h1rik Skrevet August 16, 2010 Rapporter Share Skrevet August 16, 2010 Hei Da er det på`n igjen.. Hvor er det ok å få røyka og gravet fisken sin, i trondheimsregionene? Var innom Taraldsveita og de skulle ha 90kr pr. kg for jobben:o Del tips om og anbefalninger av ulike....så slipper vi å bli rævkjørt Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
sølvreven Skrevet August 16, 2010 Rapporter Share Skrevet August 16, 2010 Er så enig, de i veita har tatt av fullstendig. Men levèr laksen på Heimdal i Søbstadveien (Fiskhandler`n). Der er det atskillig billigere. Og de røyker og salter slik vi vil ha den ! Jeg er fornøyd, og mange flere jeg har snakket med er fornøyd De vakuumpakker selvsagt, med et lite tillegg i pris. Ikke noe å lure på h1rik Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
h1rik Skrevet August 16, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 16, 2010 Er så enig, de i veita har tatt av fullstendig. Men levèr laksen på Heimdal i Søbstadveien (Fiskhandler`n). Der er det atskillig billigere. : Takk Tor! - Spread the word! Da har jeg sjekket. En sparer 30 kr. kiloen på å bruke Heimdal...og det blir endel når du leverer noen kilo. Så i morgen skal jeg levere fisk til Einerrøyking, pepperrøyking, graving og spekelaks - Søkki ta kor æ glær mæ ......og ekstra godt blir det når jeg tenker på hvor mye jeg sparer Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
sølvreven Skrevet August 16, 2010 Rapporter Share Skrevet August 16, 2010 Blir noen ekstra wooblere det ja, med alle de kiloene du skal røyke Vinninga går opp i spinninga Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mortwe Skrevet August 16, 2010 Rapporter Share Skrevet August 16, 2010 Jeg røkte to på Fiskhallen i Taraldsgårdsveita. Har så vidt smakt på den pepperrøkte og den virker god, men jeg kommer neppe tilbake dit. 1) Ikke kvittering når man leverer inn fisken 2) Ikke kvittering når man henter den 3) Ingen info om pris 4) DYRT! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pæta Skrevet August 16, 2010 Rapporter Share Skrevet August 16, 2010 For de som soser i området lierne som jeg, så kan jeg på det sterkeste anbefale LI-Snadder. Har aldri smakt bedre sluttprodukt! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
sølvreven Skrevet August 16, 2010 Rapporter Share Skrevet August 16, 2010 Jeg røkte to på Fiskhallen i Taraldsgårdsveita. Har så vidt smakt på den pepperrøkte og den virker god, men jeg kommer neppe tilbake dit. 1) Ikke kvittering når man leverer inn fisken 2) Ikke kvittering når man henter den 3) Ingen info om pris 4) DYRT! Og jeg leverte en storlaks som skulle pepperrøykes for ett par år siden. Og hva fikk jeg: Varmrøkt storlaks ! Enn om de kunne sagt at de ikke pepperrøykte kald. Vet ikke om de pepperrøyker nå kald ? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
potbelly Skrevet August 16, 2010 Rapporter Share Skrevet August 16, 2010 (endret) Du har en som "røyker" på Støren også. Ved siden vanlig så lager han pepper, grav etc. Fikk smaksprøver når jeg var oppover i begynnelsen på august. Var god den fisken. husker ikke hva han heter, men det vet de på natursenteret. Endret August 16, 2010 av potbelly Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
sølvreven Skrevet August 16, 2010 Rapporter Share Skrevet August 16, 2010 Du har en som "røyker" på Støren også. Ved siden vanlig så lager han pepper, grav etc. Fikk smaksprøver når jeg var oppover i begynnelsen på august. Var god den fisken. huske rikek hva han heter, men det vet de på natursenteret. Ja vet flere som bruker ham, flink han også Men vet ikke hvor han holder til på Støren. Passer kanskje best for de som er oppe i dalen noen dager og vil ha fisken røyket før de drar hjem. (Tilreisende fiskere) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
potbelly Skrevet August 16, 2010 Rapporter Share Skrevet August 16, 2010 (endret) Ja vet flere som bruker ham, flink han også Men vet ikke hvor han holder til på Støren. Passer kanskje best for de som er oppe i dalen noen dager og vil ha fisken røyket før de drar hjem. (Tilreisende fiskere) Holder til rett ovenfor Frøsethølen. Kjører over gamle brua, og ett par hundre meter oppover retn. Røros. Så det er jo ikke så lange biten å kjøre uansett hvor en er i område. Endret August 16, 2010 av potbelly Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Martin Lopez Skrevet August 16, 2010 Rapporter Share Skrevet August 16, 2010 Sorry , er i den rampete hjørne :dribble:og kunne ikke dy meg. Han røyker og ....graver , han også. ( sorry igjen) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
potbelly Skrevet August 16, 2010 Rapporter Share Skrevet August 16, 2010 Sorry , er i den rampete hjørne :dribble:og kunne ikke dy meg. Han røyker og ....graver , han også. ( sorry igjen) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mortwe Skrevet August 17, 2010 Rapporter Share Skrevet August 17, 2010 Jeg leverte to i Ravnkloa i går. Aldri prøvd dem før så det blir en ny opplevelse. Han som tok imot meg var i alle fall veldig hyggelig og serviceinnstilt. Kvittering fikk jeg og. Jeg brukte Heimdal i fjor. Utmerket spekelaks, men røykelaksen hadde de krydret med ett eller annet krydder så den var ikke spesielt god (syntes jeg). Merkelig praksis - krydre laksen uten at kunden har bedt om det. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Holmen Skrevet August 17, 2010 Rapporter Share Skrevet August 17, 2010 Gravinga ordner man jo selv om man er skikkelig laksefisker Er ikke den store kunsten i bunn og grunn. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
h1rik Skrevet September 1, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet September 1, 2010 (endret) Da er de første "smaksprøvene" fra Heimdal spist...........og Røkt, pepperrøkt, madeira-gravet - Jepp, de vil jeg anbefale. Fikk også vakumpakket, nydelig anrettet på papplate med en merkelapp hvor det sto hva som var på innsiden og hvordan de var laget, noe satte prkken over i`en. At jeg i tillegg sparte rundt regnet mange hundre kroner , sett i forhold til Taraldsveita, gjorde saken bare bedre Fisken ble levert rund. De foretrekker at den er gjort opp, men det var ikke noe problem. Anbefales på det varmeste! Endret September 1, 2010 av h1rik Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vilhelm Skrevet September 1, 2010 Rapporter Share Skrevet September 1, 2010 Er nok ingen som pepperøyker kald nei. Da må de isåfall bruke pepper i røyken istedet Ellers bør laksefiskere med respekt for seg selv både speke og grave fisken selv. vet at Namsenlaks røyker sin egen laks, og den blir utmerket Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mao Skrevet September 1, 2010 Rapporter Share Skrevet September 1, 2010 (endret) Da er de første "smaksprøvene" fra Heimdal spist...........og Røkt, pepperrøkt, madeira-gravet - Jepp, de vil jeg anbefale. Fikk også vakumpakket, nydelig anrettet på papplate med en merkelapp hvor det sto hva som var på innsiden og hvordan de var laget, noe satte prkken over i`en. At jeg i tillegg sparte rundt regnet mange hundre kroner , sett i forhold til Taraldsveita, gjorde saken bare bedre Fisken ble levert rund. De foretrekker at den er gjort opp, men det var ikke noe problem. Anbefales på det varmeste! hmm kanskje en skulle tatt en tur oppover igjen da...det høres deilig ut her nede tar de ikke imot enda, Endret September 1, 2010 av mao Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
h1rik Skrevet September 24, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet September 24, 2010 hmm kanskje en skulle tatt en tur oppover igjen da...det høres deilig ut her nede tar de ikke imot enda, Det høres trist ut..her er det laks-flatbrød/potet /eggesalat, laks-sushistyle (dattera har dette som spesialitet), laks-pasta/carbonaresaus(namnam) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Espen Ørud Skrevet September 24, 2010 Rapporter Share Skrevet September 24, 2010 Grave gjør du selv! Skal se om ikke jeg kan få lagt ut en fremgangsmåte snart - jeg har i hvertfall tatt alle bildene til en slik artikkel. Sennepssausen lager du også selv: https://www.fiskersiden.no/index.php/mat/619-sennepsaus-til-gravlaks Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
sølvreven Skrevet September 24, 2010 Rapporter Share Skrevet September 24, 2010 (endret) Graving er enkelt ja. Bare å filètere sidene, strø på salt og sukker på kjøttsidene. Pluss litt frisk dill. Legge filètene kjøtt mot kjøtt i kjøleskap i et kar ett døgn. Snu filètpakken og nytt døgn i kjøleskap. Litt lenger avhengig av hvor store stykkene er. Anbefalt hos endel 60% salt og 40% sukker. Men smakssak. Jeg vil ha gravlaksen eller sjøørreten litt søt så jeg bruker 50% sukker. Hvor mye dill er nok også en smakssak, det kan bli for mye av dette når man leverer inn for graving synes jeg. Laksens gode smak kommer litt bort ved for mye dill synes jeg. Men litt må det være Endret September 24, 2010 av sølvreven Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Espen Ørud Skrevet September 24, 2010 Rapporter Share Skrevet September 24, 2010 Du har glemt en spiseskje cognac eller gin... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
sølvreven Skrevet September 24, 2010 Rapporter Share Skrevet September 24, 2010 Du har glemt en spiseskje cognac eller gin... Hehe, selvsagt, glemte den ! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
AreBare Skrevet September 24, 2010 Rapporter Share Skrevet September 24, 2010 Du har glemt en spiseskje cognac eller gin... Et glass. I kokken. Viktig. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Oz Skrevet September 24, 2010 Rapporter Share Skrevet September 24, 2010 Røyking og graving. om hverandre: Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Espen Ørud Skrevet September 24, 2010 Rapporter Share Skrevet September 24, 2010 Det er greit, Oz, men lite cognac også her.... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.