Jump to content
Fiskersiden

Tilbreding av hvitting.


Vansjø Havfiskeklubb
 Share

Recommended Posts

Smelta margarin?!? nånei, smelt smør du, og ha oppi litt persille.

Spøk til alvor: Hvitting er best stekt! Hold derfor på den ideen. Skulle du ha fiskekraft og skogsopp i fryseren anbefaler jeg en saus laget av innkokt fiskekraft med litt finhakka sjalottløk, en dæsj hvitvin og stekt sopp. Når mesteparten av væsken er kokt inn smelter du inn en raus porsjon smør og litt finhakka persille. Server med kokte poteter og det du foretrekker av grønnsaker. Hvis sausen er etter boka vil den tykne litt så snart den er av plata.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Filletere fisken (hvis den er stor nok) og ha på salt og pepper. Vend fileene i litt mel dypp fileene deretter i pisket egg og rull dei sen i strøbrød (strøkavring men laget av hvitt brød) steik dem deretter.

Lag en kall saus på: 2 dl rømme, et par spiseskjeiar majones, salt og pepper, to teskjeiar med agurk-mix, litt sitronsaft og en stor porsjon finhakket dill.

Serveres med kokte poteter (med skall) sitron-skive, en tomat og hvitt vin. Vel bekomme!

mvh

Edited by Flyfishing for Salmon
Link to comment
Share on other sites

Husk å ete hvitting raskt. Den blir fort vassen i kjøleskap og har ikke allverdens overlevelse i frysern heller.

Steking er det beste, og flere gode forslag her. Mel, kavring, strøbrød, griljermel, salt og pepper funker i de fleste kombinasjoner, og kanskje dypping i egg også er bra. Stek forholdsvis hardt og ikke for lenge. Husk at steker du i olje tåler det mer temperatur enn hvis du steker det i smør.

Det er viktig å ikke følge oppskrift på steketid, men prøve seg litt fram, siden du da lærer å ta det på feelinga :D

Er filetene tynne som de ofte er av hvitting er det ikke mye tid som trengs. Ta eventuelt å stek de beinhardt på hver side ca et halvt minutt og ettervarm på svak varme i ovnen. Da kan det nesten ikke gå galt.

Tilbehør funker det meste, godt som pålegg også. Se for eksempel denne brødskiva, stekt i melblanding med salt og pepper:

36638_s.jpg

Link to comment
Share on other sites

Husk å ete hvitting raskt. Den blir fort vassen i kjøleskap og har ikke allverdens overlevelse i frysern heller.

Steking er det beste, og flere gode forslag her. Mel, kavring, strøbrød, griljermel, salt og pepper funker i de fleste kombinasjoner, og kanskje dypping i egg også er bra. Stek forholdsvis hardt og ikke for lenge. Husk at steker du i olje tåler det mer temperatur enn hvis du steker det i smør.

Det er viktig å ikke følge oppskrift på steketid, men prøve seg litt fram, siden du da lærer å ta det på feelinga :D

Er filetene tynne som de ofte er av hvitting er det ikke mye tid som trengs. Ta eventuelt å stek de beinhardt på hver side ca et halvt minutt og ettervarm på svak varme i ovnen. Da kan det nesten ikke gå galt.

Tilbehør funker det meste, godt som pålegg også. Se for eksempel denne brødskiva, stekt i melblanding med salt og pepper:

36638_s.jpg

Bille på toppen?

Link to comment
Share on other sites

Filletere fisken (hvis den er stor nok) og ha på salt og pepper. Vend fileene i litt mel dypp fileene deretter i pisket egg og rull dei sen i strøbrød (strøkavring men laget av hvitt brød) steik dem deretter.

Lag en kall saus på: 2 dl rømme, et par spiseskjeiar majones, salt og pepper, to teskjeiar med agurk-mix, litt sitronsaft og en stor porsjon finhakket dill.

Serveres med kokte poteter (med skall) sitron-skive, en tomat og hvitt vin. Vel bekomme!

mvh

Denne skal prøves! :D Voila!

Husk å ikke steke fisken ihjel.

Link to comment
Share on other sites

Husk å ete hvitting raskt. Den blir fort vassen i kjøleskap og har ikke allverdens overlevelse i frysern heller.

Det var dagens understatement. Vanlegvis bleiknar dei og får dødslooken på veg over ripa. Her er ein som er fotografert tre sekund etter avkroking:

52333_s.jpg

:D

Link to comment
Share on other sites

Hei

Noe som har noen vellsmakende tips ang. hvordan man best tilbreder en hvitting? Hva har man av tilbehør? Poteter? Saustype og så videre.

Jeg tror selv at jeg vil like den stekt på ett eller annet vis.

Her er en enkel oppskrift som er rask å lage og som jeg bruker endel.

vend fisken i mel, evt også egg og griljermel og stek den.

Kutt opp en mellomstor løk, skrell et stort eller to små grønne epler og kutt i biter.Legg eplebitene i en bolle vann med litt sitronsaft i, så blir de ikke brune.

Stek løken og en liten boks sjampinjonger, og ha i eplene når løken er nesten ferdig og la det surre til eplebitene er møre.

Server fisken med denne blandingen som garnityr, og kokt potet og gjerne kokt gulrot til.

Bånn appetitt eller hva det nå heter.

Mvh

Cannonbang

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.