Jump to content
Fiskersiden

FatCat

Members
 • Posts

  79
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by FatCat

 1. I dag fikk jeg denne fisken på mark og dupp i Mjøsa, men jeg er sannelig ikke sikker på hvilken art det er. Kan det være vederbuk? Jeg vet det ikke er verdens beste bilde, men det er det eneste jeg har. Kan dere hjelpe meg med identifisering?
 2. God dag folkens:) I det siste har jeg slitt med å få fisk på noen vann jeg tidligere har fått uten større problem. Været er varmt, og vannet er også varmt, så jeg mistenker ørreten ikke er helt i slaget for å gå etter sluk/spinner/wobbler. Jeg ser for meg at det kan fungere å finne de dypeste plassene og bruke tradisjonelle isfiskemetoder fra kano, altså mormyshka, røyeblink, balansepilk osv. Spørsmålet er: Har noen av dere prøvd lignende, og fikk dere fisk på det?
 3. Skriv gjerne en rapport her når du har fått prøvd deg litt:)
 4. En stor ørret har nok ingenting imot å spise en fisk på 14cm, så ikke bekymre deg for å ha for stor sluk. Hvis du ikke får fisk på de dyptgående wobblerene kan du prøve "vanlig" wobbler eller sluk med litt bly en stanglenge foran sluken. En vanlig wobbler har en annen type gange i vannet i en dyptgående, så det kan være lurt å forsøke litt ymse metoder for å lure fisken.
 5. Stilig:) Har du mulighet til å legge ut video også?
 6. Pen wobbler læll, selv om det ikke er helt korrekt art
 7. Sånn kan det gå. Jeg har opplevd nøyaktig det samme selv noen ganger. Da kan man bare finne frem proviant og kaffe og nyte livet ute.
 8. Packraftturen gikk mellom Nordersjøen og Drengen, utrolig fin tur! Til tider smal og grunn elv, men med packraft gikk det fint. Jeg så også en mengde harr på turen, tipper opp mot 100 fisk. Så det er nok gode muligheter for å fiske der med flue eller små spinnere
 9. Gratulerer med flott fisk Ikke ofte man tar 10 ørret på en tur
 10. De siste dagene har jeg vært på familietur på Hodalen i Tolga. Her har vi nytt fantastisk natur og veldig godt fiske. På noen dager har vi fått både ørret, abbor, harr og gjedde. Jeg har ikke fått knipset bilder av alle artene, men legger ut de jeg har. Abbor fikk jeg kanskje 15-20 av på veldig kort tid på et bittelite tjern. Alle gikk på en Rapala Original i ørretfarge, men de var så bitevillige at jeg tror de ville gått på nesten hva som helst. De var laaaangt i fra store, men moro når man får så mange av dem, på det meste fikk jeg 3 fisk på 4 kast. Ørreten fikk jeg på første kast på et vann som kalles Stortjønna. Den gikk på en Panther Martin spinner. Min niese fikk også sin første ørret på dette tjernet i helgen Dette er virkelig et område jeg kan anbefale, bitevillig fisk og vakker natur
 11. Vær så snill og bli og fortsett å skriv fiskerapporter
 12. Det holder å kjøpe fiskekort, jeg pleier å gjøre det på inatur.no. Der står også relevante regler
 13. Gøy å se på etneelva nå og da. Når jeg sjekket i dag var 7 laks på kamera
 14. Fantastisk moro!
 15. Takker Kanskje blir det et par til å løpet av langhelgen
 16. I dag tok jeg en rask tur til Hersjøen i Stange Almenning. Der har jeg aldri vært før, og det er jo alltid spennende med nye plasser. Når jeg kom ut til vannet så jeg mye fisk som vaket på innsekter og av og til plasket det skikkelig! Jeg fikk lyst til å prøve dupp og flue, men de var igjen hjemme:( Da tok jeg heller frem markboksen og en liten krok. Etter jeg hadde kastet ut tok det ikke mange sekunder før duppen var borte, og en ørret satt på i andre enden! Så tok det bare noen minutter før en ny ørret satt på, og noen minutter etter det igjen satt det på en liten abbor. Etter det ble det stille. Hersjøen, og noen andre sjøer i almenningen skal definitivt besøkes senere i sesongen. Her er det mange vann, og flere av dem ligger like ved veien, så det er perfekt for den som ikke er så god til bens, eller for barnefamilier.
 17. Vak er et godt tegn, bare å fortsette til den sitter:) Selv skal jeg straks ned til Mjøsa for å ta noen kast, tviler på å få fisk, men hvis jeg sitter i godstolen resten av kvelden blir det i alle fall ikke noe ørret
 18. Det får du helt garantert til Det er bare å være tålmodig, så sitter den tilslutt
 19. Prøvde du å fiske med mark aktivt, eller bare statisk? Ofte kan det lønne seg å bevege marken litt, og ikke bare la den stå helt rolig.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.