Vidario

Members
 • Content Count

  114
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Vidario last won the day on October 24 2014

Vidario had the most liked content!

Community Reputation

10 Good

About Vidario

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 09/18/1959

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Drammen
 • Interesser
  Havfiske, kystmeite, hobbysnekring, sykling.

Recent Profile Visitors

913 profile views
 1. Hei Må ha noe varmt på føttene når jeg skal på skreifiske i mars/april. Skal stå i en alubåt. Så langt ser jeg kun støvlene fra Polyver eller Muckboots som reelle alternativer. Er det noen som har erfaringer?
 2. Har en sånn men kun et gir og da heter den High speed. Smooth og lett snelle men jeg liker ikke bremsekurven på den. Altfor brå overgang mellom free og strike etter min smak.
 3. Hei. Det er jo mye snasent utstyr å få kjøpt der ute, om budsjettet er høyt nok. Så spørs det hva du mener med tungt havfiske? Kveite på 50 m er tungt, men snellen trenger ikke være enormt diger - Shimano Talica 10 er helt konge der, men koster litt. Skal du dypere så bør du ha plass til noen hundre meter med snøre. Penn Fathom finnes i flere størrelser og er ikke så ille prismessig, men det er også minimumskvaliteten du bør legge deg på. Alt koker ned til budsjett :-)
 4. Vidario

  Hadelandsåsen

  Takk for kjapt svar. Det er sik i de vannene, så lyse wobblere er med. Markdraget tar jeg også med på din anbefaling.
 5. Hei. Vi er fem modne menn som skal på kanotur til helgen, målet er vannene Skjerva, Våja, Skjelbreia og Skyten. Noen som kan gi noen tips om det området? Hva er effektivt å fiske med, leirplasser osv??
 6. Hei. Har ikke all verden av erfaring, men en 20-30 stang dekker stort sett alt av fiske i Norge. Har en Prey 5,6'' 15-40 stang som er veldig kjekk til torsk/kveite ned mot 100 m. Den er litt stiv til torsk da. Selv bruker jeg korte stenger 5,6'' - 6,8'' etter kveite, litt avhengig av dyp. Til djupet er nok en litt lengre stang å foretrekke, feks ca 7'' + . Da sies det at det er kjekt med en litt myk tupp for større følsonhet med agnet. Når det gjelder snelle, så må du sikre at du har nok snørekapasitet. 25 eller 30 varianten av Fathom er jo samma snella, men med større snørekapasitet på 30 modellen. vekta er omtrent lik. Sterke nok begge to. Det er jo alltid svakheter med fiskesett, de mest proffe her på forumet vil nok anbefale deg å kjøpe stang/snelle hver for seg. men det spørs jo på budsjett da. Dette settet er ganske skuddsikkert mtp kvalitet, tld snellene er solide: https://www.skittfiske.no/shimano/154488/beastmaster-cx-boat-7-6-20-30-lb-tld-20-stang-plus-snelle I andre enden av prisskala har du dette toppsettet: https://www.skittfiske.no/shimano/190776/antares-bx-boat-7-6-20-30lb-talica-16-havfiskestang-og-snelle-2-gir Imidlertid er Talica 16 ei stor snelle, så 12 eller 10 er store og sterke no her på berget. Lykke til.
 7. Takk for handel - gleder meg til å bruke stengene :-)
 8. Hei - har sendt deg melding på finn.no :-) Mvh VIdar
 9. Grei pris - det er et vidt begrep. Men du vil få like mange råd som det er brukere her inne, mye smak og behag her. Men se på Penn Squall 30 eller 40 lever drag + Lawson NorthSea 7' 15-40lbs. Alternativt Daiwa Kenzaki Boat 7' 20-30lbs. Jeg er nok mere glad i litt kortere stenger, så om du finner deg en Prey Jigger 15-40lbs 5,8'' s¨er de også veldig fine. Hos Agdars i Trondheim har de nå tilbud på denne snellen: Prey Winder PLD 12 high Speed til 1995 - kanonsnelle! Også tilbud på Lawson Powerjigger 7' Traveller 15 - 40 Lbs til 1095,-. Da har du en bra pakke til ca 3' + snøre. Med disse drar du opp hva som helst av fisk i norske farvann. Men som sagt, her vil du få høre både om mora og datteren :-) Sjekk priser på nett, det er støtt og stadig tilbud der ute.
 10. Du skaper en tung misunnelse med reisebrevene dine Bent Inge - men bedre lesing finner jeg ikke. Takk for at du deler slike fantastiske opplevelser med oss.
 11. Hei. Har ingen erfaring med isfiske, men jeg kan uansett si at å pilke på isen med en stang på 7,6'' går veldig dårlig. Da står du veeeeldig langt unna hullet :-) Men stanga du har kjøpt er fin, mange skryter av den. Kan nevne at en norgesrekord på hvitskate er satt med den i Havøysund 2016 - så den duger. Snellen vil fungere helt supert til fjord, kystfiske og dorging. Personlig er jeg ikke så happy med snørefører hvis du skal fiske tungt. Har du ambisjoner om kveite eller annet grovt - så ville jeg hatt ei snelle uten snørefører. Mye fint å finne, eks Penn Squall 30, som er ei flott og sterk snelle. Mye annet i samme prisklasse, skal ikke mene for mye om merke her.
 12. Hei. Henger meg på her. Har selv en Talica 10 2 speed - og det holder i massevis til det aller meste av det som svømmer langs norskekysten. Løftet ei kveite på 35 kg fra 50 meter uten at snella mukka. Har også en T16 - men den blir liggende ubrukt, er for stor og tung. Som LasseH anbefaler lengre opp. Bytt til lengre sveiv - det støttes. Snellen blir helt anderledes og mye mere komfortabel å bruke.
 13. Godteributikk vil jeg kalle det
 14. Det der ser jo skikkelig morsomt ut. Hvor kjøper du alt som trengs av småbiter? Ebay?
 15. Thanks. Det blir nok prøve og feile litt når vi er der. Skal rigge med med både små jigger, spinnere og litt wobbler tenker jeg. Får bruke stenger og sneller jeg har :-)