KjellArne

Members
 • Content Count

  886
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

KjellArne last won the day on December 21 2017

KjellArne had the most liked content!

Community Reputation

25 Excellent

About KjellArne

 • Rank
  Ivrig bruker
 • Birthday 01/15/1960

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Tønsberg

Recent Profile Visitors

3848 profile views
 1. Artikkelen du linker til er fra oktober 2010! Jeg synes det er bra at du driver opplysningsvirksomhet, men du mister fort seriøsitet på denne måten.
 2. https://www.nrk.no/sognogfjordane/tusenvis-av-laks-pa-rommen-i-sognefjorden-1.14707203 Det beklages, hørt den før?
 3. Hei Kjell Arne...  Som du ser så skjer det saker og ting så heng deg på. Dine skrivekunster har du avslørt.. Skal ikke så mye til for å vise at man vil ha forandring selv om det jeg har skrevet om så lenge ikke direkte berører dine områder. Men vi ser jo at selv om vi setter grensen ved Slagentangen er det vanskelig å få med politikere. Derfor blir man virkelig glad når noen vil snakke om saken. Har i går og i dag hatt kontakt med Carl-Erik Grimstad fra Venstre i Vestfold. Forslaget fra SV er sendt til Næringskomiteen der de har lederen som er veldig opptatt av hvem som skal eie fisken. Arne Nævra er solid på natur. For meg spiller det ingen rolle om de kommer fra rødt eller Frp og man skal heller ikke tro på kåringene av de mest/minst miljøopptatte partier. De er som oftest gjort av miljøorganisasjoner som i tilfellet vern i Friluftsfjorden har vist null interesse. 

  Ha en fin påske. 

  Knut. 

 4. Denne saken skal opp i Stortinget 5.april og er fremmet av Venstre. Den er behandlet i Energi og miljøkomiteen og komiteen innstiller på følgende: "Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med forslag til en forvaltningsplan for Oslofjorden som inkluderer forslag til nye verneområder. " https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Publikasjoner/Representantforslag/2017-2018/dok8-201718-051s/ Ære være deg Sarepta, din evige innsats begynner å gi resultater, selv om det ennå er et stykke frem til målet. God påske.
 5. Så flott da Espen, gratla , da er du i gang.
 6. Underforumet "Laksefiske" har da Glalaksen i hvert fall tatt knekken på.
 7. Linken funker for meg. Det du linker til oppsummerer bra, og gir i tillegg noen ekstra interessante tilleggsopplysninger. Kystverket har sagt ja til fiskeoppdrett i Oslofjorden. LAKS I HORTEN: Fjord Visjon Lax vil lage fiskeoppdrett på cirka 200 x 800 meter ved Bastøya. (Foto: Colourbox) DEL HORTEN: – Vi må sørge for at folket er godt nok opplyst. Horten har en teknologisk kultur, som også passer til fiskeoppdrett, sier Mads Bækkelund. Bækkelund og hans allierte i Fjord Visjon Lax startet i sommer debatten om å ha oppdrettsanlegg for laks innenfor Bastøya. Nå har han fått godkjennelse av Kystverket, og venter på svar fra Fiskeridirektoratet. Ingen forurensning – Det ble kommentert i et leserinnlegg at fosforen i avfallet til fisken ville skape forurensing. Sånn sett skulle det jo ikke vært noe fisk i sjøen da, spøker Bækkelund, og sier: – Det er en selvfølge at folk kommer til å reagere både positivt og negativt til å ha oppdrett i Horten. Han er imidlertid tydelig på at avfallet til fisken ikke kommer til å spre seg ut i havet, men bli liggende på bånn av merdene. – Avfallet vil bli hentet ut av merdene, fraktet til land og sitt eget mikro-biogassanlegg som raffinerer avfallet til drivstoff, forklarer han. Fjord Visjon Lax har i sin forretningside om sunt fiskebruk at deres laks skal ha spesialfor uten farge eller tilsetningsstoffer. Is ikke noe problem INITIATIVTAGER: Skipper Mads Bækkelund ønsker seg oppdrett i Horten. (Foto: Jannicke Due) Oslofjorden fryser ofte igjen på vinteren, er det kaldt nok, og enkelte ganger opplever vi i Horten at vannet fryser langt over mot Moss. – Om det er for kaldt om vinteren hva gjør du da? – Vi brakklegger fisken på vinteren. Altså fisken vil ligge i vannet fra mars også slakter vi den før jul, svarer Bækkelund. Han forklarer videre at fisken som blir lagt ned i merdene er såkalte «smolt» og veier 200 gram. Når de har fått vokst og skal til slakting vil de være på 5 kilo. – Og mat til fisken er ikke noe problem i dette området. Det er mye østers i sjøen, sier han. Lokal profitt – Jeg klarer ikke helt å forstå motstanden mot oppdrett. Det er enorme økonomiske mulighetene og profitten vil bli liggende i lokalområdet, forteller Bækkelund. Forholdene i vannet rundt Horten gjør også at lusen ikke vil feste seg på fisken. I tillegg er strømmene i Oslofjorden dobbelt så sterke som i nord. – Noe som gjør at eventuelt avfall ikke blir liggende på havbunnen, kommenterer skipperen. Brækkelund ser for seg at fisken kan ha god nytte på markedet i Horten og andre steder. Han ønsker å drive oppdretten på rett måte. – Biologien tar hevn om du gjør noe galt, så jeg vil gjøre dette på best mulig måte, avslutter Bækkevold.
 8. http://www.vestviken24.no/vv24naringsliv/okonomi-og-naringsliv/fiskeri-og-havbruk/kystverket-har-sagt-ja-til-lakseoppdrett-gir-enorme-muligheter/s/5-83-56957?access=granted Hørt argumentene og forsikringene før?
 9. KO-KO Rart jeg ikke er dau for lenge siden. Spise fisk som har vært i kontakt med bakken, att det går ann..... http://www.avisa-st.no/nyheter/2016/07/08/Får-ikke-levere-laks-til-helsetunene-13014019.ece "Mattilsynet forlanger at hver fisker nå skal registrere seg som ett næringsmiddelforetak og kjøpe inn nødvendig utstyr for behandling av fisken før han/hun kan levere fisken til helsetunet"
 10. Da er første døgnet av Gaula-visitten oppbrukt. Litt kjipt at når fiskelysten er størst, må man sette seg selv på pause 7, 2 kg Det er av forskjellige grunner to år siden jeg var her sist. Overraskende var det å se at valdet som tidligere krydde av folk, var nesten folketomt. Ikke desto mindre herlig var det jo å ha slike fantastiske bredder nesten for seg selv. Første bilde er vel noe Sølvreven kommer til å reagere på, og jeg er til dels enig. Blodige lakser er ikke alltid så fint å vise frem. Jeg får skylde på at det var mitt første "selvutløserbilde", og at lysten til å poste skryt på FB tok overhånd Derfor legger jeg inn et nytt bilde av samme fisk, en blank og fin junilaks. Født i Gaula, oppvokst i havet og død ved min hånd. RIP. Seriøst: Dette er en av de fineste skapninger jeg vet om, Vemodighet og gledesrus i salig blanding. Takk for selskapet Sølvreven. Takk for konjakknerten og hyggelig prat. P.s. Nå har jeg fått laks på 3 av mine 4 siste turer, måtte det bare fortsette.