Jump to content
Fiskersiden

Kenngu

Members
 • Posts

  130
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Kenngu last won the day on September 5 2022

Kenngu had the most liked content!

1 Follower

About Kenngu

 • Birthday 07/15/1992

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo
 • Interesser
  Fisker etter det meste innlandet, men ørretfiske ligger øverst!
  Sjø ørret og laks når det byr seg :P

Recent Profile Visitors

3534 profile views

Kenngu's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Conversation Starter Rare

Recent Badges

73

Reputation

 1. Personlig er jeg ikke overbevist over at fisk generelt bryr seg om fortom når det kommer til sluk fisket. Fortom er mer for ekstra sikkerhet mot tenner, stener etc. Multifilament har alle andre fordeler som overlegent bruddstyrke, null minne, mindre diameter men er dårlig på slitestyrke. Så en vil gjerne bruke flurocarbon som fortom for sikkerheten og thats it. Søren at jeg ikke så varslingene før nå etter som du alt har kjøpt fireline. Hadde anbefalt egentlig at du går for braid som f.eks PowerPro fromfor Fireline. Fireline fliser veldig fort da det er smeltet line og ikke flettet som braid. Braid koster litt mer men du får det igjen på holdbarheten og varighet. En rull holder ca 2 sesonger alt etter hvor mye du fisker. Skal gi deg oppsettet mitt, og da kan en rull vare vell så lenger. Tipset mitt er å bruke backing på haspel snella, muligens du har hørt om dette for fluefiske men det er kan også brukes for haspel! Å fylle haspel snella med braid, så bytte ut hele hver sesong kan fort koste litt. Mener dette er helt unødvendig for ørretfiske. Det du gjør er at du fyller snella med ca 50-75m med en tykk billig braid 0.22mm fra f.eks biltema som backing. 60m med Powerpro braid 0.10mm-0,15mm, som hovedline. 1-1,5m fortom i 0,17mm-0,22mm med flurocabon mot snap svivel. Alt etter hvor slitt/flisete hovedlinja blir så bytter du ut kun den delen. På en spole kan man fort få 2-4 sesonger alt etter hvor mye du fisker Fordelen med dette er at du alltid vil ha fersk braid da det er mindre kostbart å bytte. Det vil alltid være nok line i spolen så du slipper krøll da linen legger seg riktig. Du får litt mer distanse da snøret kommer ut av spola lettere, spesielt på shimano sneller.
 2. Hvis det snøret kom med stang og snelle er jeg rimelig sikker det er mono snøre. Det er litt gammeldags og de har masse minne i forhold til multifilament snøre. Er snøret også spolet på motsatt retning fra spole mot snelle lager det også en vridning i snøret. Det er denne spente vridningen som lager krøll når du kaster. Ta et mono snøre, hold i hver ende og rull de i finger tuppene. Du kommer til å merke at snøret vikler seg i hverandre på midten mellom hendene dine nesten med en gang. Tror det er det som skjer for deg her. Nå tipper jeg du bruker en UL eller L stang med at du har strl 1500 på snella, min anbefaling er deretter. Skaff deg nytt multifilament snøre, bruk alltid gode swivler på enden mot agnet. Ved påspoling av nytt snøre, prøv å finne ut retning og spol med. Retning finner du ved å dra ut litt snøre fra spolen, da krøller de seg naturlig en retning pga minne. Bra snøre fra god produsent kan det komme ut av spola nesten uten krøller, da er det bare å kjøre på Snøretvinn på multifilment er minimalt og sjeldent problematisk hvis det er noe (til en viss grad) Du kan også sjekke rolleren til snelle armen, den hjelper også med å minske tvinn ved innsveiving.
 3. Stemmer som @Gabriel skriver, nå har jeg brukt de begge en stund og merker at jeg faktisk bruker low-light mest. Kan fint bruke de når det er klart eller lettere sol, bare tilpasser med å dra capsen litt lenger ned, som hjelper også med gjenskinn fra innsiden. Var en del i Rena I fjor rundt starten av mai. På morra kvisten hvor sola akkurat hadde stått opp så var low-light helt overlegent. Spotta helt sjukt mye fisk, var først da jeg skjønte alt fusset med Rena
 4. Haha da har vi samme mening. Nå må jeg endre det da jeg og min bror konkluderte med at det var bare dum mening og idioti av begge. Så nå har jeg også vadestav på ønskelista! Studs og vadestav, da blirre mer effektiv og vågal fiske
