Lady Knurr

Members
 • Content Count

  135
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

Lady Knurr last won the day on July 2

Lady Knurr had the most liked content!

Community Reputation

156 Excellent

3 Followers

About Lady Knurr

 • Rank
  Medlem
 • Birthday November 12

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Bæærgen, vel
 • Interesser
  Fisking, opera, litteratur, mat, reising og drager

Recent Profile Visitors

1129 profile views
 1. Spar litt til neste uke da! ;-) Får man noe bra fra land i Kjerringvik i år? Fra Fornet, f.eks? Er vel grenser for hvor mange kutlinger jeg kan tillate meg å heise opp og ned...
 2. Kult! Det må jo testes en gang. Alltid gøy å utforske nye steder!
 3. Jupp. Minst 10 ganger så mye feedback for en innsats på et par minutter vs kanskje flere timer. Det er synd, da, for man blir jo bedre kjent og har mer moro på en side som dette. Men nå skal jeg ikke bare skylde på det. Livet går i bølgedaler, og jeg har ikke vært inspirert til noe skriving heller. :-)
 4. Hei! Flyndre er attraktivt, så det er kanskje ikke så mange som har lyst til å dele godplassene sine? Skal ikke påstå at jeg har noen godplass selv heller. Men har fått sandflyndre, småkveite (under minstemål, dessverre) og lomre på Ormhilleren. Men du kan forvente å dra opp temmelig mange sypiker og krabber mellom hver flating, er jeg redd ... De jeg har fått, har bitt på alt fra krok 6 til 3/0. Vanligvis med makrell og ev. Yum rekespray på. Og en stor dose tålmodighet og intens karpe- eller surfstang-stirring ...
 5. Nå vet jeg ikke hva slags type fiske du er interessert i, men hvis slukdenging eller kystmeite kan friste, er jo kaiene på Åsanesiden av Nordhordalandsbroen et tips. F.eks. Salhus, Steinestø, Hylkje. Liker du mikromeite, plukker du lett opp noen kutlinger f.eks. på Vollane i Eidsvåg. Har sett folk stå på vestsiden (inn mot Eidsvåg) og plukke opp i hvert fall lyr der også. Hvis du er mer spesifikk på hva du er ute etter, får du kanskje flere svar. Flue- og ferskvannsfiske er ikke min styrke. Skitt fiske!
 6. Huff og huff, denne Lady Knurr er da et flyktig vesen, som hertugen av Mantova påstår at alle kvinner er i operaen Rigoletto: "La donna è mobile". Nåja. Kanskje man bare er lat. Det ble så enkelt å laste opp noen bilder på Instagram, skrive noen få ord, og få masse umiddelbar respons. Instant gratification is my middle name. Men en gang i blant tenker jeg at langsiktig gratification ikke er til å kimse av heller, og jeg vet jeg vil sette pris på å lese om mine egne mer eller mindre eventyrlige fisketurer en gang i fremtiden. Så jeg skal prøve å fiske frem litt skrivelyst igjen. Men ikke i dag. Nå får det holde med en liten statistikkoppdatering, så er jeg i gang og terskelen blir lavere. Turer har det blitt mange av, opplevelser like så, og en gang i mellom har jeg da fått et napp eller to og. Hadde jeg ikke bevisst ristet av meg en haug med sypiker og svartkutlinger, hadde vel tallet vært høyere, men ikke tilfredsstillelsen, så da kan det være det samme. Fornøydliste for 2020: 1. Knurr på 715 g som stod til gull 2. Årets første havmus (måtte det komme flere!) 3. Få oppleve å være jordmor for 4 nydelige pigghåbabyer. It's a long story, yet to be told 4. Spisskate fra land nær Bergen - hvor kult er ikke det?!? 5. Piggskate – har blitt svak for skater og vurderer å utvide tittelrepertoaret til Sypikedronning, Knurrlady og Skateprinsesse Irritasjonsliste for 2020: 1. Hele verden drukner i ulker og bergulker, jeg får ingen. 2. Hvor har fløyfiskene fløyet hen? 3. Lyr og sypiker Så dukker det vel opp en rapport etter hvert. helt plutselig.
 7. Heh, sypike på 3,8 kg hadde vært rimelig episk, ja. Nesten så jeg skulle ønske det var det jeg kunne rapportere. En orgie i råååååsagull. Kveite er ikke så uvanlig å få her i vest (dog ikke så vanlig som vi skulle ønske, ei heller så store). Har fått noen på kroken selv. Breiflabb er overalt, det stemmer, og jeg har fått en drøss av dem på stang. Dessverre er den bergenske breiflabben både usynlig og vektløs. Den er faktisk bare synlig søndager kl. 8 om morgenen, og hvem pokker er våken da? Skulle gjerne fått en synlig en på kroken, men enn så lenge lar de vente på seg. Men brei var fisken, dog på en mer strømlinjeformet, jegerflyaktig måte. Jadda, nå begynner det å demre for deg? Ta-dam! Oh yess, en spisskate. Er den ikke bare helt vanvittig, fabelaktig, vidunderlig vakker og eventyrlig? Hvorfor heter den ikke drageskate? Tenk å fly over de vestnorske fjordene på en sånn! Den lille tassen hadde forvillet seg lang inn på grunnen. Skal tro hvordan den havnet der? Kanskje den ble tatt som bifangst i et garn og hevet ut nær land? Så vidt jeg forstår trives de best på 250–500 meters dyp, denne ble altså tatt på ca. 30 meter på karpestang fra land. Vidunderet fikk servert fersk sypike marinert i rekespray, lett krydret med Attraqua Spice Torsk + Saltvann. Gode manerer hadde den og, nippet litt forsiktig på agnet, dro ut en meter eller så, og kroket seg rolig og helt perfekt. Nå har det blitt tradisjon at hver gang jeg får en virkelig kul fisk, er jeg alene. Kanskje jeg har mer fokus da? Uansett, det betyr ofte et hels.... styr å få fisken på land. For de dukker selvsagt alltid opp på lavvann. Var livredd for å miste denne, rakk ikke ned med håven og måtte dra den opp en meter eller så med snøret før jeg klarte å lirke håven under. En annen utfordring er å få tatt et skikkelig poseringsbilde. Forsøk nr. 1: Uhm, ja. Den nye bæreselen babyspiss...? Fancy brynje med ondt øye? Eller rett og slett Phillips' nye barberingsmaskin? Forsøk nr 2: Hufsa, sa jentungen. Er ikke helt sikker på hvem av oss hun siktet til. Men skaten hadde nå et godt øye til meg, det er sikkert. Så da går 100% heder og ære til meg, siden ingen gjettet riktig. Og det er jo som det skal være. Som trøst skal dere få et riktig så vakkert syn:
 8. Når man stiller det uskyldige spørsmålet "Er dette en ***?" i ens lokale Facebookfiskenerdingsogfjasing(ikkeåforvekslemedfjesing)sgruppe og plutselig mottar kommentarer som episk, fantastisk, historisk, kanskje aldri tatt fra land i gamle Hordaland før fra kloke, erfarne og (i det minste i fiskesammenheng) helt anstendige fiskere, er det én ting som går gjennom et ladyhode: Hva vil dette gjøre med mitt image som knurrelskende sypikedronning? Man skal som kjent ikke selge imaget sitt før bjørnen er skutt, så mens jeg går på bamsejakt, kan dere få gjette hvilken episk, vidunderlig kul skapning som beit på Lady Knurrs - øh... vel... nettopp... - sypikeagn i dag. Den var ikke så stor, 3,8 kg. Jeg er elendig på dybder og avstander, men vil tippe ca 30 m ut og 30 m ned. Det ville visstnok ikke vært en så uvanlig fangst hvis jeg bodde lengre nord. Det er alt dere får vite. Korrekt svar deles helt plutselig i morgen en gang til heder og ære for dem som gjetter riktig (dog ikke mer heder og ære enn til fiskerladyen sjøl, selvsagt). Og mens dere grubler, kan dere nyte dette vakre bildet med tittel "Wobbler med 1/2 Lawson-stang i solnedgang". PS. Medlemmer av nevnte fb gruppe trenger ikke gjette altså ...
 9. Lady Knurr

