Gå til innhold
Fiskersiden

Kveite Action


Nikolassisen
 Share

Recommended Posts

Vi får prøve å ordne nokka til sommern. Dog er det jo ikke like artsrik som på sørlandet (dvs sør før Troms) :rolleyes:

ka som skjer på de treffan? E det fest og fisking så og si?

(beklager at jeg tyvlåner tråden din Frank)

Endret av onkelkim
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi får prøve å ordne nokka til sommern. Dog er det jo ikke like artsrik som på sørlandet (dvs sør før Troms) ^_^

ka som skjer på de treffan? E det fest og fisking så og si?

(beklager at jeg tyvlåner tråden din Frank)

Det kan fortsatt være ganske artsrikt, i hvertfall i områdene rundt Lauklines. Man bør uten særlig problemer klare å få minst 10 arter pr. pers på en heldags fiske.

Så spørsmålet er om man går for artsfiske eller en f.eks. en kveitekonkurranse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 months later...

Da er det på tide å børste støvet av denne gamle tråden. I dag var Geir, George og jeg på yttersia for å komme i møte med de store som forhåpentlig er på tur opp fra dypet igjen.

Det har vært den beste påsken ever både værmessig og for meg personlig. Og i dag var intet unntak, men litt plagsom austavind var det.

Geir hadde tatt med seg George - en kompis fra tjukkeste Oslo - for å gi han en oppvisning i hvordan fisket foregår i Nord-Norge.

George ble imponert allerede når vi begynte å montere diverse jiger og agntackle. Ifølge han var jigene vi fisket med større enn fisken han dro opp i Oslofjorden :rofl::bbq: Han skulle imidlertid bli enda mer imponert i løpet av dagen..

GeirogGeorge.jpg

Vi startet på vakkerplassen og hadde gjort flere drift uten kontakt når vi kom til en posisjon hvor vi hadde flere kontakter i fjor. Geir og George fisket med Royberjig mens jeg hadde valgt å fiske med hel sei montert på 400grams Baithead (takk for lånet Geir :thumbsup: ) Tanken var at ho sikkert var sulten etter et lengre opphold på stordjupta.

Plutselig varsler Geir på sitt sedvanlige rolige vis at noe har tatt jigen under oppsveiving og når jeg snur meg mot Geir står stanga i 90 grader mens snøret raser ut av Stellaen. Men fisken slipper ganske fort. Det er liten tvil om at dette var "rette tøtta". Vi drifter videre og etter ett minutt kjenner noe som napper forsiktig i seien og plutselig blir det tungt. Jeg gir tilslag og konstaterer kjapt at det er storkveite.

Fisken er rolig og tung og jeg antyder 50 pluss. Utrasene er også rolig og tung og snøret bare glir av snella. Jeg kjører hardt mot hardt og har ganske hard brems og regner med at fisken har slukt Baitheaden og etter ei stund kan jeg begynne å vinsje inn fisken. Med VSX`en på lavgir blir fisken sveiva sakte men sikkert opp til båten.

Geir tilbyr seg å sette spydet, men jeg velger å gi stanga til Geir for å sette kroken istedet. Og etter litt fomling med kroken får jeg fisken fast og fisken er berga. Geir setter en assistkrok og vi løfter fisken inn :thumbsup:

Egomed50kilos.jpg

Ved veiing viser vekta i overkant av 50kg. Det må sies å være i overkant godkjent sesongstart for 2010.

George er imponert både av fisken og hvor fort det gikk å temme en så stor fisk. Jeg syns selv det gikk uvanlig fort og det kan ha noe med at trebbelkroken hadde låst over og underkjeven på fisken og på den måten begrenset oksygenopptaket. Det kan også ha noe med "Heavy Duty" å gjøre :hot:

Geir filmet seansen med hjelmkameraet sitt og jeg både gruer og gleder meg til å se det på Youtube eller Youfish.

Herved erklærer jeg kveitesesongen 2010 for åpnet B)

50kilos-1.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hærlig!!!!! Grattis med flott kveite. Så ut som den hadde svelga sei og baithead ganske godt?

Lenge til august nå, gitt!

Takk. Ja, baitheaden satt langt bak i svelget på fisken. Og faktisk så hadde trebbelen låst over- og underkjeven på fisken. Dette gjorde at jeg fomlet litt med å få setta kroken skikkelig ettersom fisken ikke klart å gape.

Vurderte faktisk ei stund å la Geir bruke spyd på ho. Men fikk heldigvis godt feste til slutt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

gratulerer med flott salongbord Frank! synd ikke vi ble vitne til lignende når vi var oppe. men men ikke lenge til vi farer oppover igjen og du har lovet oss en liten tur til sommeren :rolleyes:

forresten ble jeg veldig inspirert av å titte på bunn med kikkerten din Frank, kom over denne på nettet

http://www.marineshop.no/PartDetail.aspx?q=p:10506501;c:100527

mulig det er lettere å bare bestille en sånn fra nettet enn det å lage en selv. hvordan er diameteren på glasset på denne i forhold til din Frank?

Endret av Hafnor
Lenke til kommentar
Del på andre sider

stanga trenger nå vel egentlig ikke å være 30-50, klart etter målrettet fiske etter storkveita ville jeg ha brukt den, men tror de fleste stenger skal kunne tåle ei så lenge at det gjøres riktig, ligger stanga farlig så slakk på bremsa. Men må si at jeg skal selv invistere i de international 16 snellene med følgende stang eller beastmaster 30-50. Fikk se på snella da Hafnor og Carla var oppe og det virket som skikkelige saker for og si det mildt.

Men sånn til allaround fiske med håp om å treffe på storkveita tror jeg ikke man skal trenge og tviholde til ei stiv og kraftig stang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.