Vidario

Members
 • Content Count

  109
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Vidario last won the day on October 24 2014

Vidario had the most liked content!

Community Reputation

10 Good

About Vidario

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 09/18/1959

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Drammen
 • Interesser
  Havfiske, kystmeite, hobbysnekring, sykling.

Recent Profile Visitors

823 profile views
 1. Hei. Har ikke all verden av erfaring, men en 20-30 stang dekker stort sett alt av fiske i Norge. Har en Prey 5,6'' 15-40 stang som er veldig kjekk til torsk/kveite ned mot 100 m. Den er litt stiv til torsk da. Selv bruker jeg korte stenger 5,6'' - 6,8'' etter kveite, litt avhengig av dyp. Til djupet er nok en litt lengre stang å foretrekke, feks ca 7'' + . Da sies det at det er kjekt med en litt myk tupp for større følsonhet med agnet. Når det gjelder snelle, så må du sikre at du har nok snørekapasitet. 25 eller 30 varianten av Fathom er jo samma snella, men med større snørekapasitet på 30 modellen. vekta er omtrent lik. Sterke nok begge to. Det er jo alltid svakheter med fiskesett, de mest proffe her på forumet vil nok anbefale deg å kjøpe stang/snelle hver for seg. men det spørs jo på budsjett da. Dette settet er ganske skuddsikkert mtp kvalitet, tld snellene er solide: https://www.skittfiske.no/shimano/154488/beastmaster-cx-boat-7-6-20-30-lb-tld-20-stang-plus-snelle I andre enden av prisskala har du dette toppsettet: https://www.skittfiske.no/shimano/190776/antares-bx-boat-7-6-20-30lb-talica-16-havfiskestang-og-snelle-2-gir Imidlertid er Talica 16 ei stor snelle, så 12 eller 10 er store og sterke no her på berget. Lykke til.
 2. Takk for handel - gleder meg til å bruke stengene :-)
 3. Hei - har sendt deg melding på finn.no :-) Mvh VIdar
 4. Grei pris - det er et vidt begrep. Men du vil få like mange råd som det er brukere her inne, mye smak og behag her. Men se på Penn Squall 30 eller 40 lever drag + Lawson NorthSea 7' 15-40lbs. Alternativt Daiwa Kenzaki Boat 7' 20-30lbs. Jeg er nok mere glad i litt kortere stenger, så om du finner deg en Prey Jigger 15-40lbs 5,8'' s¨er de også veldig fine. Hos Agdars i Trondheim har de nå tilbud på denne snellen: Prey Winder PLD 12 high Speed til 1995 - kanonsnelle! Også tilbud på Lawson Powerjigger 7' Traveller 15 - 40 Lbs til 1095,-. Da har du en bra pakke til ca 3' + snøre. Med disse drar du opp hva som helst av fisk i norske farvann. Men som sagt, her vil du få høre både om mora og datteren :-) Sjekk priser på nett, det er støtt og stadig tilbud der ute.
 5. Du skaper en tung misunnelse med reisebrevene dine Bent Inge - men bedre lesing finner jeg ikke. Takk for at du deler slike fantastiske opplevelser med oss.
 6. Hei. Har ingen erfaring med isfiske, men jeg kan uansett si at å pilke på isen med en stang på 7,6'' går veldig dårlig. Da står du veeeeldig langt unna hullet :-) Men stanga du har kjøpt er fin, mange skryter av den. Kan nevne at en norgesrekord på hvitskate er satt med den i Havøysund 2016 - så den duger. Snellen vil fungere helt supert til fjord, kystfiske og dorging. Personlig er jeg ikke så happy med snørefører hvis du skal fiske tungt. Har du ambisjoner om kveite eller annet grovt - så ville jeg hatt ei snelle uten snørefører. Mye fint å finne, eks Penn Squall 30, som er ei flott og sterk snelle. Mye annet i samme prisklasse, skal ikke mene for mye om merke her.
 7. Hei. Henger meg på her. Har selv en Talica 10 2 speed - og det holder i massevis til det aller meste av det som svømmer langs norskekysten. Løftet ei kveite på 35 kg fra 50 meter uten at snella mukka. Har også en T16 - men den blir liggende ubrukt, er for stor og tung. Som LasseH anbefaler lengre opp. Bytt til lengre sveiv - det støttes. Snellen blir helt anderledes og mye mere komfortabel å bruke.
 8. Godteributikk vil jeg kalle det
 9. Det der ser jo skikkelig morsomt ut. Hvor kjøper du alt som trengs av småbiter? Ebay?
 10. Thanks. Det blir nok prøve og feile litt når vi er der. Skal rigge med med både små jigger, spinnere og litt wobbler tenker jeg. Får bruke stenger og sneller jeg har :-)
 11. Takk for tips. Har noen 7 og 14 grams liggende også. Annet nyttig om Kornsjø du vil dele?
 12. OK. Det kan bli en morsom øvelse dette her, aner meg at det blir prøve og feile, mye banning og fliring. Kanskje får vi fisk også, håper det Men det er jo alt en fisketur handler om - ha det moro!
 13. He, he - høres uansett ut som jeg får utvidet mitt svært korte artfiskeliste. Spinnfisket på dagtid - også det med jigger eller spinner? Hva med wobblere?
 14. Takk igjen for gode råd. Jeg har jo aldri fisket etter abbor og gjedde, er mest på havet. Men skal bli moro å teste. Hva annet er det i Kornsjø enn gjedde/abbor? De kan jo ikke leve kun av hverandre, noe byttefiske av andre sorter er det vel der?
 15. Følger alltid et godt råd veit du. Men sluker og spinnere kan være igjen i boden mener du? Har noen Fox 12 cm, westin 14 cm gummidyr - de kan jeg tre på et 20 grams jigghode med lang krok hvis jeg tolker deg rett. Vi er nok ikke så avanserte at vi tar med trollingsutstyr, ekkolodd mm, får holde med stang 8-30 gram og 2500 snelle. Kanskje jeg tar med ei grovere stang da.