Jump to content
Fiskersiden

FatCat

Members
 • Posts

  70
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by FatCat

 1. Sånn kan det gå. Jeg har opplevd nøyaktig det samme selv noen ganger. Da kan man bare finne frem proviant og kaffe og nyte livet ute.
 2. Packraftturen gikk mellom Nordersjøen og Drengen, utrolig fin tur! Til tider smal og grunn elv, men med packraft gikk det fint. Jeg så også en mengde harr på turen, tipper opp mot 100 fisk. Så det er nok gode muligheter for å fiske der med flue eller små spinnere
 3. Gratulerer med flott fisk Ikke ofte man tar 10 ørret på en tur
 4. De siste dagene har jeg vært på familietur på Hodalen i Tolga. Her har vi nytt fantastisk natur og veldig godt fiske. På noen dager har vi fått både ørret, abbor, harr og gjedde. Jeg har ikke fått knipset bilder av alle artene, men legger ut de jeg har. Abbor fikk jeg kanskje 15-20 av på veldig kort tid på et bittelite tjern. Alle gikk på en Rapala Original i ørretfarge, men de var så bitevillige at jeg tror de ville gått på nesten hva som helst. De var laaaangt i fra store, men moro når man får så mange av dem, på det meste fikk jeg 3 fisk på 4 kast. Ørreten fikk jeg på første kast på et vann som kalles Stortjønna. Den gikk på en Panther Martin spinner. Min niese fikk også sin første ørret på dette tjernet i helgen Dette er virkelig et område jeg kan anbefale, bitevillig fisk og vakker natur
 5. Vær så snill og bli og fortsett å skriv fiskerapporter
 6. Det holder å kjøpe fiskekort, jeg pleier å gjøre det på inatur.no. Der står også relevante regler
 7. Gøy å se på etneelva nå og da. Når jeg sjekket i dag var 7 laks på kamera
 8. Fantastisk moro!
 9. Takker Kanskje blir det et par til å løpet av langhelgen
 10. I dag tok jeg en rask tur til Hersjøen i Stange Almenning. Der har jeg aldri vært før, og det er jo alltid spennende med nye plasser. Når jeg kom ut til vannet så jeg mye fisk som vaket på innsekter og av og til plasket det skikkelig! Jeg fikk lyst til å prøve dupp og flue, men de var igjen hjemme:( Da tok jeg heller frem markboksen og en liten krok. Etter jeg hadde kastet ut tok det ikke mange sekunder før duppen var borte, og en ørret satt på i andre enden! Så tok det bare noen minutter før en ny ørret satt på, og noen minutter etter det igjen satt det på en liten abbor. Etter det ble det stille. Hersjøen, og noen andre sjøer i almenningen skal definitivt besøkes senere i sesongen. Her er det mange vann, og flere av dem ligger like ved veien, så det er perfekt for den som ikke er så god til bens, eller for barnefamilier.
 11. Vak er et godt tegn, bare å fortsette til den sitter:) Selv skal jeg straks ned til Mjøsa for å ta noen kast, tviler på å få fisk, men hvis jeg sitter i godstolen resten av kvelden blir det i alle fall ikke noe ørret
 12. Det får du helt garantert til Det er bare å være tålmodig, så sitter den tilslutt
 13. Prøvde du å fiske med mark aktivt, eller bare statisk? Ofte kan det lønne seg å bevege marken litt, og ikke bare la den stå helt rolig.
 14. Hei og velkommen til forumet:) Jeg vet dessverre ingen verdens ting om fiske i Telemark, men du kan jo høre med den lokale Jeger og Fisk foreningen, de kan som regel hjelpe.
 15. Jet vet ikke om alle dine kriterier blir innfridd, men det er mulig å leie båt på Nybusjøen og Spjeldsjøen i Vang almenning. Etter hva jeg har hørt er fiske på Spjeldsjøen ganske bra.
 16. FatCat

  Ørret

  Du trenger ikke akkurat 10g dupp, jeg skrev det bare fordi jeg liker å bruke lette stenger med kastevekt opp til 12-15 gram. Med en ultralett stang kaster du mer enn langt nok med 10g dupp. Hvis stanga di har kastevekt 10-30g f.eks kan du godt bruke dupp opp mot 30g. Prøv også sluk og spinner, ikke bare mark. Hvis det er tillatt der du skal fiske kan du ha en stang med mark og en med sluk.
 17. FatCat

  Ørret

  For å få ørret på dupp og mark trenger du absolutt ikke noe dyrt utstyr. Selv bruker jeg Biltemas ultralette stang, den kaster langt og det er gøy å få fisk på den. Bare skaff deg en dupp på 10g, sett på en krok og litt mark, så får du nesten garantert fisk. Du kan også prøve en såkalt andersdupp for å få marken ned mot bunnen, av og til fungerer det bra.
 18. Gratulerer med flott fangst:)
 19. Hei og velkommen til forumet Jeg har dessverre ingen erfaring fra å fiske på dine kanter av landet, men jeg har litt erfaring med å finne nye fiskeplasser. Bruk karttjenester på nett. Mine favoritter er 1881 og NorgeiBilder. Når du finner et spennende vann søker du det opp på Google, som regel finnes det noe informasjon om hva slags arter som holder til der etc. Sørg også for å kjøpe fiskekort hvis det er et krav der du skal fiske og sett deg godt inn i fiskereglene. Når det kommer til fluevalg og slikt kan jeg lite, men jeg anbefaler deg å forsøke mye forskjellig. Plutselig knekker du koden, og det er en fantastisk følelse Lykke til og skitt fiske
 20. Flott film! Inspirerende å se fine fangster. Det motiverer skikkelig til å ta med stanga ut og forsøke. Selv har jeg ikke fått fisk fra land enda i år, men nå fikk jeg fornyet trua
 21. Artig med åbbor såpass tidlig på året
 22. FatCat

  Dorge dypt

  Takk for flotte svar Har noen av dere erfaring med dyptgående wobblere, altså de med stor skje? Jeg har brukt en wobbler som går ned til ca 5m, men aldri fått noe på den.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.