AreBare Skrevet August 16, 2011 Rapporter Share Skrevet August 16, 2011 Fikk i dag et par store brosmer på 9 og 7 kilo, og har tenkt å lettsalte disse så jeg seinere kan trekke de. Nam nam. Noen som vet hvordan jeg skal gå frem? De er filetert, men skinnsiden sitter fortsatt på. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Døsen Skrevet August 16, 2011 Rapporter Share Skrevet August 16, 2011 Dette fungerer: plaststamp, havsalt i botnen, legg eit lag med fiskefilletar - skinnsida ned, nytt lag med salt, nytt lag med fisk osv. Avslutt med salt. Dekk til stampen slik at det er tett. Eg brukar å la dei ligge i ti-tolv timar når eg ikkje skal vatne dei ut før bruk. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
AreBare Skrevet August 16, 2011 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 16, 2011 Strålende. Da gjorde jeg det riktig. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet August 16, 2011 Rapporter Share Skrevet August 16, 2011 Strålende. Da gjorde jeg det riktig. Grattis med to flotte fisk! Er selv glad i "påstråla"(lettsalta) brosme, men er redd for at du rett og slett har fått alt for store fisk . Har prøvd meg på 7kg,s fisk sjøl, og tenker at kilo'n til rundt tre, er en mer passende størelse til dette. Neste storbrøsme blir nok fiskekaker. Ser for meg litt hvitløk og basilikum ala' steibitkaker. Skulle du dra samme konklusjon som meg etter første prøvesmaking av de lettsalta storbrøsmene, er det sikkert bare å kverne i vei.... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
BAN Skrevet August 16, 2011 Rapporter Share Skrevet August 16, 2011 Bruker kun lakesalting til lettsaltet/sprengt fisk. Ved lakesalting brukes 550 - 600 gram salt til 5 liter vann. Den er ferdig etter 12-15 timer, men kan ligge opptil 1 1/2 døgn uten å bli for salt. Etter 2 døgn må den vannes ut noen timer i kaldt vann. Ved å lakesalte så blir den lik hver gang. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
AreBare Skrevet August 17, 2011 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 17, 2011 Grattis med to flotte fisk! Er selv glad i "påstråla"(lettsalta) brosme, men er redd for at du rett og slett har fått alt for store fisk . Har prøvd meg på 7kg,s fisk sjøl, og tenker at kilo'n til rundt tre, er en mer passende størelse til dette. Neste storbrøsme blir nok fiskekaker. Ser for meg litt hvitløk og basilikum ala' steibitkaker. Skulle du dra samme konklusjon som meg etter første prøvesmaking av de lettsalta storbrøsmene, er det sikkert bare å kverne i vei.... Ok. Saltet en av de, så da får tiden vise hvordan den smaker. Får prøve å fiske noen mindre neste gang Bruker kun lakesalting til lettsaltet/sprengt fisk. Ved lakesalting brukes 550 - 600 gram salt til 5 liter vann. Den er ferdig etter 12-15 timer, men kan ligge opptil 1 1/2 døgn uten å bli for salt. Etter 2 døgn må den vannes ut noen timer i kaldt vann. Ved å lakesalte så blir den lik hver gang. Tenkte lakesalting først, men var usikker på hvor sterk blanding jeg trengte. Måtte bare ta en avgjørelse før fisken ble dårlig Prøver lakesalting neste gang. Koker du opp laken eller blander du den bare kaldt og venter til saltet er oppløst? Pleier å koke lake når jeg skal røye makrell, da grovt salt løser seg så seint opp. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
BAN Skrevet August 17, 2011 Rapporter Share Skrevet August 17, 2011 Rører bare finsalt ut i kaldt vann siden det er enklest. Grovsalt bruker lang tid på å løse seg opp. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet September 11, 2011 Rapporter Share Skrevet September 11, 2011 Fikk i dag et par store brosmer på 9 og 7 kilo, og har tenkt å lettsalte disse så jeg seinere kan trekke de. Nam nam.Noen som vet hvordan jeg skal gå frem? De er filetert, men skinnsiden sitter fortsatt på. Hvordan gikk prosjektet? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
AreBare Skrevet September 11, 2011 Forfatter Rapporter Share Skrevet September 11, 2011 Hvordan gikk prosjektet? Det har seg faktisk sånn at vi skal smake på den i dag. Krysser fingrene for at det er spisende. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet September 11, 2011 Rapporter Share Skrevet September 11, 2011 Det har seg faktisk sånn at vi skal smake på den i dag. Krysser fingrene for at det er spisende. Kult. Blir helt sikkert tipp topp, venter spent på terningkast.. P.S brøsmeskinn er regnet som delikatesse i "de engere" kretser på indre nordvest-landet... så det er bare å kjøre på Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
AreBare Skrevet September 11, 2011 Forfatter Rapporter Share Skrevet September 11, 2011 Kult. Blir helt sikkert tipp topp, venter spent på terningkast.. P.S brøsmeskinn er regnet som delikatesse i "de engere" kretser på indre nordvest-landet... så det er bare å kjøre på Skinnet ja.. Svigermor er vestlending og hun sier de alltid spiste det før i tida. Selv er jeg litt skeptisk Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
AreBare Skrevet September 11, 2011 Forfatter Rapporter Share Skrevet September 11, 2011 Middagen var nydelig. Ble kanskje litt vel salt med tanke på at jeg hadde litt bacon ved siden av, men fikk nøytralisert det noe med kålrotstuing. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lilly Andersen Skrevet July 6, 2016 Rapporter Share Skrevet July 6, 2016 Når jeg lager salt lake, så gjør jeg på den gode gamle måten. Trenger ingen mål da. Kok opp så mye vann som du trenger for å dekke fisken. Ha i en rå potet med spiker i . Så tilsetter du salt, til poten flyter opp da har du den perfekte saltlaken,både til fisk og kjøtt . Lykke til :-) 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.