Jump to content
Fiskersiden

Kenngu

Members
 • Posts

  118
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Kenngu last won the day on December 21 2020

Kenngu had the most liked content!

About Kenngu

 • Birthday 07/15/1992

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo
 • Interesser
  Fisker etter det meste innlandet, men ørretfiske ligger øverst!
  Sjø ørret og laks når det byr seg :P

Recent Profile Visitors

3117 profile views

Kenngu's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Conversation Starter Rare

Recent Badges

65

Reputation

 1. Skulle bare mangle, gøy å dele info om slikt så andre får kanskje nytte av det. Jeg skulle ønsket jeg fant ut dette om briller tidligere, sånn typ 5 år tidligere. Etter at jeg fikk low-light brillene skremmer langt ferre fisk helt inntil land ved solnedgang og overskyet vær. Litt hardt å svelge at jeg kanskje har skremt fisk hele tida under disse forholdene alle disse årene Smalt også en stor jiggy i bakhodet som gjorde langt vondere enn jeg forestilte meg. Da slo tanken "tenk om jeg fikk den i øyet, hadde garantert blitt blind" det vekket noe i meg! Low-light igniter ser gult ut, men de har fått til noe som jeg har vansker med å beskrive. Når jeg tar de på meg, så er det ikke så gult. Det er som det er mer lyst, men alt har en mer varm tone.
 2. Jeg gikk til anskaffelse av begge brillene, for de som er interessert i å vite så holder polarchromic ikke mål for veldig overskyet vær. Low-light igniter dekker alt mørkere etter overskyet, alt lysere dekker polarchromic. Med begge brillene er alle forhold dekket, og ser ganske mye mer gjennom fiske dagene. Å kunne ha solbriller på hele dagen under fluefiske er også betryggende forsikring for øynene
 3. Myrans agat, farge gull og svart, evt kobber med røde prikker. Så bytte ut treble kroka med enkel da den går ganske dyp, da får du fisket dypt uten at den setter seg. Ganske effektivt når det er veldig varmt og fisken står dypt i fjellvann. Elv: vibrax og mepps!
 4. Vurderer ny fiske briller mest rett mot overskyet vær, polarchromic virker veldig interessant. Planen var low light igniter, mye godt om den for overskyet vær. Problemet er at man da må ha med seg to par da den ikke er god mot sol. Det mest optimale hadde vært kun et par som dekker alt. Noen som har brillene som vil dele sin erfaring med de?
 5. Antar du muligens alt har skaffet deg snøre, om ikke så anbefales SA/Scientific Angler Volantis. Jeg personlig bruker den med intermediate og flyt, fordi jeg kjøpte den rett før full intermediate kom ut. Ellers hadde jeg gått for full intermediate. SA Titan er også et godt snøre, så begynner det også å bygge opp bra inntrykk på Rio Premier Outbound short. Synkegrad må du nok undersøke litt for hva som passer for ditt fiske og område. Selv tror jeg full intermediate er mest all-round. Hvis jeg vil dypere ned litt fortere bruker jeg fast sing polyleader
 6. Ja jeg syns det er rart og, med flue så har jeg kun mista en fisk som jeg vet om. Og det var pga løkka mellom fortom og fluesnøre hekta seg i stangringen. Får prøve med ekstra splittring
 7. Jeg har byttet til kun enkeltkroker for fiske, og merker jeg mister mer fisk. Det er særlig når den nærmer seg landing eller meg kroken popper av. Er det noen tips til bedre krok "hold/kjøring av fisk" med enkelt kroker? Selve krokingen med enkelt krok syns jeg bra, fisken kroker nærmest seg selv. Er det å holde den kroket som er utfordringen. Bruker VMC inline Single hooks. Vil det f.eks hjelpe å ha en ekstra splitring?
 8. Ikke gøy, men sjøørreten er ofte på hugget da! Har stått med fluestanga i 12m/s og fått de største eksemplarene under slike umulige forhold
 9. Er dette jeg elsker med utstyr! Det er så forskjellig for alle, og med noen variabler kan det endres helt. Ser det er mange gode poeng og innspill som åpner nye vinkler Jeg må spørre om dette med "feeling" om jeg skjønner det korrekt. Viktig at jeg presiserer at jeg syns Guideline RSi, som er lillebroren stanga til Guideline LPXCoastal. Var for vinglete på toppen, opplevde den som ikke nok spenstig. Jeg har kasta endel med Guideline LPXe 5#, og syntes faktisk den var mer spenstig enn RSi 7# Dette skal i teorien og på papiret være usant, da RSi er kyst versjon av LPXe. Den skal være raskere og stivere, og kan hende den er det, men var bare ikke det for meg. LPXCoastal syns jeg treffer spot on, den er ikke så fysisk tung som RSi så jeg blir trett i kastearmen. Den er litte grann stivere på toppen enn LPXe, men jeg kjenner mer bøy på midten. Og når jeg kjenner bøyen, kommer som regel når oransje delen av snøret til Volantis vises. Så kan jeg kjenne mer trekk/spenst, og jeg kan føle at nå kommer det en del kraft. Litt usikker på om det er dette dere mener med "feeling" ??
 10. Går aldri feil med et billig starter sett, må jo starte et sted å se an! Åh, du må melde an når du lander din første sjøørret på flue! Slike historier er priceless! Så blir du bitt av basillen, blir helt hekta og gjør akkurat som med haspel som du sier haha Jeg anbefaler å bytte ut snøret etter kanskje ett år, hvis du merker det floker seg mye eller du ønsker distanse. SA Volantis kan jeg da sterkt anbefale. Brukt Rio Outbound short, bra snøre men syns den floker litt mye til prisklassen.
 11. Det ligner, men må si det ser litt vel flisete! Har selv aldri sett flisete kork, eller slik mønster
 12. Utstyr er gøy! Kjøpte også ny stang sjøl 9'3 #7, og var ute helga som var. Vesentlig lettere å kaste jiggy https://nfisk.no/fluestenger/enhands/guideline/guideline-lpx-coastal#&variation=897028
 13. Da tror jeg at snelle må oppgraderes. Har slått meg samme tanken, men tenkte å høre:)
 14. Jeg og bruttern planlegger tur til Danmark etter sjøørret. Vi er ikke helt sikker på hvilken av plassene enda, men det heller mest mot Møn. Er det noen som har erfaringer, fiskeplass tips og generell tips som de vil dele? Lurer også det med backing, er fisken der såpass sprek at jeg burde ha 100m med backing? Aldri opplevd fisk dra ut til backing, men så har jeg aldri fått sjøørret større enn 1,5kg. Akkurat nå har jeg ca 30m med backing blir dette lite for Sjøørret i nabolandet?
 15. De aller fleste vil jeg tro bruker en fleece bib, under vadene i de kaldeste forholdene. Men er jeg er nysgjerrig om noen har eller bruker isolasjons bukse under. Slike bukser og jakker er jo mere "puff" og vil gi avstand fra huden til yttertøy. Og ha et isolerende lag mellom, kan jo tenkes at dette gir bedre varme isolering enn fleece. Med mindre trykk under vannet er såpass at det klemmer for hardt?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.