 5. Ute å fisket etter sjøørret forleden og begynte plutselig å tryne vilt mye mer. Alle stener var såpe glatte og det var ikke rart, sjekka under skoa og oppdaget at flere studs mangla. Må nok kjøpe nye, men vurderer å påføre litt aquasure så skru de nye inn. Er dette noe vits? Føler at såla må blitt litt ødelagt der studsa har blitt skrudd og trenger noe mer å holde i.
 6. Guideline har en line siktet mot sjø fiske som heter Coastal Evolve WF. Har ikke prøvd det selv, men det har fått skryt fra veldig mange!
 7. Det å spørre om fiskeplass er nesten blitt tabu, men jeg tar sjangs likevel da jeg begynner å bli desp og frustrert! Jeg foretrekker å bare vite sånn ish hvor, så kan jeg lete og utforske litt selv. Planlegge etter egen teori og erfaring, så lykkes med det er noe jeg liker best. Som f.eks "Hey prøv Kragerø, så sjekk ut Jomfruland" Og hvis du er ekstra grei og ikke har noe imot å dele mer detaljert tar jeg gjerne imot dm. Jeg får ikke lenger tid til å mange turer som krever 8 timer bil til en plass, så utforske der 4-6 dager. Dermed havner i situasjonen her å må spørre om hjelp! Håper det er noen som er snille og har lyst til å dele litt
 8. Nei har vært veldig lite pleier som regel å se en del jaging og aktivitet på denne tida. Var ute i går på Lindøya der så jeg bare to jag på noen timers fiske fra kl 18-20:30 Håper det tar seg opp snart
 9. Var ute på lørdagen ved kongelungen og bevitnet noe av det sykeste jeg har sett på lenge. En diger jæv... av en havabbor som jagde kilos sjøørret helt ved land, ørreten hoppet to ganger før den fikk ristet den av seg. 20 min etter jager den eller annen HA noe mindre bytte fisk, man kunne virkerlig høre det høye ploppet når den gappet etter byttet. Har ingen fluer på den størrelsen så fikk dessverre ikke trigget interessen til havabboren som jagde der ute :S Blir nok en tur tilbake ganske snart!
 10. Jeg mistenker trådstarter da bruker noe som sjøørret wobbler eller langt kastende som kan veie opp mot 30g. Ellers veldig enig, jeg går utelukkende kun med UL stang 3-7g wobbler eller sluker etter ørret på fjell og elv.
 11. Begge stengene du nevner er gode på alt, har selv parabellum bare i 3-16g og den har jeg brukt til alt fra sjøørret til gjedde. Til og med en tur til lofoten, men det var på grense land. Snelle vil jeg anbefale ultegra, stradic evt vanford hvis budsjett kan presses. Lest og sett utallige anmeldeser og vanford virker som det hotteste på markedet for mange når det kommer til verdi for penga.
 12. Veldig gledelig å få slike tilbakemeldinger! Utgangspunktet var å rapportere alle turene til et viss punkt. Tanken var å rapportere så det lå en "database" av all kunnskap og info, slik at andre kan få nytte. Da mest rettet mot yngre, uerfaren eller nybegynnere som har lite tid. Følt at jeg har rapportert til et punkt at jeg ikke har så mye å mer å komme med som andre kan få nytte av som jeg alt har delt. Men kan nesten ikke slutte når det er gøy at det gleder noen! Dont worry, det kommer flere!
 13. Skulle bare mangle, gøy å dele info om slikt så andre får kanskje nytte av det. Jeg skulle ønsket jeg fant ut dette om briller tidligere, sånn typ 5 år tidligere. Etter at jeg fikk low-light brillene skremmer langt ferre fisk helt inntil land ved solnedgang og overskyet vær. Litt hardt å svelge at jeg kanskje har skremt fisk hele tida under disse forholdene alle disse årene Smalt også en stor jiggy i bakhodet som gjorde langt vondere enn jeg forestilte meg. Da slo tanken "tenk om jeg fikk den i øyet, hadde garantert blitt blind" det vekket noe i meg! Low-light igniter ser gult ut, men de har fått til noe som jeg har vansker med å beskrive. Når jeg tar de på meg, så er det ikke så gult. Det er som det er mer lyst, men alt har en mer varm tone.
 14. Jeg gikk til anskaffelse av begge brillene, for de som er interessert i å vite så holder polarchromic ikke mål for veldig overskyet vær. Low-light igniter dekker alt mørkere etter overskyet, alt lysere dekker polarchromic. Med begge brillene er alle forhold dekket, og ser ganske mye mer gjennom fiske dagene. Å kunne ha solbriller på hele dagen under fluefiske er også betryggende forsikring for øynene
 15. Myrans agat, farge gull og svart, evt kobber med røde prikker. Så bytte ut treble kroka med enkel da den går ganske dyp, da får du fisket dypt uten at den setter seg. Ganske effektivt når det er veldig varmt og fisken står dypt i fjellvann. Elv: vibrax og mepps!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.