Dr.Fish Skrevet October 18, 2007 Rapporter Share Skrevet October 18, 2007 Fikk akkurat spørsmål fra noen kolleger om hvorfor hysa skifter navn til kolje når den er røkt? Kan noen si meg dét, og kan dere da også svare på følgende oppfølgingsspørsmål: Hvor i landet sier man kolje om den fisken man får på kroken? Hvor sier man hyse? Finnes det noen steder der man selger røkt hyse? Dr.Fish Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
piscator Skrevet October 18, 2007 Rapporter Share Skrevet October 18, 2007 (endret) Fikk akkurat spørsmål fra noen kolleger om hvorfor hysa skifter navn til kolje når den er røkt? Kan noen si meg dét, og kan dere da også svare på følgende oppfølgingsspørsmål: Hvor i landet sier man kolje om den fisken man får på kroken? Hvor sier man hyse? Finnes det noen steder der man selger røkt hyse? Dr.Fish Kolje er vel mest brukt sør i landet, mens hyse er mest brukt langt nord. Det er det korte svaret. Hvor de eksakte geografiske grensene går vet jeg ikke helt. Og kanskje begrepet røkt kolje reflekterer mer HVOR det har vært mest vanlig å røke hys... jeg mener koljene!? Endret October 18, 2007 av piscator Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ThorEH Skrevet October 18, 2007 Rapporter Share Skrevet October 18, 2007 Det heter HYSE på vestlandet ihvertfall... har bare hørt kolje på østlandet jeg... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Chironomus Skrevet October 18, 2007 Rapporter Share Skrevet October 18, 2007 Hehe, eg trudde du lurte på kva slags art du hadde fått, hyse eller kolje I følgje cappelens caplex, vert fisken kalla kolje på Sør- og Austlandet. Om den vert kalla hyse i resten av landet, veit eg ikkje. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
sigge79 Skrevet October 18, 2007 Rapporter Share Skrevet October 18, 2007 (endret) Støtter nestsiste taler, er kun på østlandet eg har hørt at man seier Kolje. I Nordhordland er det Hyse som blir brukt. Mvh Sigurd Endret October 18, 2007 av sigge79 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Dr.Fish Skrevet October 18, 2007 Forfatter Rapporter Share Skrevet October 18, 2007 Det heter HYSE på vestlandet ihvertfall... har bare hørt kolje på østlandet jeg... men hva heter det da i butikken din - røkt hyse? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Triturus Skrevet October 18, 2007 Rapporter Share Skrevet October 18, 2007 (endret) Heter røkt hyse i Tøndelag ihvertfall. Brukte å si kolje før, men gått over til hyse når jeg flytta til Hyselag... ehm.. Trøndelag. Endret October 18, 2007 av Triturus Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Chironomus Skrevet October 18, 2007 Rapporter Share Skrevet October 18, 2007 Det heiter røkt kolje på Meny, i alle fall: http://www.meny.no/meny/meny/oppskrifter/m...rticle55394.ece I same butikk heiter det hyse når den blir grilla: http://www.meny.no/meny/meny/tema_mat/fisk...article7115.ece Artt of taste har røykt kolje http://www.artoftaste.no/servlet/region?na...&p_recipe=kolje og hyse elles: http://www.artoftaste.no/servlet/region?na...=&p_recipe=hyse Ekspertutvalet for fisk nyttar òg hyse om urøykt fisk, bortsett frå denne rarieteten (!): http://www.godfisk.no/page?id=215&key=6378 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
link Skrevet October 18, 2007 Rapporter Share Skrevet October 18, 2007 Koje her nede og hyse i nord :-) samme fisk Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
menig fiskebolle Skrevet October 18, 2007 Rapporter Share Skrevet October 18, 2007 Trur også røkt kolje er en typisk søring rett, få om noen jeg har snakket med i troms, spiser røkt hyse. De spiser mere røkt og "bongnet" torsk da Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Laksefiskern Skrevet October 18, 2007 Rapporter Share Skrevet October 18, 2007 Jeg på austlandet kaller det røkt kolje når jeg spiser og kolje når jeg fisker (men her er eg...unnskyld jeg på vikende front! sikkert pga av en stor vestlandsdominans her på forumet) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
link Skrevet October 18, 2007 Rapporter Share Skrevet October 18, 2007 Trur også røkt kolje er en typisk søring rett, få om noen jeg har snakket med i troms, spiser røkt hyse. De spiser mere røkt og "bongnet" torsk da hyse er for fiskeboller oppe i nord kem du kalte søring Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.