Vidario

Members
 • Content Count

  120
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Vidario last won the day on October 24 2014

Vidario had the most liked content!

Community Reputation

12 Good

About Vidario

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 09/18/1959

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Drammen
 • Interesser
  Havfiske, kystmeite, hobbysnekring, sykling.

Recent Profile Visitors

1045 profile views
 1. Hei. Har gjort samme øvelse på min talica 10, og snellen ble overlegent mye bedre å bruke. Lettere å sveive, bedre balanse. Dette burde shimano ha gjort fra fabrikk.
 2. Takk for svar. Papptrikset har jeg forresten hørt før, men det har gått i glemmesboka :-) Men disse julastøvlene skal jeg jaggu kjøpe - kun 250 kr! Verdt et forsøk uanset hva du skal bruke de til rundt forbi. Nå fant jeg også et par Muckboot på tilbud, så jeg gikk i den fella også . Det blir førstevalget når jeg skal opp til Lofoten i mars.
 3. Ladies svetter selvsagt ikke på bena - det er helt ut i 2020. Det skjønner selv en trønder i Drammen :-) Det finnes mye som går på batterier, egnet også for Ladyer i bergen. Velger i denne omgang - av ren dannelse - kun å nevne såler . Det er noen rimelig som duger bra på kjell & company sin nettbutikk.
 4. Hei. Legg litt mere i snella, spesielt hvis du råker på ei kveite er det kjekt å ha litt brems og snørekapasitet. Denne er nok en minimumskvalitet etter min erfaring: https://www.skittfiske.no/penn/134452/penn-squall-30-lever-drag-havfiskesnelle Litt ekstra penger på (fiske) snella gi du vi ha flere problemfrie fisketurer.
 5. Tusen takk for morsomt svar, du skriver godt! Det viktigste er jo ikke å ha peiling, men faktisk mene noe :-) Du har jo virkelig testet Har sett på de Jula-skoa, spontant betraktet jeg de som tynnlefser i skoform. Heller mot den dyrere varianten, kan hende den er vanntett til og med :-) Det er ulike religioner ifm tynn ull + tykk ull eller kun tykk ullsokk direkte på hud. En sa til og med at du bør ha plastpose på beina så fotjamsen ikke kommer ut i skoa. Ref Børge Ousland som hadde søppelsekk på inni soveposen på siste tur. Har en i nær slekt som skal skaffe meg sokker med varmetråder i - det kjenner jeg blir digg. Jula Mjøndalen - det blir tur dit på lørdag! Selv om postnr er 3050.
 6. Skuffende lite respons - er det ingen som fryser på beina??
 7. Hei Må ha noe varmt på føttene når jeg skal på skreifiske i mars/april. Skal stå i en alubåt. Så langt ser jeg kun støvlene fra Polyver eller Muckboots som reelle alternativer. Er det noen som har erfaringer?
 8. Har en sånn men kun et gir og da heter den High speed. Smooth og lett snelle men jeg liker ikke bremsekurven på den. Altfor brå overgang mellom free og strike etter min smak.
 9. Hei. Det er jo mye snasent utstyr å få kjøpt der ute, om budsjettet er høyt nok. Så spørs det hva du mener med tungt havfiske? Kveite på 50 m er tungt, men snellen trenger ikke være enormt diger - Shimano Talica 10 er helt konge der, men koster litt. Skal du dypere så bør du ha plass til noen hundre meter med snøre. Penn Fathom finnes i flere størrelser og er ikke så ille prismessig, men det er også minimumskvaliteten du bør legge deg på. Alt koker ned til budsjett :-)
 10. Vidario

  Hadelandsåsen

  Takk for kjapt svar. Det er sik i de vannene, så lyse wobblere er med. Markdraget tar jeg også med på din anbefaling.
 11. Hei. Vi er fem modne menn som skal på kanotur til helgen, målet er vannene Skjerva, Våja, Skjelbreia og Skyten. Noen som kan gi noen tips om det området? Hva er effektivt å fiske med, leirplasser osv??
 12. Hei. Har ikke all verden av erfaring, men en 20-30 stang dekker stort sett alt av fiske i Norge. Har en Prey 5,6'' 15-40 stang som er veldig kjekk til torsk/kveite ned mot 100 m. Den er litt stiv til torsk da. Selv bruker jeg korte stenger 5,6'' - 6,8'' etter kveite, litt avhengig av dyp. Til djupet er nok en litt lengre stang å foretrekke, feks ca 7'' + . Da sies det at det er kjekt med en litt myk tupp for større følsonhet med agnet. Når det gjelder snelle, så må du sikre at du har nok snørekapasitet. 25 eller 30 varianten av Fathom er jo samma snella, men med større snørekapasitet på 30 modellen. vekta er omtrent lik. Sterke nok begge to. Det er jo alltid svakheter med fiskesett, de mest proffe her på forumet vil nok anbefale deg å kjøpe stang/snelle hver for seg. men det spørs jo på budsjett da. Dette settet er ganske skuddsikkert mtp kvalitet, tld snellene er solide: https://www.skittfiske.no/shimano/154488/beastmaster-cx-boat-7-6-20-30-lb-tld-20-stang-plus-snelle I andre enden av prisskala har du dette toppsettet: https://www.skittfiske.no/shimano/190776/antares-bx-boat-7-6-20-30lb-talica-16-havfiskestang-og-snelle-2-gir Imidlertid er Talica 16 ei stor snelle, så 12 eller 10 er store og sterke no her på berget. Lykke til.
 13. Takk for handel - gleder meg til å bruke stengene :-)
 14. Hei - har sendt deg melding på finn.no :-) Mvh VIdar
 15. Grei pris - det er et vidt begrep. Men du vil få like mange råd som det er brukere her inne, mye smak og behag her. Men se på Penn Squall 30 eller 40 lever drag + Lawson NorthSea 7' 15-40lbs. Alternativt Daiwa Kenzaki Boat 7' 20-30lbs. Jeg er nok mere glad i litt kortere stenger, så om du finner deg en Prey Jigger 15-40lbs 5,8'' s¨er de også veldig fine. Hos Agdars i Trondheim har de nå tilbud på denne snellen: Prey Winder PLD 12 high Speed til 1995 - kanonsnelle! Også tilbud på Lawson Powerjigger 7' Traveller 15 - 40 Lbs til 1095,-. Da har du en bra pakke til ca 3' + snøre. Med disse drar du opp hva som helst av fisk i norske farvann. Men som sagt, her vil du få høre både om mora og datteren :-) Sjekk priser på nett, det er støtt og stadig tilbud der ute.