Gå til innhold
Fiskersiden

Er dette en suter ???


terje37
 Share

Recommended Posts

;)

Ettersom sikkert ingen lenger leser min gamle tråd om suter i

Lysakerelva, lager jeg en ny med dette spørsmålet:

Er dette en suter ??

Bildet skulle ha kommet fram, men det greier jeg ikke,

vennligst klikk her :

12721_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/5081/12721.jpg

Levert av: http://fiskevatn.no/foto/portsfiske.nu/foto/arkiv/5081/12721_s.jpg[/img][/img]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer med feit suter!

Den er fra lysakerelva? Lite med olivengrønn farve på den.

Har alderi sett så lys suter før.

Sandbunn der du fikk den?

Hva var vekta på pluggen?

Litt vrient å se kjønn ut fra bildet,men tror det er en hannsuter. Muskelknute og bukfinnen går helt til gattet?

Har du lyst til å dele plassen?

Har virkelig hatt lyst til å føle lokomotivet på stanga i sommer,men det ble 3 bomturer...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer med feit suter!

Den er fra lysakerelva? Lite med olivengrønn farve på den.

Har alderi sett så lys suter før.

Sandbunn der du fikk den?

Hva var vekta på pluggen?

Litt vrient å se kjønn ut fra bildet,men tror det er en hannsuter. Muskelknute og bukfinnen går helt til gattet?

Har du lyst til å dele plassen?

Har virkelig hatt lyst til å føle lokomotivet på stanga i sommer,men det ble 3 bomturer...

Det var voldsomt til diskusjon denne suteren avstedkom

Den ble tatt under den store (brede) fossen rett nedenfor Jar.

Altså ikke i den strekningen som er laks-og sjøørretførende.

Bilde kommer, om ikke så brått.

Ellers er røkt ål for noen en delikatesse. smile.gif smile.gif

Dette er hentet fra tråden "Suter i Lysakerelva"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

12721_s.jpg

Han kom til verden som et lite yngel

, noen kalte ham for en plagsom slyngel.

Han trivdes godt i sin lille elv

, snakket med ålen hver eneste kveld.

Livet det lekte og han var så glad, men

visste ikke hva som kom neste dag.

Klokken er slagen min lille venn,

lyset er slukket og nå skal du hjem.

R.I.P.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

12721_s.jpg

Han kom til verden som et lite yngel

, noen kalte ham for en plagsom slyngel.

Han trivdes godt i sin lille elv

, snakket med ålen hver eneste kveld.

Livet det lekte og han var så glad, men

visste ikke hva som kom neste dag.

Klokken er slagen min lille venn,

lyset er slukket og nå skal du hjem.

R.I.P.

He he, good one. :lol::)

Forøvig ingen tvil om at dette er en suter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han kom til verden som et lite yngel

, noen kalte ham for en plagsom slyngel.

Han trivdes godt i sin lille elv

, snakket med ålen hver eneste kveld.

Livet det lekte og han var så glad, men

visste ikke hva som kom neste dag.

Klokken er slagen min lille venn,

lyset er slukket og nå skal du hjem.

R.I.P.

Fikk tårer i øynene :):lol::)

Endret av Bendik
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var voldsomt til diskusjon denne suteren avstedkom

Den ble tatt under den store (brede) fossen rett nedenfor Jar.

Altså ikke i den strekningen som er laks-og sjøørretførende.

Bilde kommer, om ikke så brått.

Ellers er røkt ål for noen en delikatesse. smile.gif smile.gif

Dette er hentet fra tråden "Suter i Lysakerelva"

:lol: Den var på ca. 1,5 kg. Les gjerne ovennevnte tråd.

Jeg lurer ellers på om jeg har fått hjelp med bildet???

Ingen svarer heller på mitt spørsmål om det er en spiselig god fisk.

Spiser dere ikke fisk, eller ??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:) Den var på ca. 1,5 kg. Les gjerne ovennevnte tråd.

Jeg lurer ellers på om jeg har fått hjelp med bildet???

Ingen svarer heller på mitt spørsmål om det er en spiselig god fisk.

Spiser dere ikke fisk, eller ??

All fisk som bearbeides riktig er spisendes.

Men bestanden og størrelsen burde avgjøre om den skal bli med hjem til middag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke noe utpreget matfisk, men med den medlemsmassen og spredingen du finner her så er det nok noen som har forsøkt, ja.

Minns at noen snakka noe om sprettballfiskekaker fra den slags fisk her inne på en tråd. Mulig det funker som "bindemiddel" i blanding med annen fisk til fiskekaker. Ellers tipper jeg kanskje steking i mye olje og start med hard varme sjelden slår altfor galt ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Suter skal være en riktig så delikat matfisk. Så sier i alle fall de som har smakt den.

I mitt område tror jeg det går mest i kaker, da det kreves en del arbeid vedrørende flåing/filetering.

Lokalavisen TA hadde for noen år siden et portrett med en kokk ved navn Hermann Lissl (tror han er Nederlender), som drev stedet Lille Ulefos. Anledningen var Hermann's gode retter av Suter. Minnes å huske at det var bilder og oppskrifter av nærmere 10 av kokkens beste Suterretter.

Det eneste jeg fant om saken i TA, var denne Lille Ulefos

Så det burde fortsatt være mulig å få en smakebit, og kanskje en oppskrift eller fler?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det meste av fisk kan spises. Det er bare i Norge hvor mange lever i uendelig overflod at matfisk defineres som ufisk eller å være uspiselig. I andre land hvor man ikke lever i samme luksus som oss tar man vare på den fisken man fanger og spiser den. I Finland (som ikke kan betraktes som et fattig land) betraktes kokt brasme som fin mat - jeg fikk servert dette da jeg var der borte. Som barn fikk jeg noen ganger servert mort - fanget om vinteren. Jeg opplevde ikke den som spesielt vond fisk (heller ikke som spesielt god heller).

Jeg er av den oppfatning at mer eller mindre all fisk kan være god mat bare den er riktig tilberedt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Suter er en av få karpefisker som faktisk kan være gode å spise, sammen med brasme og karpe. Problemer med karpefiskene er at de ofte lever i vann med høyt innhold av mudder. Dette kombinert med at disse artene faktisk graver i bunnen etter mat, bidrar til å gi kjøttet muddersmak. Man kan eventuelt ta med seg fisken hjem, og la den gå seg ren i badekaret et døgn eller så. Dessuten kan kjøttet marineres så mesteparten av muddersmaken forsvinner. Jeg har spist mange av de norske karpefiskene. De tre nevnte artene er vel de som har vært best. Suteren var helt OK på smak, men hadde litt mye bein. Det samme kan man si om karpe, mens brasmen som også er full av bein, var best på smak. Frityrstekte lauer krydret med urter var faktisk heller ikke hakkende galt, mens vederbuk og mort derimot var ordinære. Og gullbust var heller skrale greier. Stam, sørv og flire har jeg enda ikke dristet meg til å prøve.

Mens norske karper bør spares fordi bestandene er sårbare og arten er sjelden, burde beskatningen i mange norske sutervann vært mye hardere. Mange steder burde man fisket opp store mengder små og mellomstore suter (<1.5kg). Det vil gjøre at veksten på de gjenværende vil bli bedre, slik at vi på sikt får bedret sportsfisket. Store individer (1.5kg+) bør uansett spares, og i vann med relativt tynne bestander attraktive for sportsfiske bør alle individere settes tilbake.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det slik å forstå at Hoffa betrakter de som spiser karpefisk eller andre arter enn de man vanligvis finner i butikken som griser.

Håper Hoffa kan formulere seg litt mer seriøst en annen gang han svarer på innlegg her i forumet.

Håper Werner kan ta en smiley for en smiley neste gang på dette forumet - men som vanlig er vel det for mye forlangt :angry:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.