Gå til innhold
Fiskersiden

Elite-7 HDI Kombinert kartplotter


okv
 Share

Recommended Posts

Hei skranker nå inn på godis kjøp samnt snusleppe for å få råd til kombimaskin til høsten.

Jeg spør derfor til alle dere utstyrs guruer her på FS.

Kommer til å dorge hovedsaklig i ferskvatn.. 60m? Men vil og bruke ekkolodd ut i sjø. Mest til å kartlegge bunnforhold i sjø, ned til ja 3-400 m.

Kom over denne artikkelen og lurer derfor på om noen har noen meninger og eller kan vise til svakheter i forhold til en HDS-5.

Da den nye som kommer i feb? har HDI som tydligvis har både 83/200khz og 50/200khz i samme svingeren.

http://www.klikk.no/...ticle804698.ece

koz och klemz

ole

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Elite-7 har samme bredbåndsekkolodd som HDS så med riktig svinger klarer moddet i hvertfall 1500m, men da snakker vi om en svinger som er dobbelt så tyr som ekkoloddet. HDS er en del bedre enn LMS som ekkolodd, LMS-332 er forresten en 200kHz modell, tofrekvensmodellen heter LMS-337C DF. Antar det er en hekksvinger som brukes sammen med LMS-332. 50/200kHz og (83)/200kHz svingerene til Lowrance er ikke sammenlignbare, 50/200kHz har mye større følsomhet. En HDS eller Elite-7 med Lowrance 50/200kHz hekksvinger bør klare bunnen på 300-400m, men over 100-150m skal en nok ikke vente å se så mye fisk.

Kjøp Elite-7 HDI med 50/200/455/800kHz, svinger, dette er det beste du kan få til denne prisen. Du kan senere oppgradere til en bedre svinger til det vanlige ekkoloddet. Jeg har B60 og TM260 som jeg bruker med HDS, fungerer suverent.

Som ekkolodd er Elite-7 like bra, men som plotter gir HDS en del mer funksjonalitet, men jeg tror de fleste vil være godt fornøyd med Elite.

Har du bra budsjett så er selvsagt HDS-7 Touch ei bedre maskin, denne har også sidescan.Jeg kjøpte meg HDS Touch sent i høst slik at jeg fikk et par tre turer før det ble slutt på sesongen for min del.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Temp, men ikke hastighet. Hvis du bare skal ha en skjerm som skal deles mellom ekkolodd og plotter i båten er Elite-7 langt å foretrekke foran HDS-5 pga skjermbredden.

Endret av abbor
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Anbefaler 83/200kHz for dyp mindre enn 30, for alt bruk på større dyp anbefales 50/200kHz.

På 60-100m da har jeg allerede byttet fra P66/B60 (marginalt bedre enn Lowrance 50/200kHz hekksvinger) til en TM260 som koster 12 tusen ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Hey igjen.

Fått installert og testet maskina ltt nå. Er veldig fornøyd med 455/800khz downscan funktionen på grunnere vann. Ser veldig porno ut;)

Dypere vann en 100m har ikke blitt utprøvd enda men regner med 50/200khz funker utmerket der.

Meen har ett spm. Har montert svingeren slik a den er en halv til en cm over vann i plan/mars fart. Dypde måling/ekkolodd funktionen funker et min ca etter at båren er dratt opp i plan før den slutter.

Når jeg har kommet frem og ligger i ro og svingeren atter er submerged fullt i vann klarer ikke maskina å starte ekkolodd funktionen igjen, dybde viser 0,5 m uavhengig av den reelle dybde og masse støy på skjermen. Må slå av maskina og ta strømmen helt for å få "reset" den. Når jeg da starter opp på kytt funker drt som det skal. Er dette noe kjent? Noe jeg burde gjøre annerledes?.

