? Som i multiplikatorsnelle? Du bruker den typen snelle du ønsker, akkurat som ved det meste annet fiske.
 11. erik

  Ørret

  Glidedupp og snørestopper er løsningen på å slippe lange fortommer. Men når det er sagt - ved klassisk markfiske etter ørret så vil du typisk fiske enten høyt i vannet, eller rett over bunnen. Alt mellom der er "dead space" og leverer klart mindre fisk. dersom målet er å fiske nære bunnen, hadde jeg personlig rigget for drop-shot med mark, ikke brukt dupp.
 12. April er vanligvis en måned hvor undertegnede virkelig legger ned timer etter gjedde og sjøørret. I år ble det ikke helt slik, men litt fiske ble det uansett. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2022/05/eriks-fiske-april-2022.html?fbclid=IwAR25DAgeWggvxss-hWdHwiRhRAA4mag6MPkLOrn1l9mQM-jhxA2UmdglFYg
 13. Q er en Raymarine Axiom med Buster-logo på. I prinsippet kompatibel med samme moduler. MEN jeg har fått med meg at man ikke kan kjøre vanlige Raymarine-oppdateringer i den så du må nesten høre med Buster om de kan ha lagt inn andre idiotiske begrensinger også.
 14. Fantastisk film. Så håper jeg den ikke blir en sovepute for våre beslutningstagere.
 15. Slik er statistikken for bloggposten: Som antatt har interessen nå dabbet av siden antall delinger og kommentarer i sosiale medier har avtatt, og da stopper spredningen. Vi endte dog litt høyere enn antatt med 1110 klikk på artikkelen per nå.
 16. Not og garn ser jeg en hel del av, men ikke trål.
 17. Det er nok mer enn bare tråling som er problemet. I indre fjord har jeg knapt nok sett en trål på de siste 15 årene, men det er like dødt her som på utsiden av Drøbak. Jeg tviler ikke et sekund på at tilførsel av fosfor er et av mange problemer, men jeg irriterer meg grønn over at fokuset ligger så ensidig der.
 18. Noe av utfordringen her er klassisk, nemlig hva som er alternativet. Som jeg skriver og ØG konkluderer, så er det ikke praktisk mulig å gjøre tiltakene som (jeg tror) trengs. Pessimistisk gubbe som jeg er, dessuten hvit og middelaldrende med dieselbil, så begynner det å lukte litt konspirasjonsteori av hvordan Oslofjorden håndteres. Det virker som noen (det er alltid et ullent «noen» eller «de» i gode k-teorier) har tenkt noe i retning av: «Dette går til helvete for det er ikke politisk evne til å gjøre noe som monner. Derfor må vi lage noen tiltaksplaner, lover og forskrifter så ingen kan komme å si at det var VÅR feil. La oss lage en verdiløs tiltaksplan uten konsekvenser, tallfestede mål eller midler, og så lager vi noen forskrifter som vi vet ingen vil bry seg om uansett, utvannet med så mange unntak at ingen klager og backet opp med null kontroll. Da kan ingen skylde på oss når det går så i dass at alt til slutt må stenges for alle de neste 20 årene og Havressursloven settes til side på ubestemt tid. Så bruker vi de 20 årene på å vente på at vi går av med pensjon, vi har ryggen dekket, og lar noen andre overta med god samvittighet.» Den tanken der høres kanskje fjern ut, men jeg har møtt litt for mange byråkrater som i praksis tenker NØYAKTIG slik. Felles for dem alle er at de var menn, hadde minst 25 år i yrket, og først og fremst så ville de ikke ha støy. Det finnes mange engasjerte byråkrater også, all ære til de, Men det engasjementet har en lei tendens til å drepes av byråkrati og en karrierestige hvor han over deg i praksis må gå av med pensjon før du selv rykker opp, lenge før man havner i en posisjon hvor engasjementet kan få konsekvenser.
 19. Enig, det hadde vært artig. Satser på å våkne til liv igjen etter at flytteprosessen kommer i mål. Innflytting i ny Casa er 01.07.22.
 20. Takk! Spredning er høyst variabelt. I skrivende stund har 129 personer klikket på innlegget (392 totalt for bloggen per nå i dag). Ved mindre det skjer noe drastisk så vil det nok flate ut rundt 700 klikk i løpet av to dager. Bloggen som helhet ligger rundt 25-30.000 klikk per måned. Erfaringsmessig er de artklene som får desidert flest klikk fokusert på marin elektronikk og skrevet på engelsk, så det er liten tvil om hva folk helst vil lese. Spredning av slike artikler som dette (dvs artikler som ikke får treff pga Google-søk) er i praksis avhengig av deling og kommentering i sosiale medier.
 21. Med gyldighet fra 15.06.2019 smalt det inn en forskrift som la ytterligere begrensinger på alt fiske i Oslofjorden, med den hensikt å beskytte den sterkt fallende bestanden av kysttorsk i området. Hensikten var god, og av prinsipp applauderer undertegnede alle forsøk på å beskytte vår naturarv. Men hvordan fungerer dette i praksis? Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2022/04/fredningen-av-torsk-kanskje-pa-tide.html
 22. Dette gjør vondt å se på når ens eget fiske hindres av diverse prosjekter. Bra film Atle.
 23. På båter med påhengsmotor er det sjelden noe problem da propellen uansett havner lengre bak enn giveren. Jeg har feks hatt givere på begge sider på de tre siste båtene mine uten problemer.
 24. Det er 2D i Tripleshot, men den er elendig. Men ja, om Tripleshot erstattes med en TotalScan eller en Active Imaging 3 i 1 så får man samme gode 2D som i HDI, og SideScan fra en ekkoloddgiver.
 25. Nei, sorry. Her har du plassert din HDI lavere enn Tripleshot, så den vil skape en skygge på SideScan. Monter de på hver sin side av akterspeilet i steden så slipper du problemet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.