Vidario

Members
 • Content Count

  126
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Vidario last won the day on October 24 2014

Vidario had the most liked content!

Community Reputation

12 Good

About Vidario

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Drammen
 • Interesser
  Havfiske, kystmeite, hobbysnekring, sykling.

Recent Profile Visitors

1133 profile views
 1. Er ikke de utenlandske nettbutikkene pliktige til å oppgi MVA til mottakerlandet?
 2. For alle disse utenlandske nettbutikkene så påløper det jo toll. Er det fortsatt noe å spare da?
 3. Hei. Har selv en Prey PLD-12 High speed - den har en utveksling på 5,8:1. En aldeles utmerket snelle, armen er lang slik at du får et godt moment når du sveiver. Det gjør at jeg aldri har savnet lavgir på den. Passe vekt og med rikelig snørekapasitet for fiske på Sørøya. Men - det var dette med bremskurven da. For jigging etter torsk osv - helt kurant. For kveitefiske med jigg - helt ok. For kveitefiske med kun hel makrell/sei - ikke fullt så kurant. Da ønsker du å ha løs brems slik at fisken kan ta med litt snøre ut før du sveiver opp slakk, strammer stang og setter
 4. Takk skal du ha. Vi sender nok ut et par pensjonister med god tid i framskutt rekognoseringsoppdrag helgen før vi skal oppover :-)
 5. Hei Har sett den, er imidlertid ikke oppdatert siden 1/6 Siden da har det vært ei knallpinse og varmt, samt siste helg med kald og regn.
 6. Hei. Skal en tur Kalhovdområdet i månedskiftet juni/juli. Noen som han formeninger om isen der oppe har gått til da? Har en mistanke om at teltingen kan bli en utfordring pga av snømengdene.
 7. Hei. Har gjort samme øvelse på min talica 10, og snellen ble overlegent mye bedre å bruke. Lettere å sveive, bedre balanse. Dette burde shimano ha gjort fra fabrikk.
 8. Takk for svar. Papptrikset har jeg forresten hørt før, men det har gått i glemmesboka :-) Men disse julastøvlene skal jeg jaggu kjøpe - kun 250 kr! Verdt et forsøk uanset hva du skal bruke de til rundt forbi. Nå fant jeg også et par Muckboot på tilbud, så jeg gikk i den fella også . Det blir førstevalget når jeg skal opp til Lofoten i mars.
 9. Ladies svetter selvsagt ikke på bena - det er helt ut i 2020. Det skjønner selv en trønder i Drammen :-) Det finnes mye som går på batterier, egnet også for Ladyer i bergen. Velger i denne omgang - av ren dannelse - kun å nevne såler . Det er noen rimelig som duger bra på kjell & company sin nettbutikk.
 10. Hei. Legg litt mere i snella, spesielt hvis du råker på ei kveite er det kjekt å ha litt brems og snørekapasitet. Denne er nok en minimumskvalitet etter min erfaring: https://www.skittfiske.no/penn/134452/penn-squall-30-lever-drag-havfiskesnelle Litt ekstra penger på (fiske) snella gi du vi ha flere problemfrie fisketurer.
 11. Tusen takk for morsomt svar, du skriver godt! Det viktigste er jo ikke å ha peiling, men faktisk mene noe :-) Du har jo virkelig testet Har sett på de Jula-skoa, spontant betraktet jeg de som tynnlefser i skoform. Heller mot den dyrere varianten, kan hende den er vanntett til og med :-) Det er ulike religioner ifm tynn ull + tykk ull eller kun tykk ullsokk direkte på hud. En sa til og med at du bør ha plastpose på beina så fotjamsen ikke kommer ut i skoa. Ref Børge Ousland som hadde søppelsekk på inni soveposen på siste tur. Har en i nær slekt som skal skaffe meg sokker me
 12. Skuffende lite respons - er det ingen som fryser på beina??
 13. Hei Må ha noe varmt på føttene når jeg skal på skreifiske i mars/april. Skal stå i en alubåt. Så langt ser jeg kun støvlene fra Polyver eller Muckboots som reelle alternativer. Er det noen som har erfaringer?
 14. Har en sånn men kun et gir og da heter den High speed. Smooth og lett snelle men jeg liker ikke bremsekurven på den. Altfor brå overgang mellom free og strike etter min smak.
 15. Hei. Det er jo mye snasent utstyr å få kjøpt der ute, om budsjettet er høyt nok. Så spørs det hva du mener med tungt havfiske? Kveite på 50 m er tungt, men snellen trenger ikke være enormt diger - Shimano Talica 10 er helt konge der, men koster litt. Skal du dypere så bør du ha plass til noen hundre meter med snøre. Penn Fathom finnes i flere størrelser og er ikke så ille prismessig, men det er også minimumskvaliteten du bør legge deg på. Alt koker ned til budsjett :-)