havtryta

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 399
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  11

havtryta last won the day on September 17 2017

havtryta had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

85 Excellent

Om havtryta

 • Rang
  Aktivt medlem
 • Bursdag 14. aug. 1979

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.meitas.net
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Sandefjording i Marnardal
 • Interesser
  Kake. Ost. Skjegg.

Nylige profilbesøk

2 952 profilvisninger
 1. Oslofjorden 03.12.17 - snartur til bomtur

  Ikke uenig i den tilnærminga altså. Ville en Carolina-rig løst noe av det? Litt mer "doven" gange fordi avstanden mellom bullet og jigg gjør at jiggen beveger seg friere ??
 2. Oslofjorden 03.12.17 - snartur til bomtur

  Hehe, litt tidlig å konkludere da ja... Men hold oss oppdatert framover da!! Akkurat vinterstid kan jo ørreten finne på å søke bort fra det kalde overflatevannet og noen meter ned.
 3. Jeg har også slengt meg på Kina-braid etter tips fra kompis. Har brukt 8-strands Agepoch handla på ebay til den nette summen av 280kr for 1000meter for 0.28. Ikke hatt noe trøbbel så langt, men har heller ikke fighta de største dyra. Dog har jeg ankra opp båten ved bunnfast etpar ganger, så den holder da noe. Kompisen har fått endel voksne fisker på tynnere utgave av samme snøret uten problemer.
 4. Oslofjorden 03.12.17 - snartur til bomtur

  Texas-rigging altså, aldri gjort men tenkte å slenge meg på. Leverer det bedre enn "standard" jiggfiske synes du? Tenkte da retta mot SØ og HA primært.
 5. Ørret - Elv Mandalselva (Sveindal) - Flekkefjord ?

  Bare hyggelig. Og om du ikke på død og liv må fiske i elv, men klarer deg med stille vann er jo f.eks Møglandsvatnet i Mandal et sted som holder fine fisker. Fiskekort selges på Intersport Mandal. Sjøl fisker jeg så mye rart at brunørretfisket (dessverre) har blitt nedprioritert siste åra pga at tida ikke strekker til. Men SØ fisker jeg fra tid til annen, det er noe helt eget å tusle rundt i strandkanten på jakt etter de blanke!
 6. havets sølv

  Mmmm....julesild!
 7. Fiskevann på Bortelid

  Bør da være muligheter der oppe. En god start kan være å høre med Åseral fiskeadministrasjon, som er en paraplyorg for blant annet Bortelid fiskelag. Tipper de kan ha noen tips og triks å komme med.
 8. Ørret - Elv Mandalselva (Sveindal) - Flekkefjord ?

  Er plenty av ørret i Mandalselva, men du må jo oppover i vassdraget da. Sone 1-3 er det ikke åpnet for fiske unntatt i laksesesongen. I sone 4 er det åpnet for brunørretfiske fra 1.mai-1.juni, men så er det laksefiske for alle penga. Utenfor anadrom strekning, altså oppstrøms sone 4 er jeg usikker på reglene, men der bør det være så fritt fiske som mulig i min verden. Mye småfallen fisk, selv om en og annen ok ørret fortsatt svømmer rundt. Fortsatt noe innslag av bekkerøye, men også denne er for det aller meste liten. Mulig noen av sidevassdragene kan ha bestander med ok størrelse på fisken, spesielt de ukalkede sidevassdraga. Samme gjelder nok for de fleste store vassdragene i Vest-Agder - fra Sira i vest til Otra i øst, mye småfallen fisk nå som pH ikke lenger er et hinder for reproduksjon. Og da er vi tilbake til normalsituasjonen her sør - tette bestander av liten fisk. Men at det finnes unntak er helt sikkert, det er bare å starte å leite!
 9. Hva har dere på hendene når dere er på isen ?

  Er nok et vesentlig poeng å ha romslige plasthansker ja - er jo lufta i hansken under som isolerer. Og er det så trangt at blodsirkulasjonen stopper har man jo tapt...
 10. Rømt Kveite fra oppdrett, matfisk?

  Gode poenger og selv om dette blir et sidespor kan man også Jmf. innlandsfiskeforvaltninga der man her på Sørlandet f.eks. har pekt ut enkelte stammer som overlevde forsuringa og som nå brukes som utsettingsmateriale innenfor kultiveringssoner som har mye større utstrekning enn det den aktuelle stammen naturlig hadde. Som en konsekvens tillates samme ørretstamme fra kystvann i Kristiansand til høyfjellsvann i Bykle - alt er innenfor kultiveringssone Otra. Har tilgode å se noen gå i fakkeltog for genetisk variasjon innenfor kultiveringssona - folk er mer opptatt av at det faktisk reetableres ørretbestander der de har dødd ut.
 11. Hva har dere på hendene når dere er på isen ?

  Nå fisker jeg ikke på isen, men det hender jeg smyger meg ut om vinteren etter sjøørret her på Sørlandet. Da er det superundertøy + ullgenser med lang arm og tommelhull som gjelder slik at man har dekt hendene nesten helt pluss at det fortsatt er bare fingre. Holder for det aller meste, men ikke så ofte jeg jeg er ute i veldig mange blå grader da. Etpar gode polvotter i sekken til pausene da det trengs litt ekstra for å få igjen varmen. Men, selve tipset er fra en kamerat, men som for meg fortsatt er uprøvd. Så jeg kan ikke gå helt god for det, men i teorien er det jo suverent: Deilige passe tjukke ullvanter innerst og engangs plasthansker (tollerhansker om du vil) uttapå. Husk å ha litt romslige plasthansker. Han påstår at det er overlegent bra. Vindtett, vanntett og varmt - og samtidig så godt som full bevegelse i fingrene. Verdt et forsøk?
 12. Solli 24.Juni....

  Stam altså, det er et stort blødende hull i lista mi. Grattis med nydelig fisk!
 13. Basert på siste dager: Fortsette å diskutere hvorfor siden er død. Har jo ikke vært så mye aktivitet har på aldri så lenge jo!
 14. Med stang fra land i Kristiansand

  Jeg har ikke fiska meg ihjel der, men jeg har hatt null problemer når jeg har fiska på utsiden av bølgebryteren. Har da holdt meg på ytterste halvdel av den. Men treffer man en moring eller en kjetting er det bom stopp da - men bunnen der var fin.
 15. Video fra Buksevann

  Det så veldig gøy ut!