affi Skrevet November 23, 2006 Rapporter Share Skrevet November 23, 2006 Det er ikke bare,bare å stoppe disse lokomotivene når disse går ut Tore Jan Sin første kjerring han fikk i 2002 som var 4,5 meter lang dro bare ut meter for meter første 1 1/2 time uten at vi hadde kjangs å stoppe den, selv med knallhard brems. Vi måtte kappe dreggtauet å kjøre etter den og da dro kjerringa fra ca 350 meter ned til over 600 meter. Derfra brukte Tore Jan 1,5 time å pumpe den til overflaten. Brukte da vanlig havfiskeutstyr ( stang 30-50lbs og 2-speed snelle i str 30) Personlig tror jeg IKKE han hadde klart å stoppet denne fisken tidligere selv om han hadde hatt kraftigere utstyr. Odd Arve Gunderstad fikk ei kjerring på 4 meter som var trill rund, og han dro full brems pga ei møkkasnelle som lugga noe så inn i h....... Han brukte da kun snaut timen på å få opp denne Her ble det også brukt "vanlig" havfiskeutstyr på 30-50lbs Min konklusjon etter at det er i Nedstrandsfjorden landet 3 store kjerringer med 30-50lbs utstyr er at noe kraftigere utstyr en ei stang på 50lbs og ei 2-speed snelle i str 30 ikke er et must. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet November 23, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet November 23, 2006 Blir vel egentlig mitt poeng også, fisken bare siger rolig avgårde. Men med tanke på at Jörgen Larssons fisk på 410 cm ble anslått til å være 5-600 kilo og V-rekfisken til Terje Nortvedt var 425 er det mulig Tore Jan kan oppjustere vekta på sin fisk. (Eller ble den bare anslått til rundt 4,5 meter? Er jo kanskje ikke så lett å verve frivillige til å hoppe uti med målebånd heller...) Det er ikke sikkert at man må til Trøndelag for å kroke neste rekordfisk. Men en gigantisk fisk er Tore Jan sin uansett, og en rå prestasjon på såpass "lett" utstyr som 30-50. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
affi Skrevet November 23, 2006 Rapporter Share Skrevet November 23, 2006 Kjerringene som Tore Jan og Odd Arve har fått er målt med en nøyaktighet på +- 10cm( Ikke lett å måle en levende fisk ) Kan jo nevne at vi var i kontakt med Terje ang vekt og han annslo vekta mellom 6-900 kg avhengig av hvor stor omkrets den hadde. (Vi målte dessverre ikke omkrets :-( ) Havforskningsinstituttet anslo derimot vekta til 275 kg Noe som må være helbom. Jeg skal sette av ei uke i vår/sommer til kjerringfiske. Må da kunne klare å fikse meg kjerring jeg også Men jeg har vært med som manskap på 2 av de største, og når jeg har sett hvilket slit det er, er jeg ikke sikker på om jeg orker Det er flere her i Nedstrandsfjorden som har vært i kontakt med kjerringa uten å lykkes å få kroket skikkeligt. (Har ikke fisket målrettet etter den og dermed for pinglete oppheng). Resultatet er slitte oppheng etter et heftigt utras. Som dere ser på bildet ble det en svett og varm opplevelse!! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet November 23, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet November 23, 2006 Tror nok gutta på Havforskningsinstituttet må ha bomma enormt ja. På en annen side er det ikke lett å tippe vekta på en så diger fisk dersom man ikke har sett en del av de. Og på så stor fisk kan jo bare endel forskjellig k-faktor utgjøre tresifret antall kilo! Når da fisken til Nortvedt spydde opp mageinnhold på bortimot 50 kilo når de hang den opp etter halen (fisken var så diger at de ikke klarte å sy igjen kjeften før veiing) er det ikke helt umulig at Tore Jan sin fisk kan ha ligget i v-rekstørrelse. Kjerringa på det ene bildet ser temmelig feit ut. Ellers kan jeg skrive under på at det er en svett opplevelse å fighte så diger fisk, men det er låra som får det. Det hjalp litt med slik polstring jeg kjørte her: men tungt nok blir det uansett. Blodomløpet er akhilleshælen, men på en annen side var det jo shortsføre når vi pumpet storhai i dritestilling. Når fisken bare stopper opp slik: blir trykket på stangtoppen på rundt 20 kilo, så man kan jo tørrtrene litt hjemme. Morten har jo laget en egen patent med vekter hos seg. Jeg har gjort det hakket enklere og seriekoblet etpar tunge rigglodd. Man tager hva man haver, men jeg tipper naboen under lurte på hva de dunkene var. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rudolf Skrevet November 23, 2006 Rapporter Share Skrevet November 23, 2006 Vilhelm med mykkorall, helt rått at han greide å ryke av det der, kraftige saker: Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/5622/14299.jpg Dette er ingen mykkorall (bløtkorall) men en lærkorall som heter sjøtre. De vokser ofte på korallrev av Lophelia pertusa som det jo er mange av Trondheimsfjorden. Utrolig fin farge på treet ditt Vilhelm, vanlig farge er blek rosa/gulhvit. Greina du holder kan være hundre år eller mer gammel. Ellers utrolig spennende fiske dere driver med og bar rapport. Lykke til videre Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vilhelm Skrevet November 23, 2006 Rapporter Share Skrevet November 23, 2006 Flere som har den på artslista eller? Utrolig harde greier...fikk testa topshotknuten og crimpsa til det maksimale iallefall...lå med full press på snøret langt inni hytta på båten, da det endelig løsna...var ikke så kult å sveive det opp fra dypet heller...forøvrig hang det masse kreps på korallen. Prøvde også å skjære av nederste del på foten av den, var nesten som å skjære i betong. Utrlig harde greier. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
FishingBUDDY Skrevet November 23, 2006 Rapporter Share Skrevet November 23, 2006 Blir vel fin pynt det der? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rudolf Skrevet November 23, 2006 Rapporter Share Skrevet November 23, 2006 Blir vel fin pynt det der? Erfaringsmessig vil den begynne å lukte gammel susp ganske så fort Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cannonbang Skrevet November 24, 2006 Rapporter Share Skrevet November 24, 2006 Hei Har vært med og fått håkjerring i trål. Vi løfta de ut med bommen. Håkjerring med håndmakt står det respekt av, gratulerer med en vellykket tur. Ang den korallen så går det greit å tørke dem, helst utendørs, og spraylakkere dem med klarlakk når de er tørre. Men de mister fargen og blir blek rosa eller hvite. Mvh Cannonbang Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
berkley Skrevet November 24, 2006 Rapporter Share Skrevet November 24, 2006 Fine fangster ! Far min lure på om de er spiselige ...? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ThorEH Skrevet November 24, 2006 Rapporter Share Skrevet November 24, 2006 Håkjerring er ICKE spiselig, men mindre man er islending og rimelig syk i hodet Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vilhelm Skrevet November 24, 2006 Rapporter Share Skrevet November 24, 2006 Er vel noe slikt som at fisken er giftig i rå tilstand, men blir spiselig om du gravern ned i hagen og lar den ligge over sommern. Velg selv... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Trond Skrevet November 24, 2006 Rapporter Share Skrevet November 24, 2006 Fine fangster ! Far min lure på om de er spiselige ...? Det står i Pethon at det skal være velsmakende hvis det blir tørket eller godt utvannet, i rå tilstand er håkjerringkjøtt giftig. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet November 24, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet November 24, 2006 (endret) Eneste jeg kjenner som har spist håkjerring er v-rekholder Terje Nortvedt. Smakte visst som en strak høyre i kjeften. Minnet om å sutte på et batteri! Fersk håkjerring er ellers giftig og kan gi diare og krampe. På Grønland tørker de kjøttet og gir det bikkjene. Og som nevnt blir de "gravet" (i hvertfall langtidsråtnet) på Island der sluttproduktet er noen kritthvite kjøttbiter med en ganske spesiell konsistens som er en unnskyldning for å helle i seg mengder med Svartadaudir og bli kanon! Og folk mener smalahove er ute... Endret November 24, 2006 av cb Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rudolf Skrevet November 24, 2006 Rapporter Share Skrevet November 24, 2006 Eneste jeg kjenner som har spist håkjerring er v-rekholder Terje Nortvedt. Smakte visst som en strak høyre i kjeften. Minnet om å sutte på et batteri! Fersk håkjerring er ellers giftig og kan gi diare og krampe. På Grønland tørker de kjøttet og gir det bikkjene. Og som nevnt blir de "gravet" (i hvertfall langtidsråtnet) på Island der sluttproduktet er noen kritthvite kjøttbiter med en ganske spesiell konsistens som er en unnskyldning for å helle i seg mengder med Svartadaudir og bli kanon! Og folk mener smalahove er ute... Har spist håkjerring på Island. Det kan ikke anbefales. Svartadaudir derimot................ Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Trond Skrevet November 24, 2006 Rapporter Share Skrevet November 24, 2006 Noen som vet hva som gjør håkjerringa giftig? Ser cb nevnte batteri, kan det være ammoniakk? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ThorEH Skrevet November 24, 2006 Rapporter Share Skrevet November 24, 2006 er nok ammoniak/urinstoffer ja Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Chironomus Skrevet November 24, 2006 Rapporter Share Skrevet November 24, 2006 Bruskfisk brukar urea for å løyse problemet med å "tørke ut". Saltkonsentrasjonen i havet er høgare enn inne i fisken, og vatnet vil difor diffundere ut av fisken. Bruskfisk, og antakeleg spesielt håkjerring, har meir enn 100 gonger meir urea i blodet enn me har. Urea har ein tendens til å destabilisere/øydeleggje enzymer, og det er antakelegvis dette som gjer at me ikkje toler å ete kjøtet ubehandla. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gismervik Skrevet November 24, 2006 Rapporter Share Skrevet November 24, 2006 Dette er vel vanlig +- på alle bruskfisker? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
FishingBUDDY Skrevet November 24, 2006 Rapporter Share Skrevet November 24, 2006 Da har man lært noe nytt idag også! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet November 24, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet November 24, 2006 Typisk bruskfisker ja. Mens beinfisker stort sett bruker blodranda som nyrer finnes urinstoffene i blodet hos bruskefisker. Ergo, om ikke bruskfisk bløgges og tømmes for blod temmelig umiddelbart etter fangst kan disse urinstoffene frigjøres og komme ut i fiskekjøttet. Dette fikk ikke minst kompis Glenn merke når han bestilte skatevinger på Grand Hotell. Lukta helt jævlig, og den ene biten han smakte på var temmelig bitter. "Var som å ete Libresse-vinger" var kommentaren. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
affi Skrevet November 25, 2006 Rapporter Share Skrevet November 25, 2006 (endret) Flere som har den på artslista eller? Utrolig harde greier...fikk testa topshotknuten og crimpsa til det maksimale iallefall...lå med full press på snøret langt inni hytta på båten, da det endelig løsna...var ikke så kult å sveive det opp fra dypet heller...forøvrig hang det masse kreps på korallen. Prøvde også å skjære av nederste del på foten av den, var nesten som å skjære i betong. Utrlig harde greier. Kan skrive under på at det er tungt å dra de greinene opp fra mange hundre meters dybde. Bare det å rive dem løs fra bunn er et slit. Her er et bilde av Tore Jan fra Baardsen med et flott eksemplar han sleit opp fra Nedstrandfjorden. Sjekk den dimmen på stammen Endret November 25, 2006 av affi Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
berkley Skrevet November 28, 2006 Rapporter Share Skrevet November 28, 2006 Oki. Då tar eg ikkje sjansen på å smake en gang. Svære koraller ! Hva lever de av på slikt dypt ? Er vell helt mørkt å dødt der ? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet November 29, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet November 29, 2006 Det skulle man kanskje i utgangspunktet tro, men det viser seg at det tydeligvis er mer liv nedpå de store dypene enn man tror. So be amazed and surprised! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Oz Skrevet November 29, 2006 Rapporter Share Skrevet November 29, 2006 Det skulle man kanskje i utgangspunktet tro, men det viser seg at det tydeligvis er mer liv nedpå de store dypene enn man tror. So be amazed and surprised! Da man i 1960 for første (og hittil eneste) gang senket folk til bunnen av Marianergropen 10918 meter under overflaten, skremte de bort en flyndre i det de traff bunnen... Det er myyye vi ikke vet om de store dyp. Egentlig vet vi ikke stort om grunt vann heller. Vi har faktisk bedre kart over Mars enn vi har over havdypene her på jorden... Mvh Oz Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.