Gå til innhold
Fiskersiden

mariusse

Medlemmer
  • Innholdsteller

    23
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

mariusse's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • One Month Later Rare
  • Reacting Well Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

3

Mottatte likerpoeng

  1. Jeg har brukt en Osprey Stratos 34 siden jeg startet fiske i sommer. Dette er en sekk jeg virkelig elsker og lett kan anbefale. Selv ser jeg dog etter fiskevesker siden det fort blir litt irriterende å måtte av med hele sekken hver gang man vil bytte sluk el.
  2. Takk for knallsvar! Jeg snuser på en packraft til neste år, så da høres det ut som at en Deeper også må på plass, ja
  3. Jeg har til nå brukt en Osprey tursekk hver gang jeg skal ut på fisketur, men begynner å bli litt lei av å måtte ta av hele sekken og rote inni der hver gang jeg vil bytte sluk - det er på tide med en fiskeveske av noe slag. Er det noen som har litt erfaring og har noen gode forslag? Noe med plass til noen slukbokser, en spole med fortomsnøre, ting og tang, plass å feste clipper, osv osv. Edit: kun ferskvann-og-ikke-fluestang-fiske det er snakk om, om det har noe å si
  4. Vi er sikkert flere som titter innom og følger med litt i ny og ne. Selv synes jeg det er godt å se det er flere enn meg som har sånne kvelder med litt "bearbeiding". Ikke alltid så lett her i livet.
  5. Takk for svar begge to! Godt å høre om vanntemperatur her i sør og at det enda er en del tid igjen! Jeg er ganske sikker på at det å fiske i bekmørket ikke er for meg... Det måtte i så fall blitt på en overnattingstur el. Skummelt å stikke ut øynene på kvister og sånt når en tar seg gjennom kratt ol. i mørket. Det løsnet litt i går. Dro ut på landet til 'a mor og far og fisket litt. Dro opp tre ørreter på nulltid. I dag var vi fire stk som dro på fisketur i samme fylke. Alle fisket med forskjellige greier, og i løpet av dagen kjørte til vi fire forskjellige steder - ingen fikk så mye som et napp. Virker som at noen dager så bare nytter ingenting overhodet.
  6. Interessant. Flyter marken og kroken? Eller skal det sveives inn ganske fort? Eller flyter den aaakkkuurat nok til at den holder seg i vannoverflata ved sakte innsveiving, kanskje? Blir korte kast ser jeg for meg. Og dermed mange kast i løpet av en kveld. Jeg er egentlig ikke så glad i å fiske med mark, men kanskje jeg skal gi det et forsøk! Takk for tipset!
  7. I sommer fanget jeg særdeles lite fisk og har blitt fortalt at det har vært veldig varmt i sommer og dermed litt vrient å fiske. Ok. Men! Nå som det straks er oktober, hvordan skal ståa være nå? I mindre vann i marka og mellomstore vann ellers. Er det kaldt nå så fisken holder seg i ro? Er det sannsynlig at den står høyt? Lavt? I hvilke dybde vil jeg sannsynligvis ha mest hell med sluk, om i det hele tatt? Er det noe allemannskunnskap jeg bør vite om? Er det ned rig som gjelder nå? Dupp m/flue? Noe annet? ...osv osv osv - er det noen som kan litt om ting som dette og kan fortelle litt løst og fast om hva man bør vite om til en nybegynner?
  8. Jeg skjønner det er forskjell på selve linsen og innfatningen og sånt, men effekten av polarisering - er den bedre på 2k+ enn på 99,- biltema?
  9. Snuser litt på den Deeper selv, men har aldri med stang over 15g, så det er litt dealbreaker å "måtte" ha tyngre stang. Jeg fisker kun fra land. Hvordan ville det funket å bare åpne haspelen/trigger'n og pælme for egen maskin? Og sånn ellers er du fornøyd med den?
