Jump to content
Fiskersiden

PeterSL

Members
 • Posts

  1777
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  40

Everything posted by PeterSL

 1. En tubeflue er en flue som ikke er bundet på en krok, men rundt en tube (rør). Tuben tres gjennom fortommen, og så binder man en krok i enden av snøret og trekker tubefluen ned til kroken. Du finner sikkert en drøy million videoer på Youtube som forklarer dette i detalj.
 2. På grunn av dobbeltsveiven Shimanoene ofte har, eller noe annet? Jeg har brukt, og bruker flere Shimano baitrunnere og kvalitetsmessig er ingen over, men flere på samme nivå. Både Shimano, Penn og Daiwa er strålende merker. Det eneste merket jeg bevisst unngår er Okuma.
 3. Jeg hadde mellom 50 og 100 kjøp på ebay i fjor og ikke ett eneste problem med toll, så selgerne har tydeligvis grei kontroll.
 4. Ser en del av bilder jeg har postet ikke vises lengre i tråden. Kanskje jeg skulle tatt i et tak og få lagt ut bildene på nytt... Art nr. 40 burde være veldig greit å få til, slik jeg leser artslisten.... Kanskje jeg skulle tatt turen etter jobb en dag.
 5. Har cold case gruppen intatt tråden? Gåten ble løst for nesten 9 år siden
 6. Et par hakk høyere, ja. Kan jo nevne at kvelden jeg fikk to havmus og en rødhai fikk jeg kun én hågjel og én sykkelpumpe. Den uttellingen er nok på høyde med de beste i utlandet!
 7. Parkeringsplassen ved Campelen-bautaen rett ovenfor Akvariet er vel åpen for alle mellom 18 og 6 eller noe lignende, hvis jeg har forstått skiltet der riktig. Når det gjelder svarthå på Bonten er nok det like uvanlig som det er positivt at det er uvanlig. Fikk forresten en rødhai der (Bonten) for noen uker siden. 870gr. Og to havmus samme turen. Kjekt å se denne tråden igjen!
 8. Det er derfor den er gratis!
 9. Begge bildene er av bergkutling. Bergkutlingen har smalere halerot enn svartkutlingen og svartkutlingen er ellers kraftigere i hele kroppen. Fskene på bildene er rimelig standard farger på bergkutlinger, selv om de kan være både lyse og mørke. Ellers har Ølgylt rett i at det er best å få tatt bilde av utspilt ryggfinne, og helst bilder der det kan være mulig å telle antall skjell.
 10. Selv om jeg generelt ikke bryr meg så mye om kunstagn så tviler jeg ikke et sekund på erfaringene dine, Ølgylt. Du har jo brukt dette litt mer enn meg. Gulpproduktene brukte jeg litt når jeg begynte med kystmeite, men det skuffet alltid. Reke og makrell/sild trumfet alt kunstig jeg prøvde. Etter det mistet jeg egentlig interessen for kunstagn. Rekesprayen har jeg testet litt, men stort sett når fisket er dårlig, og jeg kan ikke huske at fisket har blitt bedre, men jeg må jo legge til at det er veldig begrenset bruk, og ikke nok til å gi et svar andre skal høre på. Man faller jo også litt inn i vaner når man finner noe man opplever at fisker godt, og erfaringen min med en helt enkel sildebit har vel vært god nok for meg til å ikke tenke for mye på yum og attraqua. På en annen side burde jeg jo kanskje fått testet ut dette litt mer, sånn at jeg kan dele litt mer erfaringer med kundene som spør, i alle fall når Ølgylten går god for det! Også kan jeg jo nevne at jeg til enkelte typer fiske alltid bruker en form for lyskilde, til kystmeite er det stort sett små knekklys. Til dypvannsfiske fra båt faller valget fort på esca eller waterlight.
 11. Enig med Kim. Alternativ regel: Fisk når du vil, og kan.
 12. Naturlig agn ja. Jeg bruker veldig sjelden de kunstige greiene. Rekesprayen min begynner å bli noen år og jeg har knapt rørt den, mens enkelte andre her inne bruker de greiene der flittig. En ting som i alle fall er sikkert er at du trenger verken gulp, attraqua eller rekespray for å få mye fisk. Gjør det enkelt, det er vel mitt beste tips.
 13. Du finner nok noen bokser av det på Bryggen ja. Jeg ville aldri brukt det fremfor ekte greier, men er flere her inne som har brukt det, og det fanger visst fisk. Ølgylt?
 14. Synd at begge syklene mine er av typen "uten bagasjebrett" da... Ellers er jo sykkel genialt og jeg får plass til mye i Prodigy-sekken, men jeg tror ikke jeg får krøllet surfstengene nedi der. Men du spør jo om fiskeplasser her. Å komme seg frem til vannkanten på Laksevåg er ikke alltid så lett. Mye bebyggelse og diverse gjerder sperrer av mye. Moloen utenfor Laksevåg kirke tilbyr i alle fall god plass, men så kommer det jo an på hvilken type fisk du er ute etter. På Sotra er det mer enn nok av fine fiskeplasser, og så kommer naturen der som en bonus i tillegg til at du kan spise bunnfisk derfra uten å bekymre deg for mye for tungmetaller og sånt.
 15. Muligens et dumt spørsmål, men hvordan er det å sykle med surfstenger i bagasjen? Har du en god løsning?
 16. Nydelig rapport! Og grattis med conger Godt å se at det holdes liv her inne! Jeg begynte å lure på om det var oss du hadde sett, men vi var vel der noen dager før, og siden har jeg ikke vært der
 17. Jeg har en gammel Ambassadeur som skal ha tilhørt en venn av min far, sin far. Jeg vet ikke så mye om verken snellen eller ambassadeur generelt, men så vidt jeg vet er det populært for noen samlere. Det er neppe noe skjeldne saker jeg har, men den skal visst være fra 60-tallet etter det jeg har hørt. Den er brukt og har striper, skrammer og riper. Men selve snellen ser ut til å funke som et skudd. Uansett, jeg håper noen kan hjelpe meg å finne ut hva jeg har, og muligens "datere" snellen. Jeg har ikke lagt ut bilder her før, men håper det funker Bare si ifra om dere trenger flere bilder for å identifisere snellen.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.