Gå til innhold
Fiskersiden

Yttersia 19.11.2011


obbien
 Share

Recommended Posts

Har vært lite rapporter på forumet i det siste, så slenger inn en liten en fra helga.

----------------------------------------------------------------------------------

Selv om sesongen går mot slutten, var vi en snartur på havet i helga for å prøve etter kveita. Vi startet opp lørdags morgen kl. 08.00 fra Kvaløyvågen. Tidligere erfaringer viser at det fortsatt er gode muligheter for kveita også langt uti november, så vi hadde et håp om å komme i kontakt med "rette tøtta", selv om vi ikke hadde mange timer på oss.

DSC00336-morgenutsikt-panorama--.jpg

Da vi kom på yttersia viste det seg at været slettes ikke var så "dårlig" som Yr og Storm hadde meldt (frisk bris). Det var nesten vindstille og bare litt gammelsjø. Så igjen viste det seg at Seawatch hadde det korrekte varselet, de spådde rolige forhold helt fra tidligmorran. Fantastisk vindmeldingstjeneste som svært ofte viser seg å stemme (om man vet hvordan man leser den).

Vi startet med å legge kursen sørover for å prøve nye områder. Har sett en del på sjøkart i det siste og funnet mange potensielle plasser, flere av dem tegner svært lovende.

DSC00339-oyv+ingemar.JPG

Ingemar og jeg fisker, mens Jørgen styrer skuta.

Denne dagen var det imidlertid lite åte i sjøen der vi befant oss, og etter noen timer med jigtrolling hadde vi bare hatt én forsiktig kontakt. Det virket dødt. Vi gjorde derfor et flytt litt lenger ut i havet. Her var det tilsynelatende helt andre forhold. Ekkoloddet tegnet store registreringer av noe som kunne se ut som sild. Vi befant oss helt inne på 10-20 meters grunne sandområder, og her var det liv med en gang. Flere sei opp til 3 kg tok jiggene og endel torsk. Torsken var smellfeit og fin.

Men så røsket det i Ingemar sin stang og et hissig utras fulgte. Dette kunne ikke være annet enn kveite.

DSC00362-kjorer+fisk.JPG

Dessverre så slapp fisken etter kort tid.

Vi jigtrollet videre og Ingemar fikk et nytt tungt napp. Fisken raste imidlertid ikke ut, så vi mistenkte en stor torsk. Og det var det:

DSC00365-ingemar+torsk+16%252C5kg-small.jpg

16,5 kg - god og feit, den har tydelig hatt et etegilde..

Og ikke lenge etterpå går det jammen på en stortorsk hos meg også. Denne óg på trolling.

DSC00378-over+ripa.jpg

DSC00381-oyvind+stortorsk-small.jpg

16 kilo blank. Artig når torsken kommer opp i en slik størrelse, og uvant kost inne på grunne "typiske kveiteområder".

Ikke uventet hadde torsken flere store sild i kjeften, som så rimelig ferske ut:

DSC00388-sild.JPG

Er helt sikker på at kveita også "moiller" seg skikkelig oppe i sildestimene i dette området. Dessverre hadde vi bare 1 time igjen da vi kom hit og p.g.a. mørkets frambrudd måtte vi kjøre på land.

DSC00383-ilandkj%25C3%25B8ring.JPG

Dagene er korte nå, og kanskje ble dette årets siste tur? Utsiktene framover tyder på storm, så da er det nok best å kose seg med skihopping på tv og andre "aktiviteter" i helga. :)

DSC00354-fint-red-small.jpg

Endret av obbien
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for tilbakemeldingene. Bildene blir vel ikke allverdens med tanke på det kameraet jeg har kombinert med lysforholdene. Men har planer om å investere i nytt kamera i julegave til meg selv.

Forrige helg kom vi oss utpå en liten tur til. Det hadde vært storm dagene i forkant og endel sjø var det på tur utover mot dagens destinasjon. Men litt stamping tåler vi..

DSC00426-sjoen.jpg

Mye fint lys på denne tida.. bare synd at lyset ikke varer lengre.

Vel framme var det egentlig ganske fint vær med lett til laber bris, riktignok fra nordøst, noe som sjelden er særlig bra for fisket. I tillegg var det "havsbåra" på et par meter. Vi hadde selskap av Simon og hans kompis og mens jeg og Ingemar trollet etter kveita fisket de to etter torsk.

DSC00435-fiske.jpg

DSC00436-ingemar+fisker.jpg

Det var også denne dagen mye åte i området, jevnlig kunne vi se sildestimene på loddet, men de var ikke like kompakte som sist. Etter en stunds fiske kjører vi bort til Simon og kan se at han drar på en fisk:

DSC00419-big+one+on-small.jpg

DSC00429-cod-small.jpg

DSC00432-big+cod.JPG

Stortorsk på ca. 12-13 kg og ny pers for Simon. De fikk også sei og hyser opp til 4 kg denne dagen.

Og hva med kveita da? Jo, den glimra igjen med sitt fravær.. Jeg og Ingemar valgte å bruke de siste par timene på en annen plass, der det viste seg å være ingen åte i havet. Kanskje vi skulle blitt igjen? Simon og kompisen hadde nemlig dratt på to store fisker på kort tid, som tok midt i sjøen og raste ut. Typisk nok fisket de med blekkspruthekler og 0.60 fortom og begge fiskene sleit av bruket. Lærdommen av dette bør vel være at man alltid bør dimensjonere utstyret forholdsvis kraftig selv om man bare fisker etter torsk. Her oppe er kveita aldri langt unna...

Ellers friskt og godt å være utpå. Synd det er så lenge til neste sesong drar i gang, men man får vel perfeksjonere utstyr og studere kart i mellomtida.. og snart dukker det vel opp noe nytt og spennende i posten. :)

Endret av obbien
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.