Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

havtryta

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 466
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  16

havtryta last won the day on August 30

havtryta had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

103 Excellent

Om havtryta

 • Rang
  Aktivt medlem
 • Bursdag 14. aug. 1979

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.meitas.net
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Sandefjording i Marnardal
 • Interesser
  Kake. Ost. Skjegg.

Nylige profilbesøk

3 648 profilvisninger
 1. havtryta

  Fiskeplasser med teltmuligheter

  Storevannet er en del av felles fiskekort for Kristiansand så der er hvertfall fisk der. Kristiansand Jeger og fisk forvalter vannene på fiskekortet og de har ikke søkt om utsettinger i Storevann siste 5 åra som kan tyde på at ørreten der reproduserer greit. Er usikker på om det andre fiskeslag der, men kan jo fort være abbor. https://www.kristiansand.kommune.no/globalassets/teknisk-og-eiendom/naturforvaltning/fiskekart/fiskekart2015-1.pdf Av andre tips er jo friluftsparken i Søgne verdt et besøk. Både muligheter for telt samt at det er gapahuker til almen bruk der. I Donevannet er det en tynn bestand av røye, mens området langs sjøen er kjent for sjøørret og havabbor. Men også torskefisker, flyndrer og alt annet man kan forvente. Kan være litt mye turfolk der i helgene, men så er også området usedvanlig fint! https://files.solvecms.com/midt-agder-friluftsraad-no/a5f9fe4/Friluftsparken_NO_web.pdf
 2. havtryta

  Aldri fisket med Bombarda før...

  Jeg fisker kun med endeflue, men kjenner flere flue- og fluedobbfiskere som sverger til opphengsflue også. Typisk en noe mindre loppe, evt reke som opphenger og fiskeimitasjon bakerst. Eller en helt annen kombo, som f.eks to like fluer. I min spede start som fluedobbefisker på 1200moh på Hardangervidda fiska jeg med dobba i enden og to til tre opphengsfluer, klassiske våtfluer. Leverte fisk det også! Men jeg holder likevel en stor knapp på flua i enden i stedet. Ang tilslag er det vel neppe en fasit, men å ha litt is i magen kan vel generelt lønne seg. Litt for god ryggmarksrefleks har vel en tendens til å nappe flua bort fra fiskekjeften før kroken er innafor kjevene.
 3. havtryta

  Røyetreff 2018 med Norges Trollingforbund

  Herlig rapport og flott å se den gale bananen igjen!
 4. havtryta

  Aldri fisket med Bombarda før...

  Jeg har fiska med 9 fot etter sjøørret i noen sesonger nå og synes det går veldig greit. Taper litt på kastelengde (men kaster likefullt mer enn langt nok), men tar igjen på gøye fighter. Er bare å tilpasse fortommen. En stanglengde er et greit utgangspunkt, men i mye motvind er jeg fort på trekvart eller halv stanglengde også. På stille dager kan jeg dra meg opp i halvannen. Litt trening må til for å tilpasse kasteteknikk, er lurt med en noe mer "rund" bevegelse enn hvis men rapper ut en sluk. Hvertfall måtte jeg tilpasse min teknikk noe. Men det er det verdt, fluedobbe leverer stort sett veldig godt!
 5. havtryta

  Nyinnflyttet i Kristiansand på jakt etter ørretvann

  https://www.kristiansand.kommune.no/globalassets/teknisk-og-eiendom/naturforvaltning/fiskekart/fiskekart2015-1.pdf Kristiansand JFF har et felles fiskekort for vann rundt byen, koster 200kr så kan du fiske i alle. Her drives kultivering, så noen av vannene holder ganske så fin fisk. Stikk nedom Grønberg Sport i sentrum og ta en prat der så får du utfyllende tips og triks!
 6. havtryta

  Fiskeplasser i Lindesnes

  Sluker er jeg ikke god på. Men innen fluer har jeg en favoritt. Jeg gjør det enkelt og fisker stort sett bare med rosa reke str. 8. Sjølbindi, veldig enkel. Jeg fisker sikkert 95% av tida med den. Og den leverer. Jeg mener nemlig at dersom du treffer en sjøørret i bettet så biter den, nesten uansett hva du fisker med. Så jeg oppsøker heller flere plasser for å finne bitevillig fisk enn å fiske meg gjennom hele boksen på samme plassen. Så da kan jeg likesågodt bare ha på den ene flua. Men jeg har også kutling- og sildeimitasjon i boksen, samt en kombinert nattflue/børstemark, sånn tilfelle fisken er sær og vil ha noe annet.
 7. Ja, du kan fiske anadrom fisk innenfor fredningssonen med stang og håndsnøre. Men 100-meterssonen gjelder, så den må du holde deg utenfor.
 8. Nei. Den generelle regelen er at det er fredningssone 100meter fra elv/bekkeutløp - og innenfor denne fredningssonen er det forbudt å fiske. Her har jeg sakset fra Fylkesmannen i Troms: Ved fiske i sjøen med stang eller håndsnøre etter laks, sjøørret eller sjørøye kan det kan fiskes hele året, men vær oppmerksom på at i den tiden det ikke er tillatt å fiske i vassdraget, må du fiske minst 100 meter fra grensen mellom elv og sjø, eller 100 m fra elveutløpet, dersom grense mellom elv og sjø ikke er fastsatt. (https://www.fylkesmannen.no/nb/Troms/Miljo-og-klima/Fiskeforvaltning/Undersider-fiskeforvaltning/Fiske-i-sjo/)
 9. havtryta

  Bombarda fiske etter HA

  Jeg har aldri prøvd etter HA i de traktene, men hele Østre Nes, York, Årø og Engø (og ikke minst Langø litt lengre nord) har jeg tråkket på våren og høsten etter sjøørret. Og gode sjøørretplasser er jo gjerne også plasser der HA dukker opp - det er jaffal mine erfaringer. Innsveiving med fluedobbe prøver jeg å tenke som fluefisker. Jeg gir mest mulig liv i flua for å kompensere for den "snerten" jeg mister ift flueinntrekk. Smånapping med stangtuppen, små pauser, spinnstopp, plutselig raskt osv. Personlig har jeg mer tro på livlig innsveiving enn den maskinsveivinga jeg ser mange andre fluedobbefiskere driver med. Uten å påstå at jeg har fasiten... I tillegg binder jeg egne fluer til fluedobbefiske som er noe mer fortynga i front ift fluefiskefluene mine, til fiske på dagen i det minste. Nattfluene skal jo helst gå i silhuett mot himmelen og fortynges sjelden. Når jeg fisker natta drar jeg ofte ganske sakte inn med hyppige spinnstopp. Det med nattfiske på sommeren er primært for å unngå makrell og horngjel som på mange plasser kan være en plage i lyset, men som slutter å bite i mørket. I tillegg er det noe eget med den stille sommernatta og plaskende stimer av havabbor eller rullende sjøørret. Men HA er absolutt en dagfisk også altså - så det er egentlig bare å komme seg ut og fiske!
 10. havtryta

  Bombarda fiske etter HA

  Fluedobbe funker utmerket! Brukte det mye i Vestfold på starten av 2000-tallet og fanga endel havabbor. Fiska mest i Larvik-traktene, spesielt mye på Mølen. Gjerne om natta, fanga mye på både store mørke streamere og mindre muddlers. Havabboren gikk og beita krepsdyr i tanga. Har ikke antennene like mye ute i Sandefjord som før, men Asnes, Tangenbukta, Langeby, Vøra, Granholmen og Sandvika er vel klassiske plasser i Sandefjordsfjorden. Ellers er jo ytre kyst rundt Kjerringvik og Ula gode steder, men da er du over i Larvik.
 11. havtryta

  Tråkket på "Fjesing" i Tyrkia

  Finnes vel dvergfjesing i de trakter. Er ikke den enda hissigere i gifta enn vår fjesing da?
 12. Takk for strålende svar! Har hatt båttrøbbel i år, men nå skal det meste være løst og satser på en fiskerik høst. Og da tenkte jeg å utvide det faste stangarsenalet som blir med på tur med en litt lettere stang til kastefiske med primært softbaits, men også wobblers. Og da syntes jeg dette så og hørtes snasent ut. Hmmm.......
 13. havtryta

  Fiskeplasser i Lindesnes

  Veldig liten forskjell i flo/fjære - kun 10-20cm. Så stort sett bryr jeg meg lite om den, men akkurat for havabbor ser jeg en klar tendens til at mine plasser fisker best rundt toppflo. Lyr og sjøørret får jeg på alle forhold. Men klart, litt bevegelse i vannet er aldri feil. Enten ved at vannet går opp eller ned, eller ved å oppsøke litt vind eller strømutsatte steder.
 14. havtryta

  En ikke noe særlig fiskedag...

  Hahaha, fantastisk!
 15. havtryta

  Stikke ut en tur?

  Jeg har aldri fiska gjedde med flue og dobbe, men jeg har noen timer etter sjøørret og laks - både i stille og rennende vann. Og jeg antar at rigginga er det samme uansett targetart. Bombardadobbe (finnes et utall produsenter) kommer i forskjellige synkegrader, fra flytende til hurtigsynkende. Du trenger altså ikke søkke for å få den ned, du må bare huske på å kjøpe en dobbe som synker. Rigginga er enkel: Dobba og en gummiperle eller duppstopper tres på hovedsena - knyt på svivel - knyt på fortom i ønsket lengde - knyt på flue i enden