faust

Røykeprosjekt - Heste/Taggmakrell

Recommended Posts

Heste/Taggmakrell ( Trachurus trachurus )

Mange barn har kjært navn. Vi våger å kalle den "hest" videre i artikkelen. Som et fremtidig eksperimert skal det røykes forskjellige arter som man normalt ikke hører om er blitt røykt. Denne gangen ble det hest. Legger ved et bilde av en skamkuttet filet. Selv med en god kniv var dette en prosess å kutte fint opp. Av ordet "makrell" så forventer man kanskje den fine og fete konsistensen med en utrolig god smak. Vel, det var første misforståelse fra min side. Det har blitt røykt både laks og makrell med veldig godt resultat. Etter min gane og tilbakemeldinger. Vel, jeg håper tilbakemeldingene var av ærlig karakter slik at man fortsetter samme prosess. For tilbakemelderne risikerer å få flere tester...

Ihvertfall, rett fra røykeriet så var lukten kraftig, kanskje naturlig nok. Derfor ble den etter gode tips puttet i frysen hvor den skulle "modnes" etter gode velmente tips. Hvor riktig dette er vet jeg ikke, men minus gradene skulle visstnok "sprenge cellene" og forbedre smak. Men jeg gjorde som fortalt. En uke senere så tar jeg hesten ut av frysen og tiner den på kjøkkenet.

Noen timer senere våger jeg meg på en smakebit. Finner en god kniv og forsøker å få en smakebit. Den seigeste fisken jeg har brukt kniv på. I middelalderen kunne nok dette vært brukt som rustning et sted. Skinnet var solid og kjøttet var også av overraskende fast kjøtt. (Det ble samtidig røykt god gammeldags vanlig makrell som var fortreffelig. Dessverre fikk jeg ikke tatt bilder av denne. Neste gang?)

Konklusjon; Skinnet var veldig seigt, kjøttet var ganske fast og overraskende lav fettprosent. Det var helt ok smak for en førstegangsrøyking, men det frister ikke med flere ganger.

 

image.thumb.jpeg.5da7b5a8ef007b29914e67f9df8abe0d.jpeg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har testa taggis som sashimi - det var faktisk helt greit!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sashimi... Da skal jeg teste det neste gang. Nå noterte jeg meg denne gangen at makrell fra samme batch også var lite feit (sesongen?). Så røyking skal testes flere ganger. Her jeg også usikker om taggis er feit i kjøttet slik som makrell er. Noen som har svaret på dette?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå