Fjesingsen

Members
 • Content Count

  122
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Fjesingsen last won the day on July 1

Fjesingsen had the most liked content!

Community Reputation

18 Good

About Fjesingsen

 • Rank
  Medlem

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.oppdagfisk.blogspot.no

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Interesser
  Alle organismer som lever i vann.

Recent Profile Visitors

930 profile views
 1. Takk for svar, da vet jeg det til en annen gang hvis lignende dukker opp. Ikke store sakene nei, skal nok slippes tilbake i havet ved neste anledning.
 2. Beklager en kort ingress på førsteinnlegget, men sånn går det når man er på hytta med 2% strøm på mobilen og ingen lader. Jeg fikk altså disse to i steinknausene ved brygga. Kan nesten se ut som noe torskefisk? Hyttenaboen mente det var villing. Ble selv litt fascinert av de blanke merkene som går ned mot halen langs sidene. Er det noen som kan hjelpe meg med å identifisere hvilken art jeg har funnet her?
 3. Er ikke medlem der selv, så spør bare fritt, vet du om de har en egen avdeling for mikrofiske?
 4. Tenkte kanskje vi kunne ha en liten liste her over hvilke arter man har greid å fange? Så vi kan se litt av hva som reker rundt bryggebeinene i norske farvann? Mine er dessverre ikke alle tatt med stang, så listen er måske ugyldig, men alle er ihvertfall fanget levende i vann av meg selv. Gøy er ihvertfall mikrofiske Tangstikling Grønngylt Svartkutling Tangkutling Trepigget Stingsild (Brakkvann) Småsil Bergkutling Rødnebb Sypike Bergnebb Mener disse kvalifiserer til microfiske, men er ingen ekspert. Antar uten kilder at grensen ligger rundt sypike?? Eller er det utstyret det kommer an på?
 5. Det finnes mange flotte plakater med oversikter av fisker fra vårt kjære hav, med både bilde, navn og latinsk navn. Disse har ofte bilder av fisk som torsk, makrell og berggylt, en og annen eksotisk månefisk, pluss mange andre "vanlige" arter for den gjengse norske hobbyfisker.. Men finnes det noen slike artskart for småfiskene i fjæra vår?? En link vil glede stort
 6. Takk for tips, da blir det loff fra rema 1000 på neste fisketur
 7. Jeg og min sønn har laget såkalte fish-traps ved bruk av plastflasker, det ligger videoer på youtube. Dette er nesten som en teine for fisk. Er det noen som har erfaring med hva man bør ha i for å tiltrekke seg fisk i saltvann/ferskvann, for å lure til seg småfisken? Jeg har lest ar åde pølsebiter, sjokolade og brødbiter skal være populære i dammer og ferskvann. Men har som sagt ikke prøvd selv, har noen noen tips?
 8. Ja, litt det jeg følte også.. Hva er det egentlig?
 9. Lurte litt på denne her... Det finnes etter wikipedias definisjon tre underarter av den europeiske brislingen sprattus sprattus. En av disse skal være den balkanske versjonen som heter balticus. Vet noen om dette er en egen art, litt som blåkjeft er i Uerfamilien, eller er det bare geografisk inndeling av grupperinger av samme fisk? Evt noe annet?
 10. Det ser ut til å stemme! Takk Men er ikke rødpagell pagrus pagrus??
 11. Ja, det er ingen flekk, som jeg kunne se, ved halen på den nederste, har derfor antatt at det kunne være en gressgylt. Men slår meg til ro med at det er samme art da