  10. Det var litt av noen priser på brillene det snakkes om her. Må man virkelig opp i disse summene for å få noe som duger? Er det voldsom forskjell på 99 kroners biltema-fiskebriller og 2000+ kroners andre?
  11. Takk for svar! Dette var gode tips jeg skal ta til meg! Har mer eller mindre bestemt meg for å slutte fiske med mark. Det er litt for mye styr å få tak i en boks, og så føler jeg meg som en massemorder når jeg har vært ute på tur og brukt 5-6 og så dør resten i boksen etter få dager Men! Flue og dupp har jeg på planen å prøve. Må bare få sett litt på knuter og sånt. Er det så at for å bruke dupp/flue så bør det være litt vind? Hva vil det si at det er varmt i vannene for fisking? Går fisken i dvale ellerno? Kunne jeg kanskje hatt med et lite termometer og sjekket når det er håpløst å fiske? Er det noe ideell temperatur i vannet for at fisken biter på?
  12. I år har jeg klart å komme i gang med fisking. I så dårlig form som jeg er så har turene mine for det meste gått til vannene innenfor Grønmo parkeringen. Jeg har knapt fått en fisk... Jeg leser på nett og i OFA-boka at noen av vannene skal være flotte fiskevann. For eksempel Sølvdobla - her kryr det av ørret. Her kan barna få sin første ørret. Dette er trøstevannet på vei hjem. Her får alle fisk... osv. Jeg har prøvd en del forskjellig - skjesluk, spinner, wobbler, crankbait, mark og dupp, jig-greier, og sikkert mer jeg har glemt. Jeg har fisket midt på dagen og sent på kvelden (ikke klart morgenkvisten enda). Om jeg husker rett så har jeg fått to små ørreter. Og jeg tror snittet er 1 fisk per 10 timer eller deromkring. Så det jeg lurer på er - er dette vanlig? Er ~10 timer snitt per fisk vanlig? Er dette vann som er fisket i hjel og bare er å glemme? Er det morgenkvisten som gjelder? Er det andre fiskemåter jeg bør prøve? Er jeg bare utrooolig dårlig til å fiske? Er det noen som er kjent i området og kan si litt løst og fast om vannene og fisking her? De jeg har vært mest på er: Sølvdobla Så og si bare et sted å stå og fiske. Brygga. Her fikk jeg en liten ørret etter rundt ti timer til sammen. Aldri napp ellers. Trollvannet Ikke et eneste napp. Svartkulp Her fikk jeg en ørret på mark og dupp. Ikke et eneste napp foruten den ene gangen. Smalvannet Har ikke like mange timer her, men null napp på tvers av mark/dupp og sluk. Langvannet Her vaker det som bare rakkern mot kvelds, men null napp på mark/dupp og sluk
  13. https://who.is/whois/fiskesnellernorway.com Registrert kun for et år med null transparancy hva kontaktinfo angår. Også henvisning til noe kinesiske greier på siten. https://who.is/whois/bigagnesstore.com Ville styrt unna.
  14. Oj oj her var det mye godsaker å research'e på kveldstid. Skal få tatt en ordentlig runde og få sett på de Daiwa-snellene. Jeg er ikke fremmed å bruke litt penger på hobby Til stang så hastekjøpte jeg en Shimano SLX Casting 6'10" 5-10g. Jeg er helt ny hva fisking angår, så jeg har ikke så alt for mye å sammenligne med, men vet ikke om jeg er helt fornøyd med stanga. Hadde først sett for meg en Shimano Zodias, men da snella kom i hus så hastet det plutselig Veldig åpen for forslag. Hva er det egentlig som utgjør en "BFS stang"? Er det bare lav kastevekt og kanskje kort, eller er det andre ting også? Jeg har fått med meg at 6'10" er ganske kort, men jeg kunne faktisk tenkt meg enda kortere. Jeg fisker fra land, som oftest i skog, og det er ofte ikke til å bruke en 9' stang der.
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.