don don Skrevet May 15, 2010 Rapporter Share Skrevet May 15, 2010 Nå er morten på gang og tiden er inne til å skaffe seg agnfisk,gjerne for resten av året. Gjedda er som kjent veldig glad i mort,men det er ikke alltid så lett å skaffe mort i en fei på vinteren.Legger du fisken i vann når du fryser den ned holder den seg fint gjennom sommer,høst og neste vinter.Du kan legge fisken i melkekartonger eller fryseposer selv bruker jeg poser da jeg lettere ser hva slags agn det er,størrelse etc. OBS ! Hvis du fryser ned mye samtidig pass på at alt sammen ikke fryser seg sammen til en stor blokk.Legg gjerne papir imellom lagene. Jeg fryser ned 4 fisk i hver pose,fordi jeg bruker 4 stenger under ismeite. Gjeddegodis Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
jon2 Skrevet May 24, 2010 Rapporter Share Skrevet May 24, 2010 noen tips til mort fiske? biter kanskje best med medium til små makk, langs sivkanten? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
oje Skrevet May 24, 2010 Rapporter Share Skrevet May 24, 2010 mais og maggot er kanon agn til morten... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
gullfiskern Skrevet May 24, 2010 Rapporter Share Skrevet May 24, 2010 (endret) Loff, uten tvil! Hvertfall i vann hvor morten ikke er sær. Fór med mashed-bread eller liquidized-bread og klyp litt fersk loff på liten krok. Mashed-bread og liquidized-bread metter ikke fisken og tiltrekker seg bra med fisk som går inn i en frenzy. Endret May 24, 2010 av gullfiskern Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Edvard Skrevet May 24, 2010 Rapporter Share Skrevet May 24, 2010 (endret) noen tips til mort fiske? biter kanskje best med medium til små makk, langs sivkanten? Mark er fint agn til mort, men husk at mort i agnfisk-sizen har ekstremt liten munn, så hel mark klarer den ikke å få i seg. En str 14-20 fluekrok med en pitteliten bit av en mark er nok. Noe annet som funker er å lage en deig av hvetemel, salt, vann og litt vaniljesukker som aroma. Saltet binder deigen sammen. Dette sitter mye bedre på kroken enn loff. Endret May 24, 2010 av Edvard Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aristokraten Skrevet May 24, 2010 Rapporter Share Skrevet May 24, 2010 Morten er ikke kresen,Loff,Mark,Maggot,Mais,oppskriften til Edvard fungerer helt sikkert,prøv gjerne å kombinere agnene med hverandre.Hvem vet kanskje du får stor-morten eller no annet spennende Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Snorre Skrevet June 27, 2010 Rapporter Share Skrevet June 27, 2010 Små brødbiter pleier å gi en god del små mort i agnstørrelse. Bare pass på at du ikke bruker for store kroker for som sagt er det mye små mort ikke klarer å bite over, og da er det ofte at de stjeler deler av agnet til resten har fallt av. Irriterende! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.