  20 20

  Mine venner, her er beviset på at det lønner seg å legge fra seg et like og en kommentar på trådene her inne (har vært lite aktiv i det siste, beklager folkens): Akkurat idet jeg trykket Like, raste snøret ut. Riktignok ble jeg så ivrig at jeg kastet meg over stangen og skremte vettet av den stakkars fisken, men i det minste nappet det. Good karma! Finfin rapport som alltid, og veldig trivelig for en skrivelat Lady å gjenoppleve fine øyeblikk. April var opplevelsenes måned, i mai blir det serrriøs fisking, ass.
 10. Gratulerer! Herlig når det begynner å bli liv igjen. De siste ukene har vært elendige her, håper virkelig mai blir bedre! Har bare fått og spist én horngjel, men den var virkelig god. Som en mer delikat makrell. Og så er det jo kult med det grønne skjelettet! God apetitt!
 11. Vi får se om noen andre har et bedre forslag, er ingen ekspert. Den øverste fisken er en blåstål (er den ikke vakker?). Den nederste er hunkjønnsversjonen av blåstål: rødnebb. Leppefisker. Den midterste ser ut som en sypike for meg, selv om den var veldig oransje. Burde jo kjenne en igjen, siden jeg har fått en million av dem. Men best å få en vurdering til.
 12. Gratulerer med paddetorsk! Den mangler jeg i samlingen min.
 13. Testet den knuten i dag. Slett ikke dum. På en eller annen måte er det litt tilfredsstillende å dille litt. Virket dønn solid i hvert fall.
 14. Har hatt nok bomturer i det siste jeg og. Men i dag ble det 3 torsk, 2 knurr og 1 sei. Skal ikke akkurat skryte av størrelsen, da.
 15. Lady Knurr

  20 20

  Riktig så fornøyelig lesning, med festlige språklige krumspring - akkurat som en forventer av en god vakuumgylt. Så siden jeg lot meg underholde, skal jeg prøve å tilgi deg at du dro opp den etterlengtede dvergulken rett foran snuten på meg. Men den neste er min! Det var riktig trivelig å bedrive litt kikkmeite igjen, en ørliten følelse av sommer.