Karleif Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 Pinnekjøtt definetivt.... Gjerne av villsau, som har lite fett på bena. Eg har sett att det selges pinnekjøtt fra villsau, men hvor lever egentlig denne villsauen? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Slemmo Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 Eg har sett att det selges pinnekjøtt fra villsau, men hvor lever egentlig denne villsauen? På vestlandet etter hva jeg har hørt. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karleif Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 Akkuratt. Bare nok ett pr-stunt fra Gilde mao. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
øysteiin Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 Pinnekjøtt juleaften og ribbe 1 dag. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
kjetillund Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 Blir nok ribbe, men foretrekker pinnekjøtt selv.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Skogtroll2 Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 Pinnekjøtt med juleøl fra eget bryggeri og Siemers taffel. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rein Egil Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 Ribbe hos svigers. Men må ha perfekt dampet pinnekjøtt i løpet av Julen. Med makaronistuing og uten den ekle kålrotstappen. For provoseringens del kan jeg nevne at jeg kun drikker alkoholfritt i jula.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Davidsen Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 Pinnekjøtt MED kålrabistappe - what else? Villsau er en sau som er ute hele året - evt. en vanlig tamsau som man har hisset opp. Dessuten ser de jo litt kulere ut. Er noen bestander på holmene rundt Egersund, bl.a. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
bsalte Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 pinnekjøtt ??? sitte å gnage på bein,på en festdag som julaften? åneidugitt Her blir det skikkelig svineribbe med alt tenkelig tilbehør,løitens linje hører også med....forresten ønsker jeg dere alle en riktig god jul uansett hva dere måtte finne på å putte i gapet julaften Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Marius- Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 Akkuratt. Bare nok ett pr-stunt fra Gilde mao. Kjøper det av private fra vestlandet ja. Mulig gilde driver å har villsau også, men det hadde jeg også vært skeptisk til! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
sølvreven Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 The same procedure as every year James: Ribbe med myttji tilbehør. Og Røras tyttebærsyltetøy må det være Drikke: Gammel Opland og juleøl (Dahls). And to the "desert": Selvplukkede multer fra Femundsmarka (lett oppvarmet) med vaniljeis. Og med en dært eller to med Sherry (Cream Amoroso) oppi Som alltid. Kaffe Avec utpå kveldinga. Pluss million kakesorter/iskake som ikke blir rørt. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Nils Master Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 Pinnekjøtt med kålrabistappe. Både røkt og urøkt pinnekjøtt. Øl og akevitt til maten. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 23. Pinnekjøtt 24. Ribbe, pølse, riskrem og kun 1 akevitt. (smaker dritt!) 25. All mulig julemat 26. Pinnekjøtt? Og tonnevis med riskrem og julekaker! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ulven! Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 pigghå,læver å rogn. kålrabistappe å et glass mjød Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Marius- Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 Ulven pleier jo spise sau da! Sviker Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ThorEH Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 Akkuratt. Bare nok ett pr-stunt fra Gilde mao. Neida, er flere og flere bønder som holder villsau her i distriktet. Og jeg antar da at disse også leveres til Gilde når det nærmer seg jul Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ulven! Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 Ulven pleier jo spise sau da! Sviker frøs forandring fryder Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gismervik Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 Neida, er flere og flere bønder som holder villsau her i distriktet. Og jeg antar da at disse også leveres til Gilde når det nærmer seg jul De fra Åkrafjorden vil jeg tro blir levert hos Lundal, de har tatt i mot villsau i mange år. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ThorEH Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 Med distriktet så snakker jeg om Haugalandet, ikke Åkrafjorden. Mer og mer villsau på Karmøy Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Even A Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 (endret) Neida, er flere og flere bønder som holder villsau her i distriktet. Og jeg antar da at disse også leveres til Gilde når det nærmer seg jul Villsauen består av to arter sau som begge er skapt for å greia seg ute heile året. I vinterhalvåret vert dei som regel gjeve litt rundballefor som suplement til det vestlandsnaturen har å byda på. Kjøttet er mørkere og held mykje mindre fett enn på tamsauen. Smaken er og forskjellig frå tamsau, med innslag av viltsmak og prega av "dei lokale urter". Prismessig er det desverre og stor forskjell, men om ein kan handle det på eit gardsutsal vert det meir overkommeleg. Spekekjøtt av villsau er foresten ein annan høydare som ambefales. Artane er over 1000 år gammal, og den vert og kalla "norsk ursau." Endret December 22, 2008 av Even A Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mao Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 Starter dagen med Sylte å lefse med eddik duppe så blir det Ribbe med sprø svor, innmat kaker/pølser,medister kaker/pølser, men mandelpotet, surkål og rødkål,hjemme bakt lefse å tytting. drikke: juleøl-Løiten linje deser: riskrem med rødsaus å multe krem etter at alt roer seg ned på nata så er det min stund alt lys er slukket bare tre som lyser da tar jeg frem cocnac av merke hardy å 4 cl i glass, da er det god jul Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karleif Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 Er vel mer begrepet villsau eg stusser litt på. Er det egentlig en villsau? I så fall så kan vel samene hevde att det er villrein dei har på vidda.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
permagnar Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 Rasenavn på villsau er "Gammel norsk sau". Mvh Opplysningskontoret for villsau. (http://www.villsau.no/nyheter/artikler/Document.2004-12-09.0891168289) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
max_fishing Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 PINNAKJØTT Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Remy Skrevet December 22, 2008 Rapporter Share Skrevet December 22, 2008 kebab med ribbefett, sunday fra mc donalds til dessert, og smuglersprit med akevittessens Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.