Gå til innhold
Fiskersiden

Enda en fisker med nytt utstyr


nordmøring
 Share

Recommended Posts

Fikk for en tid tilbake en ordre på to speedjiggstenger. Etter å ha sett på og bøyd på et par av mine egne stenger, ble ordren enkel og grei: "Bygg for multisneller, resten er opp til deg!"

Blanks, snellefester, ringer og topper ble bestilt. Etter noen dager kom blanksene mens resten lot vente på seg enda noen uker. Men endelig noen uker før påske kom sakene og jeg kunne komme i gang. Dessverre gikk det ikke så fort som planlagt heller. Oppussing av kjøkken og vaskerom gjorde at ting tok tid. Men endelig, i dag kunne ny eier se resultatet av bestillingen.

Xzoga Taka-G blanks, en på 6', PE 2 for jigger opp til 230 gram. Den andre var 5'8'' men ble kuttet til 5'6'', PE 5-6 for jigger opp til 400 gram. Alps trigger snellefester i aluminium, Fuji MNSG SIC ringer som er montert i spiral, EVA for- og bakgrep og gummi gimbal i enden.

_MG_01_zpsf5a7e765.jpg

Stanga for det letteste fisket ble pyntet med en teknikk som kalles JTDS, Jim Trelikes Dragon Scales. Egentlig en teknikk som er meget enkel, men tidkrevende å legge på. Normalt legges den på med skarpe kanter i "skjellene", men jeg ville prøve en ny variant og gjorde "skjellene" litt mykere og ujevne i kantene. Dette ser litt ut som bølger som reflekterer sollyset. Ellers består pynten bare av noen enkle sølvbånd i ringsurringene

_MG_02_zpsb2125606.jpg

_MG_03_zpsceb70613.jpg

_MG_04_zps334d426a.jpg

Den andre stanga fikk en mer normal pyntesurring med et mønster som kalles "Spider". Hadde bare prøvd det litt tidligerefor å finne ut av layouten. Brukte mye tid på denne. Vet ikke riktig hvor mange timer det gikk med, men bare pakking av trådene i selve spideren og den blå shadingen tok åtte timer.

_MG_05_zpsf734abb4.jpg

_MG_06_zpsdb0e677c.jpg

_MG_07_zps019aef72.jpg

_MG_08_zpsaa9131d3.jpg

Gratulerer og skitt fiske til eieren!

Endret av nordmøring
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.