Jump to content
Fiskersiden

Vidario

Members
 • Posts

  131
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Vidario last won the day on October 24 2014

Vidario had the most liked content!

About Vidario

 • Birthday 09/18/1959

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Drammen
 • Interesser
  Havfiske, kystmeite, hobbysnekring, sykling.

Recent Profile Visitors

1558 profile views

Vidario's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

12

Reputation

 1. Det er mange religioner vedr kroker og knuter til alt fiske. Det viktigste er å dele erfaringer. Selv bruker jeg en relativt stor sirkelkrok i nesa på agnet, med en rapalaknute slik at kroken/agnet får dingle fritt. Se bildet, aner ikke hva størrelse er. Her er tålmodigheten utfordrende, vente lenge nok med tilslag og være sikker på at kveita har fått agnet inn i kjeften. Gjøres dette "etter boka" så vil kroken sette seg perfekt. Noen ganger bytter jeg oppsett, og har en str 3 owner treblekrok bak på agnet og en rett ganske liten enkelkrok med rett skaft i nesa få agnet. Knyting som piscator beskriver.
 2. Til kveite foretrekker jeg en westin w6 7" 20-30 når jeg bruker sei/sild/makrell som agn. Helt rå til å løfte og har sett andre løfte kveite på 238 cm på tilsvarende stang. Når jeg bruker gummijigg synes jeg det er bedre med kortere stang 5,4'' og uansett er det å foretrekke lette sterke sneller. Feks Talica 10/12. Tiagra er jo et stort dyr av ei snelle, og tunge :-)
 3. Enig med Erik. Tiagra er helt konge, men tung. Over en kilo og det kjennes hvis du skal fiske aktivt. I tillegg har den veldig lav utveksling, du kommer til å sveive på deg senebetennelse :-) Talica 12 har nok bremsekraft for alt i norske farvann (eks tunfisk og Håkjerring) rikelig med snørekapasitet og ikke minst en veldig behagelig utveksling. Vekt 650 gram. Synes du den er liten, gå opp til Talica 16.
 4. hei se på denne: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=192111093 Mulig den er litt for "lett" til ditt bruk, men ei superstang til kystfiske/kasting med tunge agn/Jigg/Popper
 5. Har tre veldig flotte haspelstenger som jeg selger på finn - se her: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=192120852 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=192113042 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=192111093 Kjøpte de i fjor av en veldig hyggelig kar her inne, men de blir desverre ikke brukt av meg heller. Samlet for 2500, ferdig prutet.
 6. Er ikke de utenlandske nettbutikkene pliktige til å oppgi MVA til mottakerlandet?
 7. For alle disse utenlandske nettbutikkene så påløper det jo toll. Er det fortsatt noe å spare da?
 8. Hei. Har selv en Prey PLD-12 High speed - den har en utveksling på 5,8:1. En aldeles utmerket snelle, armen er lang slik at du får et godt moment når du sveiver. Det gjør at jeg aldri har savnet lavgir på den. Passe vekt og med rikelig snørekapasitet for fiske på Sørøya. Men - det var dette med bremskurven da. For jigging etter torsk osv - helt kurant. For kveitefiske med jigg - helt ok. For kveitefiske med kun hel makrell/sei - ikke fullt så kurant. Da ønsker du å ha løs brems slik at fisken kan ta med litt snøre ut før du sveiver opp slakk, strammer stang og setter mothugg. Problemet på min snelle er at overgang fra løs brems til strike er brå, skal ikke bevege spaken mye før det er full stopp. Var innom Skitt Fiske i fjor, de sendte den videre til Seeberg som titta på den og svaret var at "sånn er de satt opp fra fabrikk". Trolig er bremsekurven lik på single og to-speed Det finnes sikker reservedeler der ute og folk som kan skru på sånt - det tør ikke jeg :-) Derfor bruker jeg min Prey nå hovedsaklig til alt annet enn kveite. Der er det kun Shimano Talica som ruler. Når de gjelder valg av stang - veldig mange personlige preferanser ute å går. Selv bruker jeg stenger mellom 20-30 lbs, og ca 5,6''.
 9. Takk skal du ha. Vi sender nok ut et par pensjonister med god tid i framskutt rekognoseringsoppdrag helgen før vi skal oppover :-)
 10. Hei Har sett den, er imidlertid ikke oppdatert siden 1/6 Siden da har det vært ei knallpinse og varmt, samt siste helg med kald og regn.
 11. Hei. Skal en tur Kalhovdområdet i månedskiftet juni/juli. Noen som han formeninger om isen der oppe har gått til da? Har en mistanke om at teltingen kan bli en utfordring pga av snømengdene.
 12. Hei. Har gjort samme øvelse på min talica 10, og snellen ble overlegent mye bedre å bruke. Lettere å sveive, bedre balanse. Dette burde shimano ha gjort fra fabrikk.
 13. Takk for svar. Papptrikset har jeg forresten hørt før, men det har gått i glemmesboka :-) Men disse julastøvlene skal jeg jaggu kjøpe - kun 250 kr! Verdt et forsøk uanset hva du skal bruke de til rundt forbi. Nå fant jeg også et par Muckboot på tilbud, så jeg gikk i den fella også . Det blir førstevalget når jeg skal opp til Lofoten i mars.
 14. Ladies svetter selvsagt ikke på bena - det er helt ut i 2020. Det skjønner selv en trønder i Drammen :-) Det finnes mye som går på batterier, egnet også for Ladyer i bergen. Velger i denne omgang - av ren dannelse - kun å nevne såler . Det er noen rimelig som duger bra på kjell & company sin nettbutikk.
 15. Hei. Legg litt mere i snella, spesielt hvis du råker på ei kveite er det kjekt å ha litt brems og snørekapasitet. Denne er nok en minimumskvalitet etter min erfaring: https://www.skittfiske.no/penn/134452/penn-squall-30-lever-drag-havfiskesnelle Litt ekstra penger på (fiske) snella gi du vi ha flere problemfrie fisketurer.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.