Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

havtryta

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 448
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  15

havtryta last won the day on June 20

havtryta had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

94 Excellent

Om havtryta

 • Rang
  Aktivt medlem
 • Bursdag 14. aug. 1979

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.meitas.net
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Sandefjording i Marnardal
 • Interesser
  Kake. Ost. Skjegg.

Nylige profilbesøk

3 475 profilvisninger
 1. havtryta

  Kortreist sommerlykke

  Fabelaktig godt fiska. Og skrivd!
 2. havtryta

  Fiske i lona

  Lona, Stemmen, Vennesla? Du får benytte sjansen mens den er der, snart legges sannsynligvis stemmen ned og vannet forsvinner. Men åssen det er med fiskekort kan jeg ikke svare på.
 3. havtryta

  En vanlig natt på Nordnes

  Dette var snasent!
 4. Hi! There is a cooperation between several fishing organizations so all you need is one fishing licence to fish in approx. 200 lakes in the area, which includes Heivannet. Here you can buy fishinglicence and see the map: http://www.fritzoe-skoger.no/UTMARK/Fiske.aspx
 5. havtryta

  Bö Sommaland...

  Bø river has lots of trouts, mostly small though. You can find some decent perch (and a lot of small ones) in the slow parts upstream Oterholtfossen. In the lower parts of the river (around Gvarv) there is pike - some of them has good size! Around Gvarv is there also tench, but not too much of them as far as i know. But Østeråa in Lunde (approx. 15min driving from Bø) has lots of nice tench +/-2kg is the standard size. As mentioned above there is also some salmon and nice trouts (big ones from Nordsjø uses the river to spawn) in the lower parts of Bø river, but I think june it's to early - august/september is more likely to catch them. Otherwise you got Lifjell with lots of trout. Beautiful surroundings up there in the mountains!. Mostly 2-4hg, but several lakes has 1kg+ fish.
 6. havtryta

  Rett plass???

  Hvis det er Dynovika du skal fiske er det blå punktet rett ja. Har bare vært der en gang, da parkerte jeg på park.plassen sydøst for den gule 3'eren.
 7. havtryta

  Makrell..2018

  Makrellstimer observert langs land på Sørlandet også.
 8. havtryta

  SØ tørke Nedenes/Fevik eller bare udugelighet?

  Kanon! Da er det bare å jobbe på videre så sitter både enda flere og enda større etterhvert! Nå fra slutten av mai/midten av juni begynner jo nattfisket for fullt også (dvs det kan man gjøre hele året, men det er en annen sak), ved at overflatevannet blir litt i varmeste laget for ørreten samt at steikende sol gjør den litt mer sky på dagtid. Men i ly av mørket kommer den snikende inn helt i fjæresteinene... Et utrolig spennende fiske og ikke minst er det å rusle rundt aleine på svabergene i sommernatta skikkelig balsam for sjelen!
 9. havtryta

  Er det bra å fiske i stemtjønn?

  Har ikke prøvd. Men skal være greit fiske i Buvannet oppstrøms, det er et vann som er med i fellesfiskekortet til Kristiansand JFF: https://www.kristiansand.kommune.no/teknisk-og-eiendom/naturforvaltning/fiskemuligheter-i-kristiansand/
 10. havtryta

  Hvilken dupp?

  Men plaska det mer enn når sluken lander? Jeg er ikke umiddelbart enig i at det skremmer fisk. Jeg har flere ganger fått fisk som har tatt flua og kroka seg sjøl før jeg har rekki å sveive....akkurat som at jeg har opplevd ørret ta sluken omtrent i plasket. Dog er det jo ikke nødvendig å ha mye vekt bare for å ha det heller. J epp, noe sånt ja. Har ikke brukt akkurat den før da, men den funker! Ellers har jo DAM disse lightstick-dobbene som fungerer ypperlig til nattfiske, i tillegg finnes disse ekstra synlige duppene som kalles makrelldupp: https://www.skittfiske.no/fiske/utstyr/dupper?Filter=129¤1%3a129¤1_6-10_g^129¤1_16-20_g^129¤1_11-15_g
 11. havtryta

  Hvilken dupp?

  Bombarda er perfekt til flue (eller wobbler eller annet) ja. De synkende kan også brukes med en markklyse bak for en semi-aktivt markfiske i alle vannlag, de synker såpass sakte at marken nesten "svever" opp og ned i vannet. Til mer tradisjonelt mark-fiske i stille vann er mitt førstevalg antennedupp. De fås i mange utforminger og vekter, så der må du sjøl vurdere ut fra bruksområde og stanga du skal bruke. Fordelen med antenneduppene er at de er slanke og gir liten motstand når fisken tar agnet. Samtidig er de lettkastet og med signalfarget antenne lette å holde øye med. Du får noen med antenne som passer til knekklys, da er de perfekte til nattfiske også!
 12. havtryta

  Harpunering av gjedde i Oselvvassdraget

  Står jo ingenting om det, så jeg antar vel at siden målet er å redusere bestanden (og drømmen sikkert å utrydde den) så skyter de alle gjeddene de ser. Tviler på at det er spesielt retta mot store individer.
 13. havtryta

  Harpunering av gjedde i Oselvvassdraget

  Blei jo brukt harpun i stor stil mot pukkellaksen i fjor også. Jeg tenker at det er en helt fair måte å fjerne uønskede arter på - får jo bedrevet veldig målretta fangst.
 14. havtryta

  Hvilken dupp?

  Tenker du kastedobbe for for aktivt fiske (flue og dobbe), eller en dupp til markfiske?
 15. havtryta

  SØ tørke Nedenes/Fevik eller bare udugelighet?

  Gratulerer med sjøørret!! Følgefisk er det tidvis mye av. Det er jo motiverende da man ser at de er der, men samtidig frustrerende hvis de bare følger og ikke biter. det er ingen fasit for hva man skal gjøre da, men jeg pleier å først kaste ut på nytt og dra inn helt forskjellig fra da den fulgte. Fulgte den et sakte inntrekk drar jeg inn veldig fort, fulgte den på et statisk inntrekk prøver jeg mer start/stopp osv. Hvis den fortsatt er i området men fortsatt ikke biter kan et fluebytte til noe helt annet være et triks, evt bytte redskap. Og et generelt og viktig tips er å alltid variere inntrekkene, dette gjelder også med flue og dupp. Husk spinnstopp!! Dra raskt inn, dra sakte, dra rykkvis osv. Varier! Valg av flue og hvordan ei flue skal se ut genererer like mange svar som det er fiskere. Jeg er av dem om liker det enklest mulig og som heller tenker at en fisk i bettet tar det som kommer, enn å ha ei flue per byttedyr. Så jeg har 4 mønstre i flueboksen: reke #8 (mest rosa, noe oransje, noen naturfargete), kutling/småfisk-imitasjon #8 og 6 (grå/brun-farge), børstemark/nattflue #4 (svarte/brune wollybugger-varianter), sild/tobis-imitasjon #6 og 4 (jiggy, surfcandy). Binder alt sjæl og binder enklest mulig. Så langt i år har jeg fiska nesten utelukkende med rosa reke og fanga fisk på den. Ofte går jeg hele dagen med samme flua, den funker og jeg har troa på den. Og har jeg troa fisker jeg bra. Konsentrert og tilstedeværende. Og det er vel så viktig (om ikke viktigere) enn det du har i enden av snøret. Er hvertfall min mening. For finner du en fisk i jaktmodus kaster den seg over det som kommer - garantert. Og når jeg er konsentrert finner jeg oftere jagende fisk enn når jeg har tankene andre steder. Legger merke til de små detaljene; en virvel der, en skygge der et ørlite lugg der osv. Glitter (flash-tråder antar jeg) er vanlig i rekefluer og andre fluer nettopp fordi de gir litt ekstra attraktorvirkning. Ørreten liker glitter og fjas, hvertfall i moderate mengder (det kan bli for mye av det gode også). Men man må ikke ha glitter for å fange ørret. Er vel ikke fy å bruke svivel, men det er heller ikke særlig poeng. Fluene går mye bedre i vannet om du binder dem i en rapala-knute. Den er veldig enkel å lære seg og holder som søren. For meg tar fluebytte 1 minutt. Jeg bruker den forenklede utgaven av knuten der man dropper å træ snøret fram igjen på slutten. Det at fluene henger fritt i løkka gjør at de danser litt finere i vannet også, spesielt om fluene er fortynga. Og som du selv peker på: Variasjon er en nøkkel - både i inntrekk og valg av plass. Beveg deg på plassene du fisker, bytt plasser og varier inntrekkene. Og oppsøk vind, pålandsvind er aldri feil.