Burde jeg senke svingeren ned slik at den bryter vannflaten i plan fart? Eller er ekkolodd funktion i 25knop som å håpe på å vinne i lotto?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tommelfingerregelen er at svingeren ligger plant med kjølen om den er hekkmontert. svingere skal fungere i fart om det ikke kommer luftbobler og andre forstyrrelser inn i bildet. der er gjennomgående løsninger my mer stabile.

prøv å juster posisionen på svingeren så den er helt plan med bunnlinja og se om ikke det hjelper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svingeren din har ikke godt av å kjøres i luft, selv om den sikkert får endel vannsprut på seg når du er i plan, så bør du montere den slik at den er under vann opp til den vannrette streken på giveren. Ellers er det som JK sier, en svinger kan ikke se igjennom luft, så du vil først få brukt den i plan hvis du senker den.

Jeg har bunnkjenning med mitt ekkolodd i maks fart (34 knop), men pga luftbobler under skroget har jeg endel "støy" på skjermen.

Mitt nyinnkjøpte Lowrance HDS 5 ser også ut til å måtte restartes hvis det først mister bunnkontakten. Jeg så på et annet forum at en annen løsning er å manuelt sette dypdeintervallet til det man antar er dybden. (Har ikke testet dette selv enda).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har og det samme på min eldre hds7. Særlig om den har vært kjørt fort og ikke har fått kontakt. Hjalp å justere den ned litt, og det er og viktig hvor den er plassert. Står den mellom to step i skroget får du lettere luft under. Og da virker det som den kobler ut etter en stund og krever restart etter å ha kjørt en stund uten bunnkontakt. Noen ganger kommer min tilbake etter noen minutter når jeg har stoppet noen ganger ikke. Min fungerte etter noen justering stort sett ok til 25 knop.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Haven't had that prob with my HDS5, even after lifting the ducer out of the water and forgetting to turn it off. Does this only happen with grey line on? auto depth?

If there is some bug in the software tho it should be as simple to click on 'stop sonar' and then start sonar again.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I had a read on the English forums, lots of the same problem but with many different solutions. Some due to low voltage, electrical/radio interference, transducer problem, settings and old software.

Now that I read on the internet for 5 mins, I consider myself an expert.

first place to start would be updating software. Then examine settings carefully. 'general use' with set depth intervals seems to be hassle free. Only logical that some of the preset fishing settings could cause an issue if it's looking for the bottom in the wrong place.

someone mentioned having multiple trails running on combi model that caused same issue.

Check battery... using a dedicated battery? cables connected properly to battery/transducer etc. Cables close to other cables, possible interference?

some cases were loose transducer and faulty transducer.

If the problem is none of these things, I'll go back to being a novice

Endret av atomichaggis
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor nøye er det at giveren får noen minutter i friluft under flytting av båt? Jeg har jo ordnet meg en portabel-løsning til Elite loddet mitt; så jeg kommer ikke til å ha giveren under vann hele tiden vil jeg tro (siden det er gummibåt enn så lenge og giveren blir festet i en egen anordning). Muuuulig det lar seg gjøre å få plassert den bak litt utenfor kjølvannet, men er ikke hundre sikker ennå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her kan sikkert abbor korrigere meg, men jeg har sett bilder av en giver hvor plasten hadde blitt deformert etter å ha stått på i luft..... Dette var riktignok en svær klump på 1Kw, og økt effekt gir nødvendigvis økt varme.

Min egen HDS med standardgiveren har på det meste gått opp i mot 20 min i luft (glemte å slå den av), og ser ikke ut til å ha tatt skade av det. Siden det heller ikke står noe om dette i manualen til HDS (ikke hva jeg har sett i hvertfall), er det tvilsomt at litt luftkjøring er noen katastrofe. Hengende bak på båten, bør det i hvertfall ikke være noe problem, siden giveren vil kjøles av vannspruten. Men kan man unngå luftkjøring, er det neppe noen ulempe. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Luftkjøring av svinger anbefales ikke, spesiellt ikke med et kradtig lodd i varmt vær som erik skriver kan det bli så ille at plasten smelter. Et Elite-4 lodd vil nok ikke skade svingeren om den går noen minutter i luft.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.