Vidario

Medlemmer
 • Innholdsteller

  103
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Vidario last won the day on October 24 2014

Vidario had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

9 Neutral

Om Vidario

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag 18. sep. 1959

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Drammen
 • Interesser
  Havfiske, kystmeite, hobbysnekring, sykling.

Nylige profilbesøk

618 profilvisninger
 1. Vidario

  Shimano talica 12 eller 16

  Hei. Henger meg på her. Har selv en Talica 10 2 speed - og det holder i massevis til det aller meste av det som svømmer langs norskekysten. Løftet ei kveite på 35 kg fra 50 meter uten at snella mukka. Har også en T16 - men den blir liggende ubrukt, er for stor og tung. Som LasseH anbefaler lengre opp. Bytt til lengre sveiv - det støttes. Snellen blir helt anderledes og mye mere komfortabel å bruke.
 2. Vidario

  Slik oppbevarer jeg mine sluker

  Godteributikk vil jeg kalle det
 3. Vidario

  Lage egne spinnere

  Det der ser jo skikkelig morsomt ut. Hvor kjøper du alt som trengs av småbiter? Ebay?
 4. Vidario

  Fiske i Kornsjø

  Thanks. Det blir nok prøve og feile litt når vi er der. Skal rigge med med både små jigger, spinnere og litt wobbler tenker jeg. Får bruke stenger og sneller jeg har :-)
 5. Vidario

  Fiske i Kornsjø

  Takk for tips. Har noen 7 og 14 grams liggende også. Annet nyttig om Kornsjø du vil dele?
 6. Vidario

  Fiske i Kornsjø

  OK. Det kan bli en morsom øvelse dette her, aner meg at det blir prøve og feile, mye banning og fliring. Kanskje får vi fisk også, håper det Men det er jo alt en fisketur handler om - ha det moro!
 7. Vidario

  Fiske i Kornsjø

  He, he - høres uansett ut som jeg får utvidet mitt svært korte artfiskeliste. Spinnfisket på dagtid - også det med jigger eller spinner? Hva med wobblere?
 8. Vidario

  Fiske i Kornsjø

  Takk igjen for gode råd. Jeg har jo aldri fisket etter abbor og gjedde, er mest på havet. Men skal bli moro å teste. Hva annet er det i Kornsjø enn gjedde/abbor? De kan jo ikke leve kun av hverandre, noe byttefiske av andre sorter er det vel der?
 9. Vidario

  Fiske i Kornsjø

  Følger alltid et godt råd veit du. Men sluker og spinnere kan være igjen i boden mener du? Har noen Fox 12 cm, westin 14 cm gummidyr - de kan jeg tre på et 20 grams jigghode med lang krok hvis jeg tolker deg rett. Vi er nok ikke så avanserte at vi tar med trollingsutstyr, ekkolodd mm, får holde med stang 8-30 gram og 2500 snelle. Kanskje jeg tar med ei grovere stang da.
 10. Vidario

  Fiske i Kornsjø

  Det betyr at den lette ørretstanga blir igjen hjemme........ Takk igjen Erik
 11. Vidario

  Fiske i Kornsjø

  Takk for hjelp. Fikk opp kun et dybdekart med masse farger. Teksten på siden så ut til å være kuttet av :-)
 12. Vidario

  Fiske i Kornsjø

  Hei Vi er en gjeng fra Drammensområdet som skal kaste glans over Kornsjø om et par uker, telt og kano. Men hva kan man fiske der? Ørret, abbor, gjedde? Tips om leirplasser, fiskeplasser og valg av redksap mottas med takk :-) Mvh Vidar
 13. Vidario

  Vern i Oslofjorden

  Det er hyggelig med reker på kaia, men i et litt lengre perspektiv er det kanskje verd å "ofre" yrket til de 5/6 reketrålerne i Oslofjorden, til fordel for en levende og fiskerik Indre og ytre Oslofjord. Øresund ble jo totalfredet for endel år siden, men nå er verdien på sportsfisket langt større enn det tidligere yrkesfisket.
 14. Vidario

  Turrapport Colombia med bilder og film

  Fantastisk beskrivelse og bilder. Takk for at du tar deg tid til å dele dette med oss andre som sitter her hjemme og sikler på tilsvarende opplevelse!
 15. Vidario

  Snelle og stang til kveitefiske

  Som forrige taler her inne så anbefales det å bruke søkefunksjonen. Men sneller , og uten hensyn til pris, så vil jeg peke på Daiwa Saltiga 30 2-speed LD, Shimano Talica 12, Prey Winder 12 Lever Drag HS, Poseidon 400 - men det finnes flere merker og prisklasser. Hold deg til ei snelle med vekt ca 500 gr +/- Preysnellen er vel min favoritt av disse, med en veldig fin kombinasjon av lengde på arm og utveksling. Det samme med Poseidon. Alle disse er solide og gode sneller, flere mener at Daiwa er av svært høy kvalitet, med også dyrest. Stenger; Prey har også noen gode saker der, ca 5,6 fot. Skal du utelukkende fiske fra båt, synes jeg det er bedre med ei kort stang kontra lang. Men her er det et utall meninger, og mange har mere erfaring enn meg. Dra til en til en butikk med godt utvalg og gode folk, kjenn på stangen og ta en beslutning.:-) Nå er det Villmarksmesse på Lillestrøm fra i dag, hvis du bor i nærheten anbefaler jeg at du stikker en tur. Alle produsenter og merker er representert med alt det ypperste de har + litt til. Der kan du gjøre knallkjøp på snelle og stang, og tilbehør.