Jump to content
Fiskersiden

havtryta

Members
 • Content Count

  1487
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

havtryta last won the day on October 3 2018

havtryta had the most liked content!

Community Reputation

108 Excellent

1 Follower

About havtryta

 • Rank
  Aktivt medlem
 • Birthday 08/14/1979

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.meitas.net
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Sandefjording i Marnardal
 • Interesser
  Kake. Ost. Skjegg.

Recent Profile Visitors

4599 profile views
 1. Har ikke peiling. Men ville bare tipse om at Hemsedal ikke er Sørlandet, men Østlandet. (Ikke at det gjør så mye, det er jo så lite aktivitet her at tråden ikke akkurat står i akutt fare for å forsvinne i mengden....)
 2. Uten å ha vært på Meny Rona, så tipper jeg det ja. Her, helt nøyaktig: https://kart.gulesider.no/m/s6Tuk
 3. havtryta

  Tidevann

  Ja der var det liv. Kult!
 4. Ja, litt usikker på om det er realistisk mål eller mer en drøm å bikke kiloen. Men stas hadde det vært! Men da må jeg begynne å fiske abbor da, det har jeg aldri gjort målretta. De få jeg har fått har vært bifangster under annet fiske. Persen er 360gram fra suterfiske med mark i Østeråa.
 5. KJFF "fyller på" der bestanden er tynn, enten pga reduserte gytemuligheter eller høyt uttak (eller begge deler). Så kjenner ikke jeg til ståa i alle vannene, men de er flinke til å ikke sette ut for mye fisk hvertfall. Så tipper bestanden i Bråvann per i dag er tynn bestand av fisk med litt størrelse ja.
 6. Jeg er ikke kravstor, men å bikke kiloen hadde vært veldig stas! Så var det dette med tida da.....
 7. havtryta

  Tidevann

  Hadde jeg ikke vært på reisefot den dagen skulle jeg jakta sjøørret, mistenker at fisket var godt!
 8. Antar at du svarer meg siden jeg er den som har dratt inn bl.a. forurensing. Og da ber jeg deg lese det jeg skriver en gang til. Jeg har aldri påstått at forurensing aleine er ansvarlig for at torsken er borte. Ingen andre enkeltfaktorer heller. Jeg peker på at bildet er utrolig komplekst, der blant annet lokal forurensing (industri, kloakk mm) og global forurensing (klimaendringer) er viktige faktorer. Som yrkesfiske og fritidsfiske er. Som menneskelige inngrep under havflata er (ødeleggelse av oppvakstområder bl.a.). Som predasjon fra andre naturlig tilhørende arter er. Og lista er lengre,
 9. Alltid lærerikt å lese rapportene dine! Stor abbor står forøvrig et stykke opp på lista over ting jeg har lyst til å prøve på.
 10. havtryta

  Tidevann

  Det blei dagen etter Knud det? Sånn generelt kan dagen(e) etter skikkelig uvær gi godt fiske langs land.
 11. Mitt vinterfiske fra land er sågodt som utelukkende sjøørretfiske. Og det kan være ganske så godt under de rette forholda. Og de rette forholda er i min bok milde dager med vind fra S-SV-V. Mildt = noen plussgrader. Da oppsøker jeg vinden og fisker de samme buktene som jeg fisker på våren. Gjerne litt unna ferskvann slik at jeg minsker sjansen for undermåls og støinger, selv om støingene dukker opp overraskende langt unna nærmeste bekk/elv på vinteren.
 12. Stemmer at det er satt ut i Grunnevann. Her er det KJFF fikk tillatelse til å sette ut i år. I tillegg er det nylig gitt tillatelse til å sette ut 150ørret i 3.stampe. Men det er jo småfisk som settes ut (0+ og 1+) så det er noen år før de er fangstbare.
 13. Mitt utgangspunkt for diskusjonen var påstandene Eirik S. som trådstarter kom med. Og de synes jeg legger i overkant skyld på selen. Så har vi bevega oss litt til siden for det videre i diskusjonen (som jo er helt topp!), og du er mer nyansert enn trådstarter. Bare sånn at ikke vi snakker forbi hverandre akkurat der. Til saken, og jeg skal gjenta meg selv til det kjedsommelige: Ja, sel og skarv og fisk og niser og havørn og alt annet som er predatorer knyttet til havet påvirker bestandene av maritime bestander av (bytte)fisk. Men i en fin verden skjer dette i en likevek
 14. Jeg avfeier ingenting jeg, og at sel spiser torskefisk er det ingen tvil om. Men det er veldig feil å tro at utrydding av selen utgjør noe quickfix, og i min verden er det massevis av andre ting vi heller burde tatt tak i enn selen (og skarven). Men de andre tiltakene er komplekse, upopulære og dyre. Og da er det gjerne liten politisk vilje tilstede, så vi ender opp med den enkleste løsninga i stedet: Utrydd konkurrentene våre. Blir litt som å sette plaster på et åpent beinbrudd. i min bok. Det hadde vært mer enn god nok plass til massevis av sel dersom ikke vi mennesker hadde opptrådt